آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
3.7/5 - (4 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه آش رشته کرمانی؛ یکی از غذاهای اصیل کرمانی

مینا اسماعیل بیگی 16 مرداد 1402 5 دقیقه

 

بدیهی است که آش رشته، غذایی محبوب و معروف در سرزمین کرمان است که با مزه‌ها و رایحه‌های خوشمزه‌اش، اهالی خانه و فامیل و گاهی همسایه‌ها را در کنار هم جمع می‌کند.

این غذای سنتی کرمان که به بهانه‌ مهمانی‌ها، جشن‌ها و مناسبت‌های خاص آماده می‌شود، نشان از اصالت و فرهنگ غنی اهالی کرمان دارد.

هر کاسه آش رشته قصه‌ای از تلاش برای کسب رضایت جان‌های نیکو است. این غذای معروف کرمان، نشان‌دهنده ارزش‌های اهالی این سرزمین است که در تمام مراحل آماده‌سازی آن از عشق بی‌دریغ خود در آش می‌ریزند.

در این مقاله طرز تهیه آش رشته کرمانی را به سبک مادربزرگ‌های کرمانی به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه آش رشته کرمانی؛ یکی از غذاهای اصیل کرمانی

قبل از آموزش تهیه آش رشته کرمانی، خالی‌ازلطف خواهد بود اگر از غذاهای محلی کرمان حرفی زده نشود. کرمان این سرزمین پاک و خالص با مردمان خون‌‎‎گرم و باصفای خود، دارای فرهنگی غنی و اصیلی است.

 

عکس آش رشته کرمانی

سوغاتی و غذای محلی کرمان، جاذبه مشترکی است که دیدار همه گردشگران و مسافران این شهر را ممکن می‌کند.

انواع غذاهای کرمانی در لیست‌های مجزایی مثل انواع آبگوشت، انواع آش، انواع خورش، انواع پلو، انواع دسر و نان و… دسته‌بندی می‌شوند که از محبوب‌ترین آن‌ها می‌توان از آبگوشت بادمجان و کشک، آبگوشت بز قورمه، آش گندم شیر، اوماج آش، خورش آلوچه، خورش به آلو، لپه پلو با زیره کرمانی، اشکنه کرمانی، گیپا کرمان، کباب زرگری، چنگ مال خرما و روغن جوشی کرمان نام برد.

میزان کالری در 100 گرم 130 کالری
زمان آماده‌سازی 1 ساعت
زمان لازم برای پخت 2 ساعت
تعداد نفرات 8 نفر

 

مراحل طرز تهیه آش رشته کرمانی

یکی از محبوب‌ترین آش‌های ایرانی، آش رشته است که در هر استان و خطه‌ای از ایران‌زمین به سبک خاصی پخته می‌شود و مزه متفاوتی دارد.

 

آش رشته کرمانی، تابلویی از مهارت یک آشپز ایرانی

آش رشته کرمانی، طرز تهیه متفاوت از آش رشته سایر استان‌ها دارد و به‌عنوان یک پیش‌غذای شیک در لیست غذاهای مجلسی کرمان قرار دارد.

مواد لازم برای تهیه این آش خوشمزه:

لوبیاچیتی 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
نخود 1.5 پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز) خرد‌شده 1 کیلوگرم
رشته آش 1 کیلوگرم
پیازداغ 1 پیمانه
سیر و نعناداغ به مقدار دلخواه
کشک به مقدار لازم
زردچوبه، فلفل و نمک به مقدار لازم
خلال بادام؛ خلال پسته، خلال پوست پرتقال به مقدار دلخواه
شربت سکنجبین به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

 

مواد اولیه لازم برای تهیه کوفته‌ریزه

گوشت چرخ‌کرده 250 گرم
آرد نخودچی نصف پیمانه
پیاز رنده شده یک عدد متوسط
دارچین یک قاشق‌چای‌خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه یک قاشق‌چای‌خوری
دانه هل سبز به مقدار دلخواه
زعفران دم‌کرده 1 قاشق غذاخوری

 

مرحله اول طرز تهیه آش رشته کرمانی

برای آن که نفخ حبوبات از بین برود و زودتر پخته شوند از شب قبل حبوبات را در آب بخیسانید و هر چند ساعت یک‌بار آب آن‌ها را عوض کنید.

مرحله دوم طرز تهیه آش رشته کرمانی

در مقداری پیازداغ، نخود و لوبیا را تفت دهید و مقداری زردچوبه بزنید. بعد حدود 5 پیمانه آب به آن‌ها اضافه کنید. حالا برای آن که آب به جوش آید، شعله زیر قابلمه را زیاد کنید.

پس از جوش‌آمدن آب، زیر قابلمه را کم کرده و درب آن بگذارید تا لوبیا و نخود به‌آرامی پخته شوند.

 

آش رشته کرمانی، سالم و مغذی

مرحله سوم طرز تهیه آش رشته کرمانی

در این مرحله از پخت آش کرمانی، پس از پخته‌شدن لوبیا نخود، نوبت به‌اضافه کردن عدس که از شب قبل خیس‌خورده و سبزی می‌رسد.

عدس و نخود را نیز به ترکیب افزودید و بگذارید تا باحرارت ملایم همراه با مواد پخته شوند.

مرحله چهارم طرز تهیه آش رشته کرمانی

در این فاصله کوفته‌ریزه‌ها را آماده کنید. گوشت چرخ‌کرده را همراه با همه مواد اولیه‌ای که آماده کرده بودید، مخلوط کنید و تا جای که بافت پیاز و گوشت خوب مسنجم شود، مواد را ورز دهید.


                            عطر و طعم آش رشته کرمانی، همه را دور هم جمع می‌کند.

برای درست‌کردن هر کوفته‌ریزه به‌اندازه یک قاشق غذاخوری سرپر از مایه آماده شده برداشته و یک‌دانه هل داخل آن بگذارید. همه کوفته‌ها را آماده کنید و روی یک بشقاب بچینید.

مرحله پنجم طرز تهیه آش رشته کرمانی

روغن را داخل کرده و کوفته‌ها را داخل آن سرخ کنید. بعد از سرخ‌شدن کوفته‌ها، دوباره همه آن‌ها را داخل ماهیتابه چیده و روی آن‌ها، سکنجبین بریزید.

مرحله ششم طرز تهیه آش رشته کرمانی

ببینید اگر عدس و سبزی آش رشته کرمانی خوب پخته شده بود، رشته آش را نیز به ترکیب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید آش برای 35 دقیقه دیگر به‌ آرامی بپزد.

پس از اتمام این زمان، نصف کوفته‌ریزه‌هایی که درست کرده بودید را داخل آش بریزید و بگذارید آش چند قل بخورد.

اکنون آش آماده سروکردن است. آش را داخل ظرف بریزید و با کوفته‌ریزه و سکنجبین تزیین کنید. سیرداغ و نعنا داغ، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و کشک را نیز روی آش بریزید و آن را تزیین کنید.

نکات ریز تهیه آش رشته کرمانی

برای این که یک آشپز حرفه‌ای باشید، حتماً باید یک سری نکات ریز و جزئی را بلد باشید که در صورت لزوم از آن‌ها استفاده کنید.

ما ترفندهای خاص تهیه آش رشته کرمانی را به شما تقلب می‌رسانیم. یکی از این ترفندها این است که برای بهترشدن آش رشته، لازم است که کشک را برای 20 دقیقه بجوشانید.

                       

آش رشته کرمانی  یک غذای مغذی و کامل با خواص درمانی است.

ترفند دوم این است که درصورتی ‌که فراموش کردید حبوبات را از شب قبل بخیسانید یا شب قبل تصمیم نداشتید که آش رشته درست کنید، هر یک از حبوبات را دو بار بجوشانید و آب آن‌ها را عوض کنید.

آموزش به پایان رسید، نوبت پختن است…

اگر هوس خوردن آش رشته کرمانی یا هر یک از غذاهای ساده و محلی کرمان را کرده‌اید، نیازی نیست به این استان سفر کنید با دستور پخت‌های بلاگ اسنپ فود، مانند یک بانوی هنرمند کرمانی، غذاهای محلی این شهر زیبا را بپزید و در کنار خانواده از خوردن آن‌ها لذت ببرید.

سفره‌ مردمان کرمان، سفره‌هایی رنگین است که تنوع غذایی بالایی دارد و طعم و عطر غذاهایی که در این سفره‌ها چیده می‌شود با غذاهای دیگر نقاط ایران متفاوت است.

اگر از اهالی عزیز کرمان هستید یا در این شهر زیبا مهمان هستید با سفارش اینترنتی غذا در کرمان، غذاهای لذیذ کرمانی را بچشید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود