آموزش آشپزی

طرز تهیه کباب کوبیده تابه ‌ای بدون سیخ و با سیخ چوبی

مناسب برای

۴ نفر

نوع

غذای اصلی

سطح

متوسط

زمان آماده سازی

30 دقیقه

پخت

30 دقیقه

کباب کوبیده از غذای‌های اصیل و خوشمزه‌ای بوده که در میان خانواده‌های ایرانی حسابی پرطرفدار است. از آن‌جایی که درست‌کردن این غذا به‌شکل سنتی، یعنی کباب‌کردن روی منقل و زغال همیشه امکان‌پذیر نیست و نیازمند شرایط و فضای خاصی است، تصمیم گرفتیم آموزش طرز تهیه کباب کوبیده تابه ‌ای با سیخ چوبی و بدون سیخ را برای شما آماده کنم. اگر شما هم دوست دارید خیلی راحت و بی‌دردسر با یک کباب کوبیده وسوسه‌برانگیز از خانواده و مهمانان خود پذیرایی کنید، طوری که همه دستور پختش را از شما بپرسند، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای کباب کوبیده تابه‌ای

مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده تابه‌ای تقریبا مشابه کباب کوبیده روی منقل است؛ فقط باید بعضی از نکات کوچک را در نظر داشته باشید. این میزان مواد برای 4 نفر کافی است و در صورت‍ی‌ که تعداد نفرات بیشتر شد، به همین نسبت مواد را اضافه کنید. علاوه بر تابه و سیخ، مواد زیر را برای تهیه کباب کوبیده تابه ‌ای ساده آماده کنید:

مواد مورد نیاز میزان لازم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
فلفل دلمه‌ای قرمز 1 عدد کوچک
گشنیز تازه 50 گرم
پیاز متوسط رنده شده 2 عدد
پودر سوخاری نصف پیمانه
گوجه فرنگی به مقدار لازم
فلفل سیاه نوک قاشق چای خوری
سماق نصف قاشق چای خوری
نمک نصف قاشق چای خوری
پودر سیر نوک قاشق چای خوری
زعفران دم کرده به میزان لازم

مواد لازم برای کباب کوبیده تابه‌ای

طرز تهیه کباب کوبیده تابه ای با سیخ

برای درست کردن کباب کوبیده تابه ‌ای با گوشت چرخ کرده، اولین اصل، تهیه گوشت تازه و مناسب است. می‌توانید گوشت خود را به صورت آنلاین و تازه از قصابی آنلاین اسنپ فود سفارش دهید.

همچنین جنس تابه شما باید تا جای ممکن نچسب باشد. در صورتی‌که از تابه‌های بسیار قدیمی استفاده کنید که خاصیت نچسب‌بودن خود را از دست داده‌اند، ممکن است نیاز به روغن بیشتری داشته باشید که این امر باعث می‌شود ارزش غذایی کباب پایین بیاید. ضمنا سیخ‌های شما باید دقیقاً به اندازه تابه باشند تا بتوانید آن را کامل در تابه جای دهید.

بعد از رعایت این نکات اولیه، وقت آن است که به سراغ اصل مطلب یعنی مواد لازم و طرز تهیه این غذای لذیذ برویم. ضمنا اگر دوست دارید با نحوه پخت کباب کوبیده سنتی ایرانی به شیوه حرفه‌ای‌ها هم آشنا شوید، خواندن مقاله طرز تهیه کباب کوبیده را از دست ندهید.

مرحله اول | انتخاب گوشت

انتخاب گوشت اولین قدم برای پخت کباب تابه‌ای است. بهترین نوع گوشت برای این نوع کباب سرشانه گوساله و قلوه گوسفندی است. این دو نوع گوشت را به میزان مساوی تقسیم کرده و با هم چرخ کنید.

مرحله دوم | رنده کردن پیازها

پیازها را با رنده ریز، رنده کنید و سپس آب پیازها را بگیرید، برای این کار می‌توانید از الک ریز استفاده کنید. البته نیازی نیست که آن‌ها کاملا خشک شوند. وجود اندکی آب پیاز باعث بهترشدن بافت کباب خواهد شد. پیازها را به گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید.

مرحله سوم | اضافه کردن ادویه ها

در این مرحله ادویه‌جات شامل نمک، فلفل سیاه، سماق و پودر سیر را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و گوشت را کمی ورز دهید. اضافه‌کردن گشنیز خردشده به این مخلوط به سلیقه شما بستگی دارد؛ ولی ما توصیه می‌کنیم از عطر و طعم این سبزی بی‌نظیر غافل نشوید.

مرحله چهارم | اضافه کردن پودر سوخاری

اکنون وقت پودر سوخاری است. احتمالا در طرز تهیه سنتی این غذا، پودر سوخاری جایی نداشته باشد؛ ولی به‌نظر ما استفاده از پودر سوخاری برای کباب تابه‌ای ضروری است. پودر سوخاری بافت کباب را پوک کرده و از سفت شدن آن پس از پخت جلوگیری می‌کند. گوشت قرمز پس از پخت درون تابه استحکام زیادی پیدا می‌کند؛ ولی کباب تابه ‌ای با آرد سوخاری بسیار نرم‌تر و ترد‌تر خواهد شد.

مرحله پنجم | ورز دادن مواد

در این مرحله مخلوط آماده‌شده را به‌خوبی ورز دهید تا مایه گوشت یکنواخت شود. اگر مواد به خوبی ترکیب نشوند، برخی از قسمت‌های کباب هنگام پخت از یکدیگر جدا می‌شوند. در صورتی که زمان دارید، مواد کباب کوبیده تابه ‌ای خانگی خود را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.

مرحله ششم | سیخ زدن مواد

سیخ زدن کباب کوبیده تابه ای

اکنون زمان سیخ‌زدن کباب‌ها فرا رسیده است؛ اما نگران نباشید، این مرحله اصلا به حساسی سیخ‌زدن کباب کوبیده‌ منقلی نیست. از آن‌جایی که سیخ کباب‌های شما برای پخت درون تابه قرار می‌گیرد، پس احتمال افتادن آن وجود ندارد. حدود 50 گرم از مواد را با دست بردارید و دور سیخ‌ها بپیچید.

مرحله هفتم | سرخ کردن کباب کوبیده تابه ای

اندکی روغن کف تابه خود بریزید و زیر آن را روشن کنید. حواستان باشد که میزان روغن زیاد نباشد؛ چرا که گوشت قرمز خود دارای چربی زیادی است. پس از اندکی گرم شدن، بسته به اندازه تابه، تعدادی از کباب‌های با سیخ چوبی را درون تابه بگذارید. در طرز تهیه کباب کوبیده در ماهیتابه رژیمی نیازی به استفاده از روغن نیست.

هم‌زمان می‌توانید گوجه فرنگی‌های نصف‌ شده یا حلقه شده را نیز درون تابه بگذارید تا با آن‌ها بپزد. پس از اینکه حرارت روغن بالا رفت، زیر اجاق را کم کنید تا کباب‌ها به آرامی با شعله ملایم مغزپخت شوند. بعد از پختن یک طرف کباب‌ها، آن‌ها را زیر و رو کنید.

مرحله هشتم | اضافه کردن زعفران

حدود 2 دقیقه مانده به پخت کامل کباب‌ها، زعفران را نیز به تابه اضافه کنید تا طعم و بوی بسیار خوبی به کباب شما بدهد. در صورتی‌که از ابتدا زعفران را اضافه کنید، طعم زعفران کاملاً از بین می‌رود و اثری از آن باقی نمی‌ماند.

حال کباب تابه‌ای شما آماده سرو کردن است. می‌توانید کباب کوبیده تابه‌‌ای خود را همراه برنج یا نان سنگک و لواش میل کنید. اگر هم سیخ چوبی در دسترس ندارید، در ادامه ما را همراهی کنید تا طرز تهیه کباب کوبیده تابه‌ای بدون سیخ را نیز به شما آموزش دهم.

طرز تهیه کباب کوبیده تابه ‌ای بدون سیخ

طرز تهیه کباب کوبیده تابه ای بدون سیخ

نوبتی هم باشد، نوبت طرز تهیه کباب کوبیده تابه‌ ای فوری و بدون سیخ است. گاهی احتمال دارد به هر دلیل سیخ چوبی در دسترس نداشته باشید یا شاید سیخ‌های شما بزرگ باشد و درون تابه جا نشود. در این صورت نیز جای نگرانی نیست. در صورتی‌که تمایل دارید کباب‌های خود را بدون سیخ تهیه کنید، مراحل را تا مرحله ششم پیش ببرید و سپس کباب‌ها را به هر شکلی که دوست دارید، ترجیحا با دست، کف تابه پهن کنید. در این روش بهتر است ضخامت کباب‌ها کم باشد و کاملا یک دست در تابه قرار بگیرد.

برای گذاشتن کباب‌ها درون تابه و همچنین برگرداندن آن‌ها بهتر است از یک کفگیر با مساحت بالا استفاده کنید تا کباب‌ها بافت خود را از دست ندهند و راحت‌تر زیر و رو شوند.

برای پختن کباب کوبیده تابه‌ای آماده‌اید؟

در این مقاله سعی کردیم طرز تهیه کباب کوبیده تابه ‌ای مجلسی را با روشی ساده با شما در میان بگذاریم. در پخت این غذای لذیذ، هم می‌توانید از سیخ چوبی استفاده کنید و هم به‌شکل ساده آن را بپزید. اگر با این دستورالعمل، کباب تابه‌ای درست کردید، خوشحال می‌شویم نظراتتان را با ما در میان بگذارید.

همچنین اگر فکر می‌کنید با اضافه‌کردن نکته‌ای، کباب ما خوشمزه‌تر می‌شود، حتما در بخش نظرات از تجربیات خود برای ما و سایر خوانندگان مجله اسنپ‌فود بنویسید. پیشنهاد می‌کنیم دستورهای آشپزی سایر کباب‌های ایرانی را هم در وبلاگ ما بخوانید تا سفره‌های مجلل‌تر و اصیل‌تری پهن کنید.

اگر هم زمان کافی برای تهیه کباب کوبیده تابه ای در خانه ندارید؛ می‌توانید با سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود از بهترین رستوران های شهر، لذت خوردن یک کباب خوشمزه را تجربه کنید.

نوشته های مرتبط

دکمه بازگشت به بالا