5 روش طرز تهیه حلیم گندم در منزل

طرز تهیه حلیم گندم
4/5 - (4 امتیاز)

حلیم غذای مخصوص خاورمیانه بوده و برای درست کردن آن از بلغور یا جو به همراه گوشت یا مرغ استفاده می‌شود. اصولا حلیم را به عنوان صبحانه، عصرانه یا در هنگام سحر و افطار سرو می‌کنند. با وجود آنکه اغلب ما حلیم را با یک طعم و ترکیب یکسان می‌شناسیم، اما حلیم بادمجان، بولامه و … در بازار موجود است که روش درست کردن متفاوتی دارند.

در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه حلیم گندم را به شما آموزش دهیم تا بتوانید به راحتی آن را در منزل درست کرده و میل کنید. اما اگر به تهیه این غذا به روش‌های دیگر هم علاقه دارید، طرز تهیه بولامه را بعد از این مطلب مطالعه کنید.

حلیم گندم

تعداد نفرات 6 نفر
زمان آماده سازی 1 ساعت
زمان پخت 4 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه حلیم گندم

عکس حلیم گندم

درست کردن حلیم گندم در بهترین حالت با استفاده از گوشت گوسفندی بوده و طعم این غذا را نسبت به دیگر روش‌های پخت بهتر می‌کند. از آنجایی که در میان ترکیبات حلیم، گندم هم دیده می‌شود، می‌توانیم آن را منبع خوبی برای روی، آهن، منیزیم، نیاسین و … بدانیم. بنابراین برای سیستم گوارش بدن بهترین انتخاب است. حلیم گندم هم مانند طرز تهیه آش شله قلمکار بافتی کشدار داشته و این ویژگی به دلیل گوشتی است که در داخل ترکیبات آن استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه حلیم گندم

قبل از هر چیز باید مواد زیر را برای پخت حلیم آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گندم پوست کنده 500 گرم
گوشت 250 گرم
پیاز 1 عدد
آب به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن حیوانی یا کره آب شده به مقدار لازم
شکر و دارچین برای تزئین
کنجد برای تزئین

مراحل تهیه حلیم گندم

پس از آماده سازی مواد بالا، باید مراحل زیر را برای درست کردن حلیم گندم طی کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پوست گندم‌ها را بگیرید و آن‌ها را برای مدت زمان 12 ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: گندم‌ها را با 18 لیوان آب بپزید و در حین پخت آن‌ها را هم بزنید تا نسوزند.
  • مرحله سوم: اگر در حین پخت کف روی آب ایجاد شد، آن را با قاشق بردارید.
  • مرحله چهارم: وقتی مواد درون قابلمه به جوش آمد، حرارت اجاق را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا کاملا بپزد.
  • مرحله پنجم: یک قابلمه دیگر بردارید و گوشت را به همراه پیاز و 3 لیوان آب داخل آن بریزید. اجازه دهید تا برای مدت زمان 3 ساعت به خوبی بپزند.
  • مرحله ششم: زمانی که گوشت نیم پز شد، نمک را به آن اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: پس از پخت گندم‌ها، اجازه دهید تا خنک شوند. سپس، با استفاده از گوشت‌کوب برقی آن‌ها را له کنید تا بافت گندم‌ها شبیه پوره شود.
  • مرحله هشتم: گوشت پخته شده را با چنگال ریش ریش کنید.
  • مرحله نهم: آب گوشت را از صافی عبور دهید و به همراه گوشت ریش ریش به گندم اضافه کنید.
  • مرحله دهم: این ترکیبات را به مدت 15 دقیقه دیگر با گوشت‌کوب برقی بزنید و آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله یازدهم: اکنون مقدار کافی نمک را به این مواد اضافه کرده و اجازه دهید برای مدت زمان نیم ساعت دیگر روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله دوازدهم: زمانی که حلیم کشدار شد و قوام آمد، آن را از روی حرارت برداشته و با دارچین، شکر و کنجد تزئین کنید.

طرز تهیه حلیم گندم در آرام پز

طرز تهیه حلیم گندم در آرام پز

از آنجایی که تهیه حلیم گندم کمی زمان‌بر است، می‌توان طرز تهیه حلیم گندم در زودپز یا آرام‌پز را پیش برد. در واقع مراحل پخت گوشت و گندم درون این محصولات با سرعت بالاتری انجام شده و تنها کاری که لازم است خودتان روی گاز انجام دهید، ترکیبشان با یکدیگر و طعم‌دار کردن آن‌ها است.

طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون

طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون

در بیشتر مواقع حلیم را با استفاده از بوقلمون تهیه می‌کنند تا هم اقتصادی‌تر باشد و هم طعمی شبیه به گوشت گوسفند داشته باشد. درست کردن حلیم گندم با بوقلمون نیز شبیه به مراحلی است که در بالا گفته شد و تنها تفاوت در زمان کمتری است که پخت این گوشت نیاز دارد.

طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت

طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت

اغلب گیاهخواران برای درست کردن حلیم از گوشت استفاده نمی‌کنند. در تهیه حلیم گندم بدون گوشت باید گندم پوست کنده را شسته، داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا کاملا بپزد. یک پیاز را نگینی خرد کرده، تفت دهید و نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید. بعد از آن پیاز را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا این ترکیبات به خوبی پخته شوند. در نهایت آن‌ها را میکس و سرو کنید. برخی افراد به این ترکیب رب یا شیر اضافه می‌کنند.

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ

برای افرادی که نمی‌توانند از گوشت گوسفند یا بوقلمون استفاده کنند یا می‌خواهند مدل متفاوتی از طعم حلیم را امتحان کنند، تهیه حلیم گندم با مرغ انتخاب بهتری خواهد بود. گندم را خیس کرده و درون قابلمه بریزید. سپس سینه و ران مرغ را به همراه برگ بو، چوب دارچین و نمک به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید برای مدت زمان 2 ساعت بپزند.

پس از این زمان باید چک کنید که مرغ به طور کامل پخته شده باشد. در این صورت مرغ را از قابلمه خارج کرده و پس از ریش ریش کردن دوباره به گندم‌ها اضافه کنید. سپس، با استفاده از گوشت‌کوب برقی، مخلوط‌کن یا غذاساز محتویات داخل قابلمه را کاملا له کنید. نزدیک به 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا ترکیبات درون قابلمه روی حرارت باقی بمانند. اکنون حلیم شما آماده بوده و باید با دارچین و روغن یا کره آن را تزئین کنید.

سفارش حلیم گندم از بهترین رستوران‌های اسنپ فود

برای درست کردن حلیم گندم نیاز دارید که تمام مراحل بالا را با دقت بالایی پیش ببرید. همچنین باید مراحل پخت گوشت و گندم را به گونه‌ای انجام دهید که هیچ بافت اضافی داخل آن باقی نماند. در نهایت نیز لازم است که این ترکیب را کاملا با گوشت‌کوب له کنید تا هیچ اثری از خمیری بودن بافت در داخل آن وجود نداشته باشد. حال، اگر تمایلی به انجام این مراحل و درست کردن حلیم در منزل ندارید، آن را از رستوران‌های اسنپ فود سفارش ددهید. سفارش آنلاین غذا اسنپ فود در خدمت شما است و در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت غذا را به دست شما می‌رساند.

سوالات متداول

برای درست کردن حلیم گندم از چه چیزهای استفاده میشود؟ مواد اولیه درست کردن حلیم گندم چیست ؟

حلیم غذای مخصوص خاورمیانه بوده و برای درست کردن حلیم گندم از بلغور یا جو به همراه گوشت یا مرغ
یا بوقلمون استفاده می‌شود.حلیم بادمجان،حلیم بولامه هم داریم

به 5 روش میتوان حلیم گندم درست کرد و حلیم را عصرانه یا در وقت سحر و افطار یا صبحانه سرو شود.
حلیم گندم با مرغ ،حلیم گندم با بوقلمون ، حلیم گندم با گوشت گوسفند،طرز تهیه حلیم گندم در آرام پز،
تهیه حلیم گندم روی گاز ،طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون،طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت،
طرز تهیه حلیم گندم با مرغ، محتویات حلیم گندم را با گوشت‌کوب برقی، مخلوط‌کن یا غذاساز
خوب هم بزنید تا حلیم کشدار داشته باشید

حلیم گندم ،منبع مواد معدنی خوبی برای بدن است حلیم روی، آهن، منیزیم، نیاسین دارد
که برای سیستم گوارش بدن و سلامتی بدن مفید هستند.

گیاهخواران برای درست کردن حلیم از گوشت استفاده نمی‌کنند.افرادی که نمی‌توانند از گوشت گوسفند
یا بوقلمون استفاده کنند حلیم بدون گوشت درست میکنند و به جایی گوشت گوسفندی
از گوشت مرغ سینه و ران مرغ در حلیم استفاده میکنند.

گندم های حلیم گندم را اگر از شب خیس بزارید خیلی بهتر است چون هر چه گندم‌ها بیشتر خیس بخورند
و آب بیشتری جذب کنند باعث می شود مرحله پخت حلیم راحت‌تر باشد. گندم ها راحت تر له میشوند
با مواد اولیه حلیم گندم بهتر مخلوط میشوند

نظرات کاربران

saba sigharodie
29.مرداد.1402

سلام طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت را واقعا دوست داشتم چون از گوشت داخل حلیم بشدت بدم میاد

    snappfoodadmin
    04.شهریور.1402

    سلام حلیم گندم بدون گوشت برای افرادی که گوشت دوست ندارن و گیاهخوار هستند گزینه ای خوبی است .بعضی از افراد
    در حلیم گندم بدون گوشت رب یا شیر اضافه می‌کنند.

جمال فاطمی
29.مرداد.1402

سلام برای تهیه حلیم گندم با مرغ باید گندم از شب قبل خیس بزارم درسته ؟

    snappfoodadmin
    04.شهریور.1402

    سلام برای تهیه حلیم گندم با مرغ گندم ها را از شب قیل خیس بگذارید بهتر است باعث میشود
    گندم ها راحت تر له شوند با دیگر مواد حلیم بهتر مخلوط شوند

زیبا کرمانی
04.شهریور.1402

سلام طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت خیلی جالب بود برای من که رژیم میگیرم مناسب هستش

    snappfoodadmin
    06.شهریور.1402

    سلام حلیم غذای مخصوص خاورمیانه که برای درست کردن حلیم گندم از بلغور یا جو با گوشت یا مرغ ابرای درست کردن آن ستفاده می‌شود و حلیم بادمجان و بولامه داریم .
    حلیم بدون گوشت حلیمی که بیشتر گیاهخوارها و افرادی که از گوشت خوششان نمی آید این نوع حلیم را درست میکنند این حلیم بدون گوشت در رژیم غذایی
    هم استفاده میشود چون در حین مفید بودن حلیم گندم اضافه وزن را کنترل میکند