طرز تهیه شیرینی زبان خانگی + فوت و فن تهیه آن

طرز تهیه شیرینی زبان
به این مقاله امتیاز دهید

 شیرینی زبان یکی از محبوب‌ترین شیرینی‌های ایرانی است. این شیرینی هم مانند دانمارکی یا انواع رولت برای پذیرایی در جشن‌های مختلف استفاده می‌شود. مهم‌ترین قسمت در طرز تهیه شیرینی زبان آماده کردن خمیر هزارلا است. این خمیر در پخت شیرینی‌های دیگری مانند ناپلئونی، پاپیون و دانمارکی نیز استفاده می‌شود. نحوه پخت خمیر هزارلا به این صورت است که در زمان پخت لایه لایه می‌شود. با این حال آماده سازی آن با دستور پختی که در ادامه برای شما تهیه شده است، امری آسان است. می‌توانید این خمیر را به صورت آماده نیز خریداری کنید. طرز تهیه شیرینی زبان به روش‌های مختلف را در ادامه آورده‌ایم.

شیرینی زبان خانگی

تعداد نفرات 8 نفر
زمان آماده سازی 180 دقیقه
زمان پخت 45 دقیقه
میزان سختی متوسط

شیرینی زبان با خمیر هزارلا

برای تهیه شیرینی زبان مانند هر کیک یا شیرینی دیگری باید مواد و ابزار لازم را در اختیار داشته باشید. بنابراین مواد لازم برای شیرینی زبان با خمیر هزارلا و مراحل تهیه آن را به دقت مطالعه و اجرا کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد سفید 300 گرم
کره 150 گرم
وانیل نصف قاشق چای خوری
آبلیمو 1 قاشق چای خوری
نمک 1 قاشق چای خوری
آب خنک 1 فنجان

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان

برای تهیه شربت شیرینی زبان به مواد زیر نیاز داریم:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
عسل 3/1 پیمانه
آب 2 قاشق غذاخوری
گلاب 3/1 قاشق چای خوری
شکر مقدار کم

مراحل تهیه خمیر شیرینی زبان

تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا

طرز تهیه خمیر شیرینی زبان را به صورت مرحله به مرحله آورده ایم. مراحل را به ترتیب انجام دهید تا شیرینی با کیفیت بالا تهیه کنید:

  • مرحله اول: توجه داشته باشید که کره باید حداقل به مدت 2 ساعت در فریزر باشد تا کاملا سفت شود.
  • مرحله دوم: از طرفی دیگر آب خنک و آب‌لیمو را با هم کاملا ترکیب کنید و ظرف را کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: در کاسه‌ای بزرگ آرد و نمک را مخلوط کرده و در فریزر قرار دهید تا به خوبی خنک شود.
  • مرحله چهارم: کره و ظرف آرد را از فریزر بیرون بیاورید و کره را روی آرد سریع رنده کنید. سپس کره را با ترکیب آرد و نمک مخلوط کنید. دقت کنید که برای تهیه خمیر هزارلا، لازم است که همه مواد خنک باشند. خنک بودن باعث می‌شود که خمیر بعد از پخت ترد و لایه لایه شود بنابراین ضروری است که آب خنک استفاده کنید و موادی که اشاره شد را در فریزر قرار دهید.
  • مرحله پنجم: ترکیب آب خنک و آب‌لیمو را در حدی که خمیر شکل بگیرد به مخلوط اضافه کنید. میزان زیاد آب و آب‌لیمو در ترکیب آرد و کره مانع از ورقه ورقه شدن خمیر آماده می‌شود.
  • مرحله ششم: آرد، آب و کره را با چاقو با هم ترکیب کنید. سپس به آرامی خمیر را با نوک انگشتان خود ورز دهید تا یکدست شود. ورز دادن با نوک انگشتان مانع از انتقال زیاد حرارت به مخلوط و آب شدن کره می‌شود.
  • مرحله هفتم: زمانی که خمیر یکدست شد می‌توانید آن را به صورت توپک‌های کوچک درآورید و مقداری پهن نمایید. سپس خمیر را با پلاستیک بپوشانید و ۱ ساعت در فریزر قرار دهید. هرچه بیشتر خمیر در فریزر نگهداری شود ماندگاری بهتری خواهد داشت.

اکنون خمیر برای تهیه شیرینی زبان آماده است.

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی

شیرینی زبان با خمیر هزارلا

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی با خمیر هزارلا به صورت زیر است:

  • مرحله اول: فر را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا به خوبی گرم شود. بهتر است بدانید دمای فر برای تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا بیشتر از دیگر انواع خمیر است اما بیشتر از این مقدار نباید بشود.
  • مرحله دوم: سینی فر را با کاغذ روغنی و کمی آرد که روی آن پاشیده‌اید، آماده کنید.
  • مرحله سوم: خمیر را از فریزر درآورید تا بتوانید به راحتی آن را شکل دهید یا اینکه برش بزنید.
  • مرحله چهارم: در کاسه کوچکی عسل، آب و گلاب را به خوبی ترکیب کنید و کنار بگذارید. دقت کنید که میزان عسل بر اساس سلیقه شما تنظیم می‌شود.
  • مرحله پنجم: خمیر هزارلا را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و روی آن را نیز کمی آرد بپاشید. اکنون خمیر را به قطر ۱ تا ۱٫۵ سانتی‌متر پهن کنید.
  • مرحله ششم: با استفاده از هر قالبی که دوست دارید، خمیر را برش بزنید، قالب شما می‌تواند بیضی شکل یا مستطیل شکل باشد. در صورت نداشتن قالب می‌توانید خمیر را با چاقو مستطیلی شکل برش بزنید. سپس روی آن کمی شکر بپاشید.
  • مرحله هفتم: قلم‌موی نرمی را به شربت عسل آغشته کرده و روی خمیر بکشید. این کار پیش از قالب زدن نیز امکان‌پذیر است.
  • مرحله هشتم: قطعات برش زده را روی سینی قرار دهید. سپس سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.
  • مرحله نهم: بعد از پخت کامل شیرینی‌ها، آن‌ها را از فر خارج کنید و رویشان قلم‌موی آغشته به شربت و عسل بکشید.
  • مرحله دهم: در مرحله آخر می‌توانید روی شیرینی‌های خود پودر پسته و یا شکر بریزید.

علاوه بر خمیر هزارلا می‌توان شیرینی زبان را با خمیر یوفکا نیز تهیه کرد. خمیر یوفکا یا خمیر فیلو خمیری است که مایه خمیر یا بیکینگ پودر ندارد و لازم نیست که پف کند. از این خمیر در تهیۀ شیرینی ناپلئونی و باقلوا نیز استفاده می‌شود و ما در ادامه تهیۀ شیرینی زبان با خمیر یوفکا را آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم خمیر یوفکا یا فیلو به هیچ وجه مایه خمیر یا بکینگ پودر ندارد. شما می‌توانید این خمیر را آماده خریداری کنید. با این حال با پیروی از دستور پخت زیر می‌توانید شیرینی زبان با خمیر آماده یوفکا یا فیلو را به آسانی تهیه کنید. همین طور شما با سفارش آنلاین از کافه نیز امکان تهیه انواع شیرینی بدون نیاز به زمان و مراجعه حضوری را خواهید داشت.

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا به شرح زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
خمیر یوفکا 10 ورق
کره 200 گرم
پودر شکر 4 قاشق چای خوری
گردوی خرد شده 1 پیمانه
دارچین 1 قاشق چای خوری
نمک به مقدار خیلی کم

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان به این صورت است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب 5/1 پیمانه
شکر 5/1 پیمانه
آبلیمو ترش 1 قاشق چای خوری

مراحل پخت شیرینی زبان با خمیر آماده

طرز تهیه شیرینی زبان به روش قنادی

در ادامه  طرز تهیه شیرینی زبان مرحله به مرحله را آورده‌ایم. برای یادگیری طرز تهیه شیرینی زبان بدون خمیر هزارلا با ما همراه باشید:

  • مرحله اول: فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.
  • مرحله دوم: پودر شکر و دارچین را به گردوی خرد شده اضافه ‌کنید. مواد را به طور کامل مخلوط کرده و کنار بگذارید
  • مرحله سوم: کره خود را ذوب کرده و میز کار خود را با آن چرب کنید. حال می‌توانید خمیر یوفکا را روی میز کار کهکره‌ای شده است پهن کنید.
  • مرحله چهارم: مخلوطی که در مرحله اول آماده کرده بودید روی خمیر یوفکا بریزید و آن را رول کنید.
  • مرحله پنجم: برای رول کردن خمیر باید آن را به وسط عرض تا کنید بنابراین دقت کنید که ۵ سانتی‌متر دو طرف خمیر را خالی بگذارید که به راحتی رول شود.
  • مرحله ششم: رول‌های خود را با کره ذوب شده کامل چرب کنید.
  • مرحله هفتم: کاغذ روغنی را روی سینی قرار دهید و رول‌های خود را روی سینی بگذارید.
  • مرحله هشتم: سینی خود را به مدت 15 الی 20 دقیقه درون فر قرار دهید تا به خوبی حرارت ببیند.
  • مرحله نهم: در همین ۲۰ دقیقه آب و شکر را مخلوط کرده و به خوبی حرارت دهید تا غلیظ شود.
  • مرحله دهم: سپس آب‌لیمو را به شربت اضافه کنید و به طور کامل هم بزنید. نهایتاً غلظت شهد آماده شده را بررسی کنید.
  • مرحله یازدهم: هم‌زمان با خروج شیرینی‌ها از فر، شهد داغ را روی آن بریزید. منتظر بمانید تا کامل جذب شیرینی شود.

در پایان، پیشنهاد می‌کنیم که اگر به شیرینی علاقه دارید، حتما مقاله طرز تهیه شیرینی آلمانی را نیز مطالعه کرده و در خصوص نحوه تهیه این شیرینی خوشمزه اطلاعات کاملی کسب کنید.

شیرینی زبان ترد و خوشمزه را از اسنپ فود سفارش دهید…

بنابراین با دستور پخت فوق نحوه تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و یوفکا آشنا شدید. می‌توانید خمیر را آماده خریداری کنید تا پخت آن با سرعت بیشتر و آسان‌تر انجام شود. در پایان پیشنهاد می کنیم طرز تهیه شیرینی دانمارکی را هم بخوانید تا تجربه جذاب پخت این شیرینی جذاب را از دست ندهید. به علاوه شما می‌توانید به جای تهیه این شیرینی در منزل، از امکان سفارش آنلاین شیرینی زبان از اسنپ فود استفاده کرده و به راحتی هر مقدار از این شیرینی را که مایل باشید؛ در محل آدرس خود از بهترین شیرینی فروشی‌های محدوده خود، تحویل بگیرید.

سوالات متداول

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان چیست؟

آرد سفید، کره، وانیل، آب لیمو، نمک و آب سرد برای تهیه شیرینی زبان نیاز دارید. همچنین برای شربت این شیرینی به عسل، آب، گلاب و شکر نیاز دارید.

کره و ظرف آرد را از فریزر بیرون بیاورید و کره را روی آرد سریع رنده کنید. سپس کره را با ترکیب آرد و نمک مخلوط کنید. دقت کنید که برای تهیه خمیر هزارلا، لازم است که همه مواد خنک باشند. ترکیب آب خنک و آب‌لیمو را در حدی که خمیر شکل بگیرد به مخلوط اضافه کنید. آرد، آب و کره را با چاقو با هم ترکیب کنید.

خمیر هزارلا را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و روی آن را نیز کمی آرد بپاشید. اکنون خمیر را به قطر ۱ تا ۱٫۵ سانتی‌متر پهن کنید. با استفاده از هر قالبی که دوست دارید، خمیر را برش بزنید، قالب شما می‌تواند بیضی شکل یا مستطیل شکل باشد. در صورت نداشتن قالب می‌توانید خمیر را با چاقو مستطیلی شکل برش بزنید. سپس روی آن کمی شکر بپاشید.

قطعات برش زده را روی سینی قرار دهید. سپس سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بعد از پخت کامل شیرینی‌ها، آن‌ها را از فر خارج کنید و رویشان قلم‌موی آغشته به شربت و عسل بکشید.

مخلوطی که در مرحله اول آماده کرده بودید روی خمیر یوفکا بریزید و آن را رول کنید. برای رول کردن خمیر باید آن را به وسط عرض تا کنید بنابراین دقت کنید که ۵ سانتی‌متر دو طرف خمیر را خالی بگذارید که به راحتی رول شود. رول‌های خود را با کره ذوب شده کامل چرب کنید.

پودر شکر و دارچین را به گردوی خرد شده اضافه ‌کنید. مواد را به طور کامل مخلوط کرده و کنار بگذارید.

نظرات کاربران

human
03.اسفند.1401

مال کن که مثل شیرینی پزی های بیرون نشد قطعا ولی همچین بد هم نبود. کار سختشم همون خمیرشه، پیشنهاد میکنم یبار امتحان کنید.

lola
03.اسفند.1401

عالی بود، جالب بود که چند راه برای خمیرش داشت. عالی عالی عالی