طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر با تمام نکات لازم
طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر با خیساندن برنج و عدس آغاز میشود. پس از آن باید عدس را بهصورت جداگانه بپزید و آبکش کنید. بعد از آبکش کردن برنج و پس از قرار دادن تهدیگ، برنج و عدس را بهصورت لایهلایه داخل دیگ بریزید. در فاصله دم کشیدن عدس پلو، مواد گوشتی را با تفت دادن پیاز و گوشت چرخکرده و ادویه آماده کنید و این مواد را همراه با کشمش سرخشده و بقیه مخلفات دلخواه، روی ظرفهای حاوی عدس پلو بریزید.
در ادامه جدول مشخصات غذایی عدس پلوی نذری برای 200 نفر آمده است:
عدس پلو نذری |
|
تعداد نفرات | 200 نفر |
زمان آمادهسازی | با احتساب زمان خیساندن برنج؛ حداقل 12 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 2 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
برای تزئین عدس پلوی نذری دست شما کاملا باز است و میتوانید از مواد مختلفی مثل پیازداغ، زرشک، خلال بادام و پسته و خرما استفاده کنید. توجه داشته باشید که حداقل مقدار خرما باید 2 تا 3 برابر تعداد افرادی باشد که به آنها غذای نذری میدهید. در ادامه مواد لازم و مراحل تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر آمده است:
مواد لازم برای تهیه عدس پلوی برای 200 نفر
مواد اولیه برای درست کردن عدس پلوی نذری بهصورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 32 کیلوگرم |
عدس | 16 کیلوگرم |
گوشت چرخکرده | 8 کیلوگرم |
پیاز سرخشده | 1600 گرم |
کشمش پلویی | 6 کیلوگرم |
روغن جامد | 6 کیلوگرم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
دستور پخت عدس پلوی نذری برای 200 نفر
نگران حجم کار نباشید. دستورالعمل گام به گام زیر به شما کمک میکند که غذای نذری عالی با طعمی دلپذیر تهیه کنید. کافی است مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: از شب قبل برنج را با مقداری آب و نمک بخیسانید. عدس را چند ساعت قبل از شروع کار در آب قرار دهید تا سبکتر شود و نفخ آن از بین برود.
- مرحله دوم: عدس را با مقداری آب داخل قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد، اما دقت کنید که شکل ظاهری خود را از دست ندهد.
نکته: مقدار آب باید به اندازهای باشد که روی عدسها را بپوشاند.
- مرحله سوم: زمانی که عدس بهاندازه کافی پخت، آنها را آبکش کنید و کمی نمک روی آنها بریزید.
- مرحله چهارم: حالا دیگ مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد. آب برنج خیسخورده را خالی کنید و خود برنج را داخل دیگ بریزید.
- مرحله پنجم: زمانی که برنج بهخوبی نرم شد و روی دانههای برنج، حالت تَرَک مشاهد کردید، باید برنج را آبکش کنید.
- مرحله ششم: در ادامه دیگ را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. سپس چند نان لواش را کف دیگ بچینید.
- مرحله هفتم: حالا دیگ را به ترتیب با یک لایه برنج و یک لایه عدس پر کنید تا مواد تمام شوند. بعد برنج را به سمت وسط دیگ جمع کنید و به شکل تپه درآورید.
- مرحله هشتم: با انتهای کفگیر، چند سوراخ در قسمتهای مختلف برنج ایجاد کنید تا بخار ایجادشده به تمام قسمتهای برنج برسد. حالا برنج را دم بگذارید و بهسراغ تهیه بقیه مخلفات غذا بروید.
- مرحله نهم: پیازها را بشویید، پوست بگیرید و بهصورت خلالی خرد کنید. سپس در تابهای بزرگ مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
- مرحله دهم: پیازها را داخل تابه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا حالت خامی گوشت از بین برود و تغییر رنگ دهد.
- مرحله یازدهم: درنهایت ادویههای لازم مثل زردچوبه، فلفل، نمک و دارچین را به مقدار دلخواه به مواد داخل تابه بیفزایید.
- مرحله دوازدهم: کشمشهایی را که از قبل پاک کرده و شستهاید، در ظرفی دیگر با مقداری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید.
- مرحله سیزدهم: وقتی برنج دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با زعفران دمکرده مخلوط کنید. سپس عدس پلو را داخل ظرفهای نذری بکشید و روی هر غذا را با مایه گوشتی، برنج زعفرانی و کشمش تزئین کنید.
البته همانطور که گفتیم، برای تزئین نذریها میتوان از مواد دیگری مانند خرما و خلال بادام و پسته هم استفاده کرد.
چند نکته تکمیلی در طرز تهیه عدس پلوی نذری
در طرز تهیه عدس پلوی نذری ، این موارد را هم در نظر داشته باشید:
- در صورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن گوشت چرخکرده، از ادویههای دیگری مانند پودر زیره و تخم گشنیز هم استفاده کنید. عطر و طعم قوی این ادویهها، بوی زهم گوشت را بهخوبی از بین میبرد و باعث میشود که عدس پلوی نذری خوشمزهتری داشته باشید.
- برای تهیه عدس پلوی نذری با مرغ ، مرغ را با پیاز و ادویه آبپز کنید و بهصورت ریشریش درآورید. سپس آن را با مقداری پیاز و ادویه تفت دهید و همراه کشمش و بقیه مخلفات، روی عدس پلوها بریزید. همچنین میتوانید مرغهای ریشریش شده را با مقداری دارچین و ادویههای دیگر، بهصورت لایهلایه با عدس و برنج، دم بگذارید.
- برای تهیه عدس پلو با گوشت قلقلی ، پس از مخلوط کردن گوشت چرخکرده با مقداری پیاز رندهشده و ادویه، آن را بهصورت گوشتهای قلقلی یکدست در مقداری روغن سرخ کنید.
جلوگیری از خراب شدن عدس پلوی نذری
اگر عدس پلوی نذری حاوی گوشت است، در اسرع وقت آن را مصرف کنید. زیرا گوشت پختهشده و برنج پختهشده، با وجود قرار گرفتن در یخچال، نهایتا باید طی 3 تا 4 روز مصرف شوند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه عدس پلو نذری
شما میتوانید در طرز تهیه عدس پلو، بهجای گوشت چرخکرده از گوشت مرغ هم استفاده کنید. استفاده از گوشت مرغ میتواند بهصورت گوشت ریشریششده یا گوشت تکهای و سرخشده مرغ باشد. همچنین در صورت تمایل میتوانید تنوع ادویهها را بیشتر کنید و موادی مثل زیره به کار ببرید.
خواص عدس پلو
عدس پلو غذای کامل و بسیار مفیدی است که به رفع کمخونی، فقر آهن و سلامت سیستم گوارش کمک میکند. همچنین عدس منبعی غنی از فیبر و پروتئین گیاهی است که خواص معجزهآسایی در پیشگیری از سرطان و حفظ سلامت قلب دارد و به افزایش فعالیت سلولهای مغزی و تقویت حافظه هم کمک میکند.
برای تهیه عدس پلو روی اسنپ فود حساب کنید…
طرز تهیه عدس پلو برای 200 نفر را با نکات تهیه آن توضیح دادیم، اما همانطور که میدانید، تهیه غذای نذری نیاز به امکانات، جای مناسب و مواد اولیه مرغوب دارد. از آن جا که چنین امکاناتی برای همه مهیا نیست، میتوانید نذر خود را با سفارش آنلاین غذا از اسنپفود ادا کنید. کافی است غذای موردنظر خود را به تعدادی که در نظر دارید بهصورت اینترنتی سفارش دهید تا تجربه یک غذای نذری متفاوت را رقم بزنید.
سوالات متداول
چه انتخابهایی برای تزئین روی عدس پلوی نذری وجود دارد؟
شما میتوانید برای این منظور از مایه گوشتی، پیاز داغ، کشمش و خرما و زرشک تفتخورده و خلال پسته و بادام استفاده کنید.
اصلیترین ادویههای عدس پلوی نذری چیست؟
زردچوبه، فلفل، دارچین و زعفران دمکرده
چه زمانی در طرز تهیه عدس پلوی نذری باید برنج را آبکش کرد؟
زمانی که برنج نرم شد و روی آن حالت ترک مشاهده کردید، موقع آبکش کردن آن است.