آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه پنیر فتا خانگی
دسته‌بندی نشده
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

مراحل کامل طرز تهیه پنیر فتا خانگی + نکات تهیه و نگهداری

مینا اسماعیل بیگی 28 فروردین 1403 5 دقیقه

در طرز تهیه پنیر فتا خانگی ، باید ابتدا شیر را گرم کرده و استارتر را به آن اضافه کنید. سپس آب و کلرید سدیم را داخل ظرف مخلوط بریزید، آن را در دمای اتاق قرار دهید و بگذارید روی آن دلمه ایجاد شود. در این مرحله باید دلمه‌ها را برش زده و دوباره مخلوط را هم بزنید. به مدت 20 دقیقه دما را روی 30 درجه سانتی‌گراد نگه دارید و سپس پنیر را داخل قابلمه بریزید. پس از سفت شدن کامل پنیر، آن را برای 4 تا 6 هفته در ترکیب آب و نمک نگهداری کنید.

جدول مشخصات آن را می‌توانید در اینجا ببینید:

پنیر فتا خانگی

زمان آماده‌سازی مواد 30 دقیقه
زمان آماده شدن برای مصرف 1 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه پنیر فتا خانگی

پنیر فتا طعم بسیار جذابی دارد و می‌توان آن را به روش‌های مختلفی تهیه کرد. این پنیر اغلب به‌صورت بسته‌بندی و کارخانه‌ای در بازار به فروش می‌رسد؛ اما روش درست کردن آن هم چندان سخت نیست. در ادامه مراحل تهیه آن را به شما آموزش داده‌ایم:

غکس پنیر فتا خانگی

مواد لازم برای تهیه پنیر فتا

درست کردن پنیر فتا باید با استفاده از مواد اولیه زیر انجام شود:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب معدنی یا تصفیه‌شده ½ پیمانه + 8 پیمانه برای آب نمک
کلرید سدیم 2/1 قاشق چای‌خوری + 1 قاشق چای‌خوری برای آب نمک
مایه پنیر 2/1 قاشق چای‌خوری
شیر 4 کیلوگرم
استارتر پنیر فتا 4/1 قاشق چای‌خوری
نمک درشت دریایی 5 قاشق غذاخوری
سرکه سفید 4/1 قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پنیر فتا

قبل از شروع مراحل طرز تهیه پنیر فتا خانگی ، دماسنجی را آماده کنید و کنار بگذارید؛ سپس مراحل زیر را با دقت انجام دهید:

  • مرحله اول: 4/1 پیمانه آب و 2/1 قاشق چای‌خوری کلرید کلسیم را درون کاسه کوچکی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: ترکیب 4/1 پیمانه آب با مایه پنیر را در ظرف دیگری انجام دهید.
  • مرحله سوم: قابلمه‌ای را روی گاز بگذارید و شیر را داخل آن بریزید.

نکته: حرارت در این مرحله باید متوسط رو به کم باشد.

  • مرحله چهارم: دمای شیر را با دماسنج بررسی کنید و تا زمانی که به 30 درجه سانتیگراد برسد، اجازه دهید روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله پنجم: پس از رسیدن شیر به دمای مورد نظر، استارتر را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا واکنش در مدت زمان 3 تا 5 دقیقه انجام شود.
  • مرحله ششم: پس از گذشت مدت مشخص، شیر و استارتر را هم بزنید و روی آن‌ها را با درب بپوشانید. اجازه دهید تا این مخلوط برای 1 ساعت در همان دمای 30 درجه بماند.
  • مرحله هفتم: ترکیبی را که در مرحله اول درست کرده‌اید، بعد از یک ساعت به شیر و استارتر اضافه کنید و در حدود 1 دقیقه به شکل مداوم آن را هم بزنید.
  • مرحله هشتم: ترکیب مایه پنیر و آب را هم به شیر اضافه کرده و به هم زدن آن‌ها برای 1 تا 2 دقیقه دیگر ادامه دهید.
  • مرحله نهم: در این مرحله باید بگذارید که شیر در دمای محیط به شکل ثابت باقی بماند و ظاهری شبیه به کشک را به خود بگیرد.
  • مرحله دهم: کشک‌های ایجادشده را به اندازه‌های 2 تا 3 سانتی‌متری برش بزنید و سپس با کف‌گیر آن‌ها را هم بزنید و اجازه دهید برای مدت 5 تا 10 دقیقه دیگر در همین حالت باقی بمانند.
  • مرحله یازدهم: دمای این ترکیبات را دوباره به 30 درجه سانتیگراد برسانید و بگذارید با همین درجه در حدود 20 دقیقه بمانند تا زمانی که کشک‌های تکه‌تکه‌شده (همان دلمه) ته‌نشین شوند.
  • مرحله دوازدهم: اکنون مایع درون قابلمه را به آرامی با ملاقه دور بریزید.
  • مرحله سیزدهم: قالب‌های پنیر باقیمانده در قابلمه را در قالب بریزید و روی آن‌ها را با پارچه پنیر بپوشانید.
  • مرحله چهاردهم: قالب دیگری را هم روی پنیر بگذارید و آن را بفشارید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود.
  • مرحله پانزدهم: 4 ساعت بعد دوباره جای قالب را تغییر دهید و دلمه‌ها را هم بزنید و دوباره پنیر را داخل قالب بریزید و اجازه دهید تا سفت شود.
  • مرحله شانزدهم: برای آب نمک هم 8 پیمانه آب، نمک دریا، 1 قاشق چای‌خوری کلرید کلسیم و سرکه سفید را مخلوط کنید و درون ظرفی بریزید و سپس پنیرها را درون آن قرار دهید و بگذارید برای مدت 4 تا 6 هفته درون آب و نمک باقی بمانند.

نکات لازم در طرز تهیه پنیر فتا خانگی

طرز تهیه پنیر فتا خانگی به راحتی انجام می‌شود؛ اما نکات زیر هم به بهتر شدن طعم آن کمک خواهد کرد:

نکات لازم در طرز تهیه پنیر فتا خانگی

  • بهتر است این پنیر را با شیر گوسفند یا مخلوطی از شیر گوسفند و بز تهیه کنید.
  • حتما پنیر را بعد از درست کردن درون آب و نمک قرار دهید.

اصول نگهداری پنیر فتا

پنیر فتا را می‌توانید برای مدت زمان 1 هفته تا چند ماه درون آب نمک و داخل یخچال نگهداری کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن پنیر فتا

برای جلوگیری از خراب شدن پنیر فتا حتما آن را داخل ترکیب آب و نمک بگذارید.

تاریخچه پنیر فتا

مکان اولیه و مبدا اصلی درست کردن این پنیر در یونان بوده است؛ اما امروزه این محصول در هر فروشگاهی به فروش می‌رسد. در یونان هنوز هم طرفداران این پنیر بسیار زیاد هستند و همین موضوع باعث شده است تا صادرات آن به دیگر کشورها کمتر باشد. در حال حاضر در بسیاری از کشورها مانند استرالیا، دانمارک، آلمان و البته ایران، پنیر فتا تولید و به بازار عرضه می‌شود.

خواص پنیر فتابرای بدن

پنیر فتا حاوی مواد مغذی مهمی است و در برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و سرطان اثر مثبت و پیشگیری‌کننده دارد. همچنین این نوع پنیر می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود، پوسیدگی دندان را کاهش دهد و به پیشگیری از برخی مشکلات کبدی کمک کند.

خواص پنیر فتابرای بدن

پنیر فتا، پنیری خوشمزه برای صبحانه…

طرز تهیه پنیر فتا خانگی را در این مطلب به شما آموزش دادیم. شما تنها با طی کردن همین مراحلی که گفته شد، می‌توانید طعم خوب این پنیر خانگی را بچشید؛ اما برای کسانی که فرصت کافی نداشته یا حوصله طی کردن مراحل بالا را ندارند، اسنپ فود بهترین گزینه است. شما می‌توانید با ورود به فروشگاه‌هایی که در بخش لبنیات این پلتفرم فعال هستند، منوی کاملی از انواع پنیر را ببینید و برحسب سلیقه و نیاز، خرید خود را انجام دهید.

سوالات متداول

استارتر پنیر فتا چیست؟

این ماده شامل میکرورگانیسم‌های شروع‌کننده اسید لاکتیک است که در پنیرسازی به میزان زیادی از آن‌ استفاده می‌شود.

پنیر فتا چه تفاوتی با ریکوتا دارد؟

ریکوتا جایگزین مناسبی برای فتاست و طعمی مشابه با آن دارد؛ اما تفاوت این دو پنیر در میزان شوری کمتر ریکوتاست.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود