طرز تهیه پلو بندری با 2 روش متداول
پلو بندری نوعی غذای تند جنوبی با رنگ و لعابی اشتهابرانگیز است که معمولا با تن ماهی تهیه میشود. برای طرز تهیه پلو بندری ابتدا تن ماهی را بجوشانید. سپس آن را با مخلوط سیر، پیاز و ادویه تفت دهید و رب گوجه و شوید خردشده را به آن اضافه کنید. حالا اجازه دهید این مخلوط با مقداری کمی آب ریزجوش بزند. در ادامه برنج را بهصورت کته بپزید و مخلوط تن ماهی را به آن اضافه کنید و دم بگذارید. برای طرز تهیه پلو بندری با گوشت هم باید گوشت را با سیر، پیاز و ادویه بپزید و نخود پختهشده را با لیموعمانی و سیبزمینی به آن اضافه کنید. سپس برنج خیسخورده را داخل مخلوط گوشت بریزید و وقتی آب آن کشیده شد، مقداری ادویه پلویی اضافه کنید و پلو بندری را دم بگذارید. پیشنهاد می کنیم در کنار این غذا سالاد تن ماهی را هم امتحان کنید.
در ادامه جدول مشصات غذایی پلو بندری را با هم میبینیم:
پلو بندری |
|
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آمادهسازی | حدود 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه پلو بندری به روش سنتی
اکثر افراد طعم تن ماهی را دوست دارند؛ بنابراین اگر میخواهید مورد جدیدی را به لیست غذاهایی که با تن ماهی درست میشوند، اضافه کنید، پلو بندری با تن ماهی پیشنهادی ویژه است. این غذا یکی از غذاهای محلی خوزستان و هرمزگان محسوب میشود که میتوانید آن را به فهرست طرز تهیه انواع پلو مخلوط که تا به حال میشناختید، اضافه کنید. طعم غالب پلو بندری تند است، اما میتوان میزان این تندی را با توجه به ذائقه افراد تعدیل کرد.
مواد لازم برای تهیه پلو بندری
مواد اولیه برای درست کردن پلو بندری به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج محلی | 4 پیمانه |
تن ماهی | 2 قوطی |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
سیر درشت | 3 حبه |
گوجهفرنگی متوسط | 3 عدد |
فلفل سبز تند متوسط | 2 عدد |
شوید تازه خردشده | 1 لیوان بزرگ |
زعفران دمکرده | 3/1 فنجان |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
ادویه ماهی | 1 قاشق مرباخوری |
ادویه پلویی | 1 قاشق مرباخوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
آب و روغن مایع | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت پلو بندری
برای تهیه این پلوی خوشعطر و بوی جنوبی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا تن ماهی را برای مدت 20 دقیقه با مقداری آب بجوشانید. در این فاصله سیر و پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس هر دو را بهصورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
- مرحله دوم: تابهای مناسب را روی شعله قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینیشده را داخل روغن تفت دهید و وقتی سبک و طلایی شدند، سیرها را هم اضافه کنید.
- مرحله سوم: وقتی عطر سیر بلند شد، زردچوبه را هم اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید. حال فلفل سبزهایی را که شسته و خرد کردهاید، در تابه بریزید.
- مرحله چهارم: کمی بعد، تن ماهی را باز کنید، روغن آن را بگیرید و گوشت ماهی را داخل تابه بریزید و با بقیه مواد تفت دهید.
- مرحله پنجم: 2 تا 3 دقیقه بعد، تمام ادویههای لازم از قبیل ادویه ماهی، ادویه پلویی، تخم گشنیز و… را هم داخل تابه بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب و بوی خامی ادویهها گرفته شود.
- مرحله ششم: حالا گوجههایی را که از قبل شسته و پوست گرفتهاید، بهصورت خیلی ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید.
- مرحله هفتم: در ادامه طرز تهیه پلو بندری لذیذ، شوید تازه خردشده و یک لیوان آب را به مواد تابه اضافه کنید.
- مرحله هشتم: اجازه دهید آب به مدت 5 دقیقه با بقیه مواد ریزجوش بزند. پس از آن حرارت را خاموش کنید.
- مرحله نهم: حالا 5 تا 6 لیوان آب را همراه مقداری نمک داخل قابلمهای مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله دهم: برنج را بشویید و داخل آب جوش بریزید. پس از اینکه 3/2 آب به خورد برنج رفت، مواد تابه را به برنج داخل قابلمه اضافه و به آرامی آنها را با هم مخلوط کنید.
- مرحله یازدهم: مقداری زعفران هم به برنج اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید. سپس پلوی مخلوط را بهصورت کلهقندی وسط قابلمه جمع کنید و درب قابلمه دمکنی بگذارید. شعله هم باید ملایم باشد.
سرو این غذا در کنار ترشی بندری اصیل یا ترشی انبه، طعم غذای جنوبی شما را کامل میکند.
طرز تهیه پلو بندری با تن ماهی و ته دیگ نان یا سیب زمینی
اگر تهدیگ نان یا سیبزمینی را به تهدیگ برنجی ترجیح میدهید، مطابق روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: مواد مخلوط برنج را طبق روش بالا آماده کنید و برنج را به حالت نیمپز درآورید. سپس مواد داخل تابه را با برنج مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله دوم: برنج مخلوط را در ظرف دیگری بریزید و قابلمه آن را بشویید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و وقتی خشک شد، کمی روغن در آن بریزید.
- مرحله سوم: نان یا حلقههای سیبزمینی را کف قابلمه بچینید و روی آن یک لایه برنج مخلوط بریزید.
- مرحله چهارم: در ادامه چند قاشق زعفران دمکرده روی لایه برنج بریزید و بدون هم زدن، یک لایه دیگر برنج مخلوط بکشید. همین روال را تا تمام شدن مواد ادامه دهید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید چند دقیقه ابتدایی حرارت گاز متوسط رو به بالا باشد تا قابلمه بخار کند. سپس حرارت را ملایم کنید و پلو بندری را دم بگذارید.
طرز تهیه پلو بندری خوش طعم با گوشت
درست کردن پلو بندری با گوشت وقت بیشتری میگیرد، زیرا باید برای پخت گوشت زمان کافی در نظر بگیرید. این غذا که به آن هواری گوشت هم میگویند، بسیار لذیذ و مقوی است و در جنوب ایران و شهرهای عربی، طرفداران زیادی دارد. در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه پلو بندری با گوشت را با هم مرور میکنیم:
مواد لازم برای تهیه پلو بندری با گوشت
مواد اولیه برای پخت این غذای جنوبی بهصورت جدول زیر است. با این مقدار مواد اولیه میتوانید برای 4 نفر پلو بندری با گوشت تهیه کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 3 پیمانه |
گوشت گوسفندی استخواندار | 400 گرم |
فلفل سبز تند | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
نخود | 1 پیمانه |
سیبزمینی | 2 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
لیموعمانی | 2 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره و ادویه بندری | به مقدار لازم |
ادویه پلویی | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت پلو بندری با گوشت
نخود را از چند ساعت قبل از شروع کار و ترجیحا از شب قبل بخیسانید. برنج هم باید حداقل 2 ساعت در آب و نمک بماند. سپس مراحل کار را مطابق دستورالعمل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: پیازها را بشویید، پوست بگیرید و بهصورت نگینی ریز کنید. بعد پیاز نگینی را داخل روغن تفت دهید و در ادامه زردچوبه و فلفل را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله دوم: سیرها را هم بشویید، پوست بگیرید و بهصورت رندهشده ریز داخل قابلمه حاوی پیاز بریزید.
- مرحله سوم: حالا تکههای گوشت را به مخلوط سیر و پیاز بیفزایید و ادویهها را هم روی آن بریزید.
- مرحله چهارم: وقتی گوشت خوب تفت خورد و تغییر رنگ داد، فلفل سبز تند را هم بشویید و پس از خرد کردن، به گوشت اضافه کنید. سپس رب و کمی بعد زعفران را هم با بقیه مواد مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: حالا برگ بوها را با چند لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. وقتی آب به جوش آمد، حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد و کاملا مغزپخت شود.
- مرحله ششم: لیموعمانیها را چند دقیقه با مقداری آب ولرم بخیسانید تا تلخی پوست آنها گرفته شود.
- مرحله هفتم: نخودهای خیسخورده را هم با مقداری آب بهصورت جداگانه بپزید و به گوشت پختهشده اضافه کنید.
- مرحله هشتم: سیبزمینیها را بشویید، پوست بگیرید و به تکههای بزرگ برش بزنید. سپس آنها را همراه با لیموعمانی به مخلوط گوشت و نخود بیفزایید.
- مرحله نهم: حالا برنج خیسخورده را داخل مخلوط گوشت بریزید و کمی هم بزنید تا برنج با باقیمانده آب گوشت به حالت دمی بپزد. درنهایت ادویه پلویی را هم به برنج اضافه کنید و آن را دم بگذارید.
حدود 40 دقیقه طول میکشد تا پلو بندری با گوشت آماده شود. آن را در دیسی مناسب بکشید و همراه سالاد شیرازی یا مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات کلیدی و مهم در طرز تهیه پلو بندری
اگر به فکر تهیه پلو بندری حرفهای مثل جنوبیها هستید، موارد زیر را رعایت کنید:
- اگر نمیخواهید پلو بندری شما خیلی تند شود، یک عدد فلفل تند کافی است.
- فراموش نکنید که زیادهروی در مصرف تخم گشنیز، غذای شما را تلخ میکند.
- در طرز تهیه پلو بندری خوش طعم با گوشت، آب گوشت را به اندازه بریزید تا پلو بندری شفته و له نشود.
- بهتر است سیبزمینی را در مراحل پایانی پخت گوشت به آن اضافه کنید؛ چون سیبزمینی زود میپزد و بافتش نرم میشود.
اصول نگهداری از پلو بندری
بهتر است پلو بندری با تن ماهی را به اندازه درست کنید تا چیزی از غذا باقی نماند؛ زیرا معمولا توصیه میشود که تن ماهی را پس از باز کردن درب آن بهطور کامل مصرف کنید. با اینحال اگر مقداری از غذا باقی ماند و چاره دیگری نبود، باقیمانده غذا را در ظروف دربدار و ترجیحا شیشهای بریزید و داخل یخچال بگذارید. ضمنا در نظر داشته باشید که ماندگاری این غذا بسیار محدود است و نهایتا باید طی 2 روز بعد مجددا گرم و مصرف شود.
روش جلوگیری از خراب شدن پلو بندری
غذاهای حاوی گوشت مثل پلو بندری را در معرض هوای گرم یا رطوبت قرار ندهید. بهخصوص دقت داشته باشید که تن ماهی بسیار حساس است و استعداد زیادی برای فاسد شدن در محیط بیرون از یخچال دارد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه پلو بندری
شما میتوانید در طرز تهیه پلو بندری بهجای استفاده از تن ماهی از میگو استفاده کنید.
خواص تن ماهی
ماهیهای تن چند نوع ماهی بزرگ اقیانوسی از خانواده تن ماهیان هستند. این ماهیها منبعی خوبی از انواع ویتامینهای گروه B و اسیدهای چرب امگا 3 محسوب میشوند و مقادیر فراوانی ویتامین A و مواد معدنی مفید مثل فسفر، پتاسیم و منیزیم را در خود جای دادهاند. بنابراین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت ماهیچهها و افزایش تمرکز میتوانید روی خواص تن ماهی حساب کنید. بهعلاوه مصرف تن ماهی در پیشگیری از فشار خون بالا و بهبود گردش خون نیز بسیار مؤثر است.
انواع پلوهای مخلوط و خوشمزه را از اسنپ فود سفارش دهید…
روشهای تهیه پلو بندری را با هم دیدیم؛ اما اگر ترجیح شما این است که بهجای طرز تهیه انواع پلو و چلو در منزل، آنها را بهصورت آماده سفارش دهید، میتوانید از اسنپفود کمک بگیرید. سفارش آنلاین غذا از این سایت، امکانی بینظیر برای تمام بانوان پرمشغله و افرادی است که به هر دلیلی امکان طبخ غذا در منزل را ندارند. امیدواریم از خرید اینترنتی خود راضی باشید و به جمع مشتریان همیشگی اسنپفود بپیوندید.
سوالات متداول
از چه ادویههایی در طرز تهیه پلو بندری استفاده میشود؟
با توجه به اینکه در تهیه پلو بندری از گوشت قرمز یا تن ماهی استفاده شود، میتوان از فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه، تخم گشنیز، زیره، ادویه بندری، ادویه ماهی و ادویه پلویی استفاده کرد.
برای تهیه پلو بندری با تن ماهی از چه سبزیجاتی استفاده میشود؟
سبزی معطر این غذا، شوید تازه و خردشده است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402