طرز تهیه نان کوهی (نان ییلاقی) معروف آمل
اگر میخواهید درباره طرز تهیه نان کوهی (نان ییلاقی) بدانید، باید بگوییم که نان کوهی نوعی نان شیرین سنتی است که اصالت آن به شمال کشور و شهر آمل باز میگردد. این نان از نوعی خمیر ساده تهیه میشود که بافت بسیار نرم و لطیفی دارد. لایه میانی آن نیز به شکل مغزدار است و آن را با ترکیبات مقوی چون گردو درست میکنند. به همین علت به عنوان یک میان وعده سالم میتواند تا ساعتها شما را سیر نگه دارد. این نان کاملا کم شکر است و کالری زیادی نخواهد داشت.
افرادی زیادی هستند که علاقه دارند تا انواع نان و شیرینی را در منزل درست کنند. به همین علت در این مطلب طرز تهیه نون کوهی را به طور کامل بیان کردیم تا بتوانید درست همانند شیرنیفروشیها آن را درست کنید و از عطر و طعم بینظیرش لذت ببرید.
نان کوهی (نان ییلاقی) | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 3 ساعت |
زمان پخت | بین 30 تا 35 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه نان کوهی (نان ییلاقی) آملی
پخت نان کوهی آملی کار چندان سختی است. برای تهیه این نان به دو دسته مواد احتیاج دارید که بخشی از آن برای خمیر نان و بخش دیگر مربوط به مواد میانی خواهد بود. مواد میانی را میتوانید براساس سلیقه خود تغییر دهید، اما مواردی که اینجا بیان میکنیم، طعم نان را بهتر میکنند.
مواد لازم در طرز تهیه نان کوهی آملی
پیش از پخت این مدل نان کوهی خانگی باید مواد زیر را آماده کنید. البته میتوان براساس تعداد نفرات مقدار آنها را تغییر داد.
مواد لازم برای خمیر | |
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | دو پیمانه |
خمیر مایه | یک قاشق غذاخوری |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | یک عدد |
ماست یا شیر ولرم | نصف پیمانه |
کره ذوب شده | یک چهارم پیمانه |
آب گرم | نصف پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
مواد لازم برای لایه میانی | |
گردو | 5 عدد |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
رازیانه | یک قاشق غذاخوری |
هل | یک قاشق چایخوری |
کنجد | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | برای رومال |
مراحل طرز تهیه نان کوهی خانگی
برای درست کردن این مدل نان محلی مازندران مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: ابتدا در یک ظرف مناسب خمیرمایه، آب و شکر را مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی آن را بپوشانید تا کف کند یا به اصطلاح عمل آید.
- مرحله دوم: در یک ظرف بزرگ ماست یا شیر، تخم مرغ، نمک، کره و خمیر مایه را اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مرحله سوم: در این مرحله نوبت اضافه کردن آرد است. این کار را در چند مرحله انجام دهید تا خمیر گوله نشود. هنگامی که خمیر در وسط ظرف جمع شد آن را روی یک استند قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز دهید تا خمیر کاملا یکدست و لطیف شود.
- مرحله چهارم: اکنون خمیر را درون یک کاسه قرار داده و روی آن را بپوشانید. سپس بین یک الی دو ساعت در یک جای گرم بگذارید تا به طور کامل عمل آید. در این حالت حجم خمیر دو برابر خواهد شد.
- مرحله پنجم: در مدت استراحت خمیر میتوانید مواد میانی را آماده کنید. همه مواد مورد نیاز این بخش، به جز شکر و رازیانه، را داخل آسیاب بریزید تا کاملا پودر شوند. سپس به آنها رازیانه و شکر را اضافه کرده و با قاشق ترکیب کنید.
- مرحله ششم: پس از استراحت خمیر، به اندازه یک نارنگی از آن بردارید و کف دست پهن کنید. مقداری از مواد میانی را داخل آن بریزید و به شکل یک توپ درآورید.
- مرحله هفتم: فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید و اجازه دهید به طور کامل گرم شود.
- مرحله هشتم: نانها را روی سینی فری که کاملا چرب شده بچینید. با زرده تخم مرغ روی آنها را طلایی کنید و مقداری کنجد بپاشید. حتی میتوانید به زرده تخم مرغ مقداری زعفران نیز اضافه کنید تا خوشرنگتر شود.
- مرحله نهم: سینی را به مدت ۳۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا نانها به طور کامل پخته و آماده سرو شوند. طرز تهیه نان کوهی (نان ییلاقی) به این شکل به پایان می رسد.
نکات مهم در پخت نان کوهی
- حتما برای عمل آمدن خمیر مایه از آب ولرم استفاده کنید.
- در هنگام ورز دادن خمیر میتوانید از کمی آرد استفاده کنید. البته نباید چسبندگی آن به طور کامل از بین برود.
- از رازیانه بیش از حد استفاده نکنید و آن را داخل میکسر نریزید، زیرا نان را تلخ میکند.
- در طرز تهیه نان کوهی (نان ییلاقی) میتوانید بر روی نانها از مقداری خرفه نیز استفاده کنید.
- بهتر است در داخل فر یک کاسه آب قرار دهید تا نانها نرمتر شوند.
- در صورت وجود کانوکشن فر، حتما اجازه دهید سطح نانها طلایی شوند.
در پایان این نکات، اگر به شیرینی و نانهای خانگی علاقه دارید حتما طرز تهیه شیرینی نخود چی را نیز بخوانید.
علت سفت شدن نون کوهی چیست؟
اکنون طرز تهیه نان کوهی نرم را به طور کامل یاد گرفتید. البته باید مواردی را رعایت کنید تا این نان سفت نشود.
- اگر در تهیه خمیر بیش از حد از آرد استفاده کنید قطعا نان سفت خواهد شد.
- در صورتی که خمیر نان به طور کامل استراحت نکند، نان سفت میشود.
- اگر در طرز نان کوهی (نان ییلاقی)، از ترکیبات خمیر نمک را حذف کنید، نان سفتی خواهید داشت.
- حتما از خمیر مایه تازه برای پخت این نوع نان استفاده کنید تا بهتر عمل آید و تازهتر باشد.
طعم نان کوهی (ییلاقی) را امتحان کنید…
نان کوهی نوعی شیرینی مازندرانی است که به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان پخته میشود. بسیاری از افراد علاقه زیادی به طعم این نان دارند، اما زمان کافی برای پخت آن را ندارند. به همین علت باید از نمونههای آماده در نانوایی یا شیرینی فروشیها استفاده کنند.
اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید و زمان کافی برای تهیه این نوع نانها را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. سفارش انلاین شیرینی از اسنپ فود، این امکان را به شما میدهد تا در مدت زمان کوتاهی محصول خود را درب منزل تحویل بگیرید.
اگر شما هم طرز تهیه انواع کیک و شیرینی یا نانهای محلی را دارید، حتما با کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402