طرز تهیه سیرابی لعاب دار
سیرابی یک غذای سنتی و لذیذ است که خواص فراوانی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. برای طرز تهیه سیرابی ، ابتدا سیرابی را خوب پاک کنید و بشویید. سپس، آن را به تکههای کوچکتر برش بزنید و همراه سیر، پیاز خلالی، قلم، فلفل و مقداری آب در زودپز بریزید. پس از حدود 2 ساعت، مقداری نمک و دارچین هم اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه دیگر سیرابی بجوشد و آماده سرو شود.
در ادامه، جدول مشخصات این غذا را با هم میبینیم:
سیرابی |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | کمی بیش از 2 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
سیرابی (سیراب شیردون)
آیا میدانید که روز 24 اکتبر، روز جهانی سیرابی است. این موضوع نشان میدهد که سیرابی فقط یک غذای پرطرفدار ایرانی نیست و شهرت جهانی دارد. صرف این غذای مقوی و لذیذ در فصول سرد سال بیشتر میچسبد و سرشار از پروتئین و انواع ویتامینها است.
بااینحال، یکی از چیزهایی که ممکن است شما را از درست کردن سیرابی در منزل پشیمان کند، سختی پاک کردن و بوی نامطبوع آن است، اما تا اسنپ فود در کنار شما است، نگران این چالشهای پیشپاافتاده نباشید و سیرابی شیردون گوسفند را در بستهبندیهای آماده و پاکشده، از قسمت سفارش آنلاین محصولات پروتئینی خریداری کنید تا کارتان حسابی راحت شود. در ادامه، مواد لازم و مراحل پختن سیرابی را با هم میبینیم:
مواد لازم در طرز تهیه سیرابی
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سیرابی و شیردان گوسفند | 1 دست |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
قلم گوسفندی یا گوشت آبگوشتی | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و دارچین | به مقدار لازم |
مراحل پختن سیرابی
طرز تهیه سیرابی لعاب دار ، مطابق مراحل زیر است:
مرحله اول
قبل از هر چیز باید سیرابی و شیردان را کاملا تمیز کنید. برای این کار، سیرابی را با قیچی آشپزی به 4 تکه برش بزنید، مواد داخل آن را کاملا خارج کنید و تکههای سیرابی را بشویید. در ادامه، داخل قابلمهای مناسب مقداری آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. سپس، شعله را خاموش کنید و تکههای سیرابی را داخل آب جوش بیندازید.
مرحله دوم
بعد از چند دقیقه، تکههای سیرابی را از آب جوش خارج کنید و چاقو را روی قسمتهای پرزدار سیرابیها بکشید تا رنگ آنها کاملا سفید شود و پرزها کاملا پاک شوند. حالا همهی قسمتهای سیرابی را خوب بشویید تا تمام چربیهای زردرنگ و مواد زائد پاک شوند. سپس، سیرابی را به تکههای کوچکتر برش بزنید.
مرحله سوم
پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس، پیاز خلالی را با حبههای سیر، سیرابی، گوشت آبگوشتی، فلفل و مقدار کافی آب، داخل زودپز بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. حدود 2 ساعت طول میکشد تا سیرابی کاملا بپزد.
مرحله چهارم
پس از پخت کامل سیراب شیردون ، نمک و دارچین را هم اضافه کنید و چند دقیقه بعد، شعله را خاموش کنید. غذا را داخل ظرفی مناسب بریزید و همراه با مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات مهم برای پختن سیرابی
برای پختن سیرابی بدون بو و لذیذ، نکات و ریزهکاریهای زیر را به یاد داشته باشید:
- در طرز تهیه سیرابی ، اضافه کردن نمک را حتما به آخر کار موکول کنید؛ در غیر این صورت، سیراب شیردون سفت خواهد شد.
- هرچقدر سیرابی تازهتر باشد، تمیز کردن و پختن آن هم راحتتر خواهد بود.
- سیرابیهایی که در بهار و تابستان خریداری میشوند، کیفیت بهتری دارند، زیرا دام از علفهای تازهتر و نرمتری تغذیه کرده است.
- شما میتوانید سیرابی تمیز شده را فریز کنید، اما در نظر داشته باشید که طعم و کیفیت آن به پای سیرابی تازه نمیرسد.
- در بعضی رسپیهای تهیه سیراب شیردون، برای طعمدار کردن خوراک، چند عدد آلوچه خشک در انتهای پخت به آن اضافه میکنند.
- استفاده از نخود در طرز پخت سیرابی اختیاری است، اما نخود، طعم بهتری به این خوراک میدهد و بوی بد سیرابی را هم میگیرد.
- اگر میخواهید خوراک سیرابی شما قوام و لعاب خوبی داشته باشد، آب قلم یا گوشت آبگوشتی را حذف نکنید.
- حواستان باشد که سیرابی بیش از اندازه داخل آب جوش نماند، زیرا حالتی شبیه سیرابی پخته پیدا میکند و نمیتوان آن را تمیز کرد.
- اگر آب جوش از حرارت افتاد، اما پرزهای روی سیرابی باقی مانده بودند، دوباره آب را داغ کنید و قسمتهای پرزدار را دوباره برای چند دقیقه داخل آب جوش قرار دهید.
- دقت کنید که تمیز کردن سیرابی نکته مهمی است و اگر به درستی انجام نشود، خوراک سیراب شیردان در حین پخت، بوی نامطبوعی میدهد و خوشمزه نمیشود.
- دقت کنید که زمان پختن سیرابی بستگی به جوانی یا پیری گوسفند و گوساله دارد و اگر دام پیر باشد، زمان پخت سیرابی هم طولانیتر خواهد شد.
- سیرابی گوسفند نسبت به سیرابی گوساله، چربتر و لذیذتر است.
- در بعضی رسپیهای طرز تهیه سیرابی ، از مقداری زردچوبه هم در کنار ادویههای دیگر استفاده میشود که رنگ غذا را کمی تیرهتر خواهد کرد.
- پختن سیرابی در زودپز حدود 2 ساعت طول میکشد، اما برای پختن سیرابی در قابلمه باید چیزی حدود 4 تا 5 ساعت وقت صرف کنید.
آیا خوراک سیرابی آماده را ترجیح می دهید؟…
همانطور که دیدید، پختن سیرابی در زودپز زمان کمتری میبرد و پیچیدگی خاصی هم ندارد. بااینحال، شاید بخواهید این غذا را به صورت گرم و آماده تهیه کنید. در این صورت، سری به اسنپ فود بزنید و وارد بخش سفارش آنلاین غذا شوید. حالا تنها کاری که میماند، چیدن سفره است، زیرا پیک به زودی به درب منزل شما میرسد.
سوالات متداول
اگر مقداری پرز روی سیرابی باقی ماند، چه کنیم؟
در این صورت، دوباره آب را داغ کنید و قسمتهای پرزدار را 4 تا 5 دقیقه داخل آب جوش قرار دهید و مجددا با چاقو روی این قسمتها بکشید تا پرزها جدا شوند.
پختن سیرابی در قابلمه چقدر طول میکشد؟
معمولا برای این کار باید حدود 4 تا 5 ساعت زمان بگذارید.
برای گرفتن بوی بد سیرابی چه کنیم؟
حتما سیرابی شیردون را خوب تمیز کنید و از ادویههایی مثل دارچین و موادی مثل نخود که عطر و طعم بهتری به این خوراک مقوی میدهند، کمک بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402