طرز تهیه پای گوجه فرنگی؛ خوشمزه و آسان
گوجهفرنگی از سبزیجات بسیار مفید و پرطرفدار است که دارای خواص بسیاری است. با استفاده از گوجه فرنگی میتوانید انواع غذاها را تهیه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
پای گوجه فرنگی یکی از غذاهای خوشمزهای است که میتوانید با سادهترین موادی که در هر خانهای وجود دارد، آن را درست کنید. از آنجا که گوجه فرنگی در تمام فصول سال کشت میشود و در هر زمان، در دسترس است، میتوانید هر زمانی که اراده کردید پای گوجه فرنگی را آماده کنید و خود را به مهمانی لذیذی دعوت کنید.
پای گوجه فرنگی به خصوص برای افراد گیاهخوار و کسانی که میلی به خوردن گوشت ندارند، میتواند وعده مناسب و سیر کنندهای باشد.
پای گوجه فرنگی یک غذای سادهای است که اصالت آن مربوط به جنوب ایالات متحده آمریکا است. با اینکه این غذا به دلیل وجود گوجه فرنگی یک غذای تابستانی در نظر گرفته میشود، اما در فصلهای دیگر نیز پخته میشود و میتوانید روزهای زیبای خود را با این غذا جشن بگیرید.
طرز تهیه پای گوجه فرنگی؛ خوشمزه و آسان
در دستور طرز تهیه پای گوجه فرنگی، همانند پیتزای کالیفرنیا یا انواع دیگر پیتزا از خمیر نیز استفاده میشود. پس قبل از پرداختن به مواد اصلی پای، باید خمیر را تهیه کنید. البته میتوانید از خمیرها و تارتهای آماده موجود در فروشگاهها نیز استفاده کنید.
کالری موجود در 100 گرم | 180 کالری |
زمان آماده سازی | 12 الی 14 ساعت با احتساب آماده سازی خمیر |
زمان پخت | 45 دقیقه |
تعداد نفرات | 3 نفر |
مواد لازم و طرز تهیه خمیر پای گوجه فرنگی
مواد لازم
آرد الک شده | یک و یک چهارم پیمانه |
کره مکعبی خرد شده (سرد) | ۶ قاشق غذاخوری |
شکر | 2.5 قاشق چایخوری |
نمک | یک دوم قاشق چایخوری |
آب یخ | 2 قاشق چایخوری |
سرکه سفید | نصف قاشق چایخوری |
مواد لازم برای رویه خمیر:
گوجه فرنگی | 6 عدد |
پنیر چدار (رنده شده) | یک سوم پیمانه |
پنیر موزارلا (رنده شده) | یک سوم پیمانه |
پیاز (نازک خردشده) | 1 عدد متوسط |
پودر آویشن | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | یک چهارم قاشق چایخوری |
ریحان تازه | یک سوم پیمانه |
سس مایونز | یک دوم پیمانه |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
برای افزایش تنوع، می توانید پای گوجه فرنگی را با تنوع مواد مانند پنیر، زعفران، آرد گندم کامل و غیره آزمایش کنید.
دستور تهیه خمیر پای
- مرحله اول: مقدر آرد، شکر و نمک گفته شده را الک کنید و در ظرف مناسب، ترجیحا کاسه بزرگ بریزید. کره را به آن اضافه کنید و با انگشتان خود آن را حسابی له کنید. کره را با آرد مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. سعی کنید این عمل را سریع انجام دهید.
- مرحله دوم: آب و سرکه سفید را به آرد اضافه کنید و آن را با هم زن دستی هم بزنید تا زمانی که یکدست شود، سعی کنید زیاد این کار را انجام ندهید.
- مرحله سوم: به کمک وردنه خمیر را به شکل دایرهای به قطر 15 سانتی متر باز کرده و در یخچال به مدت 12 ساعت قرار دهید. هنگام شکل دادن خمیر، زیاد از وردنه استفاده نکنید. چرا که هنگام پخت، موجب خشک شدن پای گوجه فرنگی خواهد شد.
- مرحله چهارم: نیم ساعت قبل از استفاده از خمیر، آن را از یخچال خارج کنید و در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد.
- مرحله پنجم: قالب تارت یا پای را با کمی کره چرب کنید.
- مرحله ششم: خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و با وردنه کمی آن را پهنتر کنید.
- مرحله هفتم: خمیر را درون قالب بگذارید و گوشههای آن را به سمت داخل فشار دهید تا شکل قالب را هم به خود بگیرد. سپس به مدت 10-15 دقیقه در یخچال نگهداری کنید.
- مرحله هشتم: برای اینکه خمیر در این مدت پف نکند، روی آن را با ورقه آلومینیومی بپوشانید و کمی حبوبات، و یا برنج روی آن بریزید تا از پف کردن آن جلوگیری کند.
- مرحله نهم: فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه گرم کنید. خمیر را از یخچال خارج کنید و در فر گرم شده قرار دهید تا به مدت 20-25 دقیقه بپزد، سپس فویل آلومینیومی را برداشته و 5 دقیقه دیگر در فر بگذارید. اگر حالت برشته شدن به خود گرفت آن را خارج کنید؛ در غیر اینصورت اجازه دهید ۵ یا ۱۰ دقیقه دیگر در فر بماند.
- مرحله دهم: سپس آن را از فر بیرون آورید تا خنک شود.
دستور تهیه مواد روی پای گوجه فرنگی
- مرحله اول: گوجه فرنگیها را پوست گرفته و کامل له کنید. کندن پوست گوجه فرنگی مواد را خوشمزهتر و یکدستتر میکند.
- مرحله دوم: پیازها را نیز خرد کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کره را در آن بریزید تا گرم شود. سپس نصف قاشق چایخوری نمک در آن بریزید و پیاز را به آن بیفزایید.
- مرحله سوم: گوجه فرنگیهای له شده را با شکر و نمک مخلوط کنید و از صافی رد کنید تا آب گوجه فرنگی جدا شود. تا آن جا که میتوانید آب گوجه فرنگیها را بگیرید.
- مرحله چهارم: روغن زیتون و آویشن را به گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید.
- مرحله پنجم: پیازها که کمی طلایی شدند، از روی شعله بردارید و به گوجه فرنگی تفت داده شده، به همراه شکر، فلفل سیاه و ریحان اضافه کنید.
- مرحله ششم: سپس مواد را روی تارت بریزید. سس مایونز، پنیر موزارلا و چدار را خوب با هم مخلوط کنید تا بافت یکدست و غلیظ داشته باشد. آن را روی پای بریزید و یک گوجه فرنگی را به شکل حلقهای برش دهید و روی خمیر پخش کنید. سپس فر را روی دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و پای را در طبقه وسط به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد.
سخن پایانی
امتحان کردن غذاهای جدید و مخصوصا غذاهایی که با پنیر پیتزا تهیه میشوند، همواره جذاب است. اگر شما نیز به این کار علاقه دارید، دست به کار شوید و پای گوجه فرنگی خوشمزه را طبق دستور گفته شده آماده کنید. همچنین با مراجعه به انواع پیتزا در اسنپ فود، دستور تهیهی غداهای گوناگونی را میتوانید یاد بگیرید.
اگر به هر دلیلی امکان آماده کردن آن وجود نداشت، با سفارش غذا، انواع غذاهای مورد نظر را نیز میتوانید به راحتی سفارش دهید و گرم و سریع دریافت کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402