طرز تهیه نان گاتا ساده و گردویی خانگی به روش ارمنی ها
نان گاتا یکی از آن دسته نانهای ارمنی است که در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. این نان خوشمزه مانند طرز تهیه انواع نان فانتزی دستور پخت بسیار آسانی دارد و یک میان وعده مقوی و مناسب محسوب میشود. در ادامه قصد داریم آموزش طرز تهیه نان گاتا را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
نان گاتا |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 90 دقیقه |
زمان پخت | 40 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه نان گاتا گردویی خانگی
جالب است بدانید که نان گاتا در ارمنستان را ابتدا درون تنور میپختند، زیرا با این روش میتوانستند به مدت طولانیتری آن را نگه دارند. اما امروزه به راحتی و با استفاده از فر میتوان این نان جذاب و خوشمزه را در منزل تهیه کرد. نان گاتا را میتوانید با چای یا شیر نوش جان کنید. همانطور که گفته شد نان گاتا یک شیرینی ساده و مقوی است که طرز تهیه سادهای دارد؛ مواد اولیه آن نیز همگی به راحتی در دسترس هستند.
مواد لازم برای طرز تهیه نان گاتا کره ای
مواد لازم برای تهیه نان گاتا گردویی به شرح زیر هستند. استفاده از گردو در تهیه نان گاتا علاوه بر خوش طعمتر شدن آن موجب میشود تا از خواص گردو نیز بهرهمند شوید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد سفید | 250 گرم |
ماست | نصف پیمانه |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
مایه خمیر فوری | نصف قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای بخش میانی گاتا
مواد لازم برای بخش میانی نان گاتا نیز شامل موارد زیر میشوند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شکر | نصف پیمانه |
گردو خرد شده | 1 پیمانه |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
کره | 70 گرم |
آرد | نصف پیمانه |
دستور پخت نان گاتا ارمنی
در طرز تهیه نان گاتا ، باید مراحل زیر را پیش ببرید:
- مرحله اول: برای درست کردن شیرینی گاتا ابتدا کره را کاملاً ذوب کنید. در ادامه یک عدد تخم مرغ و عصاره وانیل را به آن اضافه کرده و با استفاده از همزن به خوبی مخلوط کنید تا ترکیبی یکدست حاصل شود.
- مرحله دوم: سپس روغن و ماست را نیز به مواد بیافزایید و دوباره به خوبی هم بزنید.
- مرحله سوم: حالا در ظرفی جداگانه آرد و بیکینگ پودر را با خمیر مایه فوری مخلوط کنید. سپس آنها را 3 بار الک کنید تا کمی سبک شوند. این ترکیب الک شده را به آرامی و در چند مرحله به دیگر مواد اضافه کنید.
- مرحله چهارم: مواد را به خوبی مخلوط کنید و سپس به مدت 10 دقیقه خمیر را ورز دهید تا بافتی لطیف به دست آید. کف یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار داده و روی کاسه را بپوشانید. حال کاسه را در جای گرم به مدت یک ساعت نگهداری کنید تا خمیر پف کند.
- مرحله پنجم: در این مرحله نوبت به درست کردن مواد میانی این نان سنتی ارمنی میرسد. ابتدا باید کره را درون تابه قرار داده و حرارت را روی درجه متوسط تنظیم کنید تا ذوب شود؛ سپس آرد را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که آرد تغییر رنگ ندهد و فقط از حالت خامی خارج شود.
- مرحله ششم: گردوی خرد شده، شکر و کمی دارچین به آن بیفزایید و بهتر است که به جای شکر سفید از شکر قهوهای استفاده شود. در انتها ترکیب را خوب هم بزنید و از روی شعله گاز بردارید تا خنک شود.
- مرحله هفتم: خمیر آماده شده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید؛ سپس هر دو قسمت را با استفاده از وردنه پهن کنید. حال موادی که برای وسط نان آماده کردهاید، در میان یکی از لایههای خمیر قرار دهید و نصف دیگر خمیر را روی این لایه پهن کنید و کنارههای آن را ببندید. میتوانید با استفاده از چنگال روی آن طرحهایی ایجاد کنید.
- مرحله هشتم: برای رومال گاتا نیز میتوانید از زعفران و تخم مرغ استفاده کنید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و 15 دقیقه منتظر بمانید تا کاملا گرم شود؛ سپس نان را به مدت 30 الی 40 دقیقه داخل فر قرار دهید.
طرز تهیه گاتا ساده
همانطور که مشخص است برای درست کردن نان گاتای ساده باید تمام این مراحل را انجام دهید. به جز قسمتهایی که مربوط به مواد میانی است. یعنی لازم نیست که خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید؛ در نتیجه تمام خمیر را با وردنه پهن کنید و پس از رومال درون فر قرار دهید.
طرز تهیه نان گاتا شکلاتی
تهیه نان گاتا شکلاتی تفاوت چندانی ندارد، تنها باید شکلات آب شده را به مواد میانی نان گاتا اضافه کرده و مابقی مراحل را مطابق قبل انجام دهید. برای درست کردن نان گاتا شکلاتی باید از شکلات شیرین استفاده کنید. مقدار شکلات به ذائقه شما بستگی دارد، اما دقت داشته باشید که با اضافه کردن شکلات شیرین، باید مقدار شکر را کاهش داد تا طعم نان بیش از حد شیرین نشود.
نکاتی در مورد طرز تهیه نان ارمنی گاتا
برای آن که بهترین طعم و مزه را در نان گاتا بچشید، این نکات را در نظر داشته باشید:
- برای مواد میانی گاتا میتوانید علاوه بر گردوی خرد شده از مغزهای دیگری مانند بادام زمینی و پسته نیز استفاده کنید.
- برای شیرین شدن مواد میانی نان گاتا میتوانید به جای شکر از عسل هم استفاده کنید و یا آنکه عسل را همراه شکر درون تابه بریزید.
- برای ایجاد طرح روی گاتا، از چنگال، قاشق، لیوان و یا طرحهای آماده بهره ببرید.
- گاتا، نان سنتی ارمنی به شکل دایره است، اما شما میتوانید به سلیقه خود آن را به شکلهای دیگری حالت دهید.
- پیش از شروع کار از سالم بودن خمیر مایه خود اطمینان حاصل نمایید.
- برای تزئین روی نان گاتا میتوانید از مقداری پودر قند یا عسل استفاده کنید.
نان گاتا ارمنی را حتما تست کنید…
طرز تهیه نان گاتا به چند روش را برای شما توضیح دادیم، اما، نانهای ارمنی مانند نان گاتا در برخی از شیرینی فروشیها و نانواییها نیز وجود دارد. به همین دلیل، اگر فرصت و حوصله تهیه این نوع نانها را ندارید، میتوانید از سفارش آنلاین شیرینی یا نانوایی آنلاین اسنپ فود کمک بگیرید. به این شکل، تنها کافی است سفارش خود را ثبت کرده و در محل آدرس، منتظر نان و شیرینی خود بمانید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402