آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه عدسی لعابدار
آموزش آشپزی
4.5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه عدسی لعابدار و رستورانی

اسنپ فود 29 شهریور 1403 6 دقیقه
4 نفر
مناسب برای
صبحانه - شام سبک
نوع
آسان
سطح
30 دقیقه
زمان آماده سازی
1 ساعت
پخت

عدسی یک غذای ساده، خوشمزه و مقوی است. در طرز تهیه عدسی ، ابتدا باید پیاز را با ادویه‌جات لازم و رب تفت دهید. سپس، عدس خیس‌خورده و مقدار کافی آب اضافه کنید. در میانه پخت عدسی ، مقداری آرد سفید تفت داده‌شده در غذا بریزید و در 30 دقیقه پایانی، سیب‌زمینی‌های نگینی‌شده را به غذا اضافه کنید. در نهایت، نمک کافی در غذا بریزید و آن را سرو کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی عدسی را با هم می‌بینیم:

جدول مشخصات غذایی عدسی 4 نفره

4 نفر تعداد نفرات
کمتر از 30 دقیقه زمان آماده سازی
حدود 1 ساعت زمان پخت غذا
کم میزان سختی

طرز تهیه عدسی تهرانی

اگر طعم انواع آش و سوپ را دوست دارید اما همیشه زمان کم می‌آورید، عدسی را امتحان کنید. این غذای خوشمزه، ساده و مقوی است و پخت آن هم زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. با این حال، مثل همیشه، اسنپ فود هم در کنار شما است تا در روزهای پرمشغله کاری یا اوقاتی که حوصله آشپزی ندارید، سفره‌های شما را رنگین‌تر کند.

در ادامه این مطلب، مواد لازم و مراحل طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعاب دار را با هم می‌بینیم:

دستور پخت عدسی فوری و راحت

مواد لازم برای پخت عدسی صبحانه

برای درست کردن عدسی ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مقدار مورد نیاز مواد لازم
2.5 لیوان عدسی
1 عدد پیاز بزرگ
1 عدد سیب‌زمینی
1 قاشق غذاخوری آرد سفید
1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
6 لیوان آب
3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه
به مقدار لازم کره یا روغن

مواد لازم طرز تهیه عدسی

مراحل تهیه عدسی

برای درست کردن یک عدسی خوشمزه ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول

ابتدا عدس را پاک کنید و بشویید. سپس آن را همراه با مقداری آب در یک کاسه بریزید و بسته به نوع عدس، بین 30 دقیقه تا 2 ساعت بخیسانید. دقت کنید که سطح آب باید حداقل یک بند انگشت بالاتر از عدس‌ها قرار گیرد. در طول این مدت، چند بار آب عدس را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر بپزد.

مرحله دوم

بعد از گذشت زمان کافی، عدس را آبکش کنید و کنار بگذارید. در ادامه به سراغ پیاز بروید. آن را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله سوم

حالا قابلمه‌ای که می‌خواهید عدسی را در آن بار بگذارید، روی حرارت قرار دهید و پیاز نگینی‌شده را همراه با 1 قاشق روغن زیتون در آن تفت دهید. وقتی پیازها کمی سبک و شفاف شدند، زردچوبه، فلفل و رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و اجازه دهید این مواد همراه پیاز خوب تفت بخورند و حالت خامی آن‌ها گرفته شود.

چطور عدسی بپزم

مرحله چهارم

در ادامه، عدس آبکش‌شده را همراه با 6 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه اول پخت عدسی، حرارت شعله زیاد باشد تا آب بجوشد. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت گاز را کم کنید.

مرحله پنجم

در ادامه طرز پخت عدسی ، آرد سفید را با 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در تابه‌ای کوچک تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد. حالا آرد را به عدسی اضافه کنید تا یک عدسی لعابدار خوش‌رنگ و خوشمزه داشته باشید.

مرحله ششم

در این مرحله از طرز تهیه عدسی تهرانی ، سیب‌زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، سیب‌زمینی‌ها را با آب سرد آبکش کنید و وقتی عدس به حالت نیم‌پز رسید، آن‌ها در قابلمه عدسی بریزید. دقت کنید که حدود 30 دقیقه برای پخت سیب‌زمینی کافی است و بیش از این مقدار، سیب‌زمینی‌ها له خواهند شد.

مرحله هفتم

در آخرین مرحله، نمک غذا را اندازه کنید و بعد از پختن عدسی ، آن را داخل کاسه‌ای مناسب بکشید. سپس، 1 قاشق از روغن زیتون باقی‌مانده را روی آن بریزید. همچنین می‌توانید برای تزئین عدسی از موادی مانند کنجد، پیازداغ یا جعفری خرد‌شده هم استفاده کنید.

چند نکته کاربردی در طرز تهیه عدسی

درست کردن عدسی کار سختی نیست، اما اگر دوست دارید عدسی خانگی شما عطر و بویی شبیه عدسی‌ رستورانی پیدا کند، به نکات و ریزه‌کاری‌های زیر توجه کنید:

  • عدس نسبت به بقیه حبوبات به زمان خیساندن کوتاه‌تری نیاز دارد و نباید این زمان را بیش از حد طولانی کنید. زیرا در این صورت، عدس بیش از اندازه نرم می‌شود و ممکن است هنگام پختن، له شده و ظاهر خوبی پیدا نکند.
  • گاهی در طرز تهیه عدسی رستورانی از قارچ هم استفاده می‌شود. برای مقدار مواد بالا، بین 100 تا 200 گرم قارچ کافی است و باید بیش از اضافه کردن به عدسی، ورقه‌های قارچ را چند دقیقه‌ای با روغن و آبلیمو تفت دهید و در 15 دقیقه پایانی پخت، داخل غذا بریزید.
  • طرز تهیه عدسی بدون رب هم تفاوت چندانی با دستور بالا ندارد. فقط گاهی تنوع ادویه‌ها بیشتر است یا از مواد دیگری مانند سیر و قارچ هم استفاده می‌شود.
  • عدسی با سیب زمینی خوشمزه‌تر است و وجود این ماده باعث لعاب بیشتر غذا می‌شود. با این حال، اگر خواستید می‌توانید سیب‌زمینی را از دستور پخت عدسی حذف کنید. البته یادتان باشد که در این صورت باید مقدار آرد سفید بیشتر شود تا عدسی بیش از حد آبکی نباشد.
  • برای اینکه عدسی خوشمزه و خوش‌رنگی داشته باشید، هنگام جوشیدن عدسی، کف جمع شده روی آب را با ملاقه بگیرید.
  • گاهی در طرز تهیه عدسی مجلسی ، از آب گوشت یا آب قلم هم استفاده می‌شود که عطر و مزه این غذا را زیر و رو می‌کند.
  • اگر عطر و بوی سیر را دوست دارید، می‌توانید مانند طرز تهیه سوپ عدس، یک یا دو حبه سیر هم به این غذا اضافه کنید. در این صورت، سیر خرد شده را با پیاز تفت دهید تا عطر و بوی آن بلند شود.
  • زمان پخت عدسی در قابلمه با حرارت ملایم حدود 1 ساعت است و نباید بیش از این مقدار روی حرارت بماند.
  • می‌توانید تنوع بیشتری به ادویه عدسی بدهید و غیر از زردچوبه و فلفل، از مواد دیگری مانند زیره و گلپر هم استفاده کنید. همچنین پودر کاری، عطر و طعم بی‌نظیری به این غذا می‌دهد.
  • حتما اضافه کردن نمک را به آخر کار و بعد از پخت کامل عدس موکول کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک در مراحل اولیه باعث دیرپز شدن عدس می‌شود.
  • در بعضی رسپی‌های این غذا، تکه‌های درشت سیب‌زمینی را در غذا می‌اندازند و بعد از آبپز شدن، آن‌ها را از قابلمه خارج می‌کنند، می‌کوبند و دوباره داخل غذا می‌ریزند تا قوام عدسی بیشتر شود.
  • اگر به فکر طرز تهیه عدسی دو نفره هستید، مقدار مواد لازم را نصف کنید و از تزئین غذا غافل نشوید.
  • یکی دیگر از راه‌های لعاب‌دار کردن عدسی این است که شبیه تهیه سوپ دال عدس، داخل آن از بلغور جو استفاده کنید که البته این انتخاب، بستگی به ذائقه شما دارد.

عدسی لعاب دار

عدسی؛ غذایی چند منظوره و مقوی

به طور کلی عنوان عدسی صبحانه برای همه‌ی ما آشناتر است. با‌این‌حال، این غذای لذیذ می‌تواند نقش ناهار را هم بازی کند یا در دسته غذاهای رژیمی برای وعده شام گنجانده شود. علاوه بر این، بعضی افراد عدسی را به‌عنوان پیش‌غذا هم سرو می‌کنند و به هر حال، انتخاب با شما است. البته به یاد داشته باشید که یک عدسی خوشمزه و حرفه‌ای، اصلا شل و آبکی نیست و حتما باید لعاب و قوام خوبی داشته باشد.

سوالات متداول

مدت ماندگاری عدسی در یخچال چقدر است؟

معمولا این غذا تا 5 روز در ظرف دربسته و در یخچال قابل نگهداری است.

ادویه عدسی شامل چه چیزهایی است؟

شما می‌توانید برای تهیه این غذای لذیذ از ادویه جاتی مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، گلپر و پودر کاری استفاده کنید.

اگر عدسی بیش از حد شور شد، چه کنیم؟

در این صورت، یک سیب‌زمینی را بشویید، پوست بگیرید و به صورت درسته یا برش‌های درشت داخل غذا بیندازید.

برای لعاب‌دار شدن عدسی چه کنیم؟

برای این منظور استفاده از موادی مانند سیب‌زمینی، آرد سفید تفت داده‌شده و بلغور جو مفید است.

زمان پخت عدسی در قابلمه چقدر باشد؟

معمولا 1 ساعت برای این کار کافی است.

برچسب :
اشتراک:
اسنپ فود- 23 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود