آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه قلیه کدو یزدی
آموزش آشپزی
3/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه قلیه کدو یزدی همراه با نکات تکمیلی و مهم

مینا اسماعیل بیگی 24 اردیبهشت 1402 4 دقیقه

از طعم باقلواها و قطاب‌های لذیذ یزدی که بگذریم، دانستن طرز تهیه چند غذای محل یزد هم خالی از لطف نیست. در این بین، طرز تهیه قلیه کدو یزدی، یکی از آن پیشنهادهای ویژه است که پیشنهاد می‌کنیم حتما امتحان کنید تا هم یک طعم عالی را تجربه کرده باشید و هم از خواص فوق‌العاده کدو حلوایی، بهره‌مند شوید. در ادامه می‌توانید جدول مشخصات غذایی این غذای خوشمزه را ببینید:

قلیه کدو یزدی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر وعده سرو 310 کالری

طرز تهیه قلیه کدو یزدی

قلیه کدو یزدی

کدو حلوایی، سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص ضد سرطانی قوی دارد. بنابراین، پیشنهاد می‌کنیم با روی آوردن به غذاهای سنتی و اصیل ایرانی؛ مانند قلیه کدو یزدی یا آش کدو حلوایی یزد و…، این ماده مفید را وارد برنامه غذایی خود کنید و از طعم دلچسب آن، لذت ببرید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه قلیه کدو تنبل یزد آمده است:

مواد لازم برای تهیه قلیه کدو یزدی

برای درست کردن این غذای خوشمزه به عنوان یک عصرانه دلچسب یا یک شام مقوی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کدو حلوایی کوچک 1 عدد
پیاز 1 عدد
ماش 4/3 پیمانه
لوبیا قرمز 4/3 پیمانه
برنج 3/1 پیمانه
دارچین به مقدار لازم
زعفران دم کرده 4/1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه قلیه کدوی یزدی

مراحل طرز تهیه قلیه کدوی یزدی

برای تهیه قلیه کدوی یزدی، از شب قبل، لوبیا و ماش را بخیسانید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. برنج هم باید حداقل 1 ساعت قبل از پخت، در مقداری آب و نمک خیسانده شود. حالا، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: لوبیا و ماش را با مقداری آب و در ظرف‌های جداگانه با حرارت ملایم بپزید.
  • مرحله دوم: کدو حلوایی را بشویید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس، آن‌ها را در ظرفی جداگانه از حبوبات، با مقداری آب به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. حرارت شعله باید متوسط باشد.
  • مرحله سوم: کدو تنبل‌های پخته شده را در یک غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا به صورت پوره درآیند.
  • مرحله چهارم: حالا، ماش و لوبیای پخته را هم آبکش کرده و به پوره کدو اضافه کنید و دوباره دستگاه را روشن کنید.
  • مرحله پنجم: برنجی را که خیسانده بودید، آبکش کنید و آن را همراه با مخلوط لوبیا و ماش و کدو، در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج کاملا بپزد.
  • مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه قلیه کدو حلوایی، در تابه‌ای مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
  • مرحله هفتم: پیازهای نگینی شده را در روغن داغ بریزید تا سبک و طلایی شوند و پس از چند دقیقه، زردچوبه و دارچین و نمک و فلفل را هم به ان اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: زمانی که برنج، کاملا پخت، پیاز داغ را همراه با زعفران دم‌کرده داخل قابلمه ریخته و مواد قلیه را کاملا با هم مخلوط کنید.

20 دقیقه دیگر، قلیه کدوی خوشمزه شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرفی کشیده و به سلیقه خود، تزئین کنید. نوش جان

چند نکته تکمیلی در طرز تهیه قلیه کدو یزدی

چند نکته تکمیلی در طرز تهیه قلیه کدو یزدی

برای درست کردن یک قلیه کدو خوشمزه، به این نکات هم توجه داشته باشید.

  • اضافه کردن مقداری گردو و بادام خرد شده به پیازداغ می‌تواند غذای شما را خوشمزه‌تر کند.
  • به جای غذاساز می‌توانید از گوشت کوب برقی یا دستی استفاده کنید.
  • می‌توانید به جای پوره کردن کدو، برش‌های مکعبی آن را تفت دهید و به همان صورت در کنار غذا، سرو کنید.
  • برای پختن کدو، آب زیادی لازم نیست، چون خودِ کدو آب می‌اندازد.
  • برای سرو این غذای محلی یزد می‌توان از مقداری شکر و یا آبلیمو هم استفاده کرد.
  • در صورت تمایل می‌توانید برنج را از دستور این غذا حذف کنید.
  • طرز تهیه قلیه کدو حلوایی با عدس هم امکان‌پذیر است و باید آن را جایگزین ماش و لوبیا قرمز کرد. در این حالت، به ازای 2 کیلوگرم کدو حلوایی، 125 گرم عدس پخته، کافیست.
  • برای سرو قلیه کد حلوایی در شکل سنتی، از ترکیب گردو و پودر نارگیل استفاده می‌شود.
  • طرز تهیه قلیه کدو حلوایی با گوشت هم ممکن است، اما اگر به دنبال یک غذای اصیل محلی هستید باید بدانید که در دستور اصلی قلیه کدوی یزدی، خبری از گوشت نیست و به همین دلیل، این غذا، یکی از گزینه‌های مورد علاقه گیاهخواران است.

قلیه کدوی یزدی بی نظیر است…

اگر اهل یزد هستید و یا به این شهر سفر کرده‌اید و فرصت درست کردن این غذای محلی یزد را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. روند کار بسیار ساده است و کافیست وارد سایت شوید و عبارت سفارش آنلاین غذا یزد را سرچ کنید. بلافاصله، لیستی از بهترین رستوران های شهر یزد همراه با منوی غذایی آن‌ها در اختیار شما قرار خواهد گرفت که می‌توانید غذای مورد نظر خود؛ مانند قلیه کدو را از میان آن‌ها انتخاب کرده و سفارش خود را همراه با آدرس مقصد، ثبت کنید. حالا بهتر است سفره را زودتر بچینید که پیک اسنپ فود در راه است. نوش جان

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود