طرز تهیه کولی غورابیج همراه با غورابیج با مرغ و ساندویچ کولی
آیا تا به حال در میان لیست غذاهای گیلانی ، طرز تهیه کولی غورابیج را امتحان کردهاید؟ این غذای گیلگی، یک انتخاب بسیار خوشمزه و متفاوت است که با خوردن آن ترکیبی از طعمهای ماهی کولی، سبزیجات معطر و گردو را حس خواهید کرد. به علاوه، ماهی کولی گیلان سرشار از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی به این غذا میدهد. اگر دوست دارید طرز تهیه کولی غورابیج را به صورت مرحله به مرحله ببینید و با مخلفات دیگر این خورشت هم آشنا شوید، با ما همراه باشید.
کولی غورابیج |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت و نیم |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه کولی غورابیج
اصلیترین ماده در طرز تهیه کولی غورابیج، ماهی کولی گیلان است. این ماهی، جثه بسیار ریزی دارد و به 2 نوع کاس کولی و سیاه کولی تقسیم میشود. طعم این ماهی، در کنار سیر و سبزیجات معطر شمالی، چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت. در طرز تهیه ساندویچ کولی بندری هم از این ماهی استفاده میشود و طعم بسیار خوبی دارد. پس زودتر دست به کار شوید و با آماده کردن مواد اولیه زیر، اعضای خانواده خود را میهمان طعمی جدید و بسیار متفاوت کنید.
سبزی غورابیج چیست؟
اگر میخواهید در طرز تهیه کولی غورابیج گیلان ، یک حال و هوای اصیل گیلانی را زنده نگه دارید، باید به سراغ ترکیبی از سبزیجات محلی مانند نعنا، چوچاق، خالواش و گشنیز بروید. اما اگر تهیه این سبزیجات محلی برایتان ممکن نیست هم نگران نباشید. احتمالا به یاد دارید که در طرز تهیه ترش تره ، از ترکیب سبزیجات تره، جعفری، گشنیز، نعنا و اسفناج استفاده کردیم. اینها، سبزیجاتی معروف و در دسترس هستند. بنابراین برای تهیه غورابیج گیلانی هم میتوانید از ترکیب نعناع، تره، گشنیز و جعفری استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کولی غورابیج
برای تهیه این غذای گیلکی خوشمزه، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی کولی | 8 عدد |
سبزی غورابیج | 500 گرم |
گردو | 250 گرم |
آبغوره | نصف لیوان دسته دار فرانسوی |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه کولی غورابیج
تهیه غورابیج گیلانی، شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا گردوها را خرد کرده و همراه با 2 لیوان آب روی حرارت نسبتا زیاد قرار دهید تا بجوشند. سپس، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گردو به مدت 1 ساعت بپزد و روغن بیندازد.
نکته: اگر میخواهید خورشت شما غلظت بهتری داشته باشد، گردوها را چرخ کنید.
- مرحله دوم: در همین فاصله، سر و دم ماهی کولی را بگیرید. سپس، شکم آنها را خالی کرده و خوب بشویید. در صورتی که میتوانید، پوست ماهیها را هم جدا کنید تا خورشت شما طعم بهتری بگیرد.
- مرحله سوم: حالا ماهیها را با مقداری نمک و فلفل مزهدار کرده و در کمی روغن سرخ کنید.
نکته: دقت کنید که ماهی کولی جثه ریزی دارد و خیلی زود سرخ میشود. بنابراین، کنار اجاق بمانید تا ماهیها نسوزند.
- مرحله چهارم: حالا سبزیجاتی که از قبل شسته و داخل آبکش گذاشتهاید را به صورت ساطوری خرد کرده و در تابهای جداگانه با مقداری روغن تفت دهید.
- مرحله پنجم: در آخرین مرحله از طرز تهیه کولی غورابیج گیلانی ، سبزیجات تفت خورده را داخل قابلمه حاوی گردو بریزید. سپس، آبغوره و ماهیهای سرخ شده را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: حالا شعله را کم کنید. سپس، شکر، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کرده و اجازه دهید خورشت غورابیج با حرارت ملایم بپزد و مزه مواد آن به خورد هم بروند.
نکته: یک روش دیگر برای سرو کولی غورابیج گیلان، این است که ماهی را به صورت جداگانه کنار بگذارید و هنگام کشیدن خورشت داخل ظرف، ماهیها را روی خورشت قرار دهید.
طرز تهیه غورابیج با مرغ خوشمزه
مانند طرز تهیه قراویچ یا همان ترش واش، غورابیج را هم میتوان به جای ماهی کولی با مرغ تهیه کرد. در این صورت، این خورشت شمالی طعم و مزه کاملا متفاوتی پیدا میکند که در ادامه، طرز تهیه آن را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه غورابیج با مرغ
اگر بخواهید خورشت شمالی غورابیج را با مرغ درست کنید، به مواد اولیه مفصلتری نیاز دارید که در ادامه آنها را ذکر میکنیم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
مرغ | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 5 حبه |
تخم مرغ | 2 عدد |
بادمجان بی دانه | 3 عدد |
سبزی معطر شامل نعناع و گشنیز | 400 گرم |
برگ چغندر | 100 گرم |
آرد برنج | 3 قاشق غذاخوری |
آبغوره | 1 پیمانه |
آب | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه غورابیج با مرغ
برای درست کردن خورشت غورابیج با مرغ، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا مرغ را با کمی روغن تفت دهید. سپس، مقداری آب به آن اضافه کرده و کمی هم چاشنی آبغوره در قابلمه بریزید.
- مرحله دوم: حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید و وقتی آب مرغ جوشید، حرارت را ملایمتر کرده و اجازه دهید مرغ با همین حرارت ملایم به آهستگی بپزد.
- مرحله سوم: در همین فاصله، سبزیجات را پاک کرده و بشویید. سپس، آنها را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها خارج شود.
- مرحله چهارم: حالا سبزیجات را به صورت ریز خرد کرده و کنار بگذارید. در ادامه، پیاز و سیرها را هم ریز خرد کنید. بادمجان را هم پوست گرفته، رنده کنید و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: سبزیجات، پیاز و سیر را با هم مخلوط کنید. سپس، نیمی از این مخلوط را داخل قابلمه حاوی مرغ بریزید. نصف دیگر مخلوط را هم با مقداری روغن، در تابهای مناسب سرخ کنید.
- مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه غورابیج با مرغ، بادمجانهای رنده شده را به سبزی در حال سرخ شدن اضافه کنید.
- مرحله هفتم: در ادامه کار، آرد برنج را در آب مرغ بریزید و مدام هم بزنید تا حالت گلوله گلوله پیدا نکند.
- مرحله هشتم: 10 دقیقه بعد، مخلوط سبزیجات سرخ شده با بادمجان را هم داخل قابلمه خورشت بریزید.
- مرحله نهم: در پایان، تخم مرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید. سپس، آنها را داخل خورشت بریزید و درب قابلمه را به حالت نیمهباز قرار دهید.
وقتی تخم مرغها بست، خورشت غورابیج با مرغ آماده است و میتوانید آن را همراه با برنج سرو کنید. نوش جان
آیا برای درست کردن کولی غورابیج آمادهاید؟
درست کردن کولی غورابیج در منزل وقت زیادی از شما نمیگیرد، با این حال اگر زمان کافی برای تهیه آن را ندارید، حتما سری به اسنپ فود بزنید. به این صورت که شما میتوانید لیست غذاهای گیلانی را در این سایت جستجو کرده و از میان آنها، هر چیزی را که میخواهید به صورت آنلاین سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا به شما کمک میکند تا غذای دلخواه خود را آنلاین سفارش داده و در محل آدرس تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402