طرز تهیه ارمنی پلو خوشمزه
ارمنی پلو یک پلوی مخلوط ارمنی است که به آن تهچین ارمنی هم میگویند. برای طرز تهیه ارمنی پلو ، ابتدا بالهای مرغ را به مدت 2 تا 3 ساعت مزهدار کنید و برنج را هم با مقداری آب و نمک، 2 ساعت بخیسانید. سپس، برنج را آبکش کنید و به نیمی از آن، زعفران دمکرده بزنید. در ادامه، کف قابلمه مخلوط کره و زعفران بریزید و قابلمه را به ترتیب با یک لایه مرغ، یک لایه برنج زعفرانی و یک لایه برنج سفید پر کنید. در نهایت، ارمنی پلو را دم بگذارید تا آماده سرو شود.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی ارمنی پلو را با هم میبینیم:
ارمنی پلو |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
ارمنی پلو
احتمالا با دیدن ارمنی پلو به یاد تهچین مرغ بیفتید. البته در ارمنی پلو، خبری از تخممرغ نیست و استفاده از قابلمه باکیفیت و نچسب و زمان پخت کافی، باعث میشود که لایههای برنج بهخوبی به هم بچسبند. روی برنج هم شاهد چیدمانی زیبا از بالهای مرغ خواهید بود که تا حدی کار یک تهدیگ برشته و خوشرنگ و لعاب را بازی میکنند. حالا اگر میخواهید بدانید ارمنی پلو با بال مرغ چطور درست میشود، مواد لازم را فراهم کنید و دست به کار شوید.
مواد لازم در طرز تهیه ارمنی پلو با بال مرغ
مواد اولیه برای تهیه این پلوی مخلوط خوشمزه به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 4 پیمانه |
بال مرغ | 8 عدد |
پیاز | 1 عدد |
زعفران دمکرده | 3 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | نصف فنجان |
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر | به مقدار لازم |
کره و روغن زیتون | به مقدار لازم |
اگر به فکر تهیه مواد اولیه باکیفیت هستید، سری به قصابی آنلاین اسنپ فود بزنید تا بال مرغ را با کیفیتی عالی و قیمتی مناسب به آسانترین روش ممکن تهیه کنید.
مراحل تهیه ارمنی پلو خوشمزه
در طرز تهیه ارمنی پلو ، مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی درشت خرد کنید. سپس، بالهای مرغ را همراه با مخلوطی از پیاز خلالی، زعفران دمکرده، آب لیموترش، ادویهها و روغن زیتون در ظرفی مناسب بریزید و مرغ را کاملا با این مواد مزهدار کنید.
مرحله دوم
روی ظرف حاوی مرغ را سلفون بکشید و آن را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال استراحت دهید تا مرینیت مرغ به طور کامل انجام شود. در همین فاصله، برنج را هم بشویید و آن را به مدت 2 ساعت در مقداری آب و نمک بخیسانید.
مرحله سوم
پس از گذشت زمان لازم، قابلمهای مناسب را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. سپس، حدود 1 قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و برنج خیسخورده را هم داخل قابلمه بریزید.
مرحله چهارم
حدود 8 تا 12 دقیقه بعد، دانههای برنج را امتحان کنید. اگر مغز آنها سفت و اطراف دانهها نرم بود، زمان آبکش کردن برنج است. بعد از آبکش کردن، برنج را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید و به نیمی از آن زعفران دمکرده بزنید تا کاملا زرد رنگ شود.
مرحله پنجم
کف قابلمهای که قصد دارید ارمنی پلو را داخل آن دم کنید، مقداری کره و زعفران دمکرده بریزید. سپس، بالهای مزهدارشده مرغ را کف قابلمه بچینید و روی بالها را با برنج زعفرانی بپوشانید. سپس، روی برنج را با پشت قاشق فشار دهید تا کاملا منسجم و صاف شود.
مرحله ششم
حالا برنج سفید را روی برنج زعفرانی بریزید و روی سطح برنج را با پشت قاشق فشار دهید تا لایههای برنج کاملا فشرده شوند و به هم بچسبند.
مرحله هفتم
درب قابلمه را بگذارید و حرارت شعله را چند دقیقه اول زیاد کنید تا برنج بخار کند. سپس، حرارت شعله را روی حالت ملایم قرار دهید و با گذاشتن شعلهپخشکن و دمکنی، ارمنی پلو را به مدت 1 ساعت و نیم دم بگذارید تا بالهای مرغ کاملا برشته و طلاییرنگ شوند.
مرحله هشتم
بعد از دم کشیدن پلو ارمنی با مرغ ، آن را در ظرفی مناسب برگردانید و غذا را با مواد دلخواه مثل زرشک و خلال پسته تزئین کنید.
طرز تهیه ارمنی پلو با گوشت تکه ای
در این روش بهجای بال مرغ، از تکههای گوشت گوسفند یا گوساله استفاده میشود. برای این منظور، گوشت را با پیاز خردشده و ادویه تفت دهید. سپس، مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 2 ساعت کاملا بپزد. در ادامه، کف قابلمه را با تکههای گوشت پر کنید و لایههای برنج را روی آن بریزید.
نکات مهم در طرز تهیه ارمنی پلو
برای درست کردن یک ارمنی پلو مجلسی و خوشمزه، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- سعی کنید آرایش زیبایی به بالهای مرغ بدهید، زیرا این قسمت هنگام سرو روی غذا قرار میگیرد و میتواند منظره دلچسبی ایجاد کند.
- دست شما برای تزئین ارمنی پلو مجلسی کاملا باز است. معمولا زرشک تفتخورده در کره و خلال بادام و پسته، پای ثابت کار هستند، اما شما میتوانید از مواد دیگری مثل سبزیجات، زیتون، گوجه گیلاسی و… هم استفاده کنید و جلوه زیباتری به غذای خود بدهید.
- معمولا ارمنی پلو با بال مرغ درست میشود، اما شما میتوانید از ران یا سینه مرغ هم استفاده کنید. در ضمن در نظر داشته باشید که بال مرغ همیشه جز آن دسته از مواد غذایی محبوب بین ما ایرانی هاست که می توان آن را هم به صورت بال کبابی و هم بال سوخاری نوش جان کرد.
- یکی دیگر از روشهای طرز تهیه ارمنی پلو خوشمزه این است که کل برنج آبکششده را به همان صورت سفید روی بالهای مرغ بریزید و بعد از فشرده کردن برنج، کمی زعفران دمکرده روی برنج اضافه کنید.
- شما میتوانید برای مرینیت مرغ از ادویههای دلخواه خود استفاده کنید. برای مثال، اضافه کردن مقداری گرد غوره، طعم ترش دلپذیری به مرغها میدهد.
ارمنی پلو؛ یک پلوی مخلوط خوشمزه با بال مرغ برای خاص پسندان
در بالا روش درست کردن ارمنی پلو را توضیح داده و نکات تهیه آن را برای شما گفتیم. حال، اگر فرصتی برای درست کردن پلو ارمنی یا انواع غذاهای خوشمزه با مرغ را ندارید، سری به اسنپ فود بزنید و با سفارش آنلاین غذا از این سایت، غذای دلخواه خود را به صورت گرم و آماده درب منزل یا محل اقامتتان تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402