آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • مرینیت ماهی
    مزه دار کردن ماهی با جذاب ترین طعم ها مهر 7, 1403
  • ترک عادت گاز گرفتن سگ
    ترک عادت گاز گرفتن سگ ها به طور دائمی مهر 7, 1403
  • روغن کانولا
    روغن کانولا چیست و برای چی خوبه؟ مهر 7, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه شامی با قارچ
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه شامی با قارچ با مراحل کامل و نکات کلیدی

مینا اسماعیل بیگی 28 بهمن 1402 5 دقیقه

شامی قارچ یک غذای گیاهی سبک و لذیذ است که خیلی زود آماده می‌شود. در طرز تهیه شامی با قارچ ، ابتدا قارچ‌ها را شسته و پس از خشک‌شدن، چرخ کنید. سپس، قارچ چرخ‌شده را با پیاز رنده‌شده و تخم‎مرغ‌ها مخلوط کرده و آرد سوخاری و آرد نخودچی را به آن‌ها بیفزایید. در ادامه، نمک و ادویه‌های لازم را هم اضافه کرده و چند دقیقه مواد را ورز دهید. در نهایت، مایه شامی را به شکل دلخواه در روغن داغ سرخ کرده و سرو کنید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی قارچ را با هم می‌بینیم:

شامی قارچ

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 20 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی کم

طرز تهیه شامی با قارچ

اگر رژیم لاغری دارید و به‌دنبال غذاهایی کم‌کالری اما سیر‌کننده هستید، شامی قارچ یک پیشنهاد خوشمزه و ویژه است. این شامی، طرز تهیه آسانی دارد و آماده کردن آن وقت زیادی از شما نمی‌گیرد. به‌علاوه، بسیار مفید است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما خواهد شد. حال، اگر دوست دارید نحوه درست کردن شامی با قارچ را یاد بگیرید، با ما همراه باشید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت آمده است:

عکس شامی با قارچ

مواد لازم برای تهیه شامی با قارچ

مواد مورد نیاز برای درست کردن این شامی لذیذ به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قارچ 450 گرم
پیاز 1 عدد
تخم‌مرغ 2 عدد
سبزی معطر(خرد‌شده) 2 قاشق غذاخوری
آرد نخودچی 100 گرم
آرد سوخاری 50 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور پخت شامی با قارچ

دستور تهیه شامی با قارچ شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول: ابتدا قارچ‌ها را تمیز شسته و صبر کنید تا خشک شوند. سپس آن‌ها را چرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم: پیاز را هم بشویید و پس از پوست گرفتن، رنده کنید. سپس شبیه شامی لبنانی ، آب پیاز رنده‌شده را با کمی فشار دست بگیرید تا شامی‌ها موقع سرخ کردن وا نروند.
  • مرحله سوم: حالا پیاز رنده‌شده، قارچ چرخ‌شده و تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای مناسب مخلوط کرده و آردها را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ادامه، بیکینگ پودر و سبزی خرد‌شده را هم به مواد شامی بیفزایید و نمک و ادویه‌های آن را اندازه کنید.
  • مرحله پنجم: مواد شامی را کمی با دست ورز دهید تا بافت چسبنده و یکدستی پیدا کنند. البته میزان چسبندگی نباید خیلی زیاد باشد.
  • مرحله ششم: مقداری روغن را در تابه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود.
  • مرحله هفتم: مقداری از مایه شامی (به اندازه یک نارنگی) برداشته و در دست خود فرم دهید. سپس، آن را در روغن داغ سرخ کنید و این کار را تا تمام شدن تمام مواد شامی ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: شامی‌های سرخ‌شده را چند دقیقه روی یک دستمال روغن‌گیر قرار دهید و سپس در ظرفی مناسب بچینید.

نکات مهم در طرز تهیه شامی با قارچ

برای تهیه این غذای گیاهی لذیذ، نکات زیر را هم مدنظر داشته باشید:

  • برخلاف شامی هویج ، در مواد شامی قارچ از هیچ گوشتی استفاده نمی‌شود و مایه شامی هم نیازی به استراحت ندارد.
  • سبزیجات معطر را به صورت کاملا ریز خرد کرده و در مایه شامی قارچ بریزید.
  • بیکینگ پودر، پف خوبی به شامی قارچ می‌دهد و بافت آن را پوک‌تر می‎کند.
  • شما می‌توانید برای تزئین این غذای خوش‌طعم از انواع سبزیجات، خیارشور، زیتون و گوجه‌فرنگی کمک بگیرید.
  • حتما از قارچ‌های تازه و سفید استفاده کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شامی با قارچ

  • در هنگام شستشوی قارچ‌ها، آن‌ها را داخل کاسه آب رها نکنید، زیرا آب را به بافت خود جذب کرده و موقع پخت پس می‌دهند که در نهایت باعث شل شدن بافت شامی‌ها می‌شود.
  • حتما صبر کنید تا آب اضافی قارچ‌ها خارج شده و کاملا خشک شوند. همچنین قسمت‌های سیاه قارچ‌ها را حتما جدا کنید.
  • در استفاده از آرد زیاده‌روی نکنید تا بافت شامی‌ها بیش از اندازه سفت نشود.
  • اگر به طرز تهیه انواع کتلت علاقمندید، باید بدانید که کتلت قارچ با گوشت مواد مفصل‌تری دارد و در تهیه آن علاوه بر قارچ، از موادی مثل گوشت چرخ‌کرده، پیاز، سیب‌زمینی، زعفران و… هم استفاده می‌شود.

اصول نگهداری از شامی قارچ

با اینکه شامی قارچ گوشت ندارد، اما وجود تخم‌مرغ مدت ماندگاری این غذا را کوتاه خواهد کرد. باقیمانده شامی‌ها را داخل ظرفی درب‌دار بریزید و داخل یخچال بگذارید. این غذا باید حداکثر ظرف 3 یا 4 روز آینده مصرف شود.

روش جلوگیری از خراب شدن شامی قارچ

شامی با قارچ را در معرض رطوبت یا گرما قرار ندهید. همچنین دقت کنید که ظرف نگهداری از آن کاملا تمیز و خشک بوده و درب محکمی داشته باشد تا هوای یخچال به داخل آن نفوذ نکند.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی با قارچ

شما می‌توانید در طرز تهیه شامی قارچ، به‌جای چرخ کردن قارچ‌ها، آن‌ها را در غذاساز ریخته و پوره کنید.

خواص قارچ

قارچ یک ماده غذایی فاقد چربی است که مقادیر فراوانی پروتئین طبیعی و فیبر را در خود جای داده است. بنابراین مصرف این گیاه مفید برای کاهش وزن و لاغری بسیار مؤثر بوده و کلسترول خون را پایین می‌آورد. یکی دیگر از خواص قارچ، کاهش فشار خون است که این اثر به حجم بالای پتاسیم موجود در این ماده غذایی برمی‌گردد. علاوه بر این‌ها، قارچ سرشار از آهن است و به افزایش تولید گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی کمک می‌کند. همچنین این ماده غذایی، مقدار قابل‌توجهی مس دارد که فرایند جذب آهن توسط بدن را آسان‌تر می‌کند.

خواص قارچ

شامی قارچ؛ یک غذای آسان و بدون گوشت

طرز تهیه شامی با قارچ را توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد می‌کنیم این شامی خوش‌طعم  را تهیه کرده و در کنار اعضای آن را خانواده میل کنید. البته، ممکن است برخی از اعضای خانواده طعم قارچ را دوست نداشته باشند و پیشنهاد می‌کنیم در این مواقع از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، این شامی را برای خودتان و افرادی که طعم آن را می‌پسندند، تهیه کرده و دیگر انواع کتلت و شامی را برای افرادی که طعم قارچ را دوست ندارند، از سفارش غذا اسنپ فود سفارش دهید.

سوالات متداول

مدت زمان نگهداری شامی قارچ در یخچال چقدر است؟

شما باید این شامی‌های خوشمزه را نهایتا بین 3 تا 4 روز آینده مصرف کنید.

برای جلوگیری از وا رفتن شامی قارچ چه کنیم؟

برای این منظور، حتما باید آب اضافی قارچ‌ها خارج شده و آب پیاز رنده‌شده را نیز بگیرید. همچنین، استفاده از تابه نچسب باکیفیت و روغن داغ هم فراموش نشود.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2729 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود