آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
حلیم بادمجان
آموزش آشپزی
5/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار به 4 روش مختلف

مینا اسماعیل بیگی 17 مرداد 1403 9 دقیقه
6 نفر
مناسب برای
غذای اصلی
نوع
متوسط
سطح
15 دقیقه
زمان آماده سازی
3 ساعت
پخت

حلیم بادمجان یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. برای تهیه آن به روش اصفهانی، گوشت گوسفندی را با مقداری آب و پیاز، پخته و ریش‌ریش کنید. بادمجان‌هایی که قبلا تلخی آن‌ها را گرفته‌اید نیز با برنج و آب بپزید. سپس مقداری زعفران دم‌کرده، پیازداغ و نمک و فلفل به آن‌ها اضافه کرده و مواد را میکس کنید. مواد میکس‌شده را با گوشت ریش‌ریش دوباره حرارت داده و در دقایق پایانی پخت، کشک، سیر‌داغ و نعنا‌داغ را هم اضافه کنید. البته این غذا به روش‌های دیگری مثل روش کرمانی یا شیرازی هم پخته می‌شود که در این مطلب از اسنپ فود، درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید و در ادامه، جدول مشخصات غذایی حلیم بادمجان را ببینید:

حلیم بادمجان

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت غذا 3 ساعت
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 170 کالری

طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار

حلیم بادمجان غذایی است که تقریبا در همه رستوران‌های محلی اصفهان پیدا می‌شود. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با بادمجان رنگ و لعاب اشتها‌برانگیز این غذا در کنار عطر و بوی فوق‌العاده آن، هر فردی را سر ذوق می‌آورد و بعید است کسی بتواند دست رد به سینه این غذای خوشمزه بزند. با وجود اینکه حلیم بادمجان گاهی به‌عنوان پیش غذا سرو می‌شود، یک وعده غذایی مقوی و کامل است و می‌تواند یک نهار یا شام نونی دلچسب و به‌یادماندنی باشد. فراموش نکنید که یکی از نشانه‌های پخت خوب این غذا، کش آمدن آن است که در نتیجه استفاده از گوشت سردست و گردن گوسفند اتفاق می‌افتد. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت حلیم بادمجون کشدار اصفهانی را با هم می‌بینیم:طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان

برای تهیه این غذای نونی لذیذ، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان قلمی 2 کیلوگرم
گوشت گوسفندی (سردست یا گردن) 500 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 4 حبه
برنج 2 پیمانه
کشک 1 شیشه (500 گرم)
زعفران دم کرده غلیظ 3 قاشق غذاخوری
نعناع داغ 2 قاشق غذاخوری
پیاز داغ مجلسی 1.5 لیوان
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
گردوی خرد شده مقداری برای تزئین

مراحل دستور پخت حلیم بادمجان

مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت و برنج به ترتیب زیر است:مراحل دستور پخت حلیم بادمجان

  • مرحله اول: بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را نمک‌پاشی کرده و داخل آبکش بگذارید تا آب سیاه و تلخ آن‌ها خارج شود.
  • مرحله دوم: پیازها را شسته، پوست گرفته و خرد کنید. سپس آن‌ها را همراه با گوشت، 1 قاشق پیازداغ و 3 لیوان آب، داخل قابلمه‌ای مناسب روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت کاملا بپزد.
  • مرحله سوم: پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت، آن را ریش‌ریش کرده و با کف دست خود ورز دهید تا سفید رنگ شوند. اصفهانی‌ها به این کار، «کف مال» می‌گویند.

نکته: ورز دادن گوشت در این مرحله، حلیم بادمجان شما را کشدارتر می‌کند.

  • مرحله چهارم: بادمجان‌ها را آبکشی کنید. سپس آن‌ها را همراه برنج و 8 لیوان ترکیب آب و آب گوشت، داخل قابلمه‌ای مناسب روی حرارت متوسط قرار دهید.

نکته: تمام آب باید جذب برنج و بادمجان شود و در نهایت یک مخلوط غلیظ به وجود بیاید.

  • مرحله پنجم: در ادامه، مقداری از زعفران دم‌کرده را همراه با نمک و فلفل داخل قابلمه حاوی بادمجان بریزید. سپس، 4 قاشق پیازداغ اضافه کرده و مخلوط مواد را خوب هم بزنید.
  • مرحله ششم: اجازه دهید آب مواد داخل قابلمه کشیده شود. سپس، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا محتویات داخل آن کمی سرد شوند.
  • مرحله هفتم: در ادامه، مواد حلیم بادمجان را داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا مخلوط نرم و یکدستی ایجاد شود. این مخلوط را دوباره به قابلمه برگردانید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • مرحله هشتم: حالا گوشت ریش‌ریش شده و بقیه زعفران را هم داخل قابلمه بریزید و مخلوط مواد را به طور مرتب در جهت عقربه‌های ساعت هم بزنید.
  • مرحله نهم: یک ربع بعد، کشک را اضافه کرده و حدود 15 دقیقه دیگر به هم زدن حلیم بادمجون با کشک ادامه دهید.
  • مرحله دهم: در این مرحله، سیرهای رنده‌کرده و سرخ‌شده را همراه با نعناداغ به حلیم بادمجان اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله یازدهم: حالا به مرحله هیجان‌انگیز تزئین حلیم بادمجان رسیدیم. این کار را با باقیمانده پیازداغ، نعناداغ، کشک و مقداری گردوی خرد‌شده انجام دهید و غذا را سرو کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان بدون گوشت

برای تهیه نسخه گیاهی این غذا، گوشت را حذف کرده و به‌جای آن از مقدار بیشتری بادمجان استفاده کنید. انتخاب بین عدس، برنج و لوبیا سفید هم اختیاری بوده و بستگی به ذائقه شما دارد. مراحل کار مطابق دستورهای پیش است و شما می‌توانید این غذا را برای وگان‌ها و کسانی که منع مصرف گوشت دارند، تهیه کنید.حلیم بادمجان بدون گوشت

چند نکته مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

در طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی، نکات و ریزه‌کاری‌های زیر را به خاطر داشته باشید:چند نکته مهم در طرز تهیه حلیم بادمجان اصفهانی

  • در ابتدای پخت گوشت، مقدار کافی آب اضافه کنید تا در اواسط کار مجبور به اضافه کردن آب نشوید؛ این کار تأثیر خوبی روی مزه نهایی غذا ندارد.
  • دقت کنید که پس از پخت کامل گوشت، باید حدود 1 لیوان آب گوشت داخل قابلمه باقی بماند تا در ادامه طبخ غذا از آن استفاده کنید.
  • بهتر است ابتدا ادویه‌ها را در روغن تفت داده و سپس به مواد حلیم بادمجان بیفزایید. این کار، عطر و بوی غذای شما را به‌مراتب بهتر می‌کند.
  • در صورت تمایل می‌توانید بادمجان‌ها را پس از تلخی گرفتن، سرخ کرده و به برنج پخته اضافه کنید. البته برخی هم ترجیح می‌دهند که از بادمجان کبابی استفاده کنند که هر کدام از این روش‌ها، کاملا سلیقه‌ای است.
  • آبدار بودن ترکیب برنج و بادمجان باعث می‌شود که حلیم بادمجان شما آب بیندازید؛ پس حوصله کنید و اجازه دهید آب قابلمه کاملا به خورد برنج و بادمجان برود.
  • هنگام پخت برنج، آن را زیاد هم نزنید تا حلیم بادمجان ته نگیرد. همچنین دقت کنید که برنج باید پس از پخت، کاملا له شود. به علاوه، بهتر است از برنج نیم‌دانه استفاده کنید که غلظت و لعاب بیشتری به غذا می‌دهد.
  • حتما بادمجان‌ها را به صورت طولی برش دهید تا حلیم بادمجان شما حسابی کشدار شود.
  • اگر فرصت کافی ندارید، برنج و بادمجان را داخل زودپز بپزید تا کارها زودتر پیش بروند.
  • مقدار کشک مورد استفاده در این غذا کاملا سلیقه‌ای است و می‌توانید نعنا‌ داغ را هم از این دستور حذف کنید.
  • یک حلیم بادمجان اصیل و مجلسی، زرد ‌رنگ است؛ بنابراین، زعفران دم‌کرده را غلیظ و کم‌آب درست کنید.
  • پس از اضافه کردن کشک به حلیم بادمجان، غذا نباید زیاد بجوشد، زیرا خیلی زود ته می‌گیرد.
  • در صورت استفاده از عدس به‌جای برنج، آن را به صورت جداگانه با مقداری دارچین بپزید تا سردی عدس تعدیل شود.
  • شما می‌توانید در مرحله مخلوط کردن برنج و بادمجان با گوشت، کمی هم گردوی آسیاب‌شده به غذا اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که حلیم بادمجان روغن بیشتری بیندازد.
  • علاوه بر موارد گفته‌شده برای تزئین حلیم بادمجان، می‌توان از مقداری گل محمدی هم استفاده کرد که جلوه ویژه‌ای به غذا می‌دهد.

اگر دوست دارید حلیم گندم را نیز امتحان کنید، توصیه می‌کنیم که طرز تهیه حلیم را نیز از همین سایت بخوانید.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

طرز پخت حلیم بادمجان در شیراز، شباهت زیادی به نسخه اصفهانی آن دارد. بنابراین، مواد لازم را مطابق مواد لازم حلیم بادمجان اصفهان تهیه کرده، اما به‌جای نصف برنج، عدس آماده کنید. سپس، مراحل کار را طبق ادامه این مطلب پیش ببرید:طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

مراحل تهیه حلیم بادمجان شیرازی

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی مطابق مراحل زیر پیش می‌رود:

  • مرحله اول: ابتدا پیازهای خرد‌شده را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس، گوشت و ادویه‌جات را به پیاز بیفزایید و صبر کنید تا رنگ گوشت تغییر کند.
  • مرحله دوم: حالا مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی با حرارت متوسط کاملا مغزپخت شود.
  • مرحله سوم: در ادامه، برنج و عدس را در قابلمه‌ای دیگر با مقداری آب بپزید و در همین فاصله، بادمجان‌ها را هم سرخ کنید.

نکته: فراموش نکنید که پیش از استفاده از بادمجان‌ها باید تلخی آن‌ها با نمک‌پاشی گرفته شود.

  • مرحله چهارم: گوشت پخته‌شده را ریش‌ریش کرده و با بادمجان‌های سرخ‌شده مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: عدس و برنج پخته‌شده را کاملا بکوبید و در مخلوط گوشت و بادمجان بریزید.
  • مرحله ششم: تمام مواد را دوباره روی حرارت قرار دهید و شروع به هم زدن کنید تا حلیم بادمجان به روغن بیفتد. در این مرحله، کمی هم گردوی آسیاب‌شده اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در 15 دقیقه پایانی پخت، کشک را اضافه کرده و به هم زدن غذا ادامه دهید. در نهایت روی حلیم بادمجون را با موادی مثل سیرداغ، پیازداغ، نعناداغ و کشک تزئین کرده و آن را سرو کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید

کرمانی‌ها برای تهیه این غذای لذیذ به‌جای برنج از ترکیب مساوی عدس و لوبیا سفید استفاده می‌کنند. به‌علاوه، وجود کشک محلی کرمان هم طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذای خوشمزه می‌دهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان کرمانی را با هم می‌خوانیم:طرز تهیه حلیم بادمجان کرمانی

مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان کرمانی

برای تهیه این غذا به سبک کرمانی‌ها، مواد اولیه زیر را آماده کنید. این مقدار مواد اولیه برای 6 نفر کافی است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان 2 کیلو
گوشت سردست یا گوشت بره 500 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیر (پوست‌کنده، رنده‌شده و سرخ‌شده) 4 حبه
لوبیا سفید 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
کشک محلی کرمانی 500 گرم
نعنا داغ حدود 6 قاشق غذاخوری
پیازداغ مجلسی 1.5 لیوان
زعفران دم‌کرده غلیظ حدود 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مراحل دستور پخت حلیم بادمجون کرمانی

طرز تهیه حلیم بادمجان با عدس و لوبیا سفید در ادامه آمده است:

  • مرحله اول: عدس و لوبیا سفید را حداقل به مدت 4 ساعت بخیسانید و در طول این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.
  • مرحله دوم: حالا لوبیا سفید را با مقداری آب در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. نیم ساعت بعد، عدس را هم اضافه کرده و اجازه دهید حبوبات کاملا بپزند.
  • مرحله سوم: بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت ورقه‌ای برش داده و به مدت نیم ساعت داخل آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.

نکته: این کار کمک می‌کند که بادمجان‌ها هنگام سرخ کردن، روغن کمتری جذب کنند.مراحل دستور پخت حلیم بادمجون کرمانی

  • مرحله چهارم: پس از گذشت زمان لازم، بادمجان‌ها را آبکشی کرده و کنار بگذارید تا خشک شوند.
  • مرحله پنجم: پیازها را شسته، پوست کنده و خرد کنید. سپس، آن‌ها را همراه با گوشت و مقداری آب در قابلمه‌ای مناسب بریزید و مقدار لازم زردچوبه و فلفل اضافه کنید.
  • مرحله ششم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و اجازه دهید گوشت به طور کامل مغزپخت شود. در اواخر پخت گوشت، مقدار لازم نمک هم اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان، بادمجان‌ها را در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید. سپس، روغن اضافی آن‌ها را با کمک دستمال آشپزخانه یا کاغذ روغنی بگیرید.
  • مرحله هشتم: حالا گوشت پخته را ریش‌ریش کرده و با بادمجان‌های سرخ‌شده بکوبید تا مخلوط یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله نهم: در ادامه، مخلوط گوشت و بادمجان را با عدس و لوبیای پخته‌شده در غذاساز بریزید و همه مواد را کاملا با هم میکس کنید.
  • مرحله دهم: مقداری آب جوش به کشک اضافه کرده و آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید. سپس، مخلوط میکس‌شده مواد را دوباره به قابلمه منتقل کرده و روی حرارت بگذارید.
  • مرحله یازدهم: کشک و زعفران دم‌کرده را هم در قابلمه بریزید و حدود 15 دقیقه حلیم بادمجان را به طور پیوسته هم بزنید.
  • مرحله دوازدهم: مقداری نعناداغ و سیرداغ درست کنید. این مواد را همراه با پیازداغ داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید.
  • مرحله سیزدهم: حلیم بادمجان خوشمزه شما آماده است. برای تزئین، از نعنا داغ، سیرداغ و پیاز‌داغ استفاده کنید و مقداری هم کشک محلی روی غذا بریزید. نوش جان

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه حلیم بادمجان

درباره جایگزین‌ها به این موارد توجه کنید:

  • بهتر است برای پخت این غذا از گوشت گوسفندی چرب استفاده کنید و اگر گوشت گردن یا سردست در اختیار نداشتید، گوشت دنده گوسفندی هم قابل استفاده است.
  • شما می‌توانید در طرز تهیه حلیم بادمجون اصفهانی، به‌جای برنج از لوبیا سفید یا عدس استفاده کنید. البته این را هم بدانید که برنج، رنگ شفاف و خوش‌رنگی به حلیم بادمجان می‌دهد، در حالی که عدس، رنگ این غذا را تیره‌تر خواهد کرد.
  • کف‌مالی گوشت یک شیوه سنتی است؛ شما می‌توانید به‌جای آن از غذاساز استفاده کرده و گوشت را کاملا میکس کنید.

روش نگهداری از حلیم بادمجان

باقیمانده غذا را در ظرفی درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. فراموش نکنید که این غذا حاوی گوشت است، بنابراین بهتر است باقیمانده آن را حداکثر ظرف 1 هفته، مجددا گرم کرده و استفاده کنید.

آیا سفارش حلیم بادمجان آماده را ترجیح می دهید؟…

همان‌طور که دیدید، طرز تهیه حلیم بادمجان کمی زمان‌بر است و شاید فرصت کافی برای تهیه آن در منزل را نداشته باشید. اگر اینطور است، سری به اسنپ فود بزنید و این حلیم لذیذ ایرانی را به صورت اینترنتی سفارش دهید. برای این منظور، وارد بخش سفارش آنلاین غذا شوید و تنها با چند کلیک، غذای مورد نظر خود را انتخاب کنید. یک مرحله دیگر، ثبت دقیق آدرس مقصد است که به پیک‌ها امکان می‌دهد غذای شما را در کمترین زمان ممکن، به صورت گرم و تازه به مقصد برسانند. امیدواریم خرید اینترنتی خوب و رضایت‌بخشی در پیش داشته باشید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود