فوت و فن های کوزهگری برای تهیه و نگهداری ترشی
اگر چه طرز تهیه انواع ترشی، آن قدرها پیچیده و سخت نیست و به نظر میرسد که تنها با انتخاب مواد اولیه درست، بتوانید ترشی خوشمزهای آماده کنید؛ اما روش نگهداری ترشی بسیار مهم است. در صورتی که قوانین و استانداردهای نگهداری ترشیجات را به درستی رعایت نکنید، خیلی زود ممکن است ترشی شما کپک زده و غیرقابل استفاده شود. همین نکات را باید در زمان تهیه تا جا افتادن ترشی نیز رعایت کنید. در این مطلب با ما همراه شوید تا ببینیم نکات مهم در طرز تهیه و نگهداری ترشی کدامند.
نکات مهم درباره طرز تهیه ترشی
نکات مهمی که باید در خصوص طرز تهیه و درست کردن ترشی رعایت کنید در ادامه آمده است:
- در درستکردن این نوع چاشنی خلاقیت داشته باشید. شما میتوانید در دستورهای معمول تهیه اندکی تغییر ایجاد کنید؛ مثلاً میتوانید میزان سرکه و ادویه را برحسب ذائقهی خود تغییر دهید.
- معمولاً سبزی ترشی از هفت نوع سبزی معطر تشکیل میشود. این سبزیها به «هفتسبزی» معروف هستند. اما شما میتوانید برحسب سلیقهی خود از شوید، نعناع، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان استفاده کنید.
- ادویههای پراستفاده در تهیهی ترشی نمک، میخک، فلفل سبز، فلفل قرمز، فلفل سیاه، شوید خشک، زنجبیل، سیاهدانه، گلپر، هل، زیره، نعناع خشک، پودر خردل، زردچوبه، برگ مو و برگ آلبالو هستند. این ادویهها طعم چاشنی را خاص و خوشمزه میکنند. بهتر است ادویههایی که استفاده میکنید، ازجمله فرفر یا دانهی خردل یا گلپر، خرد نشوند. برای این منظور بهتر است که از دانههای آنها استفاده کنید. به طور مثال استفاده از دانه خردل در طرز تهیه ترشی بامیه ، پیشنهاد میشود که باعث خواهد شد تا طعم و عطر این ترشی به مراتب جذابتر شود.
- سرکه ترشی باید باکیفیت و خالص باشد. بهترین سرکههایی که برای تهیهی این چاشنی میتوان از آنها استفاده کرد؛ سرکهی انگور، کشمش یا سیب هستند. هر قدر سرکهی استفادهشده اصیلتر باشد، طبیعتاً طعم و نتیجهی بهتری به دست خواهید آورد. بههرحال قبل از استفاده، سرکه را بجوشانید؛ این کار از کپکزدن آن جلوگیری میکند. پس از سردشدن سرکه، میتوانید از آن استفاده کنید.
- برای تهیهی ترشی رنگارنگ، از سرکه سفید استفاده کنید. سرکهی قرمز رنگ مواد را تغییر میدهد.
- برای جلوگیری از کپکزدن مواد آن را خوب بشویید؛ همچنین بعد از شستوشو بگذارید بهخوبی خشک شوند. علاوهبراین باید میوههایی که استفاده میکنید سالم و بدون لک باشند. حتماً از ظروف کاملاً خشک استفاده کنید؛ زیرا هر رطوبتی میتواند به کپکزدن ترشی بینجامد.
- دقت کنید سرکه کاملاً روی مواد را بپوشاند. در بعضی ترشیها که سبزیجاتشان زیاد است، پس از مدتی سرکه جذب مواد میشود. شما میتوانید بعد از مدتی به ترشی کمی سرکه اضافه کنید، اما بهتر است از همان سرکهی قبلی باشد.
- برای ملایمکردن طعم تند و تیز سرکه، میتوانید از سیب یا بِه استفاده کنید. این میوهها تندی بیش از حد چاشنی را ملایم میکنند. برای این منظور چند تکه از این میوهها را لابهلای مواد دیگر بریزید که از تندی آن کاسته شود.
در این بخش از مقاله طرز تهیه و نگهداری ترشی ، به نکات تهیه ترشی پرداختیم. از این جا به بعد، با نکات نگهداری ترشی آشنا میشویم.
نکات مهم در طرز نگهداری ترشی
نکات مهم در طرز نگه داری ترشی نیز به شرح زیر هستند:
- بهتر است ترشی را در ظروف سفالی، بلوری یا چوبی بریزید و در آنها نگهداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی مردود است، زیرا نگهداری ترشی در ظروف پلاستیکی باعث خواهد شد تا پس از مدتی طعم ترشی تغییر کند. این مورد فرقی نمیکند که در خصوص چه نوع ترشی باشد. به طور مثال برای نگهداری ترشی لیته یا مخلوط و …؛ نباید از ظروف پلاستیکی استفاده کنید. معمولا استفاده از دبههای پلاستیکی به دلیل سایز بزرگ آنها جذاب است؛ اما شما به جای آن، میتوانید از ظروف شیشهای کوچکتر در تعداد بیشتر استفاده کنید.
- بهطور کلی، چاشنیها را در جای خشک و خنک و بهدور از نور آفتاب نگهداری کنید؛ همچنین درِ ظرف را محکم ببندید که هوا وارد آن نشود. در این میان نگهداری ترشی در فریزر معنایی نداشته و همین که ظرف ترشی را در محلی خشک و خنک یا حداکثر یخچال قرار دهید، کفایت خواهد کرد.
- باقیماندهی ترشی سر سفره را به ظرف اصلی بازنگردانید؛ در غیر این صورت، این کار تمامی محتوای ظرف را غیرقابلاستفاده میکند.
- دقت کنید که قاشق یا ملاقهای که با آن قصد برداشتن چاشنی را از ظرف اصلی دارید، حتماً تمیز و خشک باشد؛ حتی بهاندازهی نوک قاشق چربی شما را از تمامی چاشنی محروم خواهد کرد.
- هر مادهی خارجی که به ظرف ترشی وارد شده و در سطح سرکهی آن شناور است، باید فوراً برداشته شود.
- برای نگهداری ترشی در یخچال، دقت داشته باشید که حتما درب آن بسته باشد و بوی دیگر مواد غذایی داخل یخچال را به خود نگیرد. به علاوه پخش بوی سرکه باعث خواهد شد که کل فضای یخچال شما، عطر سرکه به خود بگیرد.
نکات مهم برای نگهداری هم در این بخش از مقاله طرز تهیه و نگهداری ترشی بیان شد. با بهترین سبزیهای ترشی هم آشنا شوید تا با هم مقاله را به پایان ببریم.
بهترین سبزیهای ترشی
بهترین سبزیها برای درستکردن ترشی عبارتاند از:
- گشنیز
- جعفری
- نعنا
- ترخون
- مرزه
- ریحان
- شوید
- پیازچه
- پونه
- آویشن
- شنبلیله
- ساقههای تازه و سبز سیر
- برگ و ساقهی جوان و ترد کرفس
- جاشیر یا جوشیر
- چوچاق یا شوشاق
- خالواش
- کاکوتی یا کوتکوتو
حالا نحوه تهیه و نگهداری از ترشی را می دانید…
در بالا به ذکر نکاتی در خصوص طرز تهیه و نگهداری ترشی پرداختیم. شما چه نکات دیگری را میشناسید که در این خصوص مهم بوده، اما از قلم افتاده باشند؟ این موارد را با ما و کاربران مجله اسنپ فود، به اشتراک بگذارید.
همچنین، اگر چه تهیه ترشی در منزل جذابیت خاص خود را دارد، اما شما میتوانید به راحتی انواع ترشی را همراه با غذاهای دلخواه خود از سرویس غذای آنلاین اسنپ فود سفارش داده و به عنوان چاشنی همراه با غذا میل کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402