طرز تهیه انواع سوپ جو | با انواع سوپ جو آشنا شوید

انواع سوپ جو

انواع سوپ جو از جمله انواع سوپ ایرانی است که در اکثر مهمانی‌ها حضور فعال دارد. این سوپ با ترکیب‌های مختلفی درست می‌شود و طعم‌های متفاوت و البته خوشمزه‌ای به خود می‌گیرد. در این مطلب مجموعه کاملی از روش‌های مختلف طرز تهیه سوپ جو را برای شما گردآوری کردیم تا هر کدام را که دوست دارید و به سلیقه خودتان است، درست کنید.

سوپ جو

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 40 تا 60 دقیقه
میزان سختی متوسط

چرا سوپ جو بخوریم؟

طرز تهيه سوپ جو

اگر سوال شما این است که چرا سوپ جو بخوریم؟ باید بگوییم که اصلی‌ترین بخش سوپ جو، یعنی جو فواید بسیار ویژه‌ای برای بدن دارد. در ادامه به این فواید اشاره می‌کنیم.

  • جو حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.
  • جو فیبر محلول دارد که گرسنگی را کاهش می‌دهد و با ایجاد حس سیری باعث کاهش وزن می‌شود.
  • میزان بالای فیبر موجود در جو باعث بهبود عملکرد روده شده و به هضم غذا کمک می‌کند. از طرفی باعث کاهش میزان ابتلا به سرطان روده خواهد شد.
  • نوعی از فیبر غیر محلول در جو وجود دارد که از تشکیل سنگ‌های صفراوی جلوگیری کرده و به عملکرد طبیعی کیسه صفرا کمک می‌کند.
  • مصرف منظم جو باعث می‌شود میزان کلسترول بد خون کاهش پیدا کند و احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمتر شود.
  • جو مانند بسیاری از غلات به بهبود تولید انسولین و کاهش قند خون کمک کند که هر دو احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهند.

تمام این ویژگی‌ها سبب می‌شود به این فکر کنیم که برای سلامتی لازم است تا سوپ جو را حتماً در برنامه غذایی خودمان قرار دهیم.

طرز تهیه انواع سوپ جو

نحوه درست کردن انواع سوپ جو

سوپ جو انواع مختلفی دارد و در ادامه قرار است به طرز تهیه آن‌ها با مواد اولیه متفاوت اشاره کنیم. بنابراین، اگر تمایل دارید تا سوپ جو قرمز، سوپ جو با قارچ، سوپ سفید جو، سوپ جو با شیر و خامه و … را یاد بگیرید، در ادامه با ما باشید. در ادامه به مواد اولیه و مراحل تهیه هر یک از این سوپ‌ها اشاره کرده‌ایم.

سوپ جو پرک قرمز

سوپ جوپرک با رب

سوپ جو مجلسی به دو شکل سفید و قرمز درست می‌شود. هر کدام از این دو مدل با طعم ویژه‌ای که دارند، در دل علاقه‌مندان به سوپ جای خودشان را باز کرده‌اند.

مواد لازم سوپ جو پرک با رب (سوپ جو مجلسی قرمز)

مواد اولیه مورد نیاز برای پخت سوپ جو مجلسی قرمز، به شرح زیر است:

مواد اولیه میزان لازم
جو پوست کنده 1 پیمانه
سینه مرغ 1 عدد
پیاز بزرگ نگینی خرد شده 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
لیمو ترش 1 عدد
آب 6 پیمانه
نمک به مقدار کافی
فلفل به مقدار کافی
زردچوبه به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی قرمز

مراحل پخت سوپ جو قرمز مجلسی، مطابق زیر است:

  • مرحله اول: برای قدم اول لازم است تا جوهای پوست کنده را حداقل برای دو ساعت در آب قرار دهید.
  • مرحله دوم: سپس بگذارید تا با مقدار کافی آب به خوبی بپزد. برای این مقدار جو حدود چهار پیمانه آب لازم است ولی اگر در حین پخت جو حس کردید آب کم شده باز هم اضافه کنید.
  • مرحله سوم: هر چند دقیقه جوها را هم بزنید تا ته نگیرد و بگذارید تا زمانی که لعاب بگیرند بپزند.
  • مرحله چهارم: در یک قابلمه بزرگ نیمی از پیاز‌ها با یک قاشق روغن تفت دهید.
  • مرحله پنجم: وقتی پیازها سبک شدند هویج را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
  • مرحله ششم: سینه مرغ را با نیمی از پیازها و کمی زردچوبه در قابلمه‌ای دیگر بپزید.
  • مرحله هفتم: بعد از این که مرغ کاملاً پخت، گوشت مرغ را ریش ریش کنید و با پیاز و هویج مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
  • مرحله هشتم: حالا جوهای پخته را همراه با آبی که در آن پخته شده است به قابلمه اضافه کنید.
  • مرحله نهم: حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد، سپس شعله را کم کنید تا سوپ آرام آرام جا بیفتد.
  • مرحله دهم: رب گوجه را در تابه‌ای کوچک تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود و حدود نیم ساعت پایانی پخت سوپ، رب و آب لیمو را اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: در انتها کمی سوپ را بچشید و اگر نمک و فلفل آن کم بود اضافه کنید.
  • مرحله دوازدهم: وقتی سوپ جو قرمز خوب جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و جعفری خرد شده را اضافه کنید.

سوپ شما برای سرو آماده است. این سوپ خوشمزه و مجلسی را در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.

تهیه سوپ جو با مرغ ( سوپ جو سفید مجلسی)

سوپ جو سفید مجلسی

این نوع سوپ جو حالت خامه‌ای و چرب دارد. شاید از نظر تغذیه‌ای کمی کالری بالاتری نسبت به سوپ جو قرمز یا انواع سوپ جو داشته باشد ولی واقعاً خوشمزه است.

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی سفید

مواد اولیه مورد نیاز برای پختن سوپ جو پرک مجلسی، به قرار زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
جو پرک 1 پیمانه
سینه مرغ پخته و ریش ریش شده 2/1
پیاز بزرگ نگینی خرد شده 1 عدد
هویج متوسط خرد شده 1 عدد
شیر 1 پیمانه
آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
خامه 1 قاشق غذاخوری
آب به میزان کافی
نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

مراحل طرز تهیه ی سوپ جو سفید مجلسی

مراحل آماده کردن این سوپ جو سفید رنگ، مطابق چیزی که در زیر آمده، پیش می‌رود:

  • مرحله اول: جو پرک‌ها را همراه با چهار پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. جو پرک‌ بسیار سریع می‌پزد ولی بد نیست برای این که لعاب بیشتری بدهد برای چند ساعت آن‌ها را بگذارید تا خیس بخورند.
  • مرحله دوم: پیازها را در یک تابه همراه با مرغ‌های ریش شده و هویج کمی تفت بدهید.
  • مرحله سوم: سپس نمک و فلفل بزنید. تمام این مواد را با جوهای پخته شده مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: در تابه‌ای کوچک کره را ذوب کنید. آرد را داخل کره ذوب شده بریزید و تفت بدهید تا کرم رنگ بشود.
  • مرحله پنجم: سپس شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا یکدست شود.
  • مرحله ششم: این سس را به سوپ اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا مواد خوب جا بیفتد.
  • مرحله هفتم: وقتی سوپ آماده شد شعله را خاموش کنید و یک قاشق خامه را اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله هشتم: هنگام سرو کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.

سوپ جو با قارچ

این سوپ جو دقیقه شبیه سوپ جو سفید است فقط حدود 200 گرم قارچ خرد شده را هم تفت دهید و همراه با هویج و مرغ به سوپ اضافه کنید.

سوپ جو با شیر و خامه

سوپ جو با شیر و خامه

در ادامه طرز تهیه انواع سوپ جو به سراغ سوپ جو با شیر و خامه می‌رویم. ترکیب شیر و خامه با لعاب جو واقعاً بی‌نظیر است و این سوپ در میان انواع سوپ جو، طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

اگر تصمیم به تهیه سوپ جو با شیر و خامه در منزل را دارید، این مواد را پیش از هر چیزی آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
جو پرک 1 پیمانه
آب گوشت یا آب مرغ 5 پیمانه
هویج متوسط رنده شده درشت 1 عدد
خامه 2/1 پیمانه
شیر 2 پیمانه
جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

مراحل طرز تهیه سوپ با جو پرک، شیر و خامه

برای تهیه سوپ جو با شیر و خامه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: جو پرک را برای دو ساعت در آب بگذارید تا نرم شود.
  • مرحله دوم: سپس آن‌ها را همراه با آب گوشت یا آب مرغ و هویج مخلوط کنید و بگذارید برای حدود نیم ساعت بپزند
  • مرحله سوم: شیر را در ظرف دیگری گرم کنید و به سوپ اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: حدود 15 تا 20 دقیقه سوپ را روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در آخر نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: شعله گاز را خاموش کنید و خامه را داخل سوپ جو با شیر و خامه بریزید و هم بزنید تا خامه با سوپ کاملاً ترکیب شود.
  • مرحله ششم: سوپ را در کاسه سرو بریزید و همراه با کمی جعفری تزیین کنید.

 سوپ جو با سبزیجات

سوپ جو با سبزیجات

وقتی بحث سلامت خوراکی‌ها مطرح می‌شود اول از همه به یاد سبزیجات خواهیم افتاد. سوپ جو با سبزیجات هر چند مانند طرز تهیه انواع سوپ جو، چندان ایرانی نیست، ولی طعمی بسیار عالی دارد.

مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات با جو

سوپ جو با سبزیجات نیز طعمی فوق العاده داشته و مواد اولیه برای پخت آن، مطابق جدول زیر هستند:

مواد اولیه میزان لازم
جو پوست کنده 4/3 پیمانه
ساقه کرفس خرد دشه 1 عدد
پیاز متوسط ریز خرد شده 1 عدد
سیب زمینی متوسط خرد شده 1 عدد
ذرت 2/1 پیمانه
نخود فرنگی 2/1 پیمانه
هویج 2/1 پیمانه
گوجه فرهنگی متوسط ریز خرد شده 1 عدد
سیر خرد شده 2 تا 3 حبه
آب گوشت یا آب مرغ 3 پیمانه
آب 2 پیمانه
زنجبیل خرد شده (دلخواه) 1 قاشق غذاخوری
روغن 1 قاشق غذاخوری
آویشن (دلخواه) 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

مراحل طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات

همان طور که در بالا مشاهده کردید مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سوپ جو سبزیجات، بسیار متنوع هستند. اما مراحل پخت این سوپ آن قدرها پیچیده نیست.

  • مرحله اول: جوها را برای حداقل دو ساعت در آب بگذارید تا خیس بخورد سپس با آب مرغ یا گوشت بپزید.
  • مرحله دوم: در یک قابلمه بزرگ زنجبیل و سیر را با روغن حدود 30 تا 40 ثانیه تفت بدهید تا عطر آن‌ها خارج شود.
  • مرحله سوم: پیاز‌ها را اضافه کنید و تا حدی تفت بدهید که طلایی شود. معمولاً حدود دو تا سه دقیقه زمان می‌برد.
  • مرحله چهارم: سپس سیر، زنجبیل و پیاز تفت داده شده را همراه با هویج، کرفس، ذرت، سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه را به جوهای در حال پخت اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: سوپ جو سبزیجات را روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب بپزد. در انتها نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید.
  • مرحله ششم: وقتی سوپ خوب جا افتاد برای سرو در کاسه بریزید و با کمی جعفری یا پیازچه تزیین کنید.

سوپ جو با قارچ و پیاز

سوپ جو با قارچ و پیاز

این سوپ جو هم کمی متفاوت است ولی با داشتن قارچ و پیاز در کنار جو واقعاً مقوی است. برای تهیه آن باید مواد اولیه زیر را آماده کرده و مراحل تهیه آن را پیش ببرید.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

برای تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز، مطابق جدول زیر، مواد اولیه را آماده کنید:

مواد اولیه میزان لازم
جو پوست کنده 2/1 پیمانه
پیاز بزرگ نگینی خرد شده 1 عدد
قارچ تازه (خرد شده) 2 پیمانه
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
سیر (رنده شده) 1 قاشق غذاخوری
آب مرغ 7 پیمانه
آویشن خشک 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه 4/1 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

برای آماده کردن سوپ جو با قارچ و پیاز در منزل، مراحل زیر را یک به یک دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کار دیگری باید جوها را از قبل خیس بدهید و در آب مرغ بپزید.
  • مرحله دوم: در یک تابه پیاز‌ها و قارچ‌ها را با روغن زیتون تفت دهید. تا هم پیاز سبک شود و هم قارچ کمی بپزد.
  • مرحله سوم: سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
  • مرحله چهارم: این مواد را در قابلمه جوهای در حال پخت اضافه بریزید نمک و فلفل بزنید.
  • مرحله پنجم: حدود 45 دقیقه طول می‌کشد تا سوپ جو شما جا بیفتد. سپس در کاسه سوپ بریزید و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه انواع سوپ جو

تهیه سوپ جو

برای آن که بتوانید انواع سوپ و آش را با بهترین کیفیت تهیه کنید، لازم است که به برخی از فوت و فن‌های ریز، آگاهی داشته باشید. فوت و فن‌های طرز تهیه انواع سوپ جو دو سر، به شرح زیر هستند:

  • جو پوست کنده در حین پخت و پز کف می‌کند. برای همین بهتر است ابتدا جوها را در آب بپزید. بعد از پخت کاملاً آن‌ها را با آب سرد آبکشی کنید. بعد آن‌ها را در آب مرغ یا گوشت بریزید.
  • اگر می‌خواهید جوها را از ابتدا با آب مرغ و گوشت بپزید، در حین پخت حتماً کف آن‌ها را بگیرید.
  • احتمال سر رفتن سوپ جو هنگام پخت زیاد است، برای همین مرتب آن را هم بزنید و سعی کنید در قابلمه را نگذارید.
  • برای پخت سوپ جو قرمز حتماً رب را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید تا طعم خامی رب گرفته شود.
  • در صورتی که سوپ شما به اندازه کافی لعاب نداد می‌توانید کمی ورمیشل خرد شده به سوپ اضافه کنید تا غلظت آن بیشتر شود.
  • اگر سوپ را با بافتی نرم‌تر می‌پسندید، می‌توانید جوها را بعد از پخت با گوشت‌کوب برقی پوره کنید.
  • جعفری و خامه را همیشه در مرحله آخر و بعد از خاموش شدن شعله اضافه کنید تا هم سبزی تغییر رنگ نداده و هم خامه بریده نشود.
  • اگر به دنبال طرز تهیه سوپ جو دونفره هستید، از همین دستورهای سوپ جو استفاده کنید فقط مقدار مواد گفته شده را نصف کنید.
  • در صورتی که برای پختن سوپ عجله دارید، جو پرک انتخاب مناسب‌تری است چون به سرعت می‌پزد. حتی بدون خیساندن جو پرک می‌توانید سوپتان را آماده کنید.

در پایان دعوت می‌کنیم از مقاله‌ای که در رابطه با طرز تهیه سوپ فوری تهیه کرده‌ایم نیز دیدن کنید.

حالا نحوه تهیه انواع سوپ جو را می‌دانید…

همان طور که در بالا مشاهده کردید، سوپ جو در انواع مختلفی تهیه شده و از ترکیبات متفاوتی برای پخت آن استفاده می‌شود. شما تا به حال چه نوع سوپ جو را در منزل آماده کرده و چه طعمی از آن را ترجیح می‌دهید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران مجله اسنپ فود، به بحث و اشتراک بگذارید. همین طور امکان سفارش انواع سوپ جو از اسنپ فود وجود داشته و در صورتی که فرصت کافی برای طبخ این سوپ در منزل نداشتید، بدون معطلی می‌توانید سفارش آنلاین غذا خود را در سوپراپلیکیشن اسنپ ثبت کنید.