آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
خواص روغن مورچه
عطاری
3.5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

روغن مورچه برای چی خوبه؟

مینا اسماعیل بیگی 02 آبان 1403 6 دقیقه

شاید با شنیدن خواص روغن مورچه این سوال برایتان پیش بیاید که مگر مورچه هم روغن دارد! در پاسخ باید بگوییم که روغن مورچه یکی از آن محصولات عجیب و تقریبا کمیاب در عطاری‌ها و فروشگاه‌ها است که برای مقاصد گوناگونی از جمله زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت، به‌طور معمول از روغن مورچه برای موهای زائد استفاده می‌شود تا با رفع آن‌ها، پوست زیباتر و شفاف‌تر به ‌نظر برسد. اگر شما نیز با این روغن آشنایی ندارید، حتما در این مطلب از اسنپ فود همراه ما باشید؛ زیرا تصمیم داریم به زبان ساده بگوییم که اساسا روغن مورچه برای چی خوبه و آیا مضراتی به همراه دارد یا خیر.

روغن مورچه چیست؟

همان‌طور که از نامش پیداست، روغن مورچه (Ant oil) از بدن چندین هزار مورچه و البته تخم مورچه (شفیره) به‌دست می‌آید. تولید روغن مورچه با روش تقطیر تخریبی، در حرارت بالا و البته عدم حضور هوا انجام می‌شود. این روغن که غنی از فرمیک اسید و فورفورال است، رنگ قرمز مایل به قهوه‌ای و بوی تاحدی تند و اسیدی دارد. البته گاهی اوقات برای اینکه این روغن برای مصرف‌کنندگان جذاب‌تر به نظر برسد، به ترکیب آن اسانس‌هایی اضافه می‌کنند تا معطر باشد. بنابراین، یکی از راه‌های تشخیص اصل و خالص بودن روغن مورچه را می‌توان به بوی تند و اسیدی آن نسبت داد.

روغن مورچه چیست؟

روغن مورچه محصول جدیدی در عطاری‌ها نیست؛ به عبارتی، استفاده از این روغن به‌عنوان روشی سنتی برای مصارف زیبایی و بهداشتی، از زمان‌های دور مورد توجه بوده است. بارزترین کاربرد روغن مورچه را می‌توانیم در کاهش رشد و از بین رفتن موهای زائد نقاط مختلف بدن بدانیم. یکی از دلایلی که باعث شده است هنوز هم استفاده از این روغن برای کاهش موهای زائد محبوب باشد، طبیعی بودن و عوارض کمتر آن در مقایسه با روش‌های دیگر است. روغن مورچه برای صورت و همچنین مشکلات شنوایی و درد مفاصل نیز کاربرد دارد که در بخش بعدی به آن‌ها می‌پردازیم. البته، ناگفته نماند که روغن مورچه استفاده موضعی دارد و ابدا خوراکی نیست.

خواص روغن مورچه کدامند؟

خواص روغن مورچه چیست

روغن مورچه به دلیل داشتن ترکیباتی مانند فرمیک اسید خواصی دارد که باعث شده‌اند از دیرباز در زمینه بهداشت و زیبایی مورد استفاده قرار گیرد. از این‌رو، اگر مشتاق خرید و استفاده از این روغن هستید، می‌توانید نوع مرغوب و با خلوص بسیار آن را از عطاری آنلاین اسنپ فود سفارش دهید. بدین‌ترتیب، برای رفع موهای زائد و زیبایی پوست خود به جای روش‌های جدید، گاه گران‌قیمت و با عوارض جانبی، امکان استفاده از روشی سنتی و ساده‌تر را خواهید داشت. اکنون در بخش زیر به برجسته‌ترین خواص روغن مورچه می‌پردازیم:

خواص روغن مورچه برای موهای زائد

از بارزترین فواید روغن مورچه همانند روغن نارگیل، تاثیر آن بر روند کاهش موهای زائد بدن است. درواقع، مصرف این روغن به‌عنوان درمان سنتی برای از بین بردن موهای زائد (برای مثال موهای اضافی بخش سینه، ناحیه تناسلی و زیربغل) شناخته می‌شود. بنابراین روغن مورچه برای آقایان یا خانم‌هایی که به دنبال روش‌های خانگی و ارزان‌قیمت برای رفع موهای زائد بدن خود هستند، گزینه مناسبی است که ارزش امتحان کردن را دارد.

این روغن با نفوذ به ریشه یا فولیکول‌های مو، فعالیت سلول‌های مولد مو را کاهش می‌دهد و با نازک شدن تارهای مو، رشد موهای زائد را به‌طور تدریجی کمتر می‌کند. استفاده مداوم و به‌قاعده این روغن علاوه‌ بر کاهش موهای اضافی، نه‌ تنها پوست را تحریک نمی‌کند، بلکه ظاهری نرم‌تر و صاف‌تر به آن می‌بخشد. به‌علاوه، معمولا روغن مورچه به دلیل خواص طبیعی که دارد، مناسب برای انواع پوست است و اثرات جانبی جدی برای فرد به دنبال نخواهد داشت.

خواص روغن مورچه برای صورت

خواص روغن مورچه برای پوست و مو

استفاده منظم از روغن مورچه به سبب پروتئین‌هایی که دارد، به مرور زمان می‌تواند موجب کاهش چشمگیر تراکم موهای زائد صورت شود. این روغن به‌ویژه در نواحی حساس صورت مانند بالای لب و چانه، با کاهش تحریکات پوستی به آرامی موهای زائد را کمتر می‌کند و با کاهش منافذ باز پوست، به روشن‌تر شدن آن می‌انجامد. از طرفی، روغن مورچه برای لک صورت نیز کاربرد دارد و از آنجا که حاوی ترکیبات ضدالتهابی قوی است، می‌تواند در درمان لک و علائم پوستی ناشی از التهاب همانند گیاه بارهنگ موثر باشد. روغن مورچه همچنین خاصیت نرم‌کنندگی دارد و می‌تواند در کنار از بین بردن تیرگی (خصوصا نواحی آرنج، زیر بغل و زانو)، به لطافت و نرمی پوست نیز کمک شایانی کند.

از طرفی، روغن مورچه قابلیت این را دارد تا رطوبت و آبرسانی پوست را افزایش دهد و در کنار متعادل کردن رنگ پوست، آن را درخشان‌تر و طبیعی‌تر نشان دهد. علاوه‌ بر آن، این روغن به دلیل وجود فرمیک اسید، دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی است که آن نیز به نوبه خود می‌تواند در مبارزه با عفونت‌های پوستی بسیار کمک‌کننده باشد و از حساس شدن و تحریک پوست جلوگیری کند.

فواید روغن مورچه برای شنوایی

روغن مورچه به‌طور سنتی به‌عنوان راهکاری برای بهبود شنوایی و رفع وزوز گوش در برخی طب‌های قدیمی مورد استفاده قرار می‌گرفت. درواقع، استفاده از این روغن به میزان کم (معمولا در ترکیب با روغن زیتون) در داخل گوش‌ها می‌تواند به پاکسازی و نرم شدن جرم گوش کمک کند. البته برای استفاده از این کاربرد روغن مورچه بهتر است حتما با پزشک یا متخصص طب سنتی مشورت کنید؛ زیرا این روغن حاوی فرمیک اسید است و بدیهی به نظر می‌رسد که استفاده نادرست و زیاد از آن می‌تواند عوارضی مانند زخم و عفونت در ناحیه گوش را برای فرد به دنبال داشته باشد.

خواص روغن مورچه برای رفع دردهای ماهیچه‌ای و مفصلی

روغن مورچه به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی، تقویت‌کننده و تسکین‌دهنده می‌تواند برای کاهش دردهای ماهیچه‌ای و مفصلی یا دردهای ناشی از استرس و تنش نیز مورد استفاده قرار گیرد. بدین‌ترتیب که این روغن با نفوذ به بافت‌های عمیق پوست، به تسکین التهاب و کاهش گرفتگی ماهیچه‌ها کمک موثری می‌کند. همچنین روغن مورچه باعث بهبود گردش خون در نواحی دردناک می‌شود و می‌تواند در روند کاهش تورم و سفتی مفاصل بسیار موثر باشد. از این‌رو، استفاده منظم از آن به‌خصوص برای افراد مبتلا به بیماری‌هایی از قبیل روماتیسم، آرتروز یا دردهای مزمن عضلات، گزینه‌ای طبیعی و بسیار کارآمد محسوب می‌شود.

عوارض روغن مورچه کدامند؟

عوارض روغن مورچه کدامند؟

استفاده از روغن مورچه اگرچه فواید متعددی دارد، اما ممکن است در برخی مواقع با عوارضی نیز همراه باشد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین عوارض روغن مورچه را بیان کرده‌ایم:

  • حساسیت‌های پوستی: در برخی افراد، استفاده طولانی‌مدت از روغن مورچه می‌تواند منجر به بروز واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت‌های پوستی مانند بروز جوش، خارش، قرمزی و التهاب شود. افرادی که پوست حساسی دارند، باید پیش از استفاده، مقدار کمی از این روغن را روی ناحیه کوچکی از پوست خود امتحان کنند.
  • خشکی و تحریک پوست: استفاده مداوم از روغن مورچه به‌ویژه در نواحی حساس بدن ممکن است خشکی و تحریک پوست را به دنبال داشته باشد. در این صورت، توصیه می‌شود از مرطوب‌کننده‌ها استفاده کنید و روغن مورچه را با احتیاط و در فواصل زمانی مناسب به‌کار ببرید.
  • عفونت: روغن مورچه به دلیل آنکه دارای مقدار زیادی فورفورال (مضر برای پوست) است، در دراز مدت می‌تواند باعث بروز انواعی از بیماری‌های پوستی مانند قارچ و انگل شود.
  • عوارض خوراکی: روغن مورچه به هیچ وجه نباید به‌صورت خوراکی مصرف شود. مصرف این روغن به مدت طولانی می‌تواند عوارض گوارشی ایجاد کند و حتی در برخی موارد به مسمومیت منجر شود. بنابراین، باید آن را فقط به‌صورت موضعی به‌کار برد.
  • التهاب و تورم در نواحی حساس: استفاده از روغن مورچه برای پوست‌های حساس یا نواحی تحریک‌پذیر مانند اطراف چشم‌ها، مخاط بینی یا بخش‌های آسیب‌دیده می‌تواند منجر به التهاب، سوزش و تورم شود. از این‌رو، این نواحی باید از تماس با روغن محافظت شوند.
  • رشد موهای زیرپوستی: روغن مورچه با کاهش منافذ باز پوست به زیبایی آن کمک می‌کند؛ اما یکی از عوارض بسته شدن این منافذ، رشد موهای زیرپوستی است.

با توجه به این عوارض احتمالی توصیه می‌کنیم که زنان باردار و شیرده و همچنین نوزادان و کودکان از این روغن استفاده نکنند. همچنین پیشنهاد ما این است که قبل از استفاده و بهره‌مندی از خواص روغن مورچه ، ابتدا با متخصص طب سنتی یا پزشک درباره مناسب بودن آن برای پوست خود مشورت کنید. در غیر این‌صورت، بدیهی است که با مشاهده هرگونه علائم نامطلوب می‌بایست مصرف این روغن را متوقف کنید و مراجعه به پزشک را در اولویت قرار دهید.

روغن مورچه و خواص آن را دست‌کم نگیرید…

در این مطلب با روغن طبیعی و ارزشمند مورچه آشنا شدیم و دانستیم که این روغن قهوه‌ای رنگ که از شفیره هزاران مورچه به‌دست می‌آید، دارای خواص متعددی است. از بارزترین خواص روغن مورچه می‌توان به قدرت آن در رفع موهای زائد بدن و از بین بردن انواع تیرگی‌ها و لک‌های صورت اشاره کرد. رفع دردهای ماهیچه‌ای و مفصلی و درمان وزوز گوش و بهبود شنوایی نیز از دیگر فواید روغن مورچه هستند که با آن‌ها آشنا شدیم. البته همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، مصرف افراطی این روغن مانند هر ماده دیگری نه ‌تنها شما را از خواص آن بهره‌مند نمی‌کند، بلکه می‌تواند عوارض جانبی را نیز به دنبال داشته باشد؛ از این‌رو، ابتدا روغن مورچه را از جایی مطمئن تهیه کنید و سپس در مصرف آن اعتدال را در نظر بگیرید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود