آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
پودر پاپریکا
عطاری
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

معرفی پودر پاپریکا و طعمی که در تمام جهان معروف است!

مینا اسماعیل بیگی 10 اردیبهشت 1403 5 دقیقه

پودر پاپریکا از جمله ادویه‌هایی است که در تمام دنیا شناخته می‌شود. پاپریکا در آشپزی ایرانی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد و برای طبخ غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. ادویه پاپریکا در اصل فلفل خشک و پودر شده‌ای است که علاوه بر بهبود طعم غذا، خواص مختلفی برای بدن به دنبال دارد. با توجه به اهمیت پودر پاپریکا به عنوان یک ادویه پرکاربرد، در ادامه این مطلب از مجله اسنپ فود قصد داریم تا به طور مفصل درباره ویژگی‌ها، خواص و مضرات احتمالی پاپریکا صحبت کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

معرفی پودر پاپریکا

پودر پاپریکا چهارمین ادویه محبوب در سرتاسر جهان است که از انواع فلفل قرمز تند و فلفل دلمه‌ای شیرین تهیه می‌شود. در فرایند تهیه این ادویه، فلفل‌ها را خشک و سپس پودر می‌کنند. پاپریکا در غذاهای دو کشور مجارستان و اسپانیا بیشترین کاربرد را دارد و این دو کشور، اصلی‌ترین تولیدکنندگان انواع پودر پاپریکا در جهان هستند. این ادویه چاشنی غذاهای مختلف است و البته برای تغییر رنگ برخی از غذاها و سس‌ها نیز استفاده می‌شود.

معرفی پودر پاپریکا

انواع پودر پاپریکا

همان‌طور که گفتیم، پودر پاپریکا انواع مختلفی دارد که تفاوت آن‌ها را می‌توان شیوه تهیه و طعم نهایی پاپریکا دانست. ۳ نوع مختلف از ادویه پاپریکا به شرح زیر وجود دارد:

  • پودر پاپریکا شیرین با طعم شیرین و گرم
  • پودر پاپریکا تند با طعمی تند و جذاب
  • پودر پاپریکا دودی با طعم دودی و کمی شیرین

پاپریکا چه مزه ای دارد؟

طعم ادویه پاپریکا به نوع آن بستگی دارد و شامل سه طعم تند، شیرین و دودی است. از انواع پودر پاپریکا در غذاهایی مختلف استفاده می‌کنند تا طعم و رنگ غذا را تغییر دهد. در پاپریکا تند، دانه و بخش‌های داخلی فلفل قرمز تند را هم خشک و آسیاب می‌کنند که این بخش‌ها حاوی کپسایسین (ماده شیمیایی عامل تندی فلفل) هستند. در پاپریکا تند، با جدا کردن بخش‌های داخلی و دانه‌ها، دیگر طعم تندی در این ادویه باقی نمی‌ماند. در پاپریکا دودی نیز فلفل‌ها را ابتدا دودی کرده و سپس آسیاب می‌کنند تا در نهایت یک طعم دودی ایجاد شود.

پاپریکا چه مزه ای دارد؟

شرایط نگهداری پودر پاپریکا

اکنون این سوال پیش می‌آید که پودر پاپریکا را چگونه نگهداری کنیم؟ ابتدا باید بدانید که نگهداری اصولی و صحیح از پاپریکا باعث می‌شود تا عطر و طعم این ادویه مدت زمان بیشتری حفظ شود. پودر پاپریکا را در ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی درب‌دار بریزید و در مکانی خشک، خنک، تاریک و به دور از تابش نور خورشید قرار دهید. ظروف مخصوص ادویه، انتخابی مناسب برای نگهداری پاپریکا هستند.

پودر پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟

دامنه کاربرد و استفاده از انواع پاپریکا گسترده است و شما می‌توانید مطابق ذائقه و نیاز خود یکی از انواع این ادویه یعنی پودر پاپریکا شیرین، تند یا دودی را تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید. از ادویه پاپریکا برای درست کردن غذاهای زیر استفاده می‌شود:

  • انواع خورشت مانند قیمه، فسنجان، خورشت بامیه و…
  • مزه‌دار کردن مرغ و ماهی
  • انواع سوپ و آش
  • غذاهای فست فود مانند همبرگر، فلافل و سوسیس بندری
  • املت
  • انواع سس قرمز

خواص پودر پاپریکا

همان‌طور که گفتیم پودر پاپریکا علاوه بر طعم خوب، خواص مختلفی دارد؛ پس اکنون این سوال پیش می‌آید که فواید و خواص پاپریکا چیست؟ از جمله فواید این ادویه محبوب می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • پودر پاپریکا به عنوان منبع ماده معدنی آهن شناخته می‌شود که آهن ترکیب اصلی در ساختار هموگلوبین خون است. پس با مصرف پاپریکا می‌توان از ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن پیشگیری کرد.
  • مصرف پاپریکا به تقویت بافت‌های استخوانی و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان کمک می‌کند، چراکه این ادویه حاوی کلسیم، منیزیم و فسفر است.
  • اگر به دنبال تقویت تارهای مو و جلوگیری از ریزش آن‌ها هستید، پودر پاپریکا را نیز در رژیم غذایی خود جای دهید. ویتامین‌های گروه B در این ادویه، فولیکول‌های مو را تغذیه و تقویت می‌کنند.
  • ادویه پاپریکا با خواص ضد التهاب و ضد باکتریایی خود، از جمله مواد غذایی مفید برای سلامت پوست محسوب می‌شود و در درمان جای زخم، جوش و آکنه موثر است.

خواص پودر پاپریکا

  • ماده کپسایسین موجود در پاپریکا، به ویژه پودر پاپریکا تند، موجب می‌شود تا احساس سیری بیشتری بکنید و میل کمتری به خوردن غذاهای پرکالری داشته باشید.
  • آنتی اکسیدان‌هایی همچون بتاکاروتن و لوتئین در ترکیب ادویه پاپریکا وجود دارند که سطح رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش داده و از ابتلا به انواع سرطان جلوگیری می‌کنند.
  • پودر پاپریکا را می‌توان یک ماده غذایی مفید برای سلامت چشم‌ها دانست، چراکه محتوای ویتامین A و بتاکاروتن است و این ویتامین از ترکیبات مهم در ساختار لکه زرد چشم محسوب می‌شود.

ارزش غذایی پودر پاپریکا

در هر ۱۰۰ گرم از پودر پاپریکا ۲۸۲ کیلوکالری انرژی وجود دارد. در جدول زیر سایر مواد مغذی پاپریکا در هر ۱۰۰ گرم از این ادویه معرفی شده است:

ارزش غذایی پودر پاپریکا

مواد تشکیل‌دهنده مقدار ویتامین‌ها مقدار
پروتئین ۱۴.۰۰ گرم ویتامین B1 ۰.۳۳ میلی‌گرم
کربوهیدرات ۵۴.۰۰ گرم ویتامین B2 ۱.۲۳ میلی‌گرم
آب ۱۱.۲۴ گرم ویتامین B3 ۱۰.۰۶ میلی‌گرم
چربی ۱۳.۰۰ گرم ویتامین B4 ۰.۰۰ میلی‌گرم
قند ۱۰.۳۴ گرم ویتامین B5 ۲.۵۱ میلی‌گرم
کلسترول ۰.۰۰ گرم ویتامین B6 ۲.۱۴ میلی‌گرم
مس ۰.۷۱ میلی‌گرم ویتامین B9 ۴۹.۰۰ میکروگرم
منیزیم ۱۷۸.۰۰ میلی‌گرم ویتامین B12 ۰.۰۰ میلی‌گرم
کلسیم ۲۲۹.۰۰ میلی‌گرم ویتامین C ۰.۹ میلی‌گرم
فسفر ۳۱۴.۰۰ میلی‌گرم ویتامین E ۲۹.۱۰ میلی‌گرم
سدیم ۶۸.۰۰ میلی‌گرم ویتامین K ۸۰.۳ میکروگرم
آهن ۲۱.۱۴ میلی‌گرم ویتامین A ۲۴۶۳.۰۰ میکروگرم
روی ۴.۳۳ میلی‌گرم ویتامین D ۰.۰۰ میکروگرم

مضرات پودر پاپریکا

مصرف ادویه پاپریکا به میزان کم و متعادل، خطری برای بدن به همراه ندارد. با این وجود، پودر پاپریکا ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

  • برخی افراد به پاپریکا حساسیت دارند و با مصرف این ادویه دچار واکنش‌های آلرژیک مانند مشکلات تنفسی، خارش و سوزش پوست و… می‌شوند.
  • برخی از مطالعات آزمایشگاهی بر روی موش‌ها نشان داده است که زیاده‌روی در مصرف پودر پاپریکا ممکن است موجب افزایش چربی خون شود.

پودر پاپریکا برای کودکان

اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که تصور می‌کنید، غذای کودکان باید بدون طعم و مزه باشد، در همین ابتلا بگوییم که این باور اشتباه است. کودک شما از همان ابتدا احساس چشایی داشته و طعم‌ها را احساس می‌کند. شما می‌توانید پس از ۸ ماهگی کودک در غذای او از پودر پاپریکا شیرین استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از پاپریکا تند در غذای کودک ممنوع است.

پودر پاپریکا برای کودکان

طعم‌های متفاوت و جذاب با پودر پاپریکا

در این مطلب از مجله اسنپ فود به معرفی پودر پاپریکا به عنوان یکی از ادویه‌های محبوب در سراسر دنیا پرداختیم و شما را با خواص و مضرات و دیگر ویژگی‌های آن آشنا کردیم. استفاده از انواع ادویه پاپریکا به عنوان چاشنی غذا انتخاب مناسبی است که موجب بهره‌مندی از خواص این ادویه نیز می‌شود.

برای خرید پاپریکا یا دیگر ادویه‌ها می‌توانید به عطاری‌ها و ادویه فروشی‌های شهر خود مراجعه کنید که البته اسنپ فود کار شما برای خرید ادویه را آسان کرده است. با مراجعه به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود و سرویس عطاری آنلاین ، می‌توانید به سادگی چند کلیک، انواع پاپریکا و دیگر ادویه‌های موردنیاز خود را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

راستی، شما معمولا از کدام نوع پاپریکا و در تهیه چه غذاهای دیگری استفاده می‌کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به بحث و اشتراک بگذارید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود