طرز تهیه خوراک مرغ مجلسی
خوراک مرغ یکی از محبوبترین غذاها در ملل شرقی است. این غذا از گوناگونی فراوانی در زمینۀ پخت برخوردار است. خوراک مرغ هم میتواند در یک مهمانی خودمانی و هم در یک ضیافت رسمی طبخ شود. این خوراک را میتوان به عنوان یک وعدۀ غذایی سریع هم آماده کرد. این بستگی به نوع پخت خوراک مرغ دارد. این غذا به دلیل داشتن پروتئین زیاد و چربی کم، یکی از پرمصرفترین غذاها برای ورزش کاران به حساب میآید. البته لازم به توضیح است که این غذا برای ورزش کاران به صورت رژیمی طبخ میشود.
در این مقاله ما سعی داریم اول به خواص این غذای خوشمزه بپردازیم و بعد به انواع پختهای آن در شرایط های گوناگون بپردازیم. تا شما هر وقت و در هر شرایطی بتوانید خوراک مرغ را به عنوان یک غذای کامل در نظر داشته باشید.
خواص خوراک مرغ
از خواص و کامل بودن این مادۀ غذایی هرچه که بگوییم کم است. گوشت مرغ در بین عموم مردم از محبوبیتی خاص برخوردار است. از جمله خواص این گوشت پرطرفدار را میتوان، داشتنِ ویتامینهای مختلف مانند ویتامین سی، ویتامین ب شش، فولات، نیاسین، ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین B12، ویتامین E، ویتامین D و ویتامین K دانست. شک نکنید که این یک غذای کامل و مفید است که شما در سختترین رژیمهای کاهش وزن هم میتوانید از آن بهرهمند شوید. البته با روش پخت رژیمی این غذا. در ادامۀ مقاله شما را با انواع طبخ یک خوراک مرغ خوشمزه آشنا میکنیم.
طرز تهیه خوراک مرغ مجلسی
اگر شما در آستانۀ برگزاری یک مهمانی رسمی هستید. تردید نکنید که خوراک مرغ مجلسی یکی از بهترین گزینهها برای شما است. در این نوع از غذا، شما تکه های مرغ را با اندازه هایی که بریدهاید، همراه با سفیدۀ تخم مرغ و سس سویا آغشته کرده و به همراه مواد دیگر مخلوط میکنید و بعد مرغ را طبخ میکنید. با این غذا شما یک میزبان کامل برای مهمانان خود هستید.
مواد لازم برای دستور پخت
- سس سویا: چهار قاشق غذاخوری
- سرکه: یک قاشق غذاخوری
- شکر: یک دوم قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان کافی
- آب: نصف فنجان
- مرغ: به میزان کافی نسبت به نفرات
- آرد ذرت: یک پیمانۀ کوچک
- در مرحلۀ اوّل مرغ را با آرد ذرّت و سرکه به خوبی هم میزنیم بعد کاملاً به سفیدۀ تخم مرغ آن را آغشته میکنیم. در انتها سویا سس و نمک را به آن اضافه کرده و چند دقیقه ای هم میزنیم تا مرغ کاملاً به تمام مواد داخل ظرف آغشته شود.
- بعد کمی استراحت دادن به مواد همزده شده، باید به آن کمی هم شکر و مقداری هم آبلیمو اضافه کرد. در این بخش باید یک ماهیتابه مناسب با اندازۀ مرغ پیدا کرده و کف آن را با روغن چرب کنید.
- مرغ حداقل باید تا ۴۰ دقیقه داخل مایع قرار داشته باشد و در جای خنک نگهداری شود. لازم به توضیح است که برخی افراد چند حلقه پیاز هم به آن اضافه میکنند تا بوی زهم مرغ را هنگام سرخ شدن بگیرد. بعد از صبر کردن باید مرغ را از ظرف آغشته به مواد مزّهدار کننده خارج و داخل ماهیتابه بی اندازید تا سرخ شود دقت کنید که شعلۀ گاز نباید خیلی زیاد باشد. چراکه خیلی زود میتواند رویِ مرغ مزهدار شدۀ شما را بسوزاند.
- در این بخش، کمی زعفران را با قلممو به مرغ سرخ شدۀ خود بزنید تا کمی هم عطر زعفران بگیرد. حالا خوراک مرغ مجلسی شما آماده است. شما میتوانید در کنار یک برنج عالی آن را سرو کنید. دقت داشته باشید که سالاد کاهو با روغن زیتون یکی از بهترین گزینهها برای تکمیل کردن دورچین این غذای محبوب است.
اگر در رژیم برای کاهش وزن خود هستید، ولی هوس کردهاید که خوراک مرغ بخورید. ما در این مقاله یک دستور کامل از خوراک مرغ رژیمی برایتان آماده کردهایم. غذای رژیمی باید دارای چند فاکتور مهم باشد. ما در این دستور پخت به تمام آنها دقت کردهایم. اول اینکه باید کم کالری باشد، دوم طعم و عطر خوبی داشته باشد و سوم باید، حتماً سالم و مناسب رژیم شما باشد.
مواد لازم برای خوراک مرغ رژیمی
مرغ: نصف یک عدد سینۀ مرغ
زعفران: به مقدار کافی
کدو: یک عدد
هویج: یک عدد
لیمو ترش: یک عدد متوسط
نمک و فلفل: به مقدار کافی
پیاز: یک عدد متوسط
- برای داشتن یک خوراک مرغ عالی ولی رژیمی باید در اولین قدم، مرغ رو مزه دار کنیم. تا به هرچه بهتر شدن طعم آن کمک کند. برای این کار اول باید پیازها رو کاملاً حلقه کرده و روی مرغ، داخل ظرف بریزیم. بعد نصف لیموترش رو به تکههای نگینی خرد کرده و به مرغ اضافه میکنیم. نمک و فلفل رو به آرامی در هنگام هم زدن به مرغ اضافه میکنیم. کمی بعد از آن، مقدار کمی از زعفران دم کرده را روی مرغها میریزیم. در این بخش دقّت داشته باشید که با اضافه کردن هر یک از مواد به غذا، مقداری مرغ و مواد ریخته شده را هم بزنید. تا مرغ کاملاً به تمام مواد آغشته شود. به دلیل رژیمی بودن این خوراک از ریختن روغن زیتون و کمی آرد روی مرغ خودداری میکنیم.
- باید مرغ مزهدار شده را حداقل بین ۶ تا ۱۰ ساعت داخل ظرف در بستهای که از ابتدا تهیه کردیم قرار بدهید. این کار برای طعم گرفتن مرغ انجام میشود. حتماً توجّه داشته باشید که اگر ظرف در بسته نیست، یک پلاستیک را روی آن بکشید. مورد دیگر که باید به آن توجه داشته باشید این موضوع است که ظرف تمام مدت باید داخل یخچال بماند و از بیرون گذاشتن آن پرهیز کنید.
- در این بخش، هویجها و کدوهای پوست کنده شده را کمی بخارپز یا آبپز کرده و بعد با تمام مواد طعم دهندۀ مرغ در ماهیتابه میریزیم. بعد به آرامی آنها را باهم تفت میدهیم. کمی بعد از گرم شدن مواد، مرغ را هم به آن اضافه کرده و دمای گاز را پایین میآوریم تا به آرامی مرغ سرخ شود. دقت داشته باشید که شعلۀ گاز باید به آرامی مواد طعم دهنده و مرغ را آماده کند.
- در این مرحله بعد از تغییر رنگ مرغ کمی هم آب به آن اضافه میکنیم. بعد نمک و فلفل مورد نیاز را روی آن میریزیم، حالا وقت آن است که در ماهیتابه را ببندیم تا هویج و کدوهای خرد شده کمی نرمتر شوند و مایع داخل ماهیتابه لعاب بی اندازد.
خوراک مرغ رژیمی شما آماده است.
کالریهای خوراک مرغ رژیمی
- ۱۰۰ گرم مرغ ۲۰۰ کالری
- ۱ عدد پیاز ۵ کالری
- ۱ عدد کدو ۳۰ کالری
- ۲ عدد هویج ۳۰ کالری
- ۱ عدد لیموترش ۵ کالری
- ۱ قاشق غذاخوری روغن ۱۲۰ کالری
جمع کل این کالری ها: ۳۹۰ کالری
این دستور هم برای کسانی هست که دوست دارند خوراک سادهای به همراه برنج کته میل کنند.
موارد لازم برای تهیه خوراک مرغ با برنج
- سینۀ مرغ: دو عدد
- هویج: یک عدد آب پز
- فلفل دلمهای: ۱ عدد
- پیاز: دو عدد
- سیر: دو حبه
- رب گوجه: به میزان کافی
- نمک، فلفل، دارچین، زردچوبه، پودر سیر: به میزان لازم
- برنج: دو پیمانه
- در این قسمت با ریش کردن مرغ شروع میکنیم و بعد با سیر و پیاز، فلفل دلمهای، مرغ ریش شده را مخلوط میکنیم و در آب میپزیم.
- در این بخش، مقداری از پیاز و فلفل دلمهای را خرد کرده و کمی سرخ میکنیم. بعد به سراغ هویج پخته شده میرویم و آن را به صورت خلال خرد میکنیم.
- حالا باید همه مواد را روی هم ریخته و با هم مخلوط کنید. در قدم بعد مقداری آب داخل مخلوط مواد میریزم و صبر میکنیم تا گرم شود و بعد به مقدار مناسب رب گوجه فرنگی و زرد چوبه رو اضافه میکنیم. بعد از حل شدن رب در آب گرم و مخلوط مواد، در ظرف را بسته و شعله را کم میکنیم تا به آرامی تمامی مواد پختهتر و لعاب دار شود.
- بعد از حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خوراک مرغ خانگی شما آماده است. شما میتوانید روی برنج کتهای این خوراک را قرار داده و با خلالهای هویج ظرف را تزیین کنید.
در این بخش از مقاله سعی داریم یکی دیگر از انواع خوراک مرغ را به شما آموزش دهیم. این بار خوراک مرغ و قارچ.
مواد لازم برای پخت خوراک قارچ و مرغ
- مرغ: ۳۰۰ گرم سینه
- قاچ: ۶ عدد
- پنیر پیتزا: به مقدار لازم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- روغن مایع: به میزان لازم
- فلفل دلمه ای قرمز و سبز: هر کدام یک سوم فلفل و خرد شده به صورت نگینی
- نمک و فلفل، زردچوبه و آبلیمو: هر کدام به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر: ۲ حبه
طرز تهیه خوراک مرغ و قاچ
- سینۀ مرغ را به خوبی شسته و بعد آبکش میکنیم. روی یک تخته یا سینی قرار داده و به صورت مربع تمام سینۀ مرغ را خرد میکنیم. در بخش بعد یک پیاز را از وسط به دو نیم کرده و با تکههای مرغ و دو حبه سیر داخل یک قابلمۀ کوچک قرار میدهیم. کمی آب داخلش ریخته در آن را میبندیم. بهتر است شعله روی کم باشد تا تکههای مرغ به آرامی با آب داخل قابلمه آبپز شود.
- بعد از کمی نرم شدن مرغ، زردچوبه و نمک، فلفل را داخل آن میریزیم و به خوبی هم میزنیم. بعد از پخته شدن کامل، زیر مرغ را خاموش کرده و صبر میکنیم تا کاملاً سرد شود.
- در این بخش شما باید یک ماهیتابۀ تمیز برداشته و سعی کنید کف آن را به روغن آغشته کنید. نیمۀ دیگر پیازی که داشتیم داخل ماهیتابه به صورت نگینی خرد کرده و یک قاشق رب هم به آن اضافه میکنیم. حالا وقت آن است که مقداری از زردچوبه و فلفل هم به آن اضافه کنیم. بعد شروع به تفت دادن مواد میکنیم و بعد از طلایی شدن پیازهای نگینی شده، مرغ خرد شده را با تمام مخلفاتی که پخته بودیم به آن اضافه میکنیم. حالا فلفل دلمههای رنگی رو به مخلوط مواد اضافه کرده صبر میکنیم تا همه مواد با هم آماده شود.
- در دقایق آخر قارچها را به صورت ورقهای خرد کرده و با دیگر مواد تفت میدهیم، کمی صبر میکنیم تا آب قارچ ها گرفته شود. وقتی تمام مواد به اندازۀ کافی در ماهیتابه سرخ شدند، وقت آن است که کمی پنیر روی آن بریزیم و درب ماهیتابه رو برای ۱ دقیقه ببندیم تا پنیر به صورت کامل آب شود. حالا دیگر خوراک مرغ و قارچ ما آماده است. شما میتوانید این خوراک مرغ خوشمزه را نوش جان کنید.
اگر به طرز تهیه غذا با مرغ علاقه مند هستید:
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402