طرز تهیه قاتق بنه کرمانی
هر یک از استانهای ایران دارای چندین غذای سنتی خوشمزه و لذیذ هستند که در این میان کرمان حرف زیادی برای گفتن دارد. قاتق بنه کرمانی یکی از انواع غذاهای سنتی این استان به شمار میرود که دارای خواص درمانی فوقالعاده است. در ادامه به معرفی این غذای معروف کرمان پرداخته شده است.
طرز تهیه قاتق بنه کرمانی
کرمان مانند استانهای دیگر کشور از انواع غذاهای سنتی برخوردار است که دارای طعمهای بسیار متفاوت و منحصربهفردی هستند. از انواع غذاهای مجلسی کرمان میتوان به قاتق بنه کرمانی اشاره کرد. نام دیگر این غذای سنتی آب بنه است که از دانههای بنه یا پسته کوهی تهیه میشود.
این غذا امروزه در بین بسیاری از افراد در سایر نقاط کشور شناخته شده است و به دلیل طعم خوشمزهای که دارد بسیاری از افراد به تهیهی آن روی میآورند. طرز تهیه این غذای سنتی کرمان که از انواع غذا کرمانی است بسیار راحت بوده و همگی میتوانند به پخت و مصرف آن بپردازند.
خواص قاتق بنه کرمانی
قاتق بنه به دلیل استفاده از پوسته کوهی دارای خواص درمانی فوقالعاده بالایی است. از جمله خواص آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای درمان مفاصل و کمردرد مفید است.
- سرشار از ویتامین آ، ب و ویتامین د است.
- به رفع کمخونی کمک میکند.
- تأثیر زیادی در تقویت اعصاب دارد.
- برای سلامت کبد و طحال بسیار مفید است.
بنه حتی در صنعت داروسازی کاربرد ویژهای دارد و از صمغ آن برای تولید پماد خارش ناشی از نیش پشه استفاده میکنند. بنه خاصیت ملین دارد و افرادی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند میتوانند برای رفع یبوست آن را مصرف کنند.
مردم کرمان برای تقویت اعصاب به تهیه قاتق بنه پرداخته و آن را میل میکنند. همچنین این غذای سنتی لذیذ برای افزایش قوای جسمانی بدن بسیار مفید است و ضعف را برطرف میکند. این غذا را میتوانید برای کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند تهیه کنید تا به افزایش تراکم استخوان، افزایش قوای جسمی و انرژی آنها کمک کند.
مواد لازم برای تهیه قاتق بنه کرمانی
قاتق بنه کرمانی از غذاهای سنتی و لذیذ این استان محسوب میشود که ماده اصلی برای تهیه آن پسته کوهی است. پسته کوهی خواص بسیار زیادی دارد. کرمان از مناطق وسیع کوهستانی برخوردار بوده که درختان پسته کوهی بهصورت خودرو در آنجا رشد میکنند.
کرمانیها برای این که بتوانند از دانههای پسته کوهی در پخت این غذا استفاده کنند کاملاً آنها را همراه با پوست خرد میکنند. از دیگر مواد موردنیاز برای تهیه قاتق بنه کرمانی میتوان موارد زیر را نام برد:
مواد لازم قاتق بنه | ||
پسته کوهی یا بنه خرد شده | 500 گرم | |
پیاز | 3 عدد | |
نمک و فلفل | به مقدار لازم | |
زردچوبه | نصف قاشق چایخوری | |
آبلیمو | به مقدار دلخواه | |
نعنا خشک | به مقدار لازم | |
آب ولرم | 4 لیوان | |
مواد دیگری وجود دارند که میتوان به مقدار دلخواه در تهیه این غذا استفاده کرد که یکی از آنها آب انار است. میتوان آب انار را به جای آب ولرم استفاده کرد که به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. اگر به غذاهای ترش علاقمند هستید میتوانید قاتق بنه کرمانی را امتحان کنید. در تهیه این غذا آرد گندم را میتوانید برای غلیظ شدن قاتق بنه استفاده کنید و در پایان پخت غذا میتوانید به مقدار دلخواه کشک به آن اضافه کنید.
مراحل پخت و تهیه قاتق بنه کرمانی
برای پخت قاتق بنه کرمانی باید مواد موردنیاز را تهیه کرده و مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
1. کوبیدن دانههای بنه
در ابتدا دانههای بنه یا پستههای کوهی را درون هاون ریخته و آنها را بکوبید. کوبیدن بنهها را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست آید و روغن آن خارج شود.
کوبیدن بنهها باید همراه با پوست صورت بگیرد. در صورت نداشتن هاون میتوانید با استفاده از آسیاب یا خردکن آنها را به خمیر تبدیل کنید. سپس به مدت 15 دقیقه خمیر به دست آمده را چنگ بزنید تا روغن آن خارج گردد.
2. اضافه کردن آب به خمیر بنه
برای جدا شدن روغن، مغز و قسمتهای چوبی بنه به آن آب ولرم اضافه کنید و آن را حسابی هم بزنید. پس از آن ترکیب موردنظر را بر روی صافی بریزید تا آب آن جدا شود و فقط پوستهای چوبی آن باقی بمانند.
3. پخت قاتق بنه
در مرحله آخر پیازها را نگینی کنید و همراه با کمی روغن در قابلمه بریزید تا حرارت ببینند. پس از آن که پیازها مقداری طلایی شدند نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. در آخر نعنا را به پیازها اضافه کنید و کمتر از یک دقیقه آن را هم بزنید. دقت کنید نعنا خیلی سرخ نشود؛ چون مزه غذا تلخ میشود. آب بنه را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و شعله آن را خیلی کم کنید. پس از آن که مایع قاتق بنه جوش آمد آن را خاموش کنید.
غذا آماده سرو است و میتوانید با توجه به ذائقه خود رب انار و کشک به آن اضافه کنید. قاتق بنه از غذاهای ساده و محلی کرمان است که طرز تهیه آن بسیار راحت بوده و زمان تقریبی برای تهیه آن حدود ۶۵ دقیقه است. طرز تهیه دمپخت بنه نیز تفاوت چندانی با قاتق بنه ندارد و یکی دیگر از غذاهای محلی کرمان است که باید دانههای بنه را با هاون بکوبید تا خمیر شوند.
مقدار کالری | هر ۱۰۰ گرم پسته حدود ۶۷۰کالری |
زمان آماده سازی | ۵۰ دقیقه |
زمان پخت | ۱۵ دقیقه |
مناسب برای | ۳ نفر |
نحوه مصرف قاتق بنه کرمانی
مواد لازم ذکر شده برای مصرف 3 نفر است. در صورت تهیه این غذا برای یک نفر باید از 200 گرم دانه بنه و 1 عدد پیاز استفاده کنید. برای مصرف این غذا میتوانید به سبک مردم کرمان در آن نان خشک بریزید. مردم این استان نان خشک را بهصورت تلیت درون قاتق بنه میریزند و همراه با قاشق میل میکنند. میتوانید در کنار آن از پیاز و سبزیجات تازه استفاده کنید. مردم محلی کرمان این غذا را همراه با انواع نان محلی مانند نان تابهای، نان کرنو و کماچ میل میکنند. غذا را حتماً بهصورت گرم مصرف کنید چرا که چرب است.
از آنجایی که این غذا طبع بسیار گرمی دارد میتوان در شبهای زمستان آن را میل کرد. البته قاتق بنه از غذاهای چرب است و در مصرف آن باید صرفهجویی کنید.
با توجه به خواص قاتق بنه که در بالا به آنها اشاره شد این غذا برای درمان مفاصل و افرایش تراکم استخوان بسیار مفید است. از این رو به افرادی که به دلایل مختلف مانند تصادف، ضعف استخوان و… دارای مشکل مفصلی هستند پیشنهاد میشود برای بهبود وضعیت خود این غذا را مصرف کنند.
جمعبندی
قاتق بنه همانند عدسی چغندر کرمانی سوغاتی و غذای محلی کرمان به شمار میرود که طرز تهیه بسیار راحتی دارد و در ابتدا به مراحل پخت آن اشاره شده است. این غذا با بنه کوهی تهیه شده که خواص زیادی برای سلامتی دارد و مصرف آن به همه توصیه میشود. علاقمندان سفارش اینترنتی غذای کرمان را فراموش نکنید، چراکه میتوانید از طریق اسنپ فود غذاهای لذیذ کرمانی را سفارش داده و درب منزل تحویل بیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402