طرز تهیه ترشی به + روش نگهداری و جلوگیری از کپک زدن آن
عطر دلپذیر میوه به در ترشی به هم کاملا محسوس است و پیشنهاد می کنیم که حتما آن را تهیه کنید. در طرز تهیه ترشی به ، پس از جدا کردن پوست و هستههای میوه، آنها را به شکل دلخواه خرد کرده و بگذارید خشک شوند. سپس، تکههای به را داخل شیشهای مناسب ریخته و شیشه را با ترکیب سرکه و ادویهجات دلخواه مثل دارچین، زعفران و… پر کنید. اگر بخواهید ترشی زودتر برسد، میتوانید چند دقیقهای آن را با سرکه بجوشانید. همچنین ترکیب به با مواد دیگری مثل لبو، گل کلم، بادمجان و هویج هم یک ترشی ترکیبی دلچسب میسازد و میتوانید به ترشی خود این مواد را هم اضافه کنید. در این مطلب انواع روش تهیه ترشی به را توضیح خواهیم داد.
ترشی به |
|
تعداد نفرات | یک شیشه بزرگ ترشی |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه ترشی به خوشمزه به روش ساده
طعم گس به در کنار تندی و تیزی سرکه و البته مقداری نمک بینظیر است. این دستور، سادهترین دستورالعمل تهیه این ترشی جذاب است. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه آن را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی به
برای تهیه ترشی به، مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
به | 1 کیلو |
سرکه سیب یا انگور | 1 لیتر |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
مراحل تهیه ترشی به ساده
برای تهیه ترشی به ساده، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا میوههای به را بشویید و کرکهای روی آنها را با اسفنجی نرم پاک کنید. در صورت تمایل، پوست میوه را هم بگیرید.
- مرحله دوم: حالا میوهها را از وسط برش زده و هسته و قسمت سفت وسط میوه را جدا کنید. سپس آنها را به اندازههای دلخواه برش بزنید.
نکته: برای زیباتر شدن ظاهر ترشی میتوانید برای برش زدن از قالبهای کوچک و متنوع استفاده کنید.
- مرحله سوم: تکههای به را به مدت 1 ساعت روی پارچهای تمیز پهن کنید تا رطوبت اضافی آنها گرفته شود. این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری خواهد کرد.
- مرحله چهارم: حالا تکههای به را داخل ظرفی شیشهای و دربدار بریزید و ظرف را با سرکه پر کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت، میزان نمک ترشی را اندازه کرده و درب ظرف را محکم ببندید. ظرف ترشی را به مدت 2 هفته در مکانی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی به دارچینی
در این دستور، علاوه بر آماده کردن به، سرکه و نمک، به مقداری میخک و 2 تکه چوب دارچین هم نیاز دارید. مطابق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا مطابق روش قبل، میوه به را آماده و خشک کنید.
- مرحله دوم: در ادامه کار، تکههای به را همراه با مقدار مناسب نمک، میخک و چوب دارچین داخل ظرفی شیشهای و استریل بریزید.
- مرحله سوم: ظرف ترشی را با سرکه پر کنید و درب آن را محکم ببندید. ظرف را در جایی خشک و خنک قرار دهید تا پس از 2 هفته آماده مصرف شود.
طرز تهیه ترشی به فوری
اگر برای چشیدن طعم این ترشی عجله دارید، از دستور زیر استفاده کنید. در این رسپی به ازای 3 عدد به، به 3 لیوان سرکه، 2 قاشق غذاخوری شکر، 10 عدد دانه فلفل سیاه و 1 عدد برگ بود نیاز دارید.
- مرحله اول: میوه به را مشابه آنچه در روشهای قبل گفته شد، آماده کرده و خشک کنید.
- مرحله دوم: سرکه را همراه با شکر، فلفل سیاه و برگ بو در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند.
- مرحله سوم: تکههای به را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید. اجازه دهید حدود 20 تا 30 دقیقه میوه با مخلوط سرکه بجوشد و مزهها به خورد هم بروند.
نکته: اگر احساس کردید حجم سرکه کم است، مقداری سرکه یا آب اضافه کنید.
- مرحله چهارم: حرارت را خاموش کنید و پس از اینکه مواد ترشی به دمای محیط رسید، آن را داخل شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب شیشه را محکم ببندید.
این ترشی ظرف 24 ساعت آماده است و میتوانید از طعم آن در کنار انواع غذاهای خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه ترشی به با رب انار
رب انار یک چاشنی بینظیر است که طعم فوقالعادهای به ترشی به میدهد. برای این منظور، دوباره به نحوه تهیه ترشی به ساده بازگردید و مطابق دستور زیر پیش بروید:
- مرحله اول: میوه به را آماده کرده، به تکههای دلخواه برش بزنید و صبر کنید تا رطوبت آن کاملا خشک شود.
- مرحله دوم: ظرف ترشی را با تکههای به پر کنید. سپس، 2 تا 3 قاشق غذاخوری رب انار را با سرکه رقیق کرده و روی تکههای میوه بریزید.
- مرحله سوم: اگر خواهان طعمهای ترش هستید، مقداری نمک به ترشی اضافه کنید. در این حالت میتوانید از موادی مثل آبغوره یا آب نارنج هم کمک بگیرید. اما برای یک طعم ملس، باید مقداری شکر به مایه ترشی اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در نهایت، درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را در جایی خشک و خنک قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی به زعفرانی
در این رسپی بهازای نیم کیلو میوه به، به نصف قاشق چایخوری زعفران آسیابشده، 1 لیتر سرکه و مقداری نمک نیاز دارید. برای تهیه ترشی به با چاشنی زعفران، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا میوه به را مطابق دستورهای قبلی آماده کرده و خشک کنید.
- مرحله دوم: زعفران را با نصف فنجان آب داخل یک قوری کوچک ریخته و 10 دقیقه روی بخار سماور یا کتری دم کنید.
- مرحله سوم: تکههای به را همراه با زعفران دمکشیده داخل یک بطری شیشهای بریزید. سپس، ظرف را با محلول سرکه و نمک پر کنید.
نکته: به ازای 1 قاشق غذاخوری نمک، 2 لیوان سرکه کافی است.
- مرحله چهارم: درب ظرف را محکم ببندید و آن را در دمای محیط و دور از نور و رطوبت قرار دهید. 2 هفته نیاز است تا ترشی به زعفرانی برسد.
طرز تهیه ترشی به و لبو
در این دستور باید از 4 عدد میوه به، 1 کیلو لبو، 1 بوته گل کلم و 1 لیتر سرکه استفاده شود. بهخاطر وجود لبو، رنگ این ترشی قرمز میشود، اما عطر و طعم قوی به را همچنان احساس خواهید کرد. مراحل کار را مطابق دستور زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: میوههای به، لبو و گل کلم را خوب بشویید. اجازه دهید لبو و گل کلم کاملا خشک شوند. میوه به را هم مطابق روشهای قبل آماده کنید.
- مرحله دوم: لبو و گل کلم را به اندازههای دلخواه برش بزنید. در ادامه، تکههای به و لبو را همراه با سرکه در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شوند.
- مرحله سوم: حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید محتویات قابلمه کاملا خنک شوند. سپس، تکههای گل کلم را هم به آنها اضافه کرده و مواد ترشی را در ظرفی تمیز و شیشهای بریزید.
- مرحله چهارم: روی مواد ترشی را با سرکه کاملا پر کنید. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در دمای محیط قرار دهید تا برسد.
طرز تهیه ترشی به رنده شده ( لیته به)
تنوع مواد اولیه این ترشی نسبت به مدلهای قبل بیشتر است. برای تهیه آن به ازای 1 کیلو میوه به، نیم کیلو هویج و نیم کیلو بادمجان فراهم کنید. همچنین، 300 گرم کلم سفید، 4 حبه سیر، 1 عدد فلفل سبز تند، مقداری ادویه ترشی و سرکه و نمک موردنیاز است. برای تهیه آن طبق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا بادمجانها را بشویید و خشک کنید. سپس آنها را با حرارت زغال یا فر، کبابی کرده و پوست بگیرید. در ادامه، بادمجانها را پوره کرده و در کاسهای بزرگ بریزید.
- مرحله دوم: هویجها را شسته و خشک کنید. پوست سیرها را هم بگیرید و آنها را همراه با هویج رنده کرده یا با مخلوط کن میکس کنید.
- مرحله سوم: میوههای به را بشویید. سپس، پوست و هسته آنها را جدا کرده و پس از خشک شدن، رنده کنید. در ادامه، گل کلم و فلفل را هم شسته، خشک کرده و خرد کنید.
- مرحله چهارم: حالا هویج، به، گل کلم، فلفل و سیرهای رنده شده را داخل کاسه حاوی بادمجان بریزید.
- مرحله پنجم: در ادامه، مقداری نمک، زردچوبه و ادویهجات ترشی به مواد ترشی بیفزایید و سرکه را اضافه کنید.
نکته: مقدار سرکه باید به اندازهای باشد که مواد لیته نه خیلی رقیق و نه خیلی سفت شوند.
- مرحله ششم: در نهایت، مواد ترشی را داخل ظرفی شیشهای و تمیز بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. ترشی را در جایی خشک و خنک قرار دهید و 1 هفته صبر کنید تا برسد.
فوت و فن های ترشی به
اضافه کردن مقداری سیب خرد شده به ترشی به باعث ایجاد یک طعم ترکیبی و دلچسب خواهد شد. بهعلاوه برای نگهداری بهتر این ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
اصول نگهداری از ترشی به چیست؟
حتما ترشی را در ظروف دربدار شیشهای تهیه کنید. بهعلاوه، آن را در مدت زمان رسیدن، دور از نور و رطوبت قرار دهید. همچنین بعد از باز کردن درب ترشی، آن را داخل یخچال بگذارید تا مزه به تغییر نکند.
چطور مانع کپک زدن ترشی به شویم؟
در تمام دستورالعملهای تهیه ترشی به، میوه به و بقیه سبزیجات یا صیفیجات مورداستفاده باید حتما خشک باشند. از خشک بودن ظرف ترشی هم اطمینان حاصل کنید و فراموش نکنید که وجود رطوبت، مهمترین عامل کپک زدن ترشیها است. بهعلاوه، از محکم بودن درب ظرف ترشی و عدم نفوذ هوا به داخل آن هم مطمئن شوید.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی به
به طور معمول، طرز تهیه ترشی به روش بازاری با استفاده از سرکه انگور است. با این حال شما میتوانید برای تهیه این ترشی لذیذ به جای سرکه سفید از سرکه سیب هم استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که افزودن مقداری شکر، تندی و تیزی طعم سرکه را میگیرد.
خواص به
خوردن میوه خام به خواص بسیار زیادی دارد. این میوه که به سیب طلایی هم معروف است، تقویتکنندهای قوی برای قلب و عروق محسوب میشود و روند پیری را به تعویق میاندازد. همچنین میوهای مفید در درمان زخم معده و افسردگی است. شما میتوانید این میوه پاییزی باارزش را به شکلهای مختلفی مثل ترشی به، مربای به، خورشت به، دمنوش به و… وارد سبد غذایی خود کنید و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید.
ترشی به، ترشی خاص برای پذیرایی از مهمانان
در این مطلب نحوه تهیه ترشی به را برای شما گفتیم و شما را با نکات نگهداری آن آشنا کردیم. پیشنهاد ما این است که بر اساس ذائقه خود، یکی از این طرز تهیهها را انتخاب کرده و یک ترشی جذاب تهیه کنید. البته اگر به در منزل ندارید، نگران نباشید. سفارش آنلاین میوه اسنپ فود در خدمت شما است و میتوانید میوه به یا دیگر میوه و سبزیجات دلخواه خود را آنلاین سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید. با سفارش میوه از اسنپ فود، ترشی را همین امروز تهیه خواهید کرد.
سوالات متداول
آیا میتوان در ترشی به از سبزی ترشی استفاده کرد؟
خیر، این کار متداول نیست و طعم به را کاملا تغییر میدهد. پیشنهاد میکنیم برای رسیدن به طعمهای قویتر،از انواع ادویهجات ترشی کمک بگیرید.
حداقل و حداکثر زمان رسیدن ترشی به چقدر است؟
اگر میوه به را در مخلوط سرکه و شکر بجوشانید، طی 24 ساعت میتوانید این ترشی را مصرف کنید. حداکثر زمان رسیدن این ترشی هم 1 ماه است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402