آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
انواع کیک و شیرینی
4.3/5 - (9 امتیاز)
14

طرز تهیه خارک پخته به روش محلی

مینا اسماعیل بیگی 29 فروردین 1402 6 دقیقه

مناطق مختلف ایران هرکدام شیرینی‌ها و دسرهای خاص و خوشمزه خود را دارند که ممکن است برای بسیاری از ما ناشناخته باشند. یکی از این دسر‌های بسیار خوشمزه و البته مقوی که میزان قند و کالری آن نیز بسیار کم است، خارک پخته نام دارد.

خارک تازه بسیار ترد و شیرین است.

این دسر به مناطق جنوبی ایران اختصاص داشته و شما نیز اگر یک بار این خوراکی خوشمزه را امتحان کنید مطمئناً طرفدار آن خواهید شد. در ادامه طرز تهیه خارک پخته را به شما آموزش خواهیم داد. با ما باشید!

طرز تهیه خارک پخته

پیش از آنکه طرز تهیه خارک پخته را بررسی کنیم بیایید نگاهی به چیستی خارک و خواص بی‌نظیر آن داشته باشیم. پس از آن می‌توانیم راه‌های مختلف تهیه خارک پخته را یاد بگیریم. خبر خوب آنکه در این مقاله می‌توانید آموزش تهیه حلوای خارک را نیز مشاهده کنید؛ این حلوا از سوغات‌های جهرم و به طور کلی استان فارس بوده و طعمی‌بی نظیر دارد.

خرما خارک چیست؟

آنچه اول از هرچیز باید بدانید آن است که خارک یک گونه خاص از خرما نیست؛ بلکه یک مرحله خاص از رشد میوه خرما است. میوه خرما در طی سه مرحله رشد می‌کند و به اصطلاح می‌رسد. به مرحله اول آن کیمری گفته می‌شود، در مرحله دوم خلال یا خارک نام می‌گیرد و در مرحله سوم به طور کامل می‌رسد که اصطلاحا به آن رطب گفته می‌شود. همان‌طور که می‌بینید انواع گونه‌های خرما در یک مرحله از رشد خود خارک نام می‌گیرند.

خرمای خارک در حقیقت یک خرمای نارس است و رنگ آن معمولا زرد مایل به نارنجی بوده و بافتی کاملا ترد دارد؛ برخلاف خرمای رسیده که بافت آن نرم است. خرمای خارک بسیار شیرین بوده و گاهی اوقات ممکن است اندکی طعم گس بدهد. در هر صورت مزه آن بسیار جالب و خوشمزه است و از آنجایی که کالری و قند کمتری به نسبت رطب دارد می‌توان آن را به طور منظم و به سادگی مصرف کرد. نکته دیگر آنکه خارک خشک است و برخلاف رطب شیره ندارد. به همین علت نگهداری از آن ساده‌تر خواهد بود.

خواص خارک پخته

خواص خارک پخته بر اساس میزان پختن و جوشیدن در آب و همچنین بر اساس چاشنی‌ها و دیگر مواد به کار رفته در پخت آن متغیر است. اما می‌توان خواصی کلی برای خارک و خارک پخته برشمرد. یکی از مهم‌ترین خواص خارک به فیبر بالای موجود درون آن ارتباط دارد. این میزان از فیبر کمک زیادی به دستگاه گوارشی شما خواهد کرد و جذب و دفع مواد خوراکی را برایتان آسان خواهد نمود. معمولا خارک میزان فیبر بیشتری به نسبت رطب دارد و بهتر است هر دوی این‌ها در کنار یکدیگر مصرف شود.

برای تهیه خارک پخته بهتر است خارک دارای ساقه خریداری کنید.

اما خارک پخته خواص دیگری نیز دارد: برای مثال در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی‌ ایفا می‌کند و ویتامین‌های ضروری برای کارکرد صحیح این سیستم را به شما می‌رساند. از سویی خارک پخته برای خون نیز مفید بوده و نقشی مهم در تولید گلبول‌های قرمز خون شما خواهد داشت. گفته می‌شود خارک در باروری نیز تاثیر دارد و برای باروری زنان و مردان مفید است.

طرز تهیه خارک پخته

خارک پخته در مناطق مختلف ایران به شکل‌های گوناگونی پخت می‌شود. ما در ادامه دو شیوه اصلی تهیه خارک پخته را به شما آموزش خواهیم داد.

میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم ۱۷۸ کیلوکالری
زمان آماده سازی ۱۰ دقیقه
زمان لازم برای پخت یک تا دو ساعت
تعداد نفرات به دلخواه

روش اول تهیه خارک پخته

مواد لازم:

آب  به اندازه دو سوم یک قابلمه
خرمای خارک همراه با شاخه  به میزان لازم
زردچوبه  نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خارک پخته:

۱. آب را در قابلمه ریخته و اجازه بدهید که جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب کمی ‌زردچوبه داخل آن بریزید. زردچوبه را به اندازه‌ای بریزید که صرفا رنگ آب داخل قابلمه کمی‌تیره شود و به هیچ عنوان آن را زیاد نریزید.

۲.  خارک را به همراه شاخه و ساقه‌های آن داخل آب بگذارید؛ به گونه‌ای که قسمتی از شاخه و ساقه‌ها بیرون آب باقی بماند.

۳. در این روش خارک‌ها نباید بیش از حد به بپزند و به مرحله له‌شدگی برسند. به همین علت لازم است پخت آن‌ها را تحت نظر داشته باشید و زمانی که بافت خارک‌ها نرم شد کل شاخه را از آب خارج کنید.

۴. هنگامی‌که شاخه را از آب خارج کردید آن را بر روی یک بند آویزان کنید و اجازه دهید تا مدتی در معرض نور خورشید باقی بماند تا بافت آن به خوبی خشک شود.

۵. این نوع از خارک پخته را می‌توان به عنوان خشکبار و داخل آجیل استفاده کرد. همچنین می‌توان آن را به عنوان شیرین‌کننده چای مصرف نمود. اگر می‌خواهید خارک پخته شما بافت نر‌م‌تری داشته باشد، روش دوم و همچنین طرز تهیه حلوای خارک را مطالعه کنید.

روش دوم تهیه خارک پخته

مواد لازم:

آب  به اندازه نصف یک قابلمه
خرمای خارک دانه‌شده  به میزان لازم
شکر  در حد شیرین شدن آب در حال جوش

طرز تهیه خارک پخته:

۱. این روش پخت در استان بوشهر رواج داشته و با روش قبلی تفاوت‌های چشمگیری دارد. در این روش شما می‌توانید خرمای خارک را همان ابتدا از شاخه و ساقه‌های خود جدا کنید؛ همچنین می‌توانید پس از اتمام پخت این کار را انجام دهید. اینکه این کار را در کدام مرحله انجام دهید تفاوت اندکی در مزه آن ایجاد می‌کند. به شما پیشنهاد می‌دهیم هر دو راه را امتحان کرده و ذائقه خود را پیدا کنید.

۲. خارک شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و هم بزنید تا شکر آن به خوبی حل شود. سپس اجازه دهید آب بر روی حرارت ملایم جوش بیاید و خارک‌ها شروع به پختن کنند.

۳. صبر کنید تا خارک‌ها تا مرحله دلخواه شما بپزند. در صورت نیاز می‌توانید اجازه دهید که آن‌ها له شوند. مواظب باشید که آب قابلمه تمام نشود و در صورت نیاز کمی ‌آب و شکر به قابلمه اضافه کنید.

۴. پس از اتمام پخت، خرما را آبکش کرده و هسته‌های آن را خارج کنید. سپس آن‌ها را بر روی یک حصیر پهن کنید و اجازه دهید در معرض آفتاب و یا در سایه خشک شوند. اگر خارک‌های شما له نشده باشد می‌توانید آن‌ها را خارک بندی کرده و خارک‌های بندشده را به دیوار آویزان کنید.

طرز تهیه حلوای خارک

مواد لازم:

 خارک  نیم کیلوگرم
رطب  ۱۵۰ گرم
زعفران ساییده  نوک قاشق چای‌خوری
پودر هل  نصف قاشق مرباخوری
آرد برنج  ۱۵۰ گرم
روغن  ۱۰۰ گرم

طرز تهیه حلوای خارک:

۱. به مدت چند ساعت یک پارچه نم‌دار بر روی خارک بیندازید تا بافت آن مرطوب شود. سپس خارک را داخل چرخ گوشت بریزید و آن را چرخ کنید. برای این کار لازم است کمی‌ چرخ گوشت را چرب کنید.

۲. آرد برنج را در روغن تفت دهید. توجه کنید که آرد به سرعت می‌سوزد؛ بنابراین لازم است آن را سریع هم بزنید و بر روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید. سپس خارک را اضافه کنید.

۳. تفت دادن خارک به خاطر سفت بودن بافت آن کاری زمان‌بر است؛ بنابراین ممکن است تا نیم ساعت طول بکشد.

حلوای خارک یکی از مهم‌ترین سوغات‌های شهر جهرم است.

۴. رطبی که کمی‌ شیره دارد را انتخاب کرده و پوست و هسته آن را بگیرید؛ به ماهیتابه اضافه کنید و آن را خوب تفت دهید. سپس با پشت قاشق و رطب را له کنید تا حلوای شما یکدست شود. به مدت نیم ساعت آن را تفت داده، سپس هل و زعفران را اضافه کنید و پس از 5 دقیقه حلوای شما آماده است. اگر شیرینی‌های ایرانی برای شما جذاب است به شما پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به طرز تهیه رشته برشته و رشته خشکار نیز داشته باشید.

خارک پخته، یک خوراکی ساده و فوق‌العاده مفید!

از همراهی شما متشکریم. در این مقاله همه‌چیز را درباره طرز تهیه انواع خارک پخته و حلوای خارک به شما آموزش دادیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما این خوراکی مقوی و خوشمزه را تهیه کنید و از طعم عالی و خواص بی‌نظیر آن برای بدن بهره بگیرید. شما می‌توانید با سرویس خرید آنلاین شیرینی این شیرینی و دیگر شیرینی‌های خوشمزه ایرانی را به صورت آنلاین خریداری کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(14 دیدگاه)

پژمان جهانی
05 شهریور 1402

سلام حلوای خارک زود سوخت درست کردن حلوا زیاد آسون نیست

  • snappfoodadmin
    05 شهریور 1402

    سلام در طرز تهیه خلوای خارک باید دقت داشته باشید که آرد برنج را در روغن تفت دهید.به علت اینکه آرد به سرعت می‌سوزد؛ لازم که آرد را سریع هم بزنید و بر روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید و بعدخارک را اضافه کنید.تفت دادن خارک به خاطر سفت بودن بافت آن کاری زمان‌بر است و ممکن تا نیم ساعت طول بکشد تا خارک خوب تفت داده شود

taghaavie
31 مرداد 1402

سلام خرما خارک چه مزه ای هستش و نگهداری خرما خارک چطوری

  • snappfoodadmin
    31 مرداد 1402

    سلام مزه خرمای خارک بسیار شیرین بوده و گاهی اوقات اندکی طعم گس بدهد . خارک خشک و برخلاف رطب شیره ندارد و به همین دلیل علت نگهداری از آن ساده‌تر خواهد بود.

میلاد حسن پورفرد
31 مرداد 1402

سلام خواص خارک پخته برای سلامتی بدن چیست

  • snappfoodadmin
    31 مرداد 1402

    سلام خواص خارک پخته بر اساس میزان پختن و جوشیدن در آب و بر اساس چاشنی‌ها و دیگر مواد به کار رفته در پخت آن متغیر است. اما خواصی کلی برای خارک و خارک پخته که یکی از مهم‌ترین خواص خارک فیبر بالای موجود درون آن است این میزان از فیبر کمک زیادی به دستگاه گوارشی خواهد کرد و جذب و دفع مواد خوراکی را آسان خواهد کرد. معمولا خارک میزان فیبر بیشتری نسبت به رطب دارد و بهتر است هر دوی این‌ها در کنار یکدیگر مصرف شود.

rahool
08 خرداد 1402

سلام خارک پخته خرما خارک با چای بخوری چه کفی داره میگما جهرم امدید دیگه بیاد مغازه حاج عمو سوغات خرما خارک و خارک پخته بخر

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام شهر جهرم با ادم های خونگرمش سوغات خیلی خوشمزه زیاد داره ک یکیش خارک و خرما خارک هستش

faranak
08 خرداد 1402

سلام خارک پخته صبح به صبح قبل از ورزش میخورم خیلی خوبه

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام خارک پخته میشه مثل اجیل خورد نوش جونتون

صدیقه
08 خرداد 1402

سلام خرما خارک ریز ریز کنید کنار اجیل بزارید بچه ها هم خوششون میاد

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام خارک پخته را می‌توان به عنوان خشکبار و داخل آجیل استفاده کنید . خارک پخته به عنوان شیرین‌کننده چای مصرف می کنن

shado
08 خرداد 1402

سلام حلوای خارک مال کدام شهر

  • snappfoodadmin
    08 خرداد 1402

    سلام حلوای خارک این حلوا خارک از سوغات‌های جهرم و به طور کلی استان فارس بوده و خرما خارک و خارک پخته طعمی‌بی نظیر دارد

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود