شاید در میان انواع آشها، طرز تهیه آش رشته یا آش ماست راحتتر و متداولتر باشد، اما همانطور که میدانید، دنیای آشها بسیار متنوع است و همیشه به عنوان یک غذای سنتی و کامل، جایگاه ویژه ای در سفرههای ایرانی داشتهاند. در این بین، ممکن است طرز تهیه بعضی آشها مثل طرز تهیه آش شله قلمکار، چندان آسان نباشد، اما وقتی طعم این آش مقوی را امتحان کنید، حتما خستگی را از یاد میبرید. تا جایی که حتی دیدن عکس آش شله قلمکار هم اشتهابرانگیز است. برای دیدن طرز تهیه آش شل قلمکار با اسنپ فود همراه باشید.
آش شله قلمکار | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 3ساعت |
زمان پخت غذا | 3 ساعت |
میزان سختی | سخت |
آش شله قلمکار خوشمزه، آش دراصالت تهرانی
آنچه در ادامه میآید، متداولترین روش طرز تهیه آش شله قلمکار اصل است. اگر میخواهید این آش را در منزل طبخ کنید باید بدانید که مجموعا حدود 6 تا 7 ساعت زمان میبرد، اما در صورت طبخ آن به صورت نذری، آش باید به اندازه طول 3 اذان روی حرارت بماند. جدول مشخصات پخت را در ادامه ببینید:
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار
سبزی آش شله قلمکار، عبارت از نعنا، جعفری، مرزه، ریحان و گشنیز است که باید به مقدار مساوی با هم ترکیب شوند. مواد لازم برای تهیه یک آش شله قلمکار رستورانی را در ادامه ببینید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سبزی آش خرد شده | 500 گرم |
گوشت گوساله | 500 گرم |
گندم | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | یک پیمانه |
عدس | یک پیمانه |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
پیاز | 4 عدد |
سیر | 2 حبه |
سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش شله قلمکار کشدار
طرز تهیه این آش خوشمزه در مناطق مختلف ایران کمی متفاوت است، مثلا در بهترین آش شله قلمکار اصفهان، از ماش هم استفاده میشود و یا اهالی جنوب، سبزیجات معطر بیشتری به کار میبرند، با این همه در مراحل زیر، یکی از پرطرفدارترین دستورهای پخت یک آش شله قلمکار خوشمزه و کشدار را خواهید دید:
- مرحله اول: از شب قبل تمام حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود.
- مرحله دوم: یک عدد پیاز را خلالی کرده و همراه سیر و گوشت، داخل قابلمهای مناسب ریخته و ادویهجات لازم را اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
- مرحله سوم: نخود را با چند قاشق پیاز داغ و مقدار کافی آب روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود. سپس، لوبیا چیتی را اضافه کنید و اواسط پخت آن، عدس را هم داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید تمام حبوبات کاملا پخته و نرم شوند.
- مرحله چهارم: در قابلمهای دیگر، گندم را همراه با آب کافی بپزید و پس از آنکه پخت آن کامل شده، برنج نیمدانه را هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: داخل قابلمهای بزرگ، ابتدا آب گوشت پخته شده و پس از آن به ترتیب، سبزی آش خرد شده، حبوبات پخته و گندم و برنج پخته شده را اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار، اگر آب آش کم بود، مقداری آب اضافه کنید.
- مرحله ششم: گوشت پخته شده را در ظرفی دیگر ریش ریش کنید و مقداری از ان را برای تزئین آش کنار بگذارید.
- مرحله هفتم: بقیه گوشت ریش ریش شده را همراه 5 قاشق غذاخوری پیاز داغ داخل آش بریزید و 2 تا 3 ساعت زمان دهید تا آش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
نکته: بسیار مهم است که در این مرحله، آش را مدام هم بزنید تا کاملا کشدار و نرم شود.
برای سرو این آش خوشمزه، آن را با کشک، گوشتهای ریش ریش شده و پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تزئین کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گوشت
در دستور سنتی آش شله قلمکار، حتما باید از گوشت استفاده شود، اما اگر میخواهید این آش را به صورت گیاهی طبخ کنید، باید گوشت را حذف کرده و تنوع حبوبات را بیشتر کنید. مثلا میتوانید به مواد پیشگفته، مقداری ماش و لوبیا چشم بلبلی هم اضافه کنید و سبزیجات معطر آن مثل مرزه یا ترخون را بیشتر کنید. به خاطر حذف گوشت، زمان طبخ این آش کمتر است.
نکته: دقت کنید که گندم از این آش قابل حذف نیست، اما در صورت در اختیار نداشتن گندم، طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گندم پوست کنده به این صورت است که باید از بلغور گندم استفاده کنید.
آش بااصالت تهرانی در سفره های شما…
آیا طرز تهیه آش برای شما مشکل است و وقت کافی برای آن ندارید؟ در این صورت، سفارش آنلاین غذا از اسنپ فود کار شما را آسان کرده است و تنها با چند کلیک ساده میتوانید سفره غذای خود را با این آش خوشمزه و سنتی ایرانی مزین کنید. شاد و تندرست باشید.
نظرات کاربران