طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی؛ غذایی خوشمزه و سالم
غذا، زبانی مشترک میان تمام اقوام و ملل است. هر دیاری باذوق و سلیقه خاص خود، طعمی منحصربهفرد به سفرههایش میبخشد. در میان انبوه غذاهای سنتی ایرانی، شامی بادمجان و گوشت جهرمی، یک غذای بسیار خوشمزه و دلچسب است که علاوه بر مردم جهرم در بین مردمان دیگر شهرهای کشور نیز محبوبیت بسیار دارد.
هر کس که فقط یکبار شامی بادمجان و گوشت جهرمی را امتحان کند از طرفداران آن خواهد شد. این غذا با بادمجان و گوشت چرخکرده درست میشود و طعم بسیار عالی و متفاوتی از سایر شامیها دارد.
در ادامه طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی را آموزش خواهیم داد.
اگر سبزیجات دوست دارید و به خوردن غذاهای سالم علاقهمند هستید، شامی سبزیجات یک غذای عالی و منحصربهفرد است که عطر دلپذیر و مزه فوقالعاده خوشمزهاش شما را شیفته خود خواهد کرد. طرز تهیه شامی سبزی به سبک اصیل مازندرانی را در بلاگ اسنپ فود برای شما منتشر کردهایم.
میزان کالری در هر 100 گرم | 250 کالری |
زمان لازم برای آمادهسازی | حدود 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 40 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
درجه سختی | آسان |
طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی؛ غذایی خوشمزه و سالم
اگر از علاقهمندان به بادمجان باشید، حتماً شامی بادمجان و گوشت جهرمی را میپسندید که طعمی متعادل و بوی دلپذیر دارد. علاوهبراین یک غذای سالم و سبک است که میتوانید در وعده نهار یا شام میل کنید و از خوردنش لذت ببرید.
ترکیب بادمجان، گوشت چرخکرده و ادویههای مخصوص در این شامی، طعمی منحصربهفرد و عطری دلنشین به این غذا میبخشند.
تا حالا شامی هویج را امتحان کردهاید؟ این شامی تجربهای متفاوت از یک غذای سالم و مغذی است که پیشنهاد میکنیم حتماً طرز تهیه آن را در بلاگ اسنپ فود یاد بگیرید.
موادی که برای درستکردن شامی بادمجان و گوشت به آن نیاز خواهید داشت عبارتاند از:
بادمجان | 4 عدد |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
برنج پخته شده | 1.3 پیمانه |
تخممرغ | 1 عدد |
جعفری | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
ماست | 1.2 پیاله |
مراحل تهیه شامی
مرحله اول: در همین ابتدای کار برنج را شسته و در یک قابلمه بریزید و باحرارت ملایم بپزید. اجازه دهید برنج کامل پخته شده و آب آن کشیده شود. برنج را کنار بگذارید و سراغ بادمجانها بروید.
مرحله دوم: بادمجانها را بشورید و پوست آنها را بگیرید و برای 30 دقیقه در محلول آب و نمک بخوابانید تا طعم تلخ آنها گرفته شود. بعد از گذشت نیم ساعت، بادمجانها را از آب خارج کرده و در یک سبد قرار دهید تا آبکش شوند.
مرحله سوم: با استفاده از قلممو روی بادمجانها را به ماست آغشته کنید، اما نه زیاد؛ زیرا این کار برای این است که بادمجانها روغن کمتری به خود جذب کنند. سپس مقداری روغن را در تابه ریخته و اجازه دهید تا داغ شود. بعد از آن که روغن کامل داغ شد، بادمجانها را در آن سرخ کنید.
مرحله چهارم: حالا باید بادمجانهای سرخشده را با استفاده از گوشتکوب برقی یا در غذاساز، میکس و پوره کنید. سیر را پاک کرده و له کنید. سپس آن را با بادمجان پوره شده به همراه گوشت چرخکرده، پیاز، جعفری خردشده و برنج پختهشده در میکسر ریخته و با هم میکس کنید.
در ادامه سیر و نمک، فلفل سیاه و زردچوبه و تخممرغ را نیز به مواد افزوده و با هم میکس کنید تا مخلوط یکنواخت و یکدست شود. این ترکیب را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند در این مدت مواد شامی منسجمتر شده و مزهدار میشود.
مرحله پنجم: تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و کمی روغن در آن بریزید، اجازه دهید تا روغن داغ شود. حالا مقداری از مواد شامی را برداشته و به شکل دلخواه فرم دهید و در روغن سرخ کنید. پس از سرخشدن هر شامی، آن را روی یک دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
به همین سادگی شامی خوشمزه و لذیذ شما آماده شده، آن را در ظرف سرو خود ریخته و با دورچین گوجهفرنگی و خیارشور و لیمو دیزاین کرده و نوش جان کنید.
شامی کباب لرستان، رنگ و لعابی شبیه به خورش فسنجان دارد و عطر بینظیرش به شما میگوید که یک غذای عالی و متفاوت را خواهید چشید. برای درستکردن این شامی دلچسب تنها باید به بلاگ اسنپ فود سر بزنید.
طرز تهیه شامیکباب جهرمی
شامیکباب یک غذای پرطرفدار است که در هر شهری با دستور تهیه مخصوص آنجا پخته میشود و شامی هر شهری، طعمی متفاوت از دیگر شامیها دارد.
شامیکباب جهرمی، یکی از بهترین انواع شامیکباب است که امروز قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
میزان کالری در هر 100 گرم | حدود 150 تا 200 کیلوکالری (با توجه به نوع پخت و مواد استفاده شده) |
زمان لازم برای آمادهسازی | 45 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
درجه سختی | آسان |
همین ابتدا موادی که برای طبخ این شامی نیاز است را آماده کنید:
بادمجان | 2 عدد |
سیبزمینی خام | 1 عدد |
سیبزمینی پخته شده | 2 عدد |
تخممرغ | 1 عدد |
ماست | 1 قاشق سوپخوری |
پیاز | 1 عدد |
آرد گندم | 1 قاشق سوپخوری |
نمک، فلفل، روغن | به مقدار لازم |
مراحل طبخ شامیکباب جهرمی
مرحله اول: بادمجانها را خوب بشویید و با پوست کباب کنید. پس از کبابکردن بادمجانها، پوست آنها را بگیرید و بهصورت ساطوری و خیلی ریز خرد کنید.
مرحله دوم: سیبزمینیهای آبپز شده را پوست گرفته و رنده کنید. سیبزمینی خام را نیز در یک ظرف جدا رنده نمایید. آب سیبزمینی خام رنده شده را بگیرید و آن را با سیبزمینی پخته و رندهشده ترکیب کنید.
مرحله سوم: پیاز را نیز رنده کرده و آب آن را نیز بگیرید. حالا پیاز رندهشده را با بادمجان کبابی خردشده و سیبزمینیهای رندهشده ترکیب کرده و خوب با هم مخلوط کنید. ماست را نیز به مواد افزوده و با آنها مخلوط نمایید. کمی نمک و فلفل روی مواد بریزید و دوباره مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست و صاف شود.
مرحله سوم: مقداری روغن در تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. حالا از مایه یک قاشق بردارید و در روغن بریزید و با پشت قاشق به آن فرم دهید تا سرخ شود.
پس از سرخشدن شامیها برای این که روغن آنها گرفته شود، شامیها را روی یک دستمال بگذارید. حالا کنار سبزی و سس گوجهفرنگی این شامیهای خوشمزه را سرو و میل کنید. اگر دوست داشتید میتوانید از گوشت چرخکرده نیز در تهیه شامیکباب جهرمی استفاده نمایید.
اگر از علاقهمندان به غذاهای شمالی باشید، مطمئناً شامی ترش با طعم ملس و دلچسبی که دارد میتواند توجهتان را جلب کند. طرز تهیه شامی ترش را در بلاگ اسنپ فود مطالعه کنید و یک نهار دلچسب درست کنید.
فوت کوزهگری طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی
درستکردن هر غذایی فوتوفنهای خاص خود را دارد. شامی بادمجان و گوشت جهرمی هم فوت آشپزی خاصی دارد.
- اولین نکته این است که بهجای ماست میتوانید از سفیده تخممرغ در این ترکیب استفاده کنید؛ زیرا ماست هیچ تأثیری در طعم غذا و بادمجانها ندارد و هر دو تنها برای این که روغن کمتری جذب غذا شود، استفاده میشوند.
- هنگام میکسکردن مواد اگر ترکیب آنها شل بود میتوانید از 2 قاشق آردنخودچی یا آرد گندم برای منسجمشدن مایه شامی استفاده کنید تا از وارفتن شامیها هنگام سرخ کردن جلوگیری کنید.
- اگر دوست دارید یک غذای رژیمی و سالمتر آماده کنید، میتوانید بهجای سرخکردن بادمجانها، آنها را روی شعله گاز یا در فر کبابی کنید.
- چنانچه دستگاه غذاساز یا میکسر ندارید، میتوانید پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. برای پوره کردن برنج و بادمجان نیز میتوانید از گوشتکوب دستی استفاده کرده و مواد را با دست ورز دهید تا ترکیب شامی شما یکدست شود.
خواص شامی بادمجان و گوشت جهرمی
شامی بادمجان جهرمی، غذای خوشمزهای است که علاوهبر طعم دلچسب، خواص بسیاری نیز دارد. بادمجان و گوشت از پایههای اصلی این شامی هستند و هر دو بسیار مغذی و مفید هستند.
خواص بادمجان
- بادمجان منبع فیبر است که به هضم غذا و سلامت سیستم گوارش کمک میکند.
- بادمجان سرشار از آنتیاکسیدان است؛ ازاینرو برای محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد بسیار مؤثر است.
- بادمجان منبعی مغذی از پتاسیم به همین دلیل میتواند در تنظیم فشارخون مؤثر باشد.
- بادمجان کالری کمی دارد؛ پس خوردن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، مناسب است.
خواص گوشت
- گوشت منبع پروتئین است که برای ساخت و ترمیم عضلات ضروری است.
- گوشت سرشار از آهن است؛ بنابراین میتواند از کمخونی پیشگیری کند.
- گوشت منبع ویتامین B12 است به همین سبب برای سلامت سیستم عصبی ضروری است.
سخن نهایی
در این مقاله طرز تهیه شامی بادمجان و گوشت جهرمی را به شما آموزش دادیم. این غذای خوشمزه و دلچسب، طعمی فراموشنشدنی دارد که هر ذائقهای را مجذوب خود میکند.
بادمجان کبابی و گوشت چرخکرده یک ترکیب فوقالعاده لذیذ و مغذی است که خواص بسیاری برای بدن دارد و در عین حال غذایی سبک است که حتی میتوانید برای شام نیز آن را میل کنید.
اگر از خوردن غذاهای نانی بیشتر لذت میبرید، شامی لپه غذایی است که با ذائقه شما سازگار خواهد بود. برای یادگرفتن طرز تهیه این شامی متفاوت و مغذی میتوانید از بلاگ اسنپ فود دیدن کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402