انواع سالاد ایرانی و بین المللی

طرز تهیه سالاد جوانه گندم

در تمام دنیا، سالادها بخش جدایی‌ناپذیر رژیم غذایی محسوب می‌شوند و نمونه‌های مختلف آن‌ها، مانند سالاد جوانه گندم، بسیار پرخاصیت‌ هستند. خواص جوانه گندم بسیار زیاد است و می‌توان آن را به‌عنوان افزودنی سالم در غذاهای مختلف به کار برد. جوانه، از بخش میانه گندم به‌‌دست می‌آید و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌های گیاهی است. از دیگر فواید جوانه گندم در سالاد می‌توانیم به خاصیت آنتی‌اکسیدانی، تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت قلب اشاره کنیم. در این مقاله قصد داریم که به دستور درست کردن انواع سالاد با جوانه گندم بپردازیم؛ بنابراین، اگر به دنبال اضافه کردن طعمی متفاوت و مغذی به رژیم غذایی خود هستید، آن را از دست ندهید.

سالاد جوانه گندم

سالاد جوانه گندم

سالاد جوانه گندم دستور تهیه‌های مختلفی دارد؛ اما یکی از اصلی‌ترین آن‌ها با ترکیب دانه گندم و جوانه است. البته، برای کامل‌تر شدن این سالاد از سویا نیز استفاده می‌شود. جدول زیر شامل اطلاعات مربوط به این دستور پخت است:

سالاد جوانه گندم
تعداد نفرات 4 عدد
زمان آماده‌سازی 24 ساعت
زمان پخت سس 30 دقیقه
میزان سختی متوسط

مواد لازم برای طرز تهیه سالاد جوانه گندم

این مدل از طرز تهیه را به‌عنوان سالاد جوانه گندم برای لاغری هم می‌شناسند. یکی از مواد اصلی برای درست کردن آن، دانه‌های گندم است که باید از 24 ساعت قبل در آب خیس خورده باشند. سویای لازم برای درست کردن آن را هم باید با از شب قبل در آب قرار دهید تا کاملا نرم شود. مقدار هریک از این مواد در جدول زیر قرار داده شده است. سبزیجاتی را که در سالاد به کار رفته‌اند، می‌توانید از طریق میوه فروشی آنلاین اسنپ فود هم سفارش دهید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گندم نرم‌شده در آب 1 پیمانه
دانه‌های سویای نرم‌شده در آب 2/1 پیمانه
جوانه‌های گندم 2/1 پیمانه
دانه‌های شنبلیله جوانه‌زده 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
گوجه‌فرنگی 1 عدد
پیازچه 1 عدد
خیار خردشده 1 عدد
زیتون خردشده 2 عدد
سرکه سفید 2 قاشق چای‌خوری
آب لیمو 1 قاشق چای‌خوری
پودر قند 1 قاشق چای‌خوری
پودر زیره 4/1 قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه 4/1 قاشق چای‌خوری
روغن زیتون 1 قاشق چای‌خوری

مراحل طرز تهیه سالاد جوانه گندم

مراحل طرز تهیه سالاد جوانه گندم

بعد از آماده کردن مواد اولیه بالا نیاز دارید که آن‌ها را بر اساس روشی که در ادامه گفته‌ شده است، مخلوط کنید. این مراحل را باید به ترتیب و به همین صورتی‌که آورده‌ایم، انجام دهید:

مرحله اول

در اولین مرحله سالاد جوانه گندم باید دانه‌های گندم و سویایی را که از قبل خیس کرده‌اید، در قابلمه‌ای بریزید و بگذارید تا به‌طور کامل پخته شوند. می‌توانید این کار را به وسیله زودپز هم انجام دهید. پس از پخت کامل، آن‌ها را آبکش کنید و روی پارچه تمیز بریزید تا کاملا خنک شوند.

مرحله دوم

اکنون سیر را رنده کنید و نصف آن را داخل ظرفی بریزید. سپس دانه‌های سویا و گندم همراه با جوانه گندم را اضافه کنید. در این مرحله باید پیاز، دانه شنبلیله، پیازچه، گوجه‌فرنگی، خیار و زیتونی را هم که از قبل خرد و آماده کرده‌اید، داخل ظرف حاوی مواد بریزید. این مواد را با قاشق به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یک‌دست شوند.

مرحله سوم

حالا باید به سراغ درست کردن سس مخصوص این سالاد بروید. برای این کار، ظرف کوچک دربسته‌ای مثل شیشه سس را انتخاب کنید و داخل آن روغن زیتون، آب لیمو، پودر قند، نمک، شکر، فلفل، زیره و سرکه سفید بریزید. بقیه سیر را هم به محتویات اضافه کنید. اکنون درب ظرف را ببندید و همه ترکیبات را به خوبی هم بزنید. بافت نهایی سس باید کاملا یک‌دست باشد.

مرحله چهارم

در آخرین مرحله، سس آماده‌شده را به ظرف حاوی سالاد اضافه کنید. این مواد را با قاشق به خوبی هم بزنید تا همه ترکیبات به سس آغشته شوند. در نهایت هم سالاد آماده‌شده را داخل ظرف سرو بریزید و آن را با برگ نعناع، گشنیز یا زیتون تزئین کنید. در نظر داشته باشید که سالاد باید حتما قبل از مصرف برای 30 دقیقه درون یخچال بماند.

دیگر انواع سالاد با جوانه گندم

روشی که در بالا معرفی کردیم، یکی از کم‌کالری‌ترین دستورالعمل‌هایی است که می‌توانید برای تهیه سالاد جوانه گندم انتخاب کنید؛ اما روش‌های متنوع دیگری نیز برای آماده‌سازی این سالاد وجود دارند که هرکدام دارای طعمی منحصربه‌فرد هستند. در ادامه این دستورالعمل‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

سالاد جوانه گندم با کاهو

سالاد جوانه گندم با کاهو

یکی از روش‌های پرطرفدار، طرز تهیه سالاد کاهو جوانه گندم است. برای تهیه این سالاد باید 1 لیوان جوانه گندم را بشویید و 10 دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن را آبکش کنید و همراه با 1 عدد خیار، 1 عدد گوجه‌فرنگی خردشده، 1 عدد هویج رنده‌شده، 1 پیمانه کاهو، 2 عدد پیازچه و مقدار مورد نیاز جعفری خردشده در ظرفی بریزید و هم بزنید. در نهایت نیز 2 قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون را به سالاد اضافه کنید و مقدار مناسب نمک و فلفل هم داخل آن بریزید. این مواد را آنقدر مخلوط کنید که همه ترکیبات به خورد هم بروند. سپس آن را سرو کنید.

سالاد جوانه گندم با گردو

سالاد جوانه گندم با گردو

سالاد جوانه گندم با سس و گردو هم یکی از خوشمزه‌ترین سالادها محسوب می‌شود که پیشنهاد می‌کنیم حتما طعم آن را بچشید. برای این منظور،  باید 2 پیمانه جوانه گندم را برای مدت زمان 30 دقیقه درون قابلمه، همراه با آب و نمک بجوشانید. سپس آن‌ها را آبکش کنید و در ظرفی گود بریزید.

از طرفی 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون و 1 عدد پیاز خردشده را در تابه‌ای جداگانه تفت دهید و 3 عدد پیازچه خردشده، 1 قاش غذاخوری سرکه بالزامیک، 1 قاشق چای‌خوری برگ آویشن و نمک را هم به آن‌ها اضافه کنید. بعد از این مرحله، 2/1 پیمانه گردوی خردشده و 2/1 پیمانه کشمش را هم داخل آن بریزید و پس از چند دقیقه، تابه را از روی شعله بردارید. در پایان، این مواد را با جوانه گندم مخلوط کنید و داخل ظرف سرو بریزید.

سالاد جوانه گندم با ذرت

سالاد جوانه گندم با ذرت

اگر به طعم ذرت علاقه دارید، می‌توانید برای طرز تهیه سالاد جوانه گندم از این ماده هم استفاده کنید. برای تهیه این سالاد باید کاسه بزرگی را در نظر بگیرید و 1 پیمانه کاهو خردشده، 1 پیمانه جوانه گندم بخارپز، 1.5 پیمانه ذرت شیرین پخته‌شده، 1 عدد پیاز خردشده و 1.5 پیمانه گوجه گیلاسی را داخل آن بریزید. سپس با استفاده از 1 قاشق چای‌خوری آب‌لیمو، 4/1 قاشق چای‌خوری فلفل سیاه و نمک، طعم‌ آن را را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید. البته، در صورت تمایل می‌توانید کمی روغن زیتون هم داخل سالاد بریزید.

سالاد جوانه گندم با قارچ گریل شده

سالاد جوانه گندم با قارچ گریل شده

در ترکیب سالاد جوانه گندم می‌توانید از قارچ گریل‌شده هم استفاده کنید. این سالاد را به دلیل داشتن سفیده تخم‌مرغ می‌توان وعده غذایی کامل دانست. برای درست کردن این نوع سالاد، به مقدار لازم از قارچ صدفی بزرگ را بشویید و پس از خشک شدن، آن را درشت خرد کنید. قارچ‌ها را در فر بگذارید تا خامی‌ آن‌ها گرفته شود؛ سپس اجازه دهید تا کاملا خنک شوند. سپس 1 عدد سفیده تخم‌مرغ را با ادویه‌های دلخواه خود مثل نمک، فلفل و سیر کاملا هم بزنید (می‌توانید این ادویه‌ها را از عطاری آنلاین اسنپ فود تهیه کنید.) . 1 عدد فلفل دلمه‌ای را به شکل درشت خرد کنید و همراه با قارچ‌های سردشده داخل ظرف حاوی تخم‌مرغ بریزید و بگذارید برای 30 دقیقه به همین شکل باقی بمانند. در مرحله بعدی قارچ و فلفل‌ها را دوباره داخلی سینی فر بچینید تا برای مدت 10 دقیقه با درجه حرارت 200 بپزند.

در این بازه زمانی، 1.5 پیمانه جوانه گندم را در ظرف مخصوص سرو سالاد بریزید و به اندازه دلخواه زیتون حلقه‌شده را به آن اضافه کنید. سپس، 2/1 سرکه بالزامیک، 4/1 قاشق غذاخوری سس خردل و 2/1 قاشق چای‌خوری شکر را با هم ترکیب کنید و داخل ظرف حاوی مواد بریزید. در آخر هم فلفل دلمه‌ای و قارچ آماده‌شده را روی آن بچینید و سرو کنید.

سالاد جوانه گندم با پنیر

سالاد جوانه گندم با پنیر

برای تهیه سالاد جوانه گندم با پنیر، ابتدا 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 1 قاشق غذاخوری آب‌لیمو، 1 قاشق غذاخوری سرکه، 1 حبه سیر خردشده، 1 قاشق چای‌خوری سماق، نمک و فلفل را در کاسه‌ای مخلوط کنید. سپس 2 پیمانه جوانه گندم را داخل ظرف حاوی مواد بریزید و به ‌خوبی هم بزنید.

در ادامه 1 قاشق غذاخوری نعنا خردشده، 2/1 پیمانه جعفری خردشده، 4/1 پیمانه پیاز قرمز خردشده، 1 فنجان خیار خردشده، 1 پیمانه گوجه‌فرنگی خردشده و 2 پیمانه کلم سفید خردشده همراه با 57 گرم پنیر فتا و 4/1 پیمانه گردو تفت‌داده‌شده را هم اضافه کنید. پس از ترکیب کامل مواد، سالاد را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود و طعم‌ها به‌ خوبی به خورد هم بروند.

سالاد جوانه گندم با لوبیا سبز

سالاد جوانه گندم با لوبیا سبز

برای درست کردن سالاد با جوانه گندم می‌توانید از لوبیا سبز هم استفاده کنید. در این روش باید 2/1 پیمانه لوبیا سبز و 2/1 پیمانه ذرت را با آب و نمک روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملا بپزند. سپس آن‌ها را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کاملا خنک شوند. از طرفی 2 قاشق غذاخوری جعفری، 2 قاشق غذاخوری گردو، 4 عدد گوجه‌فرنگی و 6 عدد پیازچه‌ را هم خرد کنید و داخل ظرف حاوی مواد بریزید.

سپس ذرت، لوبیا سبز، 2/1 پیمانه زیتون و 1 پیمانه جوانه گندم را هم اضافه کنید و روی آن‌ها نمک، فلفل، پودر سبزیجات معطر، آب‌لیمو و روغن زیتون بریزید و آن‌ها را هم بزنید. این سالاد پس از آماده‌سازی باید برای مدت 1 ساعت داخل یخچال بماند تا طعم مواد به خورد هم برود.

نکات طلایی برای درست کردن سالاد جوانه گندم خوشمزه

نکات طلایی برای درست کردن سالاد جوانه گندم خوشمزه

اگرچه روش درست کردن سالاد جوانه گندم، روی طعم نهایی آن تاثیر می‌گذارد، اما بهتر است که در این روش‌ها برخی نکات را هم در نظر بگیرید. ما سعی کرده‌ایم که این موارد را به‌صورت خلاصه بیان کنیم تا بتوانید سالادی با بهترین طعم و مزه داشته باشید:

  • یکی از کارهایی که برخی از سرآشپزان معروف انجام می‌دهند، اضافه کردن میوه به سالادهاست. این کار را می‌توانید برای درست کردن سالاد جوانه گندم هم انجام دهید. برای مثال، انار را دانه کنید یا میوه‌هایی مثل سیب خردشده را در ترکیبات سالاد به‌کار ببرید.
  • می‌توانید به سالاد خود انواع مغز و دانه‌های مختلف مثل گردو، بادام، دانه‌های کنجد یا تخم آفتابگردان را اضافه کنید. این ترکیبات علاوه بر طعم‌دهی، مواد غذایی سالم هم محسوب می‌شوند.
  • استفاده از سبزیجاتی مانند جعفری، نعنا، کرفس یا ریحان، به سالم‌تر و تازه‌تر شدن سالاد کمک می‌کند و عطر و طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد.
  • استفاده از پنیر یا تکه‌های کوچک مرغ و تخم‌مرغ آب‌پز باعث می‌شود تا بتوان سالاد را به‌عنوان وعده غذایی کامل نیز سرو کرد. همچنین، با این مواد، سالاد مغذی‌تر خواهد شد.
  • حتما پس از درست کردن سالاد، آن را برای مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید. این کار باعث ترکیب بهتر طعم مواد می‌شود.
  • چاشنی‌هایی مثل روغن زیتون، سرکه سیب، بالزامیک یا ماست، باعث طعم متفاوت‌تر سالاد شما خواهند شد. این ترکیبات را باید به سس سالاد اضافه کنید و در نهایت آن را با مواد دیگر هم بزنید. در بیشتر مواقع سالاد رژیمی جوانه گندم با همین ترکیبات درست می‌شود.

سالاد جوانه گندم را حتما تهیه کنید…

در متن بالا روش‌های تهیه سالاد جوانه گندم را توضیح داده و نکات تهیه آن را گفتیم. شما می‌توانید بر اساس ذائقه خود و مهمانانتان، یکی از این سالادهای جوانه گندم را تهیه کرده و در کنار انواع سالاد مثل سالاد انار، سالاد کلم و … روی میز غذا بچینید. تنها فراموش نکنید که برای تهیه هر نوعی از سالاد جوانه، دستور تهیه را به دقت دنبال کنید. در پایان، از شما می‌خواهیم که اگر از روش خاصی برای درست کردن این سالاد استفاده می‌کنید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا