طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
استان گلستان در حاشیه شرقی دریای خزر، در منطقه ای زیبا و سرسبز در شمال کشور قرار دارد که دارای جاذبههای تاریخی و طبیعی فراوان است. این استان یکی از بهترین مقاصد گردشگری در ایران به شمار میرود. تنوع غذایی در این استان از خورشت گرفته تا پلوها و آشها بسیار زیاد است که باعث به وجود آمدن طعم های لذیذ و خوشمزهای در این استان شده است.
همچنین قومیتهای مختلفی در این استان وجود دارند، که هرکدام فرهنگ غذایی متنوعی را دارا بوده و شما میتوانید در کنار بازدید از مکانهای دیدنی این شهر زیبا طعمهای متنوعی از غذای محلی گرگان را نیز امتحان کنید که یکی از آنها بِس بارماق است که برپایه گوشت بوده و از اصیلترین غذاهای شهر گرگان به شمار میرود.
بِس بارماق گرگان و گلستان یکی از خاصترین و خوش طعمترین غذاها در بین مردمان استان گلستان به شمار میرود. این غذای خوشمزه که از غذای قزاقهای گلستان است، در بین مردمان قزاق از محبوبیت فراوانی برخوردار بوده و در مجالس مختلف پخته و سرو میشود. اما در ادامه قصد داریم تا با طرز تهیه بِس بارماق، غذای سنتی گرگان آشنا شویم پس تا انتها با ما همراه باشید.
طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
میزان کالری | ۱۴۹ کالری |
زمان آماده سازی(خیساندن نخود) | ۱۲ ساعت |
زمان پخت | حدود ۳ ساعت |
تعداد نفرات | ۶ نفر |
بِس بارماق گرگان و گلستان، این غذای خوشمزه به «پنج انگشت» معروف است که دلیل نامگذاری آن اشاره به این دارد که بِس بارماق در زمانهای قدیم به طور سنتی با انگشتان دست خورده میشده است. این موضوع اشاره به قدیمی و اصیل بودن این غذای خوشمزه دارد.
بِس بارماق غذای قزاقهای گلستان با طعم و مزهی فوق العادهای که دارد هر سلیقهای را، راضی میکند. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا با آموزش دستور پخت این غذای خوشمزه بتوانیم یک غذای اصیل و خوشطعم شمالی را درست کرده و نوش جان کنیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
گوشت گوساله یا گوسفند | یک کیلوگرم |
آرد | ۳۰۰ گرم |
نخود | ۲۰۰ گرم |
گندم یا جو | ۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
هویج | یک عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
تخم مرغ | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
سبزیجات خشک برای تزئین | به مقدار دلخواه |
دستور پخت بِس بارماق
- برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان نخود را از شب قبل خیسانده و بعد درون دیگ میریزیم. سپس گوشت، گندم (جو)، نمک، فلفل، رب و پیاز را که قبلاً آن را خرد کردهایم به دیگمان اضافه میکنیم و به آن اجازه میدهیم تا به مدت سه ساعت در دیگ بماند تا گوشتها کاملا پخته شود و نخودها نیز شکلی ژلهای به خود بگیرند.
- در مرحله بعد گوشتی را که کاملا پخته شده است را از دیگ بیرون آورده و درون بشقابی میریزیم. بعد از آن آب، آرد، نمک و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده تا شکلی خمیری به خود بگیرند بعد از آن خمیرها را در ابعاد مربع ده سانتی متری برش میدهیم.
- قطعات خمیری شکل را در دیگی که قبلاً گوشت را از آن خارج کردهایم و آبِ گوشت در آن مانده است قرار داده تا درون دیگ به همراه آبِ گوشت کاملا آب پز شود. در این مرحله توجه داشته باشیم که در هنگام اضافه کردن خمیر به آب باید قطعات را به تعداد کم اضافه کنیم تا از چسبیدن و حالت گلوله شدن خمیر خودداری شود.
- در مرحله بعد به صورت دلخواه خود میتوانیم قطعاتی از هویج یا سیب زمینی را هم به داخل دیگ بریزیم تا به همراه آبِ گوشت آبپز شوند.
- بعد از گذشت حدود ۲۰ دقیقه که خمیرها کاملا آب پز شدند آنها را از درون دیگ خارج کرده و در کنار گوشتی که قبلاً آبپز کردهایم قرار میدهیم. آبِ گوشت باقی مانده را از صافی عبور میدهیم تا قطعات هویج، سیب زمینی و نخود آب پز شده خارج شود و به همراه پیاز حلقه حلقه شده تزئین میکنیم.
- در آخر آب گوشت را پس از صافی کردن در داخل ظرفی میریزیم و با سبزیجات خشک آن را تزیین میکنیم و در کنار گوشت نوش جان میکنیم.
نکاتی در رابطه با پخت بِس بارماق
دستور پخت بِس بارماق سختی تقریبا متوسطی دارد اما با رعایت نکاتی ساده در پخت غذا میتوانیم به خوشطعم تر شدن آن کمک کنیم. یکی از این نکتهها این است که باید حتما نخود را از شب قبل خیسانده تا برای روز بعد که قصد پخت غذا را داریم کاملا نرم شود.
همچنین توصیه میکنیم که برای خوشطعم تر شدن آن از گوشت تازه استفاده شود. زمان گذاشتن برای پخت هر غذایی به خوشمزه شدن آن کمک میکند. بِس بارماق نیز از آن دسته از غذاها است که اگر با صبر و حوصله کافی به پخت آن بپردازیم میتوانیم انتظار طعم بهتری را از آن داشته باشیم.
کلام آخر؛ تنوعبخشی به سفرهی غذایی با پخت غذاهای محلی گرگان
شهر زیبای گرگان دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. همچنین غذاهای شمالی محبوبیت فراوانی بین مردم داشته که طعم و مزهی متفاوتی دارند. یکی از این غذاهای محلی و خوشمزه چکدرمه است که از غذاهای محلی گنبد کاووس به شمار میرود و دارای طعم و مزهی خاصی است.
اما حالا که بحث غذاهای محلی گرگان شد یک پیشنهاد خوشمزه دیگر هم از بین انواع خورشتهای محلی این شهر داریم به اسم قیمه خارش گرگان که همان خورشت قیمه است اما با یک مزه متفاوت .پیشنهاد میکنیم که دستور پخت این خورشت قیمه متفاوت و خوشطعم را هم مطالعه کرده و با طرز تهیه آن آشنا شوید.
البته اگر قصد دارید که با غذاهای بیشتری از شهر زیبای گرگان آشنا شوید یک پیشنهاد ویژه دیگر هم داریم و آن مقاله معرفی غذاهای محلی گرگان است. این مقاله را هم مطالعه کرده و با دستور پختهایی از سری غذاهای شهر زیبای گرگان آشنا شده، درست کرده و نوش جان فرمایید.
همچنین اگر قصد شما سفارش آنلاین غذا بوده میتوانید از طریق اسنپ فود، هم بِس بارماق و هم غذاهای محلی و سنتی دیگری از شهر زیبای گرگان را امتحان کنید شما میتوانید با سفارش از غذا گرگان انلاین بدون خروج از خانه، غذای مورد علاقه شمالی خود را درب منزل خود تحویل گرفته و نوش جان کنید.
و در آخر خوشحال میشویم تا نظرات خود را دربارهی این غذای خوشمزه بعد از پخت آن و چشیدن مزه ی بِس بارماق برای ما بازگو کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402