آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کباب سرداشی
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کباب سرداشی ؛ کباب محبوب همدانی‌ها

مینا اسماعیل بیگی 01 فروردین 1403 6 دقیقه

کباب سرداشی غذای سنتی همدان است و در سراسر شهرهای ایران پخته می‌شود. برای طرز تهیه کباب سرداشی باید گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سیب‌زمینی را در چرخ گوشت یا غذاساز مخلوط کنید و آب آن‌ها را با فشردن بگیرد. سپس به مواد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و آن‌ها را کاملا ورز دهید. مایه را در سینی فر پخش کنید و گوجه‌فرنگی‌ها‌، سیب‌زمینی و فلفل سبز را روی آن قرار دهید. سپس سینی را با فویل بپوشانید و به مدت یک ساعت درون فر قرار دهید. این غذا را می‌توانید بدون فر هم درست کنید که در ادامه روش آن را به شما آموزش خواهیم داد. جدول زیر شامل مشخصات مربوط به این غذاست:

کباب سرداشی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 1 ساعت
میزان سختی کم

طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر

طرز تهیه کباب سرداشی نیز همانند طرز تهیه کباب تابه ای بسیار ساده است. برای درست کردن این غذا به زمان کمی نیاز دارید و مواد اولیه برای پخت آن نیز چندان زیاد نیست. در ادامه جدول مربوط به مواد اولیه و همچنین طرز تهیه این غذا را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

طرز تهیه کباب سرداشی همدان در فر

مواد لازم برای تهیه کباب سرداشی همدان در فر

مراحل طرز تهیه کباب سرداشی همدان را باید با استفاده از مواد اولیه زیر انجام دهید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
پیاز 1 عدد
سیب‌زمینی 3 عدد
گوجه‌فرنگی 4 عدد
فلفل سبز 1 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه کباب سرداشی همدان در فر

برای درست کردن این غذا باید از قبل فر را روی دمای 180 درجه گرم کنید. سپس مراحل زیر را به ترتیبی که بیان می‌کنیم، انجام دهید:

  • مرحله اول: گوشت چرخ‌کرده، پیاز و سیب‌زمینی را در غذاساز بریزید و آن‌ها را با یکدیگر مخلوط کنید.

نکته: در این مرحله می‌توانید چرخ‌گوشت هم به کار ببرید یا مواد را خودتان رنده کنید و سپس کاملا هم بزنید.

  • مرحله دوم: این مواد پس از میکس شدن باید به خوبی با دست فشرده شوند. با این کار آب اضافی آن‌ها گرفته می‌شود تا مایه کباب شل نباشد.
  • مرحله سوم: به مواد آماده‌شده نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: این مایه را ورز دهید تا جایی که بافت آن کاملا منسجم و یک‌دست شود.

نکته: باید ورز دادن گوشت را برای چند دقیقه ادامه دهید تا ظاهر آن کاملا به هم چسبیده و منسجم باشد.

  • مرحله پنجم: گوشت را در سینی فر پخش کنید.
  • مرحله ششم: گوجه‌فرنگی‌ها را به شکل ورقه‌ای برش بزنید و روی گوشت چرخ‌کرده بگذارید.
  • مرحله هفتم: حال سیب‌زمینی را هم به صورت ورقه‌ای برش بزنید و روی گوجه‌فرنگی‌ها قرار دهید.
  • مرحله هشتم: فلفل سبز را هم روی آن‌ها بگذارید.
  • مرحله نهم: سینی فر را با فویل بپوشانید.

نکته: اگر حس کردید که چربی گوشت کم است، مقداری روغن هم روی آن‌ها بریزید.

  • مرحله دهم: اکنون باید این مواد را برای مدت زمان یک ساعت داخل فر قرار دهید تا آماده سرو شود.

طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر

طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر هم با همین موادی که در قسمت قبل بیان کردیم، انجام می‌شود. در این غذا هم به گوشت، سیب‌زمینی، پیاز و ادویه‌ نیاز دارید و باید مراحل زیر را برای درست کردن غذا انجام دهید:

طرز تهیه کباب سرداشی بدون فر

  • مرحله اول: همانند بخش قبلی پس از میکس کردن پیاز، گوشت و سیب‌زمینی، ادویه‌های مخصوص را به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله دوم: این مایه را به خوبی ورز دهید تا مواد آن بافتی منسجم پیدا کنند و کاملا به یکدیگر بچسبند.
  • مرحله سوم: دو ورق آلومینیوم را در تابه بگذارید.
  • مرحله چهارم: مایه کباب را روی ورق آلومینیوم قرار دهید و آن را به خوبی پهن کنید.
  • مرحله پنجم: گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی ورقه‌شده را روی گوشت بگذارید.
  • مرحله ششم: درب تابه را ببندید و آن را برای مدت زمان یک ساعت روی شعله‌پخش‌کن قرار دهید.

نکات لازم در طرز تهیه کباب سرداشی

طرز تهیه کباب سرداشی را در بالا به شما آموزش دادیم. مراحل پخت این غذا نیز مانند طرز تهیه کباب تابه ای شمالی کاملا واضح و ساده است؛ بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که مراحل را به همان ترتیبی که گفته شد، پیش ببرید. اما در این میان نکاتی هم وجود دارند که بهتر است رعایت شوند:

نکات لازم در طرز تهیه کباب سرداشی

  • گوشت کباب سرداشی را می‌توانید با استفاده از ادویه‌های مختلف مزه‌دار کنید.
  • باید حتما ورز دادن گوشت کباب را به خوبی انجام دهید تا بافتی منسجم را به شما بدهد.
  • زمانی که کباب را در داخل تابه پهن می‌کنید، باید ضخامتش را در نظر بگیرید که نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم باشد.
  • گوشت کباب باید تازه باشد.

اصول نگهداری کباب سرداشی

روش نگهداری از کباب سرداشی شبیه به بسیاری از مدل‌های دیگر این سبک غذاست و باید پس از پخت خیلی زود مصرف شود. در غیر این‌صورت باید حتما در ظرفی دربسته داخل یخچال قرار گیرد.

روش جلوگیری از خراب شدن کباب سرداشی

اگر قرار است که بین درست کردن کباب سرداشی تا زمان سرو غذا فاصله زمانی وجود داشته باشد، نباید اجازه دهید که دمای آن به زیر 60 درجه سانتیگراد برسد.

بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه کباب سرداشی

در طرز تهیه کباب سرداشی می‌توانید به طور کامل سیب‌زمینی را حذف کنید. همچنین اضافه کردن آب لیمو ترش یا نارنج طعم آن را به ترشی متمایل می‌کند.

می‌توانید برای پخت این غذا از توستر یا سولاردم هم استفاده کنید. در این حالت باید دما روی 140 درجه سانتیگراد باشد.

تاریخچه کباب سرداشی

کباب سرداشی غذای محلی و سنتی استان همدان است که اولین بار در دوران قاجاریه طبخ شده است. در گذشته مردم مایه کباب را در منزل آماده می‌کردند و به نانوایی‌های سنگکی می‌بردند تا آن را در تنور قرار دهند و مراحل پخت آن را تکمیل کنند. دلیل اصلی نامگذاری غذا هم همین بوده که به معنی روی حرارت یا در کوره است. اما امروزه در دستور تهیه کباب سرداشی به جای تنورهای سنتی از فر استفاده می‌شود.

در ترکیه نیز غذای مشابهی با کباب سرداشی وجود دارد که با نام کباب تپسی شناخته می‌شود. تفاوت اصلی این غذا با شکل ایرانی آن استفاده از جعفری خردشده در مواد اولیه است. همچنین قبل از پخت، سسی از رب گوجه، فلفل قرمز، آب و ادویه روی کباب ریخته می‌شود.

خواص کباب سرداشی برای بدن

گوشت گوسفندی در کباب سرداشی حاوی فسفر، کلسیم، پروتئین و سلنیوم است که برای درمان کم‌خونی و پیشگیری از سرطان بسیار مفید هستند. به‌علاوه کباب سرداشی کالری بالایی دارد و سرشار از پروتئین است. در این غذا املاح و مواد معدنی زیادی وجود دارند که مصرف آن‌ها باعث کاهش و تعادل سطح قند خون خواهد شد. مصرف این غذا ضمن کمک به سلامت قلب، از بروز سرطان نیز جلوگیری می‌کند.

خواص کباب سرداشی برای بدن

سیب‌زمینی نیز که برای پخت سرداشی استفاده می‌شود، اثر خوبی روی درمان گرفتگی‌های بینی و ریه، بهبود آسم، بهبود هضم غذا، کاهش التهاب مفاصل و حفظ سلامت قلب دارد. ضمن اینکه در سیب‌زمینی مقادیری فیبر هم وجود دارد که روی عملکرد خوب روده و پیشگیری از سرطان این عضو بدن تاثیرگذار است.

کباب سرداشی را حتما تهیه کنید…

طرز تهیه کباب سرداشی با استفاده از مواد اولیه ساده و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود؛ اما اگر فرصت کافی برای پخت این غذا را ندارید، می‌توانید آن را از بخش سفارش غذا اسنپ فود سفارش دهید. در این پلتفرم، رستوران‌ها منوی خود را به شکل آنلاین در اختیارتان قرار داده‌اند و می‌توانید غذای دلخواه خود را انتخاب کرده و با ثبت سفارش، آن را در سریع‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

سوالات متداول

تفاوت اصلی طرز تهیه کباب سرداشی با کباب تابه‌ای در چیست؟

در کباب سرداشی از سیب‌زمینی استفاده می‌شود که در مدل تابه‌ای این ویژگی را نمی‌بینیم.

ادویه مخصوص کباب سرداشی چیست؟

در پخت این غذا از مزرنجوش که از خانواده نعناع است، استفاده می‌شود. سماق، دارچین، زردچوبه و زعفران هم می‌توانند طعم خوبی را به آن ببخشند.

چه گوشتی را برای کباب سرداشی انتخاب کنیم؟

بهترین گوشت برای این غذا، گوشت تازه گوسفندی است که کمی چربی هم داشته باشد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود