طرز تهیه پلو توکی یزدی و تجربه یک طعم متفاوت
آیا میدانید که پلو توکی در میان آثار فرهنگی ناملموس این شهر، به ثبت ملی رسیده است؟ طرز تهیه پلو توکی یزدی، اصلا دشوار نیست، اما باید ماده اصلی آن یعنی ارزن را تهیه کنید تا بتوانید طعم یک غذای سنتی و اصیل را بچشید.
این غذای سنتی، بافتی شبیه یک کته چسبناک و آبدار دارد و شاید رنگ و لعاب آن شما را به یاد غذاهایی مانند حلیم بادمجان بیندازد. اصالت پلو توکی به شهرستان بافق استان یزد برمیگردد و مردمان این شهر، علاوه بر پلو توکی، غذاهای دیگری مانند آش توکی و شیر توکی هم بر پایه ارزن دارند. حالا اگر کنجکاو شدهاید که بدانید پلو توکی چطور تهیه میشود، با اسنپ فود همراه باشید.
پلو توکی یزدی |
|
زمان آماده سازی | حداقل 6 تا 8 ساعت برای خیساندن حبوبات |
زمان پخت غذا | بین 3 تا 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه پلو توکی یزدی
جالب است بدانید در پلو توکی برخلاف نامش، خبری از برنج نیست، اما چون توکی یا همان ارزن، داخل آب قلم، شبیه برنج دم میکشد، به این غذای سنتی، پلو توکی میگویند. این غذا در بین مردمان بافق، نوعی غذای اعیانی به حساب میآید و در گذشته، در مناسبتهای خاص مانند شب یلدا و عید نوروز، طبخ میشده است. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه پلو توکی یزدی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه پلو توکی یزدی
برای تهیه یک پلو توکی یزدی خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
استخوان قلم شتر | 2 عدد |
نخود | 1 کاسه |
لوبیا قرمز | 1 کاسه |
عدس | 1 کاسه |
توکی | 1 کاسه |
پیاز | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و زیره سیاه | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه پلو توکی یزدی
برای تهیه یک پلو توکی خوشمزه یزدی در منزل، ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. پس از آن، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا در قابلمهای مناسب مقداری آب ریخته و آن را روی حرارت گاز بگذارید تا آب بجوشد. سپس، قلمهای شتر را اخل قابلمه بگذارید و درب آن را ببندید.
- مرحله دوم: پس از گذشت زمان کافی، نخود، لوبیا قرمز و عدس را هم در قابلمه بریزید و اجازه دهید تمام مواد با حرارت ملایم، کاملا مغزپخت شوند.
- مرحله سوم: در همین فاصله در تابهای جداگانه، مقداری روغن بریزید و پس از آنکه داغ شد، پیازهای نگینی شده را داخل آن تفت دهید و پس از آنکه کمی طلایی شدند، زردچوبه را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: درب قابلمه را بردارید و مقداری نمک و زیره داخل آن بریزید. مواد را هم بزنید و پس از چند دقیقه، قلمها را از قابله خارج کنید.
- مرحله پنجم: پیاز داغ را با بقیه مواد داخل قابلمه ترکیب کنید و دوباره درب آن را بگذارید. سپس، توکی را مانند برنج بشویید و توکی خیس خورده را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: مواد را کاملا هم بزنید و اگر آب پلو توکی زیاد بود، اجازه دهید کمی با حرارت زیاد قل بخورد و غلیظتر شود.
- مرحله هفتم: در نهایت، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و درب قابلمه را بگذارید و آن را شبیه برنج، با حرارت کم دم کنید.
به همین سادگی، پلو توکی یزدی خوشمزه شما آماده سرو است و میتوانید آن را در ظرفی مناسب بکشید و در کنار مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان
تجربه طعم متفاوت پلو توکی با اسنپ فود
اگر عاشق غذاهای محلی هستید و در یزد سکونت دارید و یا به این شهر سفر کردهاید، پیشنهاد میکنیم که طعم متفاوت پلو توکی را حتما امتحان کنید. البته به غیر از تهیه این غذای سنتی در منزل، راه سادهتری هم وجود دارد و شما میتوانید از طریق اسنپ فود و سرچ سفارش غذا یزد ، این غذای محلی را از رستورانهای این شهر، سفارش دهید و به وسیله پیک، درب منزل یا محل اقامتتان تحویل بگیرید. فراموش نکنید که برای این سفارش اینترنتی، ثبت آدرس دقیق مقصد هم لازم است. شاد و برقرار باشید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402