آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه شیرینی کره ای
انواع شیرینی خشک و تر
3.2/5 - (6 امتیاز)
4

طرز تهیه شیرینی کره ای با روش‌های خانگی، سوئدی، مخصوص و سبزواری

مینا اسماعیل بیگی 12 اسفند 1402 10 دقیقه
۴ نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
30 دقیقه
پخت

شیرینی کره ‌ای یکی از شیرینی‌های منحصربه‌فردی است که درست کردن آن در خانه لطف دیگری دارد. همان‌طور که از نام آن پیداست، این شیرینی بر پایه کره طبخ می‌شود. در طرز تهیه شیرینی کره ای خانگی ابتدا کره نرم شده و پودر قند را مخلوط کرده و سپس زرده تخم مرغ را اضافه کنید. آرد را داخل مواد بریزید و هم بزنید تا خمیر آماده شود. خمیر را در یخچال استراحت دهید و سپس با وردنه به شکل نازک پهن کنید. شیرینی‌ها را قالب بزنید و سپس با مخلوط شیر، قند و تخم مرغ رومال کنید. سپس شیرینی را در فر بگذارید تا آماده شود.

در این مطلب از مجله اسنپ فود همراه ما باشید، زیرا قصد داریم تا طرز تهیه شیرینی خشک کره ‌ای را با چند مدل مختلف آموزش دهیم. البته علاوه بر شیرینی کره‌ای، طرز تهیه شیرینی زبان خانگی نیز انتخاب جذابی است تا کام خود را شیرین کنید.

شیرینی کره ای
تعداد نفرات ۴ نفر
زمان آماده‌سازی ۲۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه شیرینی کره ای خانگی

انواع شیرینی کرهای را می‌توان به چندین و چند روش مختلف تهیه کرد؛ اما چیزی که در تمامی این شیرینی‌ها مشترک است، طعم بسیار لذیذ و بافت دوست‌داشتنی آن‌ها بوده که باعث می‌شود تا شیرینی کره ای به یکی از خوراکی‌های پرطرفدار عید تبدیل شود. درست كردن شیرینی ساده کره‌ای آسان است و می‌توان این شیرینی خوشمزه را در منزل آماده کرد. از آنجایی که مواد اولیه این شیرینی‌ ساده هستند و در هر خانه‌ای پیدا می‌شوند، طبخ آن‌ کاری راحت و کم هزینه است.طرز تهیه شیرینی کره ای ساده

مواد اولیه شیرینی ساده کره ای

در طرز تهیه شیرینی کره ای ساده ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ ۴ عدد
پودر قند (برای پخت شیرینی) ۱ لیوان
شیر ۱ قاشق چایخوری
آرد به میزان لازم
پودر قند (برای تزیین) ۱ قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی کره ای ساده

برای پخت این شیرینی ساده با ارد و شکر مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: برای تهیه شیرینی کره‌ ای نرم ابتدا اجازه دهید تا کره در دمای آشپزخانه نرم شود. برای این کار حدود 15 دقیقه قبل از شروع پخت شیرینی، کره را از یخچال بیرون بیاورید.
  • مرحله دوم: کره نرم شده را هم بزنید و هم‌زمان پودر قند را آهسته آهسته به آن اضافه کنید. البته حدود یک قاشق از پودر قند را برای تزیین روی شیرینی کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: در این مرحله 3 عدد زرده تخم‌مرغ را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کنید. توجه داشته باشید که زرده‌ها را باید یکی یکی اضافه کرده و پس از افزودن هر یک، مخلوط را به خوبی هم بزنید.
  • مرحله چهارم: در این بخش از کار باید آرد را اضافه کنید و همان‌طور که گفتیم مقدار آرد کاملا مشخص نیست و به میزان مواد شما بستگی دارد. اضافه کردن آرد را هم به صورت کم کم و تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست آمده، چسبندگی زیادی نداشته باشد.
  • مرحله پنجم: خمیر کره ای شیرینی را حدود 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. البته برای این کار، خمیر را درون یک کیسه فریزری بگذارید.
  • مرحله ششم: پس از سپری شدن این مدت زمان، خمیر را از یخچال خارج کنید، با وردنه به شکل بسیار نازک پهن کرده و سپس قالب بزنید.
  • مرحله هفتم: روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید یا آن را چرب کنید و سپس شیرینی‌ها را درون سینی بچینید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله باید مواد رومال را آماده کرده و با برس روی شیرینی بکشید. برای این کار شیر، یک قاشق پودر قند باقی مانده و یک عدد زرده تخم‌مرغ را با هم ترکیب کنید و روی خمیر بمالید.
  • مرحله نهم: سینی را درون فر قرار دهید و شیرینی‌ کره ای را در دمای 150 درجه سانتی‌گراد و به مدت 10 دقیقه بپزید. البته در طرز تهیه شیرینی کره ای بدون فر، می‌توانید در این مرحله از حرارت غیرمستقیم گاز استفاده کنید.

نکات مهم هنگام پخت شیرینی ساده کره ای

برای پخت این شیرینی با کره نکات زیر را در نظر داشته باشید تا نتیجه کار کاملا ایده آل شود:

نکات مهم هنگام پخت شیرینی ساده کره ای

  • از پودر پسته هم می‌توانید برای تزیین شیرینی کره ای استفاده کنید.
  • این نکته را به یاد داشته باشید که اضافه کردن بیش از اندازه آرد، باعث خشک شدن خمیر و شکستن شیرینی‌ها هنگام پخت می‌شود.
  • از حدود 15 دقیقه قبل از قرار دادن شیرینی‌ها درون فر، آن را روشن کنید تا کاملا گرم شود.
  • نشانه پخت شیرینی‌ها طلایی شدن رنگ آن‌ها است.
  • برای تهیه این نوع شیرینی بهتر است از قالبی استفاده کنید که مرکز آن سوراخ باشد.
  • قطر خمیر، هنگام قالب زدن باید حدود 3 میلی‌متر باشد.

طرز تهیه شیرینی کره ای سوئدی

برای خوردن شیرینی سوئدی کره ای نیاز نیست تا به این کشور سفر کنید. اگر اهل شیرینی پختن باشید و مواد اولیه این مدل شیرینی کره ای جدید را هم تهیه کنید، بدون دردسر می‌توانید شیرینی‌های خوشمزه سوئدی را در خانه بپزید و هنر خود را به نمایش بگذارید.تهیه شیرینی کره ای سوئدی

مواد اولیه شیرینی سوئدی کره ای

برای دنبال کردن طرز تهیه ی شیرینی کره ای سوئدی ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره نرم شده ۱ پیمانه
آرد سفید ۲ پیمانه
پودر قند نصف پیمانه
هل یک چهارم قاشق چایخوری
مغز گردو به مقدار کافی
خلال پسته و پودر قند (برای تزیین) به مقدار کافی

دستور پخت شیرینی کره ای سوئدی

برای طرز تهیه شیرینی کره ای گردویی، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: کره نرم شده را با پودر قند ترکیب کنید و هم زدن مواد را تا جایی ادامه دهید که مخلوط مورد نظر تغییر رنگ دهد.
  • مرحله دوم: آرد را دو بار الک کرده و سپس پودر هل را به خوبی با آرد مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده را آرام آرام با مخلوط کره و پودر قند ترکیب کرده و هم بزنید.
  • مرحله سوم: اضافه کردن آرد را تا جایی ادامه دهید که خمیر به دست نچسبد و البته از طرف دیگر نباید خشک باشد.
  • مرحله چهارم: از حدود 15 دقیقه قبل، فر را با دمای 160 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود.
  • مرحله پنجم: کف سینی فر، کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی قرار دهید و از مایه به اندازه یک فندق بردارید.
  • مرحله ششم: وسط خمیر یک تکه گردو قرار دهید، سپس خمیر را گلوله کرده و روی سینی فر بچینید. برای تزیین شیرینی سوئدی کره ای هم می‌توانید از خلال پسته استفاده کنید.
  • مرحله هفتم: در انتها سینی را حدود 20 دقیقه یا کمتر در فر قرار دهید تا شیرینی‌ها پخته و تغییر رنگ دهند.
  • مرحله هشتم: پس از درآوردن سینی از فر، شیرینی‌ کره ای سوئدی را با پودر قند تزیین کنید.

نکات مهم هنگام پخت شیرینی سوئدی کره ای

در دستور شیرینی کره ای سوئدی نکات زیر را حتما رعایت کنید:

  • خمیر شیرینی سوئدی باید لطیف باشد، از اضافه یا کم ریختن آرد در ترکیب آن خودداری کنید. برای این کار می‌توانید به اندازه یک شیرینی از مواد بردارید و در دمای سرد فریزر قرار دهید. در صورتی که خمیر پخش نشد، مشخص است که مقدار آرد شیرینی، کاملا کافی بوده است.
  • برای اینکه از اندازه کره هنگام پیمانه کردن آن مطمئن باشید، باید کره را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید.

طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری

نوع دیگری از شیرینی‌های کره ای، نمونه‌ای است که دستور پخت آن مختص سبزوار است. اگر دوست دارید تا این نوع شیرینی خوشمزه را هم بخورید، می‌توانید آن را در منزل و با ساده‌ترین مواد اولیه تهیه کنید.تهیه شیرینی کره ای سبزواری

مواد اولیه شیرینی سبزواری کره ای

در اولین گام برای تهیه شیرینی سبزواری کره ای، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کره ۲۰۰ گرم
آرد سفید ۲۵۰ گرم
پودر قند ۷۰ گرم
نشاسته ذرت نصف پیمانه
وانیل نصف قاشق چایخوری
میوه خشک و گردو (برای تزیین) به مقدار دلخواه

دستور تهیه شیرینی کره ای سبزواری

در این اموزش شیرینی کره ای مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  • مرحله اول: در اولین گام، فر را با دمای 175 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا فضای داخلی آن گرم شود.
  • مرحله دوم: کره را از چندین دقیقه قبل بیرون از یخچال و در دمای محیط بگذارید تا نرم شود.
  • مرحله سوم: کره را درون یک ظرف ریخته و با وانیل و پودر قند ترکیب کنید.
  • مرحله چهارم: سپس نوبت به اضافه کردن آرد و نشاسته ذرت می‌رسد. این کار را کم کم انجام دهید و آن‌قدر مخلوط را هم بزنید تا مایع شبیه به خامه هم زده شود.
  • مرحله پنجم: در این مرحله یک کاغذ روغنی پوستی کف سینی فر پهن کنید و از مواد به اندازه یک قاشق بردارید. توجه داشته باشید که بین هر شیرینی فاصله مناسبی ایجاد شود.
  • مرحله ششم: در صورت تمایل می‌توانید از میوه‌های خشک متنوع و حتی گردو برای تزیین وسط شیرینی استفاده کنید.
  • مرحله هفتم: در انتها نوبت به طبخ شیرینی‌های کره ای می‌‌رسد. در این مرحله سینی را حدود 15 دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا رنگ شیرینی‌ها متمایل به کرم شود.

نکات مهم هنگام پخت شیرینی سبزواری کره ای

برای طرز تهیه شیرینی کره ای سبزواری، نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • برای مخلوط کردن مواد می‌توانید از دستگاه غذاساز استفاده کنید.
  • از هم زدن بیش از حد مواد خودداری کنید.
  • در صورت سفت بودن مواد می‌توانید مقدار کره بیشتری اضافه کنید؛ البته کرد باید به دمای محیط رسیده باشد. در ضمن با کم کم اضافه کردن آرد دچار این مشکل نخواهید شد.
  • به جای استفاده از کاغذ روغنی می‌توانید کف سینی را چرب کنید؛ البته در این صورت احتمالا کف شیرینی‌ها برشته‌تر شود.

طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص

شیرینی‌های کره‌ ای را می‌توانید به شکل مخصوص تهیه کنید و نه تنها در اعیاد، بلکه برای مصرف روزمره و حتی سرو در مجالس و مهمانی‌ها نیز مورد استفاده قرار دهید. برای پخت این شیرینی دستورالعمل زیر را دنبال کنید.تهیه شیرینی کره ای مخصوص

مواد اولیه شیرینی مخصوص کره ای

مواد اولیه برای طبخ این شیرینی مخصوص، به شرح زیر هستند:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید ۲ فنجان
تخم مرغ ۱ عدد
کره خرد شده ۱ فنجان
شکر سه چهارم فنجان
نمک نصف قاشق چایخوری
پوست لیمو رنده شده ۱ قاشق چایخوری
پوست پرتقال رنده شده ۱ قاشق چایخوری
وانیل ۲ قاشق چایخوری
شکر (برای تزیین) به میزان کافی

دستور پخت شیرینی کره ای مخصوص

برای طرز تهیه شیرینی کره ای مخصوص، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:دستور پخت شیرینی کره ای مخصوص

  • مرحله اول: فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا کاملا گرم شود.
  • مرحله دوم: تمامی مواد شیرینی شامل آرد، تخم مرغ، کره، شکر، نمک، پوست لیمو، پوست پرتقال و وانیل را درون غذاساز بریزید و اجازه دهید تا با دور کند، با یکدیگر مخلوط شوند.
  • مرحله سوم: در این مرحله برای استراحت دادن به خمیر شیرینی، آن را درون یک پوشش پلاستیکی بگذارید و به مدت 20 دقیقه در دمای یخچال استراحت دهید.
  • مرحله چهارم: خمیر را از یخچال در آورید، روی تخته یا سطح کار آردپاشی شده پهن کنید و سپس آن را قالب بزنید.
  • مرحله پنجم: روی سینی فر یک کاغذ پوستی پهن کرده و شیرینی‌ها را روی آن بچینید.
  • مرحله ششم: برای تزیین شیرینی‌ها روی آن‌ها شکر بپاشید و سپس شیرینی‌ها را به مدت 10 دقیقه داخل فر بپزید. پخت شیرینی را تا جایی ادامه دهید که رنگ آن کرم متمایل به قهوه‌ای شود؛ بنابراین ممکن است این زمانی مدتی کمتر یا بیشتر باشد.
  • مرحله هفتم: شیرینی‌های پخته شده را روی یک توری مخصوص قرار دهید تا خنک شوند، سپس درون یک ظرف درب بسته نگهداری کنید.

نکات مهم هنگام پخت شیرینی مخصوص کره ای

نکات مهم طبخ این شیرینی را مطابق موارد زیر در نظر داشته باشید:

  • مخلوط کردن مواد اولیه شیرینی کره ای را تا جایی ادامه دهید که فرم پوره سیب‌زمینی به خود بگیرد.
  • قطر خمیر برای قالب زدن باید حدود 1 سانتی‌متر باشد.
  • اگر تمایل دارید که شیرینی‌های کره‌ای به شکل دکمه‌ای درآیند، باید از یک قالب گرد استفاده کنید.
  • هنگام پهن کردن خمیر باید مطمئن شوید که ضخامت تمامی قسمت‌های خمیر به یک اندازه باشد.
  • به جای استفاده از قالب می‌توانید از لیوان برای فرم دادن به شیرینی استفاده کنید. در این صورت باید با استفاده از یک سیخ چوبی، در مرکز شیرینی حدود 4 سوراخ ایجاد کنید.
  • اگر میزان خمیر زیاد بود می‌توانید آن را به دو نیمه مساوی تقسیم کرده و پس از قالب زدن و پخت قسمت اول، سراغ مابقی خمیر بروید.

ترفندهایی برای پخت بهتر شیرینی کره ای

برای طرز تهیه شیرینی کره ای به شیوه‌ای بهتر و ایده آل، ترفندهای زیر را مورد توجه قرار دهید:

  • در طرز تهیه شیرینی‌هایی که از کره به عنوان پایه کار استفاده می‌شود، باید حتما مطابق دستورالعمل پیش بروید. برای مثال در برخی دستورها کره نرم شده و در برخی دیگر کره سرد را پیشنهاد می‌کنند که در نتیجه نهایی تفاوت زیادی خواهد داشت. در این مقاله منظور از کره نرم شده، کره‌ای است که با فشار انگشت، کمی حالت فرو رفته پیدا کند نه اینکه به طور کامل ذوب شود.
  • از دیگر ترفندهای شیرینی و کیک‌پزی این است که تمامی مواد را به دمای محیط برسانید و این نکته در مورد آرد و تخم‌مرغ نیز صادق است. این ترفند در مقاله طرز تهیه شیرینی بهشتی نیز رعایت شده بود و به طور کلی در پخت اکثر شیرینی‌های مختلف، حائز اهمیت است.

ترفندهایی برای پخت بهتر شیرینی کره ای

  • در هر دستورالعمل دمای فر را مورد توجه قرار دهید و حین پخت به هر دلیلی از باز کردن فر خودداری کنید.
  • از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید.
  • مواد لازم را به اندازه و مطابق دستورالعمل به کار ببرید. برای مقدارهای دقیق و محاسبه شده به گرم، حتما از ترازوی آشپزخانه کمک بگیرید.
  • یاد بگیرید که چگونه دمای فر خود را تنظیم کرده و با آن کار کنید، زیرا ممکن است نقطه داغ شدن یک فر با دیگری متفاوت باشد؛ بنابراین نمی‌توان یک نسخه دمایی برای تمامی فرها پیشنهاد کرد.

روش نگهداری شیرینی کره ای

شیرینی کره ای از جمله شیرینی‌هایی است که مدت زمان زیادی قابلیت نگهداری ندارد. پس از پخت شیرینی‌ها، اجازه دهید تا خنک شوند و سپس آن‌ها را داخل ظرفی درب‌دار بچینید. این شیرینی را داخل یخچال بگذارید که تا ۶ روز سالم می‌ماند. برای افزایش ماندگاری شیرینی کره‌ای نیز می‌توانید، آن را به مدت ۲ هفته فریز کنید.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی کره ای

برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی کره ای، دقت داشته باشید که شیرینی‌ها بیرون از یخچال نمانند. همچنین ظرف نگهداری شیرینی باید درب‌دار باشد تا بافت شیرینی تغییر نکرده و خشک نشود.

سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود

در این مطلب، به معرفی 4 دستورالعمل مختلف پخت شیرینی کره ای به عنوان یک نمونه از طرز تهیه شیرینی خانگی ساده پرداختیم. طرز تهیه شیرینی های کره ای نه تنها به مواد اولیه‌ای ساده و دم دستی نیاز دارند، بلکه نحوه پخت آن‌ها نیز آسان است. همچنین تمامی نکاتی که برای طبخ یک شیرینی خوشمزه لازم دارید را در اختیار شما قرار دادیم.

با این وجود، به نظر می‌رسد که همچنان سفارش آنلاین شیرینی به عنوان بهترین و سریع‌ترین راه‌حل مطرح بوده تا شیرینی مورد نظر خود را از طریق اسنپ فود، به صورت اینترنتی خریداری کرده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.

سوالات متداول

پس از چه مدت زمانی شیرینی کره ای داخل فر آماده می‌شود؟

انواع مختلف شیرینی کره ای پس از ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فر پخته می‌شوند. نشانه پخت و آماده شدن شیرینی‌های کره‌ای نیز تغییر رنگ خمیر شیرینی است.

آیا می‌توان شیرینی کره ای بدون فر درست کرد؟

بله، برای درست کردن شیرینی کره ای بدون فر، شیرینی‌ها را داخل یک سینی فلزی با کاغذ روغنی کوچک بچینید. روی گاز شعله پخش‌کن قرار دهید و قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید. کف قابلمه یک کاسه قرار دهید و سپس سینی را روی کاسه بگذارید. درب قابلمه را دم‌کنی بکشید و منتظر بمانید تا شیرینی با حرارت ملایم آماده شود.

شیرینی کره ای را چگونه نگهداری کنیم؟

برای نگهداری از شیرینی کره‌ای، آن‌ها را داخل ظرف درب‌دار بچینید و در یخچال قرار دهید. با این کار شیرینی در حدود ۶ روز سالم و تازه می‌ماند.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(4 دیدگاه)

doost
03 اسفند 1401

خیلی دوست داشتم این مقالتون رو، همه مدلاش رو کامل خوندم و الان خیلی دوست دارم خودم درست کنم. مرسی

  • Snappfood
    03 اسفند 1401

    سلام دوست عزیز ممنونیم که کامنت گذاشتین و خوشحالیم که از این مطلب خوشتون اومده. پیشنهاد میکنم مطلب زیر که درباره انواع شیرینی خشک ایرانی نوشته شده است را نیز مطالعه کنید. https://blog.snappfood.ir/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%DA%A9/

نیلی
03 اسفند 1401

خیلی خوشمزه و ساده بود، مرسی از آموزش خوبتون. همه چیزارو کامل توضیح داده بودین واقعا عالی بود خسته نباشید

  • Snappfood
    03 اسفند 1401

    سلام نیلی عزیز مرسی که کامنت گذاشتید و خیلی خوشحالیم که از این مطلب لذت بردید و تونستید این شیرینی خوشمزه رو درست کنید و لذت ببرید. اگر به این نوع مطالب علاقه دارید پیشنهاد میکنم مطلب زیر که درباره طرز تهیه شیرینی برنجی نوشته شده است را مطالعه کنید. https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC%DB%8C/

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود