آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
نگهداری قارچ
نکات و ترفندها
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

ترفندهای نگهداری قارچ که نمی دانید…

مینا اسماعیل بیگی 27 آبان 1401 6 دقیقه

قارچ از جمله مواد غذایی است که سریع خراب شده و تغییر رنگ می‌دهد. به همین منظور، پیدا کردن روش نگهداری قارچ از مسائلی است که علاقه‌مندان به طعم قارچ به دنبال آن هستند. اگر شما هم همیشه این مشکل را دارید و به دنبال راه حلی برای رفع آن هستید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. چرا که قرار است ساده‌ترین روش‌ها برای حل این مشکل را بیان کنیم.

رازهایی برای نگهداری قارچ در یخچالنگهداری قارچ در یخچال

قبل از این که به سراغ بررسی روش‌هایی که برای نگهداری قارچ وجود دارد برویم، باید گفت که ابتدایی و ساده‌ترین کاری که باید انجام دهید، این است که در زمان خرید قارچ به سراغ انتخاب قارچ‌هایی بروید که سالم‌تر و تازه‌تر هستند. پس باید از مشخصه‌های ظاهری استفاده کنید و قارچ‌هایی را انتخاب کنید که کلاهک آن‌ها سالم باشد و لکه‌ای نداشته باشد، همچنین بافت آن نیز سالم و بدون خرابی باشد.

  • اگر قصد دارید تا قارچ را در طول مدت 3 تا 4 روز مصرف کنید و آن را در یخچال بگذارید، نباید آن‌ها را بشویید. چرا که رطوبت سبب خراب شدن و پلاسیدگی قارچ‌ها در طولانی مدت خواهد شد. راهکار خوب این است که قارچ‌های شسته نشده را درون یک پاکت کاغذی قرار دهید، درب آن را ببندید و در یخچال بگذارید. از این روش برای نگهداری انواع سبزیجات نیز می‌توانید استفاده کنید. به طور مثال روش نگهداری کاهو با این روش سبب تازه و سالم ماندن آن خواهد شد.
  • همچنین، برای نگهداری از قارچ درون یخچال بهتر است تا حتما از کیسه کاغذی استفاده کنید. چرا که کاغذ سبب می‌شود تا رطوبت اضافه‌ی قارچ جذب شود و کپک نزد. همچنین از سیاه شدن آن جلوگیری می‌کند! اما برعکس کیسه فریزر سبب فساد قارچ‌ها می‌شود، مخصوصا اگر قارچ رطوبت داشته باشد.
  • اگر قرار است تا قارچ را در یخچال نگهداری کنید، باید حتما آن را در یک طبقه‌ی خشک که دمای مناسبی داشته باشد، بگذارید. از قرار دادن قارچ در کشوی میوه و سبزیجات خودداری کنید. چرا که آنجا محیطی کاملا مرطوب است و رطوبت نیز بر روی کیفیت و سلامت قارچ اثر منفی دارد.نگهداری قارچ شسته شده
  • نکته‌ای که شاید در مورد قارچ نمی‌دانستید این است که به سادگی می‌تواند بو یا طعم‌های قویی که در اطراف خود وجود دارد را جذب کند. بنابراین از گذاشتن قارچ در محیط‌ها یا قسمت‌هایی از یخچال که غذا یا خوراکی‌های بو دار وجود دارد، خودداری کنید.
  • یکی از چیزهایی که می‌تواند سبب سیاهی قارچ شود این است که روی پاکتی که نگهداری می‌شود، خوراکی یا غذایی دیگری بگذارید. فشار بر قارچ‌ها، می‌تواند سبب سیاهی و خراب شدن آن شود.

تا به اینجای کار در مورد نگهداری قارچ در یخچال صحبت کردیم، اما اگر قصد دارید تا مدت طولانی‌تری از قارچ‌ها نگهداری کنید باید راهکارهای دیگری را امتحان کنید.

روش‌ نگهداری قارچ بیشتر از یک هفته، بدون خرابی و سیاهی

از آن جایی که سرعت فساد پذیری قارچ زیاد است و حتی در شرایط مطلوب یخچال هم مدت زیادی را دوام نمی‌آورد، برای نگه داری و ماندگاری طولانی‌تر باید روش‌های دیگری را انجام دهید که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

1. نگهداری قارچ در فریزرنگهداری قارچ در فریزر

اگر می‌خواهید تا قارچ ها را بیشتر از یک هفته نگهداری کنید، اولین توصیه ما به شما نگه داشتن قارچ در فریزر است. اما هر نوع قارچی را نیز نمی‌توانید در فریزر نگهداری کنید و اولین شرطی که نیاز است تا وجود داشته باشد، سالم بودن قارچ است.

قارچ‌ها نباید سیاه، پلاسیده، خشک باشند یا این که بو و طعم نامطبوعی بدهند. شما هم می‌توانید قارچ را به صورت خام فریزر کنید و هم به صورت پخته شده!

اما نکته‌ای که لازم است بدانید این است که یخ زدن قارچ و قرار دادن آن در فریزر باعث می شود که قارچ خام بافتی نرم پیدا کند و در نهایت سیاه شود. البته سرعت سیاه شدن آن نسبت به یخچال کمتر است. اگر می‌خواهید که از بروز این اتفاق جلوگیری کنید، ساده‌ترین راهکار پخت قارچ و در نهایت فریزر کردن آن است.

2. نگهداری قارچ پخته شده

برای این که قارچ را بپزید و سپس در فریزر نگهداری کنید با دو روش رو به رو هستید و می‌توانید یکی را انتخاب کنید. در ادامه هر دو روش را برای شما شرح داده‌ایم.

  • سرخ کردن قارچ‌ها: برای این که قارچ‌ها را سرخ کنید باید در ابتدا آن‌ها را به خوبی بشویید. سپس اجازه دهید تا در سبد بماند و آب اضافه‌ی آن گرفته شود. با استفاده از یک چاقو قارچ را به صورت ورقه‌ای برش دهید. در نهایتقارچ‌ها را در یک ماهیتابه با مقدار کمی روغن روی حرارت زیاد قرار دهید. در حدود پنج دقیقه اجازه دهید تا قارچ روی حرارت بالا بماند و سپس زمانی که آب آن‌ها گرفته شد زیر تابه را خاموش کنید.
  • بخار پز کردن قارچ‌ها: یکی دیگر از روش‌های پخت قارچ، بخار پز کردن آن است. با استفاده این روش دیگر قارچ شما سیاه نخواهد شد، چرا که حرارت در تهیه و آماده‌سازی آن دخیل نیست. برای انجام این کار باید یک پیمانه آب و یک قاشق چای خوری آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و سپس قارچ ها را درون آن حرارت دهید تا بخار پز شوند. برای این که بدانید چقدر زمان برای انجام این کار نیاز دارید مطابق جدول زیر عمل کنید.

 

نوع قارچ مدت زمان بخار پزشدن
قارچ کامل 5 دقیقه
قارچ دکمه ای 3 دقیقه
قارچ نصف شده از وسط 3 دقیقه
قارچ ریز خرد شده 3 دقیقه

بعد از این که قارچ‌ها را به هر کدام از این دو روش آماده کردید، باید بگذارید تا قارچ‌ها کاملا خنک شوند. سپس در سینی فریزر قرار دهید و بگذارید تا کاملا یخ بزنند. بعد از که به طور کامل منسجم شدند، باید قارچ‌ها را در یک ظرف یا کیسه‌ی پلاستیکی بریزید، هوای کیسه را ببندید و در نهایت آن را در فریزر قرار دهید و هر زمان که خواستید از آن‌ها استفاده کنید.

3. خشک کردن قارچخشک کردن قارچ

خشک کردن قارچ نیز یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌توانید برای نگهداری قارچ در طولانی مدت به کار گیرید. نگه داشتن قارچ به این روش یک راهکار خوب است. چرا که اگر شما این کار را به درستی انجام دهید و بتوانید قارچ را خشک کنید. علاوه بر این که ظاهر خوبی خواهد داشت، وقتی مجددا آن را در آب قرار دهید، بافت و طعم قارچ تازه را پیدا می کند. بهترین قسمت ماجرا این است که قارچ خشک را می‌توان حداقل برای یک سال نگهداری و استفاده کرد. برای خشک کردن قارچ می‌توانید طبق روش زیر عمل کنید:

  • در ابتدای کار باید قارچ‌ها را تمیز کنید اما لازم نیست تا بخواهید که آن‌ها را بشویید. برای تمیز کردن قارچ‌ها کافی است تا از یک برس برای شستشوی سبزیجات استفاده کنید و با کمک آن تمام آلودگی‌های قارچ‌ها را از بین ببرید.
  • در ادامه قارچ‌ها را خرد کنید. دقت داشته باشید که ضخامت آن‌ها بین 6 تا 12 میلیمتر باشد. بهتر است تا این نکته را نیز بدانید که هر چه برش‌ها ضخیم‌تر باشند مدت زمان خشک کردن آن‌ها بیشتر خواهد بود.
  • در ادامه باید قارچ‌های تمیز شده و خرد شده را روی یک سینی بچینید و در یک جای مناسب قرار دهید تا کاملا خشک شوند. اگر دوست دارید تا مدت زمان خشک شدن قارچ‌ها کوتاه‌تر شود، می‌توانید از مایکروویو استفاده کنید و اجازه دهید تا سینی به مدت 8 ساعت درون مایکروویو بماند، سپس آن را خارج کنید.
  • در نهایت اجازه دهید تا قارچ‌های خشک شده، سرد شوند و بعد از این که کاملا سرد شدند آن‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یک جای تاریک و خشک قرار دهید. با نگهداری قارچ در شیشه و ظرف شیشه‌ای کاملا سالم باقی مانند و همچنین از حمله حشرات موذی مانند مورچه‌ها در امان خواهند بود.
  • هر زمان که خواستید تا از قارچ‌ها استفاده کنید، تنها کافی است تا روی آن‌ها مقداری آب جوش بریزید و بگذارید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه در آب جوش بماند و کاملا خیس بخورد. از قارچ خشک شده می‌توانید در تهیه انواع سالاد و غذا استفاده کنید.

نگهداری قارچ به صورت متفاوت (نگه داشتن قارچ در آب نمک)نگهداری قارچ در آب نمک

اگر قارچ‌ها را شسته‌اید و آن‌ها را تمیز کرده‌اید، یکی دیگر از راهکارهای پیش روی شما برای نگهداری کوتاه مدت قارچ، قرار دادن آن در آب نمک است. با این کار هم قارچ شما تازه می‌ماند هم این که در زمان پخت روی آن حالت تردی پیدا می‌کند.

نگه داشتن قارچ مثل روز اول ساده است…

در این مقاله سعی کردیم تا راهکارهایی ساده و کاربردی در مورد نگه داشتن قارچ را به شما آموزش دهیم. با به کارگیری این روش‌ها می‌توانید قارچ را در طولانی مدت نگهداری کرده و مصرف کنید.

البته ممکن است که شما از گوشه و کنار در مورد روش‌هایی مانند نگهدار قارچ در کفیر یا نگهداری قارچ در فریزر با آبلیمو چیزهایی شنیده باشید که بیاد بگوییم این روش‌ها اصولی نیست و به کار شما نمی‌آید و اگر همین چند مورد ساده را رعایت کنید، قطعا متوجه کاربردی بودن آن‌ها خواهید شد. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود