معرفی انواع ادویه های بومی ترکیه
انواع ادویه های ترکیه تأثیر زیادی در تغییر طعم غذا و لذیذ شدن آن دارند. هر یک از کشورهای دنیا شیوه آشپزی خاص خود را دارد که نوع چاشنی های مورد استفاده در غذاهای مختلف و البته میزان استفاده از آن ها هم مطابق با ذائقه مردمان آن سرزمین است. غذاهای ترکی از متنوع ترین غذاهای دنیا محسوب می شوند که البته ادویه های کشور ترکیه هم نقش پر رنگی در جهانی شدن این غذاها دارند. آشپزی ترکی بعد از غذاهای فرانسوی و چینی در رده سومین غذاهای غنی دنیا قرار دارد. غذاهای ترکیه بیشتر ترکیبی از ادویه و گیاهان است که البته معمولاً چندان رو به تندی نمیروند. بیایید درباره چاشنی های این کشور زیبا اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
1.زیره سیاه از انواع ادویه های ترکیه
زیره سیاه با نام ترکی Çörek otu یکی از پر استفاده ترین چاشنی ها در آشپزی ترکی است. زیره سیاه به عنوان بهترین ادویه ترکیه طعم و بوی تلخ مشخصی دارد که از زمان های دور به عنوان یک چاشنی فوق العاده در مدیترانه و خصوصاً ناحیه خاورمیانه استفاده می شد. حال شاید برای شما سوال باشد که از این ادویه تلخ در کجا استفاده می شود؟ زیره سیاه به دلیل طعم خاص خود در آشپزی ترکی جایگاه ویژه ای دارد. این ادویه در شیرینی هایی که شیرین نیستند استفاده می شود. کاربرد دیگر این ادویه معطر کردن قهوه و ایجاد تغییر در مزه آن است.
2. سماق از ادویه های کشور ترکیه
سماق که بعضاً در ترکیه با نام سوماچ Sumach هم شناخته می شود، یکی دیگر از ادویه های کشور ترکیه است که آشپزهای ترکی از آن استفاده زیادی می کنند. این ادویه از آسیاب کردن میوه درخت سماق به دست می آید. همانطور که احتمالاً می دانید رنگ سماق قرمز و طعم آن رو به ترشی می رود.
برخلاف ما که از سماق بیشتر روی کباب و نهایتاً چند غذای سنتی استفاده می کنیم، این ادویه به شکل گسترده در پخت انواع غذاهای ترکی از ماهیها گرفته تا طبخ دستورالعمل های مختلف مرغ استفاده می شود. سماق در ترکیه حتی به عنوان چاشنی سالاد سبزیجات هم مورد استفاده قرار می گیرد.
3. زعفران از ادویه های ترکیه
یکی دیگر از ادویه های کشور ترکیه، زعفران است. زعفران که گاهی اوقات با نام کروکوس Crocus شناخته می شود، نه تنها در ترکیه بلکه در کشور ما هم به عنوان یک ادویه پراستفاده در انواع غذا، دسر و نوشیدنی استفاده می شود. از زعفران به عنوان بهترین ادویه ترکیه استفاده زیادی می شود. این ادویه گران قیمت در تمام طول دوران خود از قیمت و محبوبیت بالایی در بین ترک ها برخوردار بوده است.
یکی از نکته های برجسته آشپزی ترکی بخش هنر شیرینی پزی آن است که با استفاده از زعفران رنگ و لعاب دیگری می گیرد. از این ادویه به وفور در تهیه انواع خمیر شیرینی و البته طبخ انواع غذا در ترکیه استفاده می شود. جالب است بدانید که شهر صفرانبولو به دلیل اینکه بهترین زعفران دربار سلاطین عثمانی در آنجا کشت می شد، به این نام شهرت پیدا کرده است. یکی دیگر از مناطق ترکیه به نام صومعه صاردین نیز به برکت وجود این گل ها با نام دیرزعفران نیز شناخته می شود. این صومعه در قسمت جنوب شرقی ترکیه قرار دارد.
4. فلفل ایزوت از انواع ادویه های ترکیه
فلفل ایزوت Izzet یکی از انواع فلفل های محلی و بومی کشور ترکیه است که در خانواده فلفل های چیلی قرار می گیرد. این فلفل در استان شانلی اورفا کشت می شود و مانند سایر ادویه جات به صورت قرار گرفتن در زیر نور خورشید و به شکل خشک تهیه می شود. مزه این فلفل به طعم دودی نزدیک است و بر خلاف تصور اصلاً تلخی ندارد. فلفل ایزوت در دو نوع قرمز و مشکی موجود است. این ادویه یکی از چاشنی های پایه غذایی به نام کتلت بلغور نپخته محسوب می شود.
5. فلفل تند آنتپ
فلفل Antep در کشور ترکیه جایگاه خاصی دارد. کافیست زمانی که به این کشور سفر کردید و از کنار مغازه های ادویه فروشی ترکیه رد شدید، یک نگاهی به کیسه های پر از فلفل فروشگاه های آن داشته باشید. فلفل آنتپ همانطور که از نام تند آن مشخص است، فوق العاده گرم است. این فلفل در کل ترکیه از محبوبیت بالایی برخوردار است و در دسته فلفل چیلی قرار می گیرد. این ادویه محبوب در ترکیه البته به عنوان یک چاشنی جهانی مورد استفاده قرار می گیرد و در طول فرایند پخت انواع و اقسام غذاها برای افزایش عطر و طعم غذاها استفاده می شود.
6. نعناع از انواع ادویه های ترکیه
یکی از ادویه های بومی ترکیه که البته نوعی سبزی خشک است، نعناع Nane ترکی است. این چاشنی عطر زیادی دارد که به دلیل همین ویژگی خود مورد استقبال اکثریت افراد قرار می گیرد. نعناع ترکی به دلیل خاصیت عطرآگین خود و البته مزه خوبی که دارد همیشه به عنوان یک همراه همیشگی و البته تکمیل کننده طعم سیر با این خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.
در ترکیه ترکیب کردن سیر با نعناع ترکی و مخلوط کردن آن با آب لیمو تازه و البته روغن زیتون، می تواند یک ترکیب جادویی و فوق العاده خوشمزه برای انواع گوشت گریل شده محسوب شود. جالب تر آنکه در این کشور از نعناع برای دم کردن نوعی چای ترکی استفاده کنید و حتی مانند برخی از دستورالعمل های آشپزی ایرانی از آن برای تهیه نوشیدنی های خوش عطر و طعم تابستانی کمک می گیرید. ناگفته نماند که از این ادویه در مخلوط ماست و خیار هم استفاده می شود که ماحصل آن تولید مزه ای معروف در ترکیه است که در این کشور با نام CACILC شناخته می شود.
7. زیره سبز
زیه یا کیمیون Kimyon از دیگر انواع ادویه های کشور ترکیه است که در این کشور محبوبیت خاص خود را دارد. البته شهرت و محبوبیت این ادویه به عنوان یک چاشنی شرقی از کشور چین تا کشور ترکیه است. زیره یک چاشنی با رایحه قوی و البته تلخ، زمانی بیشتر عطر خود را منتشر می کند که به صورت آسیاب شده استفاده شود. از زیره در غذاهای ترکی بسته به نوع دستورالعمل به صورت پودر شده و حتی دانه کامل استفاده می شود. نکته جالب در مورد استفاده از زیره در پلوهای ترکی این است که مردمان این دیار اعتقاد دارند که پلو بدون زیره پلو نیست. با همین یک جمله می توان اهمیت استفاده از زیره در آشپزی ترکی را درک کرد.
سایر چاشنی های رایج در ترکیه
تا اینجا به معرفی برخی از چاشنی های معروف و پر استفاده در ترکیه پرداختیم که البته اکثر آن ها استفاده بالایی هم در کشور ما دارد. در ادامه به صورت مختصر برخی دیگر از این ادویه ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
- آویشن یا پونه کوهی یا مریوان Kekik
- نعنا خشک یا Kuru Nane
- کنجد یا Susam
- کلدوش اوتو Keledoş out
- فلفل قرمز شیرین Tatlı Toz Biber
- میخک Karanfil
- هل Kakule
جمع بندی
دلایل زیادی وجود دارد که چرا غذاهای سنتی ترکیه در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفته است. جزئیاتی مانند ترکیب مواد مورد استفاده در آشپزی، تکنیک های آشپزی و سس های ضروری آشپزی باعث می شود غذاهای ترکی مورد پسند همه قرار گیرند. با این حال، جادویی ترین قسمت های غذاهای ترکی ادویه های بومی این کشور هستند.
برای شناخت بهتر غذاهای ترکی پیشنهاد می کنیم انواع ادویه های ترکیه را به خوبی بشناسید و وارد دنیای معطر چاشنی های این کشور شوید. برای تنوع در آشپزی خود هم می توانید هر یک از این ادویه ها را تا جای ممکن وارد برنامه روزانه غذاهایی خود کنید و از آشپزی به سبک ترکی لذت ببرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402