طرز تهیه قارچ پلو با انواع گوشت و به صورت ساده
قارچ پلو یک غذای مقوی و خوشمزه است که عطر و بوی آن حسابی اشتهای شما را باز میکند. در طرز تهیه قارچ پلو ، باید ابتدا قارچهای ورقهای و آغشته به آبلیمو را سرخ کرده و پیازداغ، رب گوجه، زرشک، ادویهها، کره و نمک را به آنها اضافه کنید. سپس تابه حاوی این مواد را کنار گذاشته و برنجی را که از قبل با آب و نمک خیساندهاید، آبکش کنید. در ادامه، در قابلمه ته دیگ بگذارید، برنج و مخلوط قارچ را به صورت لایهلایه در قابلمه بریزید و قارچ پلو را دم بگذارید.
البته قارچ پلو با مرغ، گوشت چرخکرده، سبزی شوید و نخودفرنگی هم قابل طبخ است که میتوانید جزئیات آنها را در این مقاله از اسنپ فود بخوانید.
قارچ پلو |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه قارچ پلو بدون گوشت
قارچ پلو یکی از سالمترین و مقویترین پلوهای مخلوط است. قارچ، حاوی پروتئین فراوانی است و ترکیب آن با برنج و سایر مخلفات، یک وعده غذایی کامل و بسیار خوشمزه میسازد. اگر شما هم دوست دارید بدانید این غذای لذیذ چطور درست میشود، با ما همراه باشید و مواد لازم را آماده کنید:
مواد لازم برای تهیه قارچ پلو
مواد اولیه برای تهیه این پلوی مخلوط خوش طعم در ادامه آمده است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 2.5 پیمانه |
قارچ تازه | نیم کیلو |
کره | 50 گرم |
پیازداغ | 3 قاشق سوپ خوری |
زرشک | نصف پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 تا 2 قاشق سوپ خوری |
آبلیمو | 1 تا 2 قاشق سوپ خوری |
شکر (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه پلویی | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و زیره | به مقدار لازم |
نان لواش برای ته دیگ | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت قارچ پلو
قارچ پلو را به این ترتیب مراحل زیر درست کنید:
- مرحله اول: ابتدا برنج را بشویید و همراه مقداری آب و نمک برای چند ساعت بخیسانید.
- مرحله دوم: قارچها را شسته و به صورت ورقهای خرد کنید. یکی دو قاشق سوپخوری آبلیمو روی آنها بریزید تا سیاه نشوند. سپس، قارچها را در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، پیازداغ را به قارچها افزوده و کمی هم بزنید. سپس رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند.
- مرحله چهارم: حالا زرشک، نمک و بقیه ادویهها را اضافه کنید و کمی بعد، کره را داخل تابه بریزید. در این مرحله میتوانید در صورت تمایل، مقداری شکر هم داخل تابه بریزید که کاملا سلیقهای است.
نکته: دقت کنید که زرشک زیاد حرارت نبیند، زیرا زود میسوزد.
- مرحله پنجم: پس از آماده شدن مخلوط قارچ، تابه را کنار گذاشته و به سراغ آبکش کردن برنج بروید. پس از آبکشی برنج، ته قابلمه مقداری روغن ریخته و نان لواش را روی آن قرار دهید.
- مرحله ششم: در ادامه، برنج را با مخلوط قارچ به صورت لایه لایه داخل قابلمه ریخته و مقداری ادویه پلویی روی برنج بپاشید. سپس، اجازه دهید برای چند دقیقه اول، قابلمه با حرارت زیاد بخار کند.
- مرحله هفتم: در ادامه، حرارت شعله را کم کرده و برنج را به مدت حدود 40 دقیقه دم بگذارید.
طرز تهیه قارچ پلو با مرغ زعفرانی
اگر قصد تهیه قارچ پلو مجلسی دارید، از مقداری گوشت مرغ هم استفاده کنید. این رسپی کمی مفصلتر از دستور قبلی است و میتواند بهعنوان یکی از انواع غذا با قارچ و برنج، انتخابی مناسب برای دورهمیها و مهمانیها باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه قارچ پلو با مرغ را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه قارچ پلو با مرغ
مواد اولیه برای درست کردن یک قارچ پلوی خوشمزه با مرغ به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 4 پیمانه |
سینه مرغ | 400 گرم |
قارچ | 300 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
فلفل دلمهای رنگی | 1 عدد |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر پیاز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نان یا سیب زمینی برای ته دیگ | به مقدار لازم |
دستور پخت قارچ پلو با مرغ
برای تهیه این غذای لذیذ و مقوی، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: برنج را شسته و با مقداری آب و نمک حداقل به مدت 2 تا 3 ساعت بخیسانید.
- مرحله دوم: سینه مرغ را هم به صورت مکعبی برش داده و به مدت 2 ساعت در ترکیبی از پودر پیاز، زعفران دمکرده، نمک و فلفل بخوابانید تا کاملا مزهدار شود.
- مرحله سوم: در ادامه، قارچها را بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید. آنها را 3 تا 4 دقیقه در آب جوش ریخته، سپس بلافاصله به آب سرد منتقل کرده و بعد آبکشی کنید.
- مرحله چهارم: پیازها را پس از شستن و پوست گرفتن، به صورت خلالی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه، مرغهای مزهدارشده را با قارچهای ورقهای و فلفل دلمهای که از قبل خلالی کردهاید، در تابه ریخته و روی حرارت کم تفت دهید.
- مرحله ششم: وقتی قارچها کمی آب انداختند، نمک و بقیه ادویهها را اضافه کرده و درب تابه را ببندید تا مواد با هم بپزند و مزهها کاملا به خورد هم بروند.
- مرحله هفتم: حالا برنج را آبکش کرده و کف قابلمه، تهدیگ مورد نظر خود را قرار دهید. سپس برنج و مخلوط قارچ را به صورت لایهلایه داخل قابلمه ریخته و برنج را دم بگذارید.
- مرحله هشتم: هنگام سرو، قارچ پلو را در دیسی مناسب کشیده و مقداری زعفران دمکرده روی برنج بریزید.
طرز تهیه قارچ پلو با چرخ کرده
طعم قارچ در کنار گوشت چرخکرده هم بینظیر است و میتوانید با مخلوط کردن این دو ماده با برنج، یک غذای سالم و ساده با قارچ و برنج درست کنید که طعم آن تا مدتها زیر زبانتان بماند. پس زودتر دست به کار شده و مواد لازم را فراهم کنید:
مواد لازم برای تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده
مواد اولیه برای تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 2 پیمانه |
قارچ | 300 گرم |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت قارچ پلو با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده به شکل زیر است:
- مرحله اول: پیاز را شسته، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس، آن را با مقداری روغن در تابهای مناسب تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
- مرحله دوم: در ادامه، 2 حبه سیر رندهشده را هم به تابه بیفزایید. وقتی عطر سیرها بلند شد، گوشت چرخکرده را اضافه کرده و مقداری نمک و فلفل در تابه بریزید.
- مرحله سوم: قارچها را بشویید و به صورت ورقهای خرد کنید. سپس مقداری آبلیمو روی آنها بریزید تا سیاه نشوند. وقتی گوشت تغییر رنگ داد و حالت خامی آن از بین رفت، قارچها را اضافه کنید.
- مرحله چهارم: حالا کمی زردچوبه در تابه بریزید و قارچها را خوب تفت دهید تا آب آنها کشیده شود.
- مرحله پنجم: در نهایت، رب را داخل تابه ریخته و با بقیه مواد تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن از بین برود. سپس تابه را از روی حرارت کنار بگذارید.
- مرحله ششم: برنج را آبکش کرده و تهدیگ مورد نظر خود را همراه کمی روغن کف قابلمه قرار دهید. سپس، برنج را با مخلوط قارچ و گوشت، به صورت لایهلایه داخل قابلمه ریخته و برنج را دم بگذارید.
- مرحله هفتم: در انتهای پخت، کمی روغن یا کره روی برنج بدهید. سپس آن را در دیس مناسب کشیده و سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قارچ پلو
با در نظر گرفتن نکات و ریزهکاریهای زیر، یک قارچ پلو مجلسی خوشمزه بپزید:
- شما میتوانید بهجای دم گذاشتن مخلوط قارچ و برنج، برنج را به تنهایی دم کرده و بقیه مواد را هنگام سرو روی برنج بریزید که کاملا سلیقهای است.
- مثل طرز تهیه خورش قارچ ، قارچ پلو هم با انواع گوشتها مثل گوشت مرغ، بوقلمون، گوشت چرخکرده و حتی سویا قابل طبخ است و انتخاب از میان آنها بستگی به امکانات و سلیقه شما دارد.
- هنگام تفت دادن قارچها، حرارت را بالا ببرید تا آب کمتری بیندازند.
- بلانچ کردن قارچ باعث میشود که بتوانید مدت طولانیتری آن را فریز کنید و بعد از فریز کردن هم قارچها بخش عمدهای از طعم و مزه خود را حفظ خواهند کرد. البته ترفندهای نگهداری قارچ به همین جا ختم نمیشوند و میتوان از بخارپز کردن و یا روشهای متنوع دیگری هم استفاده کرد.
- در طرز تهیه قارچ پلو با نخود فرنگی ، مطابق دستور تهیه قارچ پلو با مرغ پیش بروید و 300 گرم نخود فرنگی به مواد اولیه اضافه کنید. البته لازم است در ابتدا، نخود فرنگیها را با مقداری آب و نمک بپزید و سپس با ترکیب قارچ و مرغ و بقیه مواد تفت دهید.
- طرز تهیه قارچ پلو با شوید هم شبیه طرز تهیه قارچ پلوی ساده است. با این تفاوت که باید 4 تا 5 قاشق چایخوری شوید خشک به مواد اولیه اضافه کرده و با قارچ و پیازداغ و بقیه مواد تفت دهید. فقط مدت تفت دادن شوید خشک را طولانی نکنید، زیرا خیلی زود میسوزد.
اصول نگهداری از قارچ پلو
مدت ماندگاری قارچ پخته در یخچال بین 3 تا 5 روز است، اما اگر برای تهیه قارچ پلو از انواع گوشت استفاده شده باشد، بهتر است ظرف همان 2 تا 3 روز اول، باقیمانده غذا را مصرف کنید. ضمن آنکه توجه داشته باشید که برنج پخته هم حداکثر باید ظرف 3 روز از قرار گرفتن در یخچال مصرف شود. همچنین توجه داشته باشید که باقیمانده غذا حتما باید داخل ظروف دربدار قرار گیرد.
روش جلوگیری از خراب شدن قارچ پلو
قارچ پلو را در معرض گرما یا رطوبت قرار ندهید و هنگام استفاده مجدد، رنگ و بوی غذا را بررسی کنید. هر تغییر نامتعارف مثل لزج شدن برنج، بوی نامطبوع و… نشانه فاسد شدن غذا است و نباید ان را مصرف کرد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه قارچ پلو
شما میتوانید در طرز تهیه قارچ پلو با مرغ ، بهجای سینه مرغ از فیله مرغ استفاده کنید. همچنین میتوانید پوره گوجهفرنگی را جایگزین رب گوجه کنید. پوره سیر هم جایگزین خوبی برای سیر رندهشده است.
خواص قارچ
قارچ ، گیاهی محبوب و پرمصرف در جهان است که خواص بینظیری برای سلامتی دارد و از آن میتوان برای کاهش کلسترول خون و فشار خون بالا استفاده کرد. همچنین به دلیل فیبر فراوان، یک ماده غذای مؤثر برای کاهش وزن و لاغری است. علاوه بر اینها، قارچ سرشار از آهن است و به درمان کمخونی کمک میکند. تقویت حافظه، تقویت استخوانها و دهها فایده دیگر نیز از خواص قارچ هستند که نباید از آنها غافل بود.
قارچ پلو، پلویی مقوی و خوشمزه…
در بالا طرز تهیه قارچ پلو به چند روش را توضیح دادیم و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد میکنیم این غذا را حتما تهیه کرده و یک ناهار یا شام متفاوت برای اعضای خانواده تدارک ببینید. البته، اگر احساس میکنید که برخی از اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند و مجبور هستید چند نوع غذا تهیه کنید، از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، قارچ پلو را برای خودتان و افرادی که طعم آن را میپسندند، تهیه کرده و انواع غذاهای دیگر همچون پلوهای مخلوط دیگر را از اسنپ فود سفارش دهید.
سوالات متداول
در طرز تهیه قارچ پلو از چه گوشتهایی میتوان استفاده کرد؟
گوشت مرغ، بوقلمون، گوشت چرخکرده و سویا از انتخابهای رایج برای تهیه این غذای خوشمزه هستند.
برای جلوگیری از سیاه شدن قارچهای ورقهای چه کنیم؟
برای این منظور، مقداری آبلیمو روی قارچها بریزید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402