معرفی آرد نخودچی همراه با طرز تهیه، خواص و موارد مصرف
اگر اهل درست کردن دسرها و شیرینیهای خانگی باشید، حتما بارها از آردنخودچی استفاده کردهاید. این آرد نرم و لطیف، بافت خوبی به شیرینیها میدهد و در تهیه انواع غذاها هم میتوان از آن استفاده کرد. اما آیا میدانید این آرد چه تفاوتهایی با آرد گندم دارد؟ آیا خواص آن را میشناسید و آیا میدانید که چطور باید در منزل یک آرد نخودچی باکیفیت و خوشرنگ درست کنید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، این مقاله از اسنپ فود را بخوانید و حتما استفاده از این آرد پرخاصیت را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید.
آرد نخودچی چیست ؟
آرد نخودچی حاصل آسیاب کردن نخود خشک است و ترکیبات غذایی ارزشمندی دارد. این آرد پرخاصیت سرشار از فیبر و پروتئین است و در عین حال، هیچ گلوتنی ندارد؛ بنابراین، جایگزین مناسبی برای آرد گندم محسوب میشود. همچنین لازم است بدانید که این نوع آرد، فرایند تصفیه آردهای متداول را طی نمیکند و بنابراین یک منبع غنی از ویتامینهای گروه B به شمار میآید. این را هم اضافه میکنیم که آرد نخودچی منبعی غنی از املاح معدنی مفید مانند آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و منگنز است و با محتوای کربوهیدراتی خود، انرژی مورد نیاز بدن را بهخوبی تأمین میکند.
طرز تهیه آرد نخودچی
برای تهیه این آرد پرخاصیت به روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا مقداری نخود مرغوب تهیه کرده و پس از شستن نخودها، آنها را با مقداری آب سرد به مدت 12 ساعت بخیسانید.
- مرحله دوم: در طول این مدت، چندین بار آب نخودها را عوض کنید تا بوی ترشیدگی ایجاد نشده و نفخ نخودها هم گرفته شوند.
- مرحله سوم: در ادامه، نخودهای خیسخورده را داخل قابلمهای مناسب ریخته و مقداری کافی آب اضافه کنید. دقت کنید که آب باید کاملا سطح نخودها را بپوشاند.
- مرحله چهارم: حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب نخود به جوش آید.
- مرحله پنجم: با جوشیدن آب، مقداری کف روی آب تشکیل میشود. با یک ملاقه کفها را بگیرید؛ این کار ضرورت دارد و مانع از کدر شدن رنگ آرد نخودچی میشود.
- مرحله ششم: پخت نخودها حدود 2 ساعت زمان میبرد. نخودها باید کاملا مغزپخت شوند، اما شکل ظاهری آنها هم باید حفظ شود.
- مرحله هفتم: حالا نخودها را آبکش کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند. خنک شدن نخود باید در حدی باشد که دست شما را نسوزاند.
- مرحله هشتم: در ادامه، پوست نخودها را با دست جدا کرده و آنها را روی پارچهای تمیز پهن کنید.
نکته: ریختن مقداری از آب نخود پخته شده روی نخودها، کندن پوست آنها را آسانتر میکند.
- مرحله نهم: حالا باید چند روز صبر کنید تا نخودها کاملا در دمای محیط خشک شوند. به طور معمول، این کار بین 4 تا 5 روز زمان میبرد.
- مرحله دهم: حالا نخودهای خشکشده را داخل آسیاب ریخته و چند پالس بزنید. سپس، آرد حاصل را از صافی گذرانده و دوباره تکههای درشت را آسیاب کنید.
- مرحله یازدهم: در نهایت، تمام آرد را یکبار دیگر آسیاب کنید تا پودری یکدست و کاملا نرم حاصل شود.
- مرحله دوازدهم: حالا آرد را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس، 1 قسمت را داخل تابهای مناسب و روی حرارت خیلی کم به مدت 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا آرد نخودچی بو داده هم داشته باشید.
نکته مهم: دقت کنید که تفت دادن آرد نخودچی باید به حدی باشد که بوی خامی آرد از بین برود و کمی تیرهتر شود. آرد نخودچی را در حین تفت دادن مدام هم بزنید و مراقب باشید که نسوزد.
شرایط نگهداری آرد نخودچی
آرد نخودچی را در ظرفی شیشهای و دربدار ریخته و در یخچال بگذارید یا اینکه در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. به این ترتیب، این آرد بین 6 تا 7 ماه ماندگاری دارد و برای تهیه انواع غذاها میتوان از آن استفاده کرد.
آرد نخودچی در چه غذاهایی استفاده می شود ؟
به طور کلی آردهای تهیه شده از حبوبات، هنگام حل شدن در آب، حالت ژلهای پیدا میکنند و بنابراین انتخابی مناسب برای شیرینیپزی هستند. برای استفاده از آرد نخودچی در غذاها و شیرینیها، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- آرد نخودچی بو داده برای تهیه انواع کیک و شیرینی کاربرد دارد و برای مثال، شیرینی نخودچی، کیک صبحانه نخودچی و شیرینی برشتوک از انتخابهای پیش روی شما خواهند بود.
- آرد نخودچی خام را برای غلظت بخشیدن به انواع سوپ و خوراک به کار ببرید. همچنین میتوانید از آن در تهیه انواع کوکو، کتلت و کوفته استفاده کنید. البته غذاهای هندی مانند پاکورا را هم از قلم نیندازید.
- این آرد میتواند جایگزینی مناسب برای تخممرغ باشد. این موضوع بخصوص برای گیاهخواران قابل توجه است.
جالب است بدانید که استفاده از این آرد در تهیه انواع ماسکهای زیبایی پوست هم کاربرد دارد و استفاده از آن نتایج فوقالعادهای ایجاد میکند.
خواص آرد نخودچی
استفاده از آرد نخودچی به روشهای مختلفی به سلامتی بدن کمک میکند. در ادامه، به چند مورد از فواید این آرد پرخاصیت اشاره میکنیم:
- آرد نخودچی منبعی غنی از فیبرهای محلول و نامحلول است و به همین علت به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکند.
- به طور کلی، حبوبات شاخص گلیسمی پایینی دارند و در این بین، شاخص گلیسمی آرد نخود برابر 10 است. بنابراین، مصرف این آرد برای مبتلایان به دیابت توصیه میشود. بهعلاوه، فیبر موجود در این نوع آرد، سرعت جذب قند خون را کاهش داده، به کنترل اشتها کمک میکند و مانع اضافه وزن مرتبط با دیابت میشود.
- گفتیم که آرد نخود، میزان کلسترول را پایین میآورد و این موضوع به طور ضمنی، سلامت قلب و عروق را تضمین میکند. همچنین این آرد حاوی پتاسیم است و این ماده معدنی هم نقش مؤثری در پایین آوردن فشار خون دارد.
- مقادیر فراوان فیبر و پروتئین موجود در آرد نخودچی به کاهش وزن کمک میکنند.
- این آرد گزینهای مناسب برای گیاهخواران و کسانی است که به گلوتن حساسیت دارند.
- مصرف آرد نخودچی به درمان کمخونی کمک میکند و نقش مؤثری در افزایش تولید گلبولهای قرمز خون دارد؛ زیرا این آرد، مقادیر خوبی از آهن را در خود جای داده است. آهن، سوختوساز بدن را افزایش میدهد و باعث تولید انرژی بیشتر میشود.
- فیبر موجود در آرد نخودچی، باعث میشود که قند با سرعت کمتری جذب خون شود. بنابراین، پس از صرف غذا، دچار افزایش ناگهانی و پس از آن کاهش قند خون نخواهید شد و این موضوع در نهایت، مانع از خستگی ناشی از کاهش سطح قند خون میشود.
- وجود آنتیاکسیدانها، نشاسته مقاوم و ترکیباتی مانند ساپونن و لیگنان در آرد نخودچی، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ دارند.
- کلسیم و منیزیم موجود در آرد نخودچی، املاح معدنی مفیدی هستند که به ساخت استخوانهای محکم کمک میکنند.
- منیزیم مادهای مفید برای گیرندههای سلولهای مغز است و آرد نخودچی، منبعی مناسب برای تأمین آن محسوب میشود. بهعلاوه، ویتامین های B موجود در این آرد مفید هم به بهبود سلامت مغز کمک میکنند.
- مصرف آرد نخودچی، با تأمین میزان متعادلی از گلوکز، به ثابت نگه داشتن سطح این ماده در جریان خون کمک میکند.
- این آرد نوعی اسید چرب با زنجیرهای کوتاه دارد که با خواص ضد التهابی خود به سلامت بدن و به ویژه روده بزرگ کمک میکند.
- نخود یکی از بهترین منابع تأمین ویتامین B6 است. همچنین این ماده، مقدار قابل توجهی ویتامین A و زینک را در خود جای داده است. بنابراین، استفاده از آرد نخودچی، به طور قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
مضرات آرد نخودچی
در کنار تمام فوایدی که برشمردیم، از عوارض مصرف آرد نخودچی هم غافل نشوید و نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- مصرف این آرد برای افرادی که به حبوبات حساسیت دارند، مناسب نیست.
- ممکن است زیادهروی در مصرف آرد نخودچی، مشکلاتی مانند اسهال و شکمدرد را به دنبال داشته باشد.
آرد نخودچی باکیفیت را از اسنپ فود سفارش دهید…
همانطور که دیدید، درست کردن آرد نخودچی در منزل وقتگیر است؛ بنابراین اگر وقت کافی ندارید و بهدنبال مرجعی مطمئن برای تهیه این آرد پرکاربرد هستید، سری به اسنپ فود بزنید. شما میتوانید با مراجعه به این سایت و رفتن به بخش عطاری آنلاین ، محصولات مورد نظر خود را به صورت اینترنتی سفارش دهید و در محل اقامت خود تحویل بگیرید. این نحوه خرید، بسیار ساده و سریع پیش میرود و از امکان مقایسه قیمتها، نوع بستهبندیها و برندها هم برخوردار خواهید شد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402