طرز تهیه شوید خولی گیلانی و تدبیری هوشمندانه برای کاهش کلسترول
اگر به دنبال غذاهای متفاوت و کمتر شناخته شده گیلان هستید، طرز تهیه شوید خولی گیلانی شما را به هدفتان میرساند. خولی در گویش گیلانی، به معنی آلوچه است که در کنار جز اصلی دیگر این غذا؛ یعنی شوید، مزهای کاملا متفاوت و منحصربه فرد میسازد. شما با پخت این غذای اصیل شمالی میتوانید به تقویت سیستم ایمنی بدن خود و کاهش کلسترول بد خون کمک کنید. فراموش نکنید که در فصل آلوچه، از آلوچههای تازه و آبدار استفاده کنید. در ادامه جدول مشخصات غذایی شوید خولی را با هم میبینیم:
شوید خولی گیلانی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شوید خولی گیلانی
اصالت شوید خولی متعلق به غرب گیلان است و میتوان این غذای خوشمزه را به جای مرغ، با اردک هم درست کرد. همچنین نیازی به خیساندن آلوچههای خشک نیست و آنها همراه با سایر محتویات خورشت میپزند و در نهایت نرم میشوند. به علاوه در بعضی رسپیها، از یکی دو حبه سیر هم استفاده میشود. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه شوید خولی گیلان را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه شوید خولی گیلانی
برای تهیه این خورشت خوشمزه گیلانی، مواد اولیه زیر را آماده کنید و توجه داشته باشید که در صورت در دسترس نبودن آلوچه میتوانید از چاشنی آبغوره استفاده کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | 1 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
آلوچه خشک | 100 گرم |
آب جوش | 2 لیوان |
شوید | 250 گرم |
گشنیز و جعفری خرد شده | 2 قاشق سوپخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه شوید خولی گیلانی
برای طرز تهیه شوید خولی غذای گیلانی مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: ابتدا مرغ را به تعداد قطعات دلخواه خرد کرده و در تابهای مناسب با مقداری پیاز و روغن تفت دهید.
- مرحله دوم: وقتی رنگ پیاز طلایی شد و حالت خامی مواد از بین رفت، سبزیجات خرد شده را داخل تابه بریزید و کمی با پیاز و مرغ تفت دهید.
- مرحله سوم: وقتی سبزیجات کاملا نرم شدند، تخم مرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید و در تابه بریزید.
- مرحله چهارم: صبر کنید تا تخم مرغها کاملا بسته شوند. حالا، آلوچههای خشک را هم به محتویات تابه اضافه کرده و همراه با بقیه مواد، کمی سرخ کنید.
- مرحله پنجم: حالا 2 لیوان آب جوش داخل تابه ریخته و درب آن را نیمه باز بگذارید تا مرغ با بقیه مواد کاملا بپزد.
- مرحله ششم: کمی بعد، ادویههای لازم مانند زردچوبه و فلفل را به خورشت اضافه کرده و نمک آن را اندازه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد و به غلظت مناسب برسد.
در نهایت، خورشت شوید خولی را در ظرفی مناسب کشیده و همراه با برنج زعفرانی و ترشی، سرو کنید.
برای تهیه انواع غذاهای خوشمزه شمالی، روی اسنپ فود حساب کنید…
اگر هوس یک غذای خوشعطر و بوی شمالی مانند شوید خولی را کردهاید و وقت کافی برای طبخ آن در منزل را ندارید، حتما سری به اسنپ فود بزنید و از امکانات کامل این سایت استفاده کنید. شما میتوانید از طریق سفارش آنلاین غذا ، سفارش انلاین دسر و سفارش آنلاین سالاد، یک سفره کامل بچینید و زحمت آشپزی را کمتر کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402