طرز تهیه خورشت فسنجون با مرغ
فسنجون یک خورشت پرطرفدار و اصیل ایرانی است. در طرز تهیه فسنجون ، باید ابتدا مرغها را با ادویه مزهدار کنید و در یخچال بگذارید. سپس، پیاز و گردو را تفت دهید و بعد از اضافه کردن آب، اجازه دهید فسنجون با شعله کم بجوشد و به روغن بیفتد. حدود 3 ساعت بعد، رب انار را اضافه کنید. در ادامه، مرغهای مزهدار شدهای را که سرخ کردهاید، همراه با مقداری زعفران دمکرده در خورشت بریزید. سپس در صورت تمایل مقداری شکر اضافه کنید. در نهایت، به مقدار لازم نمک و فلفل بریزید و اجازه دهید حدود یک ساعت و نیم دیگر، خورشت فسنجان جا بیفتد.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی این خورشت را با هم میبینیم:
فسنجان با مرغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 4 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه فسنجون با مرغ
فسنجون جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانیان دارد و رد پای آن در مراسمهای خاص و رسمی به چشم میخورد. برای تهیه این خورشت باید صبور باشید و حتما از رب انار و گردوی مرغوب استفاده کنید. البته اگر زمان کافی ندارید، اصلا نگران نباشید و کار تهیه فسنجان را به اسنپ فود بسپارید. شما میتوانید این خورشت خوشعطر و بوی مجلسی را از طریق سفارش آنلاین غذا در اسنپ فود تهیه کنید و مدیریت بهتری بر زمان خود داشته باشید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورشت فسنجون را با هم میبینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه فسنجان با مرغ
مواد مورد نیاز در طرز تهیه فسنجان با مرغ برای 4 نفر به صورت جدول زیر است. شما میتوانید انواع بستهبندیهای سینه و ران مرغ را با بهترین کیفیت از فروشگاه پروتئینی آنلاین اسنپ فود تهیه کنید تا کارها زودتر و راحتتر پیش بروند.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
مغز گردو | 300 گرم |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
شکر (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه خورشت فسنجان با مرغ
طرز تهیه خورشت فسنجون با مرغ به شکل زیر است:
مرحله اول
پوست روی مرغها را جدا کنید، آنها را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی مرغها خارج شود. در ادامه، تکههای مرغ را با افزودن نمک و ادویههای دلخواه مزهدار کنید. سپس، آنها را در ظرفی دربدار داخل یخچال بگذارید تا کاملا طعمدار شوند.
مرحله دوم
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. حالا پیاز خردشده را همراه با کمی روغن در قابلمهای مناسب تفت دهید تا سبک و شفاف شود. سپس، کمی زردچوبه اضافه کنید و کمی بعد، گردوی پودرشده را هم داخل قابلمه بریزید تا همراه پیاز کمی تفت بخورد. حدود 1 دقیقه برای این کار کافی است.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه خورشت فسنجون ، 6 تا 7 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید. در چند دقیقه اول باید حرارت شعله زیاد باشد تا آب بجوشد، اما پس از آن، حرارت شعله را کم کنید و اجازه دهید گردو بپزد و روغن خود را پس دهد.
مرحله چهارم
حدود 3 ساعت بعد، گردو کاملا تغییر رنگ داده و روی خورشت، یک لایه روغن قرار گرفته است. در این مرحله، رب انار را اضافه کنید.
مرحله پنجم
در ادامه، مرغها را از یخچال بیرون بیاورید و وقتی تا اندازهای همدمای محیط شدند، آنها را در روغن فراوان سرخ کنید و همراه با مقداری زعفران دمکرده، داخل خورشت فسنجون بریزید.
مرحله ششم
در این مرحله از طرز تهیه فسنجان، اگر دوست داشتید مقداری شکر هم داخل خورشت بریزید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در نهایت، اجازه دهید فسنجون خوشمزه شما حدود یک ساعت و نیم دیگر روی حرارت ملایم بپزد و کاملا جا بیفتد.
چند نکته مهم در طرز تهیه خورشت فسنجون
طرز تهیه فسنجون مجلسی با مرغ ریزهکاریهای زیادی دارد. بنابراین، برای رسیدن به یک عطر و مزه فوقالعاده، نکات زیر را رعایت کنید:
- بخش مهمی از مزه فسنجون وابسته به کیفیت گردوی آن است. پس برای تهیه این خورشت لذیذ حتما از گردوهای مرغوب و پرروغن ایرانی استفاده کنید.
- بهتر است گردوی خورشت فسنجون، تازه باشد. برای امتحان کردن آن، مغز گردو را بین دو انگشت خود فشار دهید و له کنید. اگر دستتان چرب شد، باید بدانید که این گردو برای پخت فسنجان، مناسب است.
- دقت کنید که گردو خیلی زود میسوزد و باعث تلخ شدن خورشت فسنجان میشود؛ پس در تفت دادن آن زیادهروی نکنید. از طرف دیگر، خام ماندن گردو هم خوب نیست و عطر و مزه بدی به فسنجان میدهد. همین اندازه که عطر گردو بلند شود و رنگ آن تغییر کند و تیرهتر شود، کافی است و باید آب را اضافه کنید.
- اصلیترین دلیل تلخ شدن فسنجان، استفاده از گردوی بیکیفیت است. البته دلایل دیگری مانند سوختن پیاز و رب انار هم میتوانند باعث تلخ شدن این خورشت شوند.
- برای گرفتن تلخی فسنجون، مقداری آبلیمو یا آبغوره تازه به خورشت اضافه کنید یا چند تکه سیبزمینی شیرین داخل خورشت بیندازید و پس از چند جوش خوردن، آنها خارج کنید.
- یکی از مهمترین نکتهها در طرز تهیه فسنجان، مزه رب انار است. اگر میخواهید فسنجان شما شبیه خورشت فسنجون گیلانی ترشمزه باشد، از رب انار ترش استفاده کنید. البته معمولا اکثر افراد، مزه ملس را ترجیح میدهند.
- در بعضی رسپیهای خورش فسنجون، هنگام اضافه کردن رب انار، 1 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی هم به خورشت اضافه میکنند. رب گوجه، رنگ خورشت فسنجان را نارنجیتر میکند و اضافه کردن آن کاملا سلیقهای است.
- برای روغن انداختن فسنجان، در یک ربع پایانی پخت خورشت، چند تکه یخ داخل قابلمه بیندازید. این شوک حرارتی باعث میشود که گردوها روغن بیشتری پس بدهند.
- فارغ از اینکه در طرز تهیه خورشت فسنجون از چه گوشتی استفاده کنید، باید بدانید که یک فسنجان جاافتاده، همیشه خورشتی کمآب است. پس صبور باشید تا خورشت خوشمزه شما حسابی روغن بیندازید و به غلظت کافی برسد.
- فسنجون با بوقلمون هم به همین روش تهیه میشود. بنابراین، اگر دوست دارید بهجای طرز تهیه خورشت فسنجان با مرغ از بوقلمون، غاز یا اردک استفاده کنید، هیچ مانعی ندارد. البته باید بدانید که معمولا این گوشتها دیرپزتر از گوشت مرغ هستند و باید صبوری بیشتری به خرج دهید.
- گاهی در نیم ساعت پایانی طرز تهیه فسنجون، یک سیب درختی را به صورت ریز داخل خورشت رنده میکنند تا غذا لعاب بیشتری پیدا کند و غلیظتر شود. البته اضافه کردن پوره کدو حلوایی هم به لعاب بیشتر این خورشت کمک میکند.
- در بعضی رسپیهای طرز تهیه فسنجون مرغ با رب انار ، پیاز را به صورت ریز رنده میکنند که باعث یکنواخت شدن بافت فسنجان میشود.
- شما میتوانید در طرز تهیه خورشت فسنجون ، بهجای شکر از شیره انگور استفاده کنید.
- بعضی آشپزها در دستور پخت فسنجون با مرغ یا بقیه گوشتها، از چند عدد آلو خورشتی هم استفاده میکنند که کاملا سلیقهای است.
- توجه داشته باشید که خورش فسنجان با مرغ ، طعم ملایمتر و بافت لطیفتری دارد، اما پخت فسنجون با گوشت به روش سنتی طبخ این غذا نزدیکتر است و طعم قویتری را احساس خواهید کرد. با این حال، هضم سنگینتر و مدت زمان پخت بیشتری دارد.
فسنجان؛ غذایی همه پسند برای تمام سلیقه ها
دستور فسنجون با مرغ را با هم دیدیم، اما جالب است بدانید که این خورشت در نقاط مختلف ایران با طعمهای مختلفی طبخ میشود. برای مثال، طعم فسنجان شمالیها ترشتر است، اما شیرازیها فسنجون شیرینتر و ملایمتر را بیشتر میپسندند. فسنجان اصفهانیها، بهخاطر استفاده از گوشت چرخکرده بهجای مرغ، بافت غلیظتری دارد. جنوبیها هم در پخت این خورشت خوشمزه، از تمبر هندی و ادویههای خاصی مثل زیره و تخم گشنیز استفاده میکنند. اما نکته مشترک بین تمام این تفاوتها این است که طرز تهیه فسنجون مجلسی برای همه آشپزها و کدبانوهای حرفهای جذاب است و دیدن نتیجه کار، خستگی را حسابی از تن شما بیرون میکند.
سوالات متداول
برای لعابدار شدن خورشت فسنجان چه کنیم؟
گاهی برای این منظور، از سیب درختی رنده شده یا پوره کدو حلوایی داخل خورشت استفاده میکنند. البته زمان طولانی پخت باعث میشود که فسنجون به قوام خوبی برسد.
اگر فسنجان تلخ شد، چه کنیم؟
در این صورت، مقداری آبلیمو یا آبغوره داخل خورشت بریزید. همچنین اضافه کردن چند تکه سیبزمینی شیرین به خورشت هم تلخی فسنجان را میگیرد؛ البته پس از چند جوش، سیبزمینیها را بیرون بیاورید.
برای ملس شدن مزه فسنجان چه کنیم؟
برای این منظور، از رب انار با طعمی ملس استفاده کنید یا کمی شکر داخل خورشت بریزید.
جدیدترین ها
آبان 23, 1403
آبان 23, 1403
آبان 22, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402