طرز تهیه ترش تره با عطر و بوی بینظیر سیر و سبزیجات شمال
اگر با عطر و بوی سیر و سبزیجات معطر میانه خوبی دارید، احتمالا آشنایی با طرز تهیه ترش تره هم برایتان جالب خواهد بود. این خورشت، در اکثر مناسبتهای مهم و در سفره گیلانیها، حضوری پررنگ دارد و میتوان از آن به عنوان غذای شب عید، غذای شب چهارشنبهسوری و غذایی محبوب در سفره افطار گیلانیها، نام برد.
ترش تره به غیر از رشت، در مناطق دیگر گیلان مانند تالش و انزلی هم طبخ میشود و تفاوت چشمگیری میان طرز تهیه ترش تره رشت و ترش تره انزلی یا تالش وجود ندارد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی ترش تره را با هم میبینیم:
ترش تره |
|
تعداد نفرات | 5 تا 6 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 40 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | 430 کالری |
طرز تهیه ترش تره
ترش تره گیلانی ، غذایی معطر و پرطرفدار در لیست غذاهای گیلانی است. این غذا، از ترکیب سبزیجات مختلف با سیر، تخم مرغ و چاشنیهای مختلف تهیه میشود و طرز تهیه آن، زمان زیادی از شما نمیگیرد. پس دست به کار شوید و پس از آماده کردن مواد اولیه، طبق مراحل گفته شده، پیش بروید:
مواد لازم برای تهیه ترش تره خوشمزه با طعمی بینظیر
برای تهیه ترش تره گیلانی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج خام نیم دانه | 1 قاشق غذاخوری سرپر |
نعنای خشک | 1 قاشق چایخوری |
سبزی (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) | 1 کیلوگرم |
تخم مرغ | 2 یا 3 عدد |
آب | به مقدار لازم برای پخت برنج و سبزی |
آبغوره ترش | 1 لیوان دسته دار فرانسوی |
سیر | 1 بوته بزرگ |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترش تره شمالی
برای تهیه ترش تره با اسفناج و سایر سبزیجات، به ترتیب مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: سبزیها را پاک کرده و بشویید. سپس، آنها را داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود. در ادامه کار، سبزیها را به صورت ساطوری و ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: حالا سبزیهای ساطوری شده را همراه با برنج پاک شده و شسته شده، داخل قابلمهای مناسب بریزید و مقداری آب اضافه کنید.
نکته: آب داخل قابلمه باید به اندازهای باشد که برنج و سبزیجات به طور کامل پخته و له شوند.
- مرحله سوم: در ادامه از طرز تهیه ترش تره، نمک، فلفل و زردچوبه را هم به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. حالا شعله گاز را ملایم کرده و اجازه دهید تمام مواد به خوبی بپزند و مزهها به خرد هم بروند.
- مرحله چهارم: در 10 دقیقه پایانی پخت ترش تره گیلانی، آبغوره را هم داخل قابلمه بریزید و پس از 10 دقیقه، حرارت را خاموش کنید.
- مرحله پنجم: مخلوط برنج و سبزیجات را که حالا به طور کامل پختهاند، با گوشتکوب دستی یا برقی، کاملا بکوبید تا له شوند.
- مرحله ششم: مخلوط له شده مواد ترش تره را با مقداری کره یا روغن، با حرارت ملایم سرخ کنید. در همین مرحله، باید میزان ترشی و نمک ترش تره گیلانی را اندازه کنید.
- مرحله هفتم: حالا پوست سیرها را بگیرید و آنها را له کنید. سپس، سیرهای له شده را در تابهای دیگر با مقداری روغن تفت دهید و نعنا را به آن اضافه کنید.
- مرحله هشتم: پس از آن، تخم مرغها را هم داخل تابه بشکنید و زمانی که تخم مرغها کمی بسته شدند، آنها را هم زده و کاملا با سیر و نعنا مخلوط کنید.
- مرحله نهم: در پایان، مخلوط سیر، تخم مرغ و نعنا را به پوره برنج و سبزیجات اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مزه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
خورشت ترش تره شمالی هم مانند باقلاقاتوق ، خورشتی کم آب است و میتوان آن را همراه با برنج کته یا نان، سرو کرد.
طرز تهیه ترش تره با حبوبات به روشی اصیل
در صورت استفاده از لوبیا چیتی یا لوبیا کشاورزی در طرز تهیه ترش تره، به روش منطقه رودسر و شرق گیلان عمل کردهاید. در این رسپی، به ازای 500 گرم از مجموع لوبیا چیتی و عدس، به نصف پیمانه آرد برنج، 1 کیلوگرم اسفناج، 500 گرم سبزی مخلوط، شامل شوید، نعنا، جعفری و گشنیز، 1 تا 2 بوته سیر و 3 تا 4 عدد تخم مرغ نیاز دارید. البته روغن و چاشنی آب نارنج یا رب نارنج هم فراموش نشود.
برای تهیه ترش تره با لوبیا چیتی و عدس، حبوبات را از چند ساعت قبل بخیسانید. سپس، آنها را با مقداری پیاز داغ و آب بپزید. در ادامه کار، سبزیجات پاک شده و خرد شده را در مقداری روغن، سرخ کنید و سیر له شده را به آن بیفزایید. حالا، مخلوط سیر و سبزیجات را همراه با اسفناجهایی که به صورت درشت خرد شدهاند، در ظرف حبوبات بریزید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند.
در ادامه طرز تهیه ترش تره، آرد برنج را در مقداری آب سرد حل کرده و داخل خورشت بریزید و مدام هم بزنید تا گلوله گلوله نشود و خورشت به غلظت مناسبی برسد. حالا چاشنی رب نارنج یا آب نارنج را اضافه کنید و در نهایت، تخم مرغها را همراه با مقداری نمک، داخل خورشت ریخته و هم بزنید. پس از یکی دو جوش، خورش ترش تره آماده است و میتوانید آن را سرو کنید.
ترکیب سبزی ترش تره استان گیلان
سبزی ترش تره شامل اسفناج، جعفری، گشنیز و تره است. توجه داشته باشید که نسبت اسفناج باید بیشتر از بقیه سبزیجات باشد و تره، کمترین مقدار را دارد. به علاوه، همانطور که در رسپیهای بالا هم آمد، اگر مقدار کمی نعنای خشک یا سبزی خالواش شمالی هم داخل ترش تره بریزید، عطر و بوی دلپذیرتری پیدا میکند.
همه چیز برای یک ضیافت گیلانی آماده است…
حالا که با طرز تهیه ترش تره آشنا شدید، باید بدانید که این خورشت در گیلان، علاوه بر برنج کته یا نان، همراه با انواع ماهی مانند ماهی دودی، ماهی شور یا ماهی سفید سرو میشود. از دیگر مخلفات کنار این غذا، میتوان به باقلای سبز، اشپل ماهی، زیتون و ترب سفید اشاره کرد.
همانطور که میبینید، یک سفره رنگارنگ و متنوع، انتظارتان را میکشد. شما میتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر فرصت کافی برای تهیه این نوع غذاها را ندارید، میتوانید از سفارش غذا اسنپ فود کمک بگیرید. اسنپ فود به شما کمک میکند که انواع غذا را آنلاین سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402