آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کته اسفناج
آموزش آشپزی
1/5 - (1 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه کته اسفناج با گوشت و بدون گوشت + نکات

مینا اسماعیل بیگی 06 فروردین 1403 7 دقیقه

کته اسفناج یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی محسوب می‌شود. در میان مواد اولیه این غذا اسفناج مهم‌ترین ترکیب است که در کنار ادویه و مواد دیگر، درنهایت طعمی خوشمزه و متفاوت را می‌سازد. در طرز تهیه کته اسفناج ، باید پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید. سپس زردچوبه را اضافه کنید و گوشت و فلفل سیاه را هم همراه با برگ بو داخل آن بریزید. در مرحله بعدی عصاره زعفران و آب را هم اضافه کنید و اجازه دهید برای مدت زمان مشخصی پخت آن روی حرارت انجام شود. اسفناج را در تابه‌ای دیگر تفت دهید و با کره و پودر سیر مخلوط کنید. سپس آن را همراه با اسفناج بپزید. در آخر هم برنج آماده‌شده را همراه با گوشت سرو کنید.

کته اسفناج

تعداد نفرات  4 نفر
زمان آماده‌سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 2 ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه کته اسفناج با گوشت

در طرز تهیه کته اسفناج از گوشت تکه‌ای یا گوشت مرغ استفاده می‌شود. اگر از مرغ استفاده کنید، احتمالا طعم نهایی غذا چیزی شبیه به تهیه ته‌چین اسفناج شهر گرگان می‌شود. البته دستور پخت‌های بدون گوشت هم هستند که بیشتر گیاه‌خواران طرفدار آن هستند. برای پخت این غذا باید از سبزی تازه استفاده کرد تا طعم اصلی دقیقا شبیه به نمونه‌های رستورانی باشد. در ادامه جدول طرز تهیه و مراحل پخت غذا را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کته اسفناج با گوشت

مواد لازم برای تهیه کته اسفناج با گوشت

برای طرز تهیه کته اسفناج با گوشت باید مواد موجود در جدول زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اسفناج تازه 1 کیلوگرم
گوشت خورشتی 300 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 3 حبه
کره 100 گرم
عصاره زعفران 1 عدد و کمی برای تزئین
نمک 2/1 قاشق چای‌خوری
فلفل 2/1 قاشق چای‌خوری
برنج 2 پیمانه
نعناع، ریحان و شوید تازه به مقدار لازم
برگ بو به مقدار لازم

دستور تهیه کته اسفناج

برای طرز تهیه کته اسفناج با گوشت باید از قبل اسفناج‌ها را بشویید و اجازه دهید تا خشک شوند. سپس مراحل زیر را تا پایان انجام دهید:

مراحل طرز تهیه کته اسفناج

  • مرحله اول: به جز چند برگ، بقیه اسفناج‌ها را خرد کنید و در ظرفی بریزید.
  • مرحله دوم: پیاز را نگینی کنید و در قابلمه‌ای با کمی روغن حرارت دهید.
  • مرحله سوم: کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • مرحله چهارم: گوشت را به اندازه‌های دلخواه خود برش بزنید و درون قابلمه بریزید. تفت دادن گوشت را تا جایی که رنگ‌ آن‌ها تغییر کند، ادامه دهید.
  • مرحله پنجم: اکنون فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه کنید.
  • مرحله ششم: حال پس از اضافه کردن برگ بو، درب قابلمه را بگذارید. این کار باعث می‌شود تا عطر این سبزی به گوشت نیز برسد.
  • مرحله هفتم: عصاره زعفران را اضافه کنید و همه ترکیبات را به خوبی هم بزنید.
  • مرحله هشتم: کمی آب درون قابلمه بریزید تا روی گوشت‌ها را به‌طور کامل بپوشاند. سپس درب آن را ببندید و اجازه دهید برای مدت 3 ساعت روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله نهم: تا زمان پخت گوشت به سراغ اسفناج‌ها را بروید و آن را درون تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی کره هم به آن‌ها اضافه کنید.
  • مرحله دهم: بعد از آب شدن کره، پودر سیر را روی اسفناج‌ها بریزید و آن‌ها را به خوبی ترکیب کنید تا عطرشان به خورد هم برود. سپس آن را از روی حرارت بردارید.

نکته: حرارت دادن اسفناج‌ها باید تا جایی باشد که آب آن‌ها کشیده شود. اجازه ندهید این سبزی زیاد سرخ شود و ظاهر خود را از دست بدهد.

  • مرحله یازدهم: زمانی که گوشت در قابلمه پخته شد، کمی نمک به آن اضافه کنید. بعد از چند دقیقه نیز آن را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله دوازدهم: برنج را در قابلمه‌ای بریزید و به آن آب اضافه کنید.
  • مرحله سیزدهم: کمی روغن و نمک هم روی برنج بریزید و آن‌ها را روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • مرحله چهاردهم: پس از جوشیدن آب، مخلوط اسفناج را به برنج اضافه کنید و آن‌ها را خوب هم بزنید.
  • مرحله پانزدهم: زمانی که آب برنج تمام شد و حالت نیم‌پز پیدا کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
  • مرحله شانزدهم: در قابلمه‌ای دیگر کمی روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواه خود را داخل آن بچینید.
  • مرحله هفدهم: مخلوط برنج و اسفناج را در قابلمه بریزید.
  • مرحله هجدهم: برگ اسفناج‌هایی را که نگه داشته بودید، در قسمت میانی برنج قرار دهید.
  • مرحله نوزدهم: به برنج و اسفناج حدود 40 دقیقه زمان بدهید تا دم بکشند.
  • مرحله بیستم: پس از گذشت این مدت، برنج و اسفناج را در ظرف مورد نظر سرو کنید و گوشت‌های پخته‌شده را دور آن بچینید.

طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت

در روش پخت بدون گوشت این غذا، همان‌طور که مشخص است، هیچ گوشت قرمز یا مرغی استفاده نمی‌شود. مواد اولیه شامل 2 پیمانه برنج، 2 پیمانه آب، 2 حبه سیر، اسفناج تازه، ادویه، زیره سبز و پیاز هستند. دستور پخت این غذا در مدت زمان کوتاه‌تری انجام می‌شود و شامل مراحل زیر خواهد بود:

طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت

  • مرحله اول: برنج را داخل ظرف آب بریزید و اجازه دهید برای 30 دقیقه در همین حالت باقی بماند.
  • مرحله دوم: اسفناج را هم بشویید و خرد کنید.
  • مرحله سوم: پیاز و سیر را هم در ظروف جداگانه خرد کنید و برای پروسه پخت غذا کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: در قابلمه کمی روغن بریزید و زیره را به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: پس از اضافه کردن پیاز و سیر به قابلمه، آن‌ها را به خوبی تفت دهید.

نکته: تفت دادن را برای مدت کوتاهی انجام دهید تا زیره نسوزد.

  • مرحله ششم: ادویه و زردچوبه را به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: آب برنج را بکشید و آن را در قابلمه‌ای بریزید.
  • مرحله هشتم: 2 پیمانه آب را هم به برنج اضافه کنید و شعله زیر آن را زیاد کنید تا جوش بیاید.
  • مرحله نهم: اسفناج را هم به این ترکیبات اضافه کنید و سپس نمک و فلفل را هم داخل آن بریزید.
  • مرحله دهم: شعله زیر قابلمه را کم کنید تا آب برنج به پایان برسد.
  • مرحله یازدهم: درب برنج را همراه با دمکنی بگذارید تا برای مدت زمان 45 دقیقه به خوبی بپزد.

طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت با گوجه فرنگی و هویج

روش دیگری که برای پخت بدون گوشت این غذا وجود دارد، ترکیب آن با گوجه‌فرنگی و هویج است. در این روش مواد اولیه کاملا متفاوت هستند و روش پخت نیز با آنچه که در قسمت قبلی گفته شد، فرق دارد. جدول مواد اولیه و روش پخت غذا را می‌توانید در ادامه ببینید:

طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت با گوجه فرنگی و هویج

مواد لازم برای تهیه کته اسفناج

برای طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت همراه با گوجه‌فرنگی باید مواد زیر را آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
روغن آفتابگردان 2 قاشق سوپ‌خوری
کره 1 قاشق سوپ‌خوری
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
گوجه‌فرنگی 3 عدد
برنج 1.5 پیمانه
تخم گشنیز 1 قاشق چای‌خوری
پودر زیره 1 قاشق چای‌خوری
هویج 2 عدد
آب 3 پیمانه
اسفناج 175 گرم
بادام هندی خام 50 گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه کته اسفناج

2 ساعت قبل از شروع مراحل طرز تهیه کته اسفناج بدون گوشت، برنج را خیس کنید. سپس مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • مرحله اول: روغن و کره را در قابلمه بریزید و اجازه دهید روی حرارت ملایم کمی داغ شوند.
  • مرحله دوم: پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و در تابه بریزید تا کمی نرم شود.
  • مرحله سوم: سیر و گوجه‌فرنگی را هم به این ترکیبات اضافه کنید و آن‌ها را کمی دیگر تفت دهید.
  • مرحله چهارم: برنج خیس‌خورده را در سبد آبکش کنید و به موادی که در بالا گفته شد، بیفزایید.
  • مرحله پنجم: پودر تخم گشنیز و زیره را هم در برنج بریزید.
  • مرحله ششم: هویج و آب را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: طعم برنج را با نمک و فلفل به میزان دلخواه خود تنظیم کنید.
  • مرحله هشتم: اکنون درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج برای مدت زمان یک ساعت به خوبی روی حرارت بپزد.
  • مرحله نهم: بعد از یک ساعت برگ‌های اسفناج را همراه با بادام هندی روی برنج بریزید و با استفاده از دمکنی درب آن را بگذارید.
  • مرحله دهم: این قابلمه باید برای نیم ساعت دیگر هم روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله یازدهم: اکنون غذایتان آماده سرو است و می‌توانید آن را میل کنید.

نکات لازم در طرز تهیه کته اسفناج

طرز تهیه کته اسفناج به راحتی در منزل انجام می‌شود. اگر انتخاب شما همین غذاست، نکات زیر را هم در ذهن خود بسپارید:

نکات لازم در طرز تهیه کته اسفناج

  • می‌توانید برای سرو کته اسفناج، گوشت را در میان برنج قرار دهید.
  • برای تزئین برنج از نعنا، ریحان و شوید تازه هم استفاده می‌شود.
  • این غذا را در کنار سالاد یا ترشی سرو کنید.

اصول نگهداری کته اسفناج

معمولا باکتری‌های موجود در غذا بین دمای 5 تا 60 درجه سانتی‌گراد رشد می‌کنند. بنابراین در مورد کته اسفناج هم نباید اجازه دهید دمای غذا در این بازه قرار گیرد. قرار دادن غذا در یخچال به دلیل دمای زیر 5 درجه، از فاسد شدن آن جلوگیری می‌کند.

روش جلوگیری از خراب شدن کته اسفناج

باقیمانده کته اسفناج پس از سرو را سریعا در ظرفی دربسته و درون یخچال قرار دهید؛ به‌ویژه اگر روش پخت با گوشت یا مرغ را انتخاب کرده‌اید.

بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه کته اسفناج

در طرز تهیه کته اسفناج مانند طرز تهیه خورش آلو اسفناج می‌توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ هم استفاده کنید. در این شرایط مراحل پخت غذا دقیقا به شکل مراحلی است که در پخت با گوشت گفته شد.

خواص اسفناج برای بدن

کمتر کسی است که از خواص اسفناج برای بدن بی‌خبر باشد. این ماده حاوی انواع ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است که به دفع سموم بدن، سلامت و تقویت استخوان‌ها، از بین بردن رادیکال‌های آزاد، افزایش قوه بینایی، کنترل فشار خون، محافظت در برابر بیماری‌های قلبی، کاهش احتمال آلزایمر، تقویت سیستم ایمنی، سلامت سیستم گوارشی، کنترل دیابت، کاهش کلسترول خون و درمان کم‌خونی کمک می‌کند و ضد سرطان است.

خواص اسفناج برای بدن

کته اسفناج، کته ای خوش رنگ و مقوی

طرز تهیه کته اسفناج را در این مطلب به شما آموزش دادیم و در مورد نکات و فوت‌وفن‌های آن صحبت کردیم. پیشنهاد می‌کنیم این غذا را حتما تهیه کرده و در کنار طعم جدید و جذاب آن، از خواص اسفناج نیز بهره‌مند شوید. البته، این غذا ممکن است باب میل همه‌ی اعضای خانه نباشد و پیشنهاد می‌کنیم به جای صرف نظر از کته اسفناج و هم غذا شدن با خانواده، این کته خوشمزه را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کرده و غذای موردعلاقه دیگر افراد را از سفارش غذا اسنپ فود سفارش دهید.

سوالات متداول

در طرز تهیه کته اسفناج می‌توان از سبزی دیگری هم استفاده کرد؟

ماده اصلی در این غذا اسفناج است و معمولا کمتر کسی از سبزی‌های دیگر برای پخت آن استفاده می‌کند. اما همه چیز در آشپزی به ذائقه شما بستگی دارد و می‌توانید هر تغییری را در دستور پخت آن ایجاد کنید.

چگونه می‌توانیم اسفناج را فریز کنیم؟

کافی است اسفناج را کمی حرارت دهید و در کیسه‌های مخصوص بریزید. سپس هوای اضافی آن‌ها را بگیرید و در فریزر بگذارید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود