طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی (باقالی پلو با ماهیچه)

بدون شک همۀ ما حداقل در خاطره ناخودآگاهمان یک بار در جایی طعم بی نظیر ماهیچه پلو مجلسی رو چشیده ایم. باقالی پلو با ماهیچه اغلب در مجالس عروسی و روزهای مهم سال مانند شب چله یا شب عید نوروز تهیه می شود. ماهیچه پلو ترکیبی از برنج با شوید و باقالی پلو است که با ماهیچه گوسفندی طبخ می‌شود. اما طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه چگونه است؟ برای پاسخ با مقاله دیگری از اسنپ فود همراه باشید.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

دستور تهیه ماهیچه پلو ساده است اما آنچه برای طعم و مزه آن ضروری است، استفاده از برنج باسماتی با کیفیت، شوید تازه خرد شده، زعفران و کره است. حتی می‌توان به جای کره از روغن زیتون هم استفاده کرد ولی کره به صورت سنتی و از دیرباز در تهیه باقالی پلو با ماهیچه به کار گرفته می شود. مزیت استفاده از کره این است که برنج را خوش طعم و خوش عطر کرده و از همه مهمتر، ته دیگ را نرم می کند.

در دستور اصلی از گوشت بره استفاده می‌شود اما امروزه از ماهیچه با استخوان گوسفندی یا حتی گردن و دنبالچه محبوب تر است. موضوعی که از اهمیت بیشتری برخوردار است این است که گوشت باید به همراه استخوان باشد. استخوان بر طعم گوشت تأثیر می گذارد و آن را خوش طعم تر می کند. همچنین، پیشنهاد می شود از باقالی تازه استفاده کنید تا هم در زمان پخت نرم تر باشد و هم طعم خوبی به برنج بدهد.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

موارد مورد نیاز برای دو نفر

  • ۵۰۰ گرم ماهیچه گوسفندی با استخوان
  • ۱ پیاز متوسط خُرد شده
  • ۲ فنجان برنج دانه بلند (ترجیحاً برنج باسماتی)
  • باقالی ۲۰۰ گرم
  • ۱ فنجان شوید خُرد شده (تازه یا خشک)
  • ۱٫۴ قاشق چای خوری زعفران ساییده شده که در ۴ قاشق غذاخوری آب داغ حل شده است.
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۱ قاشق چای‌خوری نمک
  • دو قاشق غذاخوری نمک (برای برنج)
  • آب
  • روغن یا کره
  • ۲ حبه سیر (اختیاری)
۵۰۰ گرم ماهیچه گوسفندی با استخوان

در یک قابلمه بزرگ چندین بار برنج به هم بزنید تا با آب تمیز شود. دوباره ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را با آب ولرم پُر کنید. اجازه دهید تقریباً ۲۰ دقیقه آب برنج بجوشد. در این زمان وقتی آب جوشید، می توانید باقالی ها را به برنج اضافه کنید.

سپس بعد از ۲۰ دقیقه برنج را آبکش می کنیم. آبکش کردن برنج تمام مواد مغذی برنج را از بین می برد ولی برنج را دون شده تحویل می دهد. اما پیشنهاد ما این است که برنج را آبکش نکنید ولی آن را در قابلمه دیگری به همراه ته دیگ سیب زمینی یا نان بریزید.

در این میان شویدها را به همراه مقداری کره یا روغن و زعفران به قابلمه اضافه کنید و دم‌کنی را روی آن قرار دهید. شویدها و زعفران را می توانید به صورت لایه لایه در میان مخلوط برنج قرار دهید. سپس اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه با شعله متوسط بخارپز شود.

سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن یا نصفه کره (۲۵ گرم) را در قابلمه دیگری روی حرارت متوسط ​​گرم کنید و پیازهای خرد شده را تفت دهید تا نرم شوند. گوشت گوسفند را به قابلمه اضافه کنید و ۳ تا ۴ دقیقه آن را با مخلوط پیاز، نمک و زردچوبه خوب به هم بزنید.

۳ قاشق غذاخوری آب زعفران را به قابلمه اضافه کنید. یک قاشق زعفران را برای برنج نگه دارید. سپس ۴ فنجان آب داخل قابلمه بریزید تا تقریباً نیمی از قابلمه پُر شود و بگذارید تا سه ساعت روی گاز بپزد.

نکات مهم در تهیه ماهیچه پلو با باقالی

اگر ماهیچه پخته شده باشد، چنگال به راحتی داخل ماهیچه می رود و سفت نیست. درب قابلمه ای که ماهیچه درون آن پخته شده است را بردارید و بگذارید تا آب باقی مانند جوش بیاید تا گوشت ها نرم تر شوند. اما در این میان می توانید درب را برندارید تا اجازه دهید مقداری آب گوشت باقی بماند تا در سفره غذا سرو شود.

وقتی برنج آماده شد، مقداری از آن بردارید (به اندازه یک فنجان) و سپس با مخلوط زعفران ترکیب کنید. برنج را روی ظرف مخصوص سرو غذا بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی بپوشانید و ماهیچه های گوسفندی را با تعدادی لیمو و سبزی جعفری تازه تزئین کنید.

برای سرو باقالی پلو با ماهیچه دو تا راه حل بیشتر ندارید، یا در یک ظرف بزرگ سرو کنید تا افراد تک تک خودشان غذایشان را در بشقاب بریزند یا برای هر فرد به صورت جداگانه سرو کنید. پیشنهاد می کنیم از سالاد شیرازی و ترشی به عنوان دورچین غذا در کنار ماهیچه پلو مجلسی استفاده کنید.

نکته: هنگام دم کشیدن برنج می توانید کمی دارچین به آن اضافه کنید. به این ترتیب برنج شما خیلی خوش طعم خواهد شد.

نکات مهم در تهیه ماهیچه پلو با باقالی

  • آماده سازی شوید: شوید را بشویید و آن را با سبزی خردکن ریز کنید. شوید را روی پارچه جاذب آب پهن کرده و روی آن را با حوله دیگری بپوشانید. اجازه دهید رطوبت به مدت چند ساعت یا یک شب به خوبی جذب شود. اکنون خُرد کردن سبزی شوید بسیار راحت تر خواهد بود و شما یک دسته شوید تازه برای تهیه باقالي پلو با ماهيچه خواهید داشت.
  • پلوپز: از یک فنجان آب به ازای هر فنجان برنج استفاده کنید. پخت برنج با پلوپز دیگر نیاز به آبکش کردن یا استفاده ا یک قابلمه دیگر ندارد. پلوپز را برای ته دیگ بستن یا سیب زمینی ته دیگی روغنی کنید. سپس مخلوط آب و برنج را تا جوشیده شدن آب در پلوپز به همراه روغن مخلوط کنید. بعد از آن باقالی و شوید را به پلوپز اضافه کنید و بگذارید تا ۲۰ دقیقه برنج بپزد.
  • قابلمه مناسب: از قابلمه نچسب برای پخت و پز استفاده کنید. لایه های برنج و شوید را به شکل هرم مرتب کنید که به خوبی پخته شود.
  • ته دیگ برنجی: چند پیمانه بزرگ برنج پخته شده را با ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری ماست، ۲ قاشق چای‌خوری آب زعفران مخلوط کرده و یک لایه ضخیم را به طور یکنواخت در کف قابلمه پخش کنید و بگذارید در فرآیند پخت برنج آماده شود.
چگونه باقالی پلو با ماهیچه سالم درست کنیم؟

چگونه باقالی پلو با ماهیچه سالم درست کنیم؟

برای اینکه باقالی پلو با ماهیچه، باید مقداری سیر تازه به برنج اضافه کنید و افزودن نمک را محدود کنید. می توانید از سیب زمینی در کنار مرغ استفاده کنید زیرا سرشار از پتاسیم است و به کنترل فشار خون کمک می کند. البته اگر همراه این غذا سیب زمینی می خورید، مقدار برنج مصرفی را به حداقل برسانید زیرا در غیر این صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.

اگر کلسترول خون شما بالاست، باید گوشت سفید مانند بوقلمون یا مرغ را به همراه آن بخورید زیرا چربی کمتری دارد. به جای کره یا روغن معمولی از روغن زیتون استفاده کنید. برنج و گوشت را با روغن کمتری تهیه کنید و با سبزیجات فراوان نوش جان کنید. فیبر ناشی از سبزیجات به تنظیم چربی خون کمک می کند.

فواید سلامتی ماهیچه پلو مجلسی

فواید سلامتی ماهیچه پلو مجلسی

در دستور طرز تهیه ماهیچه پلو مجلسی از مقدار زیادی شوید و باقالی تازه استفاده شده است. شوید منبع خوبی از فیبرهای غذایی، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم منگنز و عناصر غذایی گیاهی کاروتنوئید است.

مطالعات تحقیقاتی نشان داده است که سبزی شوید دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی فراوان است. باقالی منبع بسیار خوبی از فیبر، اسید فولیک، پروتئین، آهن، منیزیم و پتاسیم است. همچنین، باقالی مقدار کافی تیامین، ویتامین B6، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، مواد شیمیایی و استرول ها را تأمین می کند.

باقالی پلو با ماهیچه

کلام آخر

باقالی پلو با ماهیچه یکی از غذاهای شگفت انگیز ایرانی است و معمولاً در مهمانی ها یا مراسم عروسی سرو می شود. این غذای خوشمزه به دلیل عطر برنج و طعم لذیذ ماهیچه، طرفداران بسیاری دارد.

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه ساده است اما همیشه از شوید و باقالی تازه استفاده کنید تا کیفیت غذا در حد اعلاء باشد. شاید کمی نگران این باشید که برای اولین بار در حال درست کردن باقالی پلو یا ماهیچه هستید اما با دستورالعملی که در بالا شرح دادیم می توانید خوشمزه ترین ماهیچه پلو را طبخ کنید.

اگر به تهیه غذا با گوشت و پلو علاقه مند هستید:

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه عدس پلوی مجلسی

انواع غذا با گوشت تکه ای (خورشتی، لاپلویی و …)

طرز تهیه شیرین پلو؛ خوش عطر و خوش رنگ