طرز تهیه آش گوشت بوشهری با طعم و بافتی عالی و حرفه ای
آش گوشت بوشهری، آشی کشدار با مزه تند است. در طرز تهیه آش گوشت بوشهری ، ابتدا گوشت و لوبیا قرمز را با مقداری آب، ادویه و پیاز بپزید. برنج را هم به صورت جداگانه به صورت کته پخته و در اواخر پخت، سبزی تره و شوید خردشده را به آن اضافه کنید. در ادامه، گوشت را ریشریش کرده و لوبیا را پوره کنید. سپس، لوبیای پورهشده را با ترخون و آب گوشت به مخلوط برنج بیفزایید. در اواخر پخت، گوشت ریشریش و پیازداغ را هم اضافه کرده و مدام آش را هم بزنید تا جا بیفتد.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی آش گوشت بوشهری را با هم میبینیم:
آش گوشت بوشهری |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان خیساندن لوبیا قرمز، بیش از 12 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 2 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه آش گوشت بوشهری
جالب است بدانید که آش بوشهری در سال 1395 بهعنوان میراث ناملموس این شهر به ثبت رسیده است و طرفداران زیادی دارد. همانطور که میبینید، در مقایسه با طرز تهیه آش شله قلمکار ، برای تهیه این آش به مواد سادهتر و کمتری نیاز خواهید داشت. بااینحال، آش گوشت هم به اندازه آش شله قلمکار خوشمزه است و پیشنهاد میکنیم چنین تجربه نابی را در آشپزی از دست ندهید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت آمده است:
مواد لازم برای تهیه اش گوشت بوشهری
مواد مورد نیاز برای تهیه این آش اصیل جنوبی به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت قرمز | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
لوبیا قرمز | 2 لیوان |
برنج | 1 لیوان |
شوید و تره | 1.5 لیوان |
ترخون | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
پیازداغ | به مقدار لازم |
دستور پخت آش گوشت بوشهری
لوبیا قرمز را حداقل از 12 ساعت قبل بخیسانید و در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. در ادامه، کار پخت آش را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را بشویید و به چند تکه بزرگ خرد کنید. سپس گوشت و لوبیا قرمز را با پیاز خردشده، مقداری ادویه و آب در قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزند.
- مرحله دوم: در همین فاصله، برنج را بشویید و به صورت جداگانه با 1 لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید تا کاملا له شود.
- مرحله سوم: در اواخر پخت برنج، سبزیهای شوید و تره را هم که قبلا شسته و خرد کردهاید، در قابلمه برنج بریزید و اجازه دهید کمی با هم بپزند.
نکته: مراقب باشید که حین پختن برنج و سبزی، برنج ته نگیرد و آب قابلمه به طور کامل کشیده نشود.
- مرحله چهارم: پس از پخت گوشت و لوبیا، تکههای گوشت را از قابلمه خارج کرده و ریشریش کنید. لوبیا قرمز را هم در غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا کاملا پوره شود.
- مرحله پنجم: حالا پوره لوبیا را به قابلمه برنج و سبزی افزوده و 2 قاشق ترخون را همراه با ادویهها به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله ششم: آب گوشت و لوبیا را هم در قابلمه بریزید تا آش رقیقتر شود. سپس، حرارت شعله را ملایم کرده، پای قابلمه بمانید و آش را مدام هم بزنید تا جا بیفتد.
- مرحله هفتم: در 20 دقیقه پایانی طبخ آش، گوشت ریشریش و پیازداغ را هم به آش اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید. حدود 20 دقیقه دیگر، آش بوشهری لذیذ شما آماده است و میتوانید آن را در ظرفهای مناسب ریخته و سرو کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه آش گوشت بوشهری
در طرز تهیه آش گوشت بوشهری ، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- هم زدن آش گوشت بوشهری یکی از نکات مهم طبخ این آش است. حتما این نکته را رعایت کنید، چرا که این آش خیلی زود ته میگیرد.
- دقت کنید که برخلاف طرز تهیه آش اوماج ساده ، آش بوشهری نباید در انتهای پخت آبکی باشد، بلکه لازم است بافتی شبیه حلیم پیدا کند.
- آب لوبیا قرمز باعث قرمز شدن این آش میشود و ظاهر اشتهاآور و جذابی به آن میدهد.
- در بعضی رسپیها، علاوه بر سبزیجات گفتهشده از کمی گشنیز و سبزیجات محلی هم استفاده میشود.
اصول نگهداری از آش گوشت بوشهری
هرچند که میتوان از غذاهای آبکی مثل آش یا سوپ به مدت 5 تا 6 روز در یخچال نگهداری کرد، اما زمان نگهداری گوشت پخته نباید بیشتر از 4 روز در یخچال طول بکشد. بنابراین باقیمانده آش را حداکثر تا 3 یا 4 روز آینده مصرف کنید. به یاد داشته باشید که برای نگهداری آش حتما از ظرف دربدار استفاده کنید تا هوای یخچال به غذا نرسد.
روش جلوگیری از خراب شدن آش گوشت بوشهری
دقت کنید که ظرف نگهداری آش حتما تمیز و خشک باشد. همچنین این آش را به مدت طولانی روی میز غذا و در فضای محیط رها نکنید. پیش از استفاده مجدد نیز حتما رنگ و لعاب ظاهر غذا را بررسی کنید تا مورد مشکوکی از خرابی مثل بوی غیرمعمول یا بافت غیرعادی وجود نداشته باشد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه آش گوشت بوشهری
شما میتوانید بهجای استفاده از غذاساز، برای پوره کردن لوبیا قرمز از گوشتکوب برقی یا چرخ گوشت استفاده کنید.
خواص لوبیا قرمز در آش گوشت بوشهری
در رابطه با خواص لوبیا قرمز باید گفت که این ماده غذایی سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر رژیمی است. همچنین مجموعه کاملی از ویتامینهای گروه B را در خود جای داده است. این ماده غذایی فوقالعاده حاوی اسیدهای چرب امگا 6 و امگا3 نیز است و منبعی عالی از مواد معدنی مهمی مثل آهن، مس، منگنز، فسفر، سدیم، پتاسیم و… محسوب میشود. مصرف لوبیا قرمز، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و در مقابله با مشکلاتی مانند یبوست، پوکی استخوان، سندرم روده تحریکپذیر و فشار خون بالا بسیار مفید است.
تجربه غذاهای تند جنوبی با آش گوشت بوشهری در کنار اسنپ فود
در بالا طرز تهیه آش گوشت بوشهری را توضیح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این آش را تهیه کرده و از طعم خوب آن لذت ببرید. البته، اگر به تهیه انواع سوپ و آش علاقمندید اما وقت کافی برای تهیه آنها را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید.
شما میتوانید انواع آشهای سنتی و خوشمزه، مثل آش رشته، آش بوشهری، آش کارده و… را تنها با چند کلیک و استفاده از امکان سفارش آنلاین غذا به صورت اینترنتی سفارش داده و درب منزل خود تحویل بگیرید. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایتبخشی در پیش داشته باشید.
سوالات متداول
سبزیهای آش گوشت بوشهری چیست؟
برای تهیه این آش خوشمزه و اصیل از تره، شوید و ترخون استفاده میشود. البته در بعضی رسپیها، کمی گشنیز و سبزی محلی هم به کار میبرند.
بافت آش گوشت بوشهری باید چطور باشد؟
این آش سنتی پس از جاافتادن بافتی غلیظ و کشدار شبیه حلیم پیدا میکند و مزه تندی دارد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402