طرز تهیه لوبیا کباب رشتی ؛ غذای محبوب شمالی ها
لوبیا کباب رشتی یکی از غذاهای پرطرفدار و محلی استان گیلان است که طرفداران بسیار زیادی را در سراسر دنیا دارد.
در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی ، باید ابتدا لوبیاها را خیس کنید. سپس آنها را با حرارت ملایم و کمی آب در قابلمهای بپزید. سیر و پیاز را خرد کرده و همراه با ادویههای مختلف در تابهای تفت دهید. گوجهفرنگیها را هم پس از رنده کردن درون تابه بریزید و وقتی آب آن گرفته شد، این مواد را به لوبیاها اضافه کنید. سپس سیبزمینیها را پوست بگیرید و رنده کنید و آنها را داخل ظرف خوراک لوبیا بریزید. اکنون درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا مراحل پخت کامل شود. از طرفی گوشت را هم با نمک، فلفل و آبلیمو مزهدار کنید. زمانی که خوراک لوبیا به پخت نهایی خود نزدیک شد، کباب کردن گوشت را روی زغال یا گاز انجام دهید. درنهایت نیز خوراک لوبیا و گوشت را با هم سرو کنید.
لوبیا کباب رشتی |
|
تعداد نفرات | 4 |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
لوبیا کباب رشتی ترکیبی از خوراک لوبیا چیتی و گوشت چنجه بوده که طعم آن واقعا بینظیر است. این غذا معمولا در استان گیلان پخته میشود و حتما نام آن را در منوی قهوهخانههای این منطقه از کشور خواهید دید. روش درست کردن لوبیا کباب رشتی بسیار ساده انجام میشود و لوبیا چیتی و گوشت، اصلیترین مواد اولیهای هستند که برای درست کردن آن بهکار میروند. جدول مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت غذا در ادامه به شما نشان داده شده است.
مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی
لوبیا کباب رشتی باید با استفاده از مواد اولیه زیر تهیه شود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لوبیا چیتی | 2 پیمانه |
سیر | 2 حبه |
پیاز | 1 عدد |
گوجهفرنگی | 1 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیبزمینی | 1 عدد |
گوشت چنجه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) | به مقدار لازم |
دستور پخت لوبیا کباب رشتی
قبل از شروع مراحل طرز تهیه لوبیا کباب رشتی باید لوبیاها را خیس کنید. از شب گذشته این حبوبات را داخل آب قرار دهید تا نفخ آن گرفته و برای روز پخت آماده شوند.
- مرحله اول: لوبیاهای خیسخورده را آبکش کرده و داخل قابلمهای بریزید تا با حرارت ملایم و کمی آب بپزند.
- مرحله دوم: سیر و پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید. سپس آنها را با هم درون تابه حاوی روغن بریزید و تفت دهید.
- مرحله سوم: مقدار زردچوبه و فلفل را هم به مواد درون تابه اضافه کنید و تا زمانی که عطر آنها حس شود، مواد را تفت دهید.
- مرحله چهارم: گوجهفرنگیها را بشویید و آنها را رنده کنید؛ سپس درون تابه بریزید و تا جایی که آب آنها کشیده شود، اجازه دهید روی شعله بمانند.
- مرحله پنجم: رب گوجهفرنگی را هم به مواد درون تابه اضافه و همه را با هم ترکیب کنید.
- مرحله ششم: مواد تابه را درون قابلمه حاوی لوبیاهایی که اکنون دیگر پختهاند، بریزید.
- مرحله هفتم: سیبزمینیها را پوست بگیرید و به شکل پوره درآورید. سپس آن را به خوراک لوبیا بیفزایید.
- مرحله هشتم: درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مراحل پخت کامل شود.
- مرحله نهم: اکنون به سراغ گوشتها بروید و آنها را همراه با ادویههای دلخواه مثل نمک، فلفل و آبلیمو مزهدار کنید.
- مرحله دهم: زمانی که حس کردید خوراک لوبیا به مراحل نهایی پخت نزدیک شده است، کباب کردن گوشتها را روی زغال یا گاز انجام دهید.
- مرحله یازدهم: درنهایت نیز خوراک لوبیا و گوشت را در کنار یکدیگر سرو کنید.
نکات لازم در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
برای درست کردن لوبیا کباب رشتی مراحلی را که در بالا گفته شد، انجام دهید؛ اما نکاتی هم وجود دارند که توجه به آنها میتواند این غذا را بهتر کند:
- میتوانید در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی، سیبزمینی را حذف کنید.
- اضافه کردن آرد به غذا باعث میشود تا غلظت آن بیشتر شود.
- برای طعم بهتر گوشتها بهتر است آنها را از شب قبل در مواد بخوابانید.
- اجازه دهید تا لوبیاها کاملا بپزند تا طعم آنها به خوبی در غذا حس شود.
- اضافه کردن پوره سیبزمینی پختهشده نیز غلظت غذا را بیشتر میکند.
اصول نگهداری از لوبیا کباب رشتی
اصلیترین ماده برای درست کردن لوبیا کباب رشتی، گوشت و لوبیا است؛ بنابراین این غذا پس از پخت باید سریعا سرو شود تا شاهد فاسد شدن گوشت آن نباشید. برای نگهداری باقیمانده غذا نیز ابتدا اجازه دهید حرارت آن کمی پایین بیاید و سپس آن را درون ظرفی دربسته داخل یخچال قرار دهید.
روش جلوگیری از خراب شدن لوبیا کباب رشتی
روش جلوگیری از فاسد شدن لوبیا کباب رشتی، قرار دادن آن در محیط خنک و بدون رطوبت است. در صورت احساس هرگونه بو یا طعم بد آن را دور بریزید؛ زیرا نشاندهنده فاسد شدن غذای شماست.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی
در طرز تهیه لوبیا کباب رشتی میتوانید به جای کباب کردن گوشتهای روی زغال یا گاز، آنها را درون فر قرار دهید. همچنین گاهی از گوشت مرغ هم در کنار لوبیا استفاده میشود.
تاریخچه لوبیا کباب
لوبیا کباب غذای محبوب و محلی استان گیلان به حساب میآید. از آنجایی که لوبیا ماده خوراکی ارزانی است، این غذا در گذشته طرفداران زیادی داشت؛ البته طعم چرب و بینظیر گوشت و فوایدی که دارد نیز باعث شده بود تا این غذا بهعنوان وعدهای کامل به حساب آید. در حال حاضر هم لوبیا کباب بهعنوان صبحانه در بسیاری از رستورانهای سنتی سرو میشود.
خواص لوبیا برای بدن
لوبیا کباب رشتی صبحانهای مقوی و خوشمزه است که باعث سیری طولانیمدت میشود. لوبیا سرشار از مس و آهن بوده و ماده غذایی ایدهآلی برای کمخونی به حساب میآید. بهعلاوه در ترکیبات آن پروتئین و فیبر هم دیده میشوند که باعث کاهش اشتها و وزن خواهند شد. در لوبیا ویتامینهای مختلفی مانند B1 هم وجود دارند که حافظه را تقویت کرده و پروتئین موجود در آن نیز به عضلهسازی کمک میکند. وجود ویتامین D و C در داخل این ماده خوراکی نیز ارزش غذایی آن را بالاتر برده است.
لوبیا کباب را حتما امتحان کنید…
در این مطلب نحوه درست کردن لوبیا کباب رشتی را به همراه نکات تهیه آن به طور کامل برای شما توضیح دادیم. پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده این غذا را تهیه کرده و طعم آن را امتحان کنید. این غذا طعم خاص و جالبی دارد و با یک بار چشیدن طعم آن، از طرفداران پر و پا قرص لوبیا کباب خواهید شد. البته، اگر احساس میکنید که برخی از اعضای خانواده طعم این غذا را دوست ندارند، لوبیا کباب را برای خودتان و افرادی که طعم آن را دوست دارند، تهیه کرده و غذای موردعلاقه دیگر افراد خانه را از سفارش انلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید. در اسنپ فود انواع غذاهای گیلانی، فست فود، انواع آش، سالاد و … وجود داشته و میتوانید تمام اعضای خانواده را خوشحال کنید.
سوالات متداول
لوبیا کباب رشتی را همراه با چه چیزی سرو کنیم؟
این غذا همراه با زیتون پرورده، پیاز و نارنج در کنار نان داغ سرو میشود.
وقتی غذا شل میشود، باید چه کار کنیم؟
با اضافه کردن پوره سیبزمینی یا آرد میتوانید غلظت غذا را بیشتر کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402