طرز تهیه انواع نان فانتزی
یکی از مواد غذایی پر مصرف در سفره های ایرانی، انواع نان است. امروزه نان های فانتزی زیادی نظیر باگت، سوخاری، ساندویچی و غیره در نانوایی ها و به صورت خانگی طبخ می شود. در این مقاله به معرفی و بررسی انواع نان فانتزی خواهیم پرداخت، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و با استفاده از طرز تهیه انواع نان فانتزی، این نان های خوش طعم را در منزل تهیه کرده و به همراه غذاهایی نظیر گوشت، سبزیجات و غیره سرو کنید.
انواع نان فانتزی
- نان باگت
- نان شیرمال
- نان همبرگر
- نان سوخاری
- نان تست
- نان ساندویچی
- نان گاتا
- نان پیتا
- نان چاودار
- نان یوفکا
- نان سبوس دار گندم
طرز تهیه انواع نان فانتزی
در ادامه مقاله طرز تهیه انواع نان فانتزی را بیان خواهیم کرد.
نان باگت لذیذ
- آرد 500 گرم
- بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
- نمک 1 قاشق چای خوری
- شکر 1 قاشق غذاخوری
- مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
- آب ولرم 1/5 پیمانه
- روغن مایع 1/5 پیمانه
- کنجد به مقدار لازم
- تخم مرغ 1 عدد
- کنجد و سیاه دانه به مقدار دلخواه برای تزئین نان باگت
طرز تهیه انواع نان فانتزی باگت
- برای تهیه نان فانتزی باگت ابتدا فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده و درون فر یک ظرف آب قرار دهید تا محیط فر به خوبی مرطوب شود.
- در ادامه، شکر و مایه خمیر را در ظرفی ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
- سپس نصف پیمانه آب ولرم را به مخلوط شکر و مایه خمیر اضافه کنید و ظرف حاوی خمیر مایه و شکر را در جای گرم قرار داده تا خمیر مایه آماده شود.
- در مرحله بعد برای طرز تهیه نان فانتزی باگت، آرد را چندین مرتبه الک کنید.
- تخم مرغ و نمک را در یک کاسه ریخته و مواد را به خوبی هم زده تا با هم مخلوط شوند.
- سپس روغن مایع، بیکینگ پودر و مابقی آب ولرم را به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید.
- در ادامه مایه خمیر حاضر شده را نیز به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید.
- آرد را کم کم به ترکیب تخم مرغ و مایه خمیر اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید.
- خمیر بدست آمده را به خوبی ورز دهید.
- درون ظرف دیگری را با مقداری روغن مایع به خوبی چرب کرده و خمیر نان باگت را در ظرف قرار دهید. روی ظرف را با استفاده از سلفون به خوبی بپوشانید.
- ظرف حاوی خمیر باگت را به مدت 30 دقیقه در جای مناسبی بگذارید تا خمیر استراحت کرده و حجمش دو برابر شود.
- سپس بعد از آماده شدن خمیر نان باگت، خمیر را به شکل گلوله های مناسب در اندازه های دلخواه در آوردید.
- گلوله های خمیر نان باگت را در سینی فر قرار داده و روی خمیرها را به مدت 15 دقیقه بپوشانید.
- در ادامه، یک قاشق غذاخوری آرد را در یک تابه کوچک ریخته و نصف پیمانه آب به آن اضافه کنید.
- سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار داده تا ترکیب این مواد به غلظت برسد.
- روی خمیرها را باز کرده و با استفاده از قلم مو، مخلوط آرد و آب غلیظ شده را روی خمیرها بکشید.
- در ادامه روی خمیر نان باگت را با استفاده از کنجد یا سیاه دانه تزئین کنید.
- سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
- بعد از اینکه رنگ نان ها طلایی شد و نان به خوبی پخته شد، سینی را از درون فر خارج کرده، اجازه دهید در محیط خنک شود.
- سپس به اندازه دلخواه نان باگت را برش زده و نوش جان کنید.
طرز تهیه نان فانتزی همبرگر
- آرد 4 پیمانه
- کره ذوب شده یا روغن مایع نصف پیمانه
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 2 عدد
- نمک 1 قاشق چای خوری
- شیر 1.5 پیمانه
- کنجد به میزان دلخواه برای تزئین نان فانتزی همبرگر
- پودر مایه خمیر 1 قاشق مرباخوری
مراحل تهیه نان مخصوص همبرگر
- برای تهیه نان همبرگر، ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید، خنک شود.
- شکر و پودر مایه خمیر را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کرده و به شیر ولرم اضافه کنید.
- سپس 15 دقیقه اجازه دهید تا خمیر مایه آماده شود.
- کره ذوب شده یا روغن مایع را با نمک و تخم مرغ مخلوط کنید.
- این ترکیب را به مخلوط خمیر مایه آماده شده، اضافه کنید.
- در ادامه، آرد را چندین مرتبه الک کرده تا سبک شود و خمیر همبرگر تردتر و خوشمزه تر شود.
- آرد الک شده را به آرامی به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
- سپس ظرف بزرگی انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید.
- خمیر همبرگر را در درون ظرف ریخته و روی آن را بپوشانید. اجازه دهید خمیر به مدت 2 ساعت بماند تا حجمش دو برابر شود.
- بعد از آماده شدن خمیر، خمیر همبرگر را به چند قسمت تقسیم کرده و آنها را با استفاده از دستتان گرد کنید.
- در مرحله بعد، سینی فر را کمی چرب کرده و گلوله های خمیر را با فاصله در سینی فر قرار دهید.
- سپس زرده تخم مرغ را با استفاده از قلم مو روی خمیرها بمالید و با کنجد روی خمیرها را تزئین کنید.
- مجدداً خمیرها را به مدت 15 دقیقه بپوشانید.
- در مرحله آخر، فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده تا گرم شود.
- سینی خمیر را به مدت 20 دقیقه درون فر قرار دهید تا طلائی و پخته شود.
نان شیرمال
- آرد گندم 3 پیمانه
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 1 لیوان
- کشمش نصف پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- کره 150 گرم
- پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
- روغن مایع به میزان لازم
- آب ولرم به مقدار لازم
مراحل تهیه نان فانتزی شیرمال
- برای تهیه نان فانتزی شیرمال، پودر خمیر مایه را به همراه 2 قاشق غذاخوری آب ولرم و 1 قاشق چای خوری شکر در ظرفی بریزید.
- اجازه دهید مایه خمیر به مدت 10 دقیقه استراحت کرده تا حاضر شود.
- سپس کره را در دمای محیط قرار داده تا نرم شود.
- مایه خمیر را بعد از آماده شدن به همراه 1 عدد تخم مرغ، کره، شیر، شکر و نمک درون کاسه ای بزرگ بریزید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- در ادامه، به مواد یکدست شده، آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری لطیف و نرم به دست آید.
- سپس کشمش را به خمیر اضافه کرده و خمیر را ورز دهید تا مواد کاملاً یکدست شود.
- ظرفی را انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید.
- در ادامه خمیر آماده شده را به مدت 3 ساعت درون ظرفی مناسب قرار دهید تا به خوبی استراحت کند.
- در این مرحله، بعد از آماده شدن خمیر، خمیر شیرمال را به دلخواه شکل دهید.
- خمیرهای نان شیرمال را با فاصله در سینی فر بچینید.
- در ظرف کوچکی 1 عدد تخم مرغ را به همراه مقداری کره ذوب شده، ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید.
- سپس با استفاده از قلم مو ترکیب تخم مرغ را روی خمیرها بکشید.
- روی خمیر را پوشانده و اجازه دهید خمیر به مدت 30 دقیقه استراحت کند.
- بعد از 30 دقیقه، خمیر را به مدت 20 دقیقه در فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده از قبل، قرار دهید.
- توجه داشته باشید که یک ظرف آب نیز درون فر قرار دهید تا با بخار آب، نان شیرمال خشک نشود.
- در نهایت شعله بالای فر را روشن کرده تا روی نان شیرمال نیز طلایی شود.
- بعد از پخته شدن نان شیرمال، سینی را از فر خارج کرده تا در دمای محیط خنک شود.
نان تست
- آرد 2 پیمانه
- مایه خمیر 1 قاشق چای خوری
- شکر 1 قاشق چای خوری
- نمک به مقدار لازم
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- کره ذوب شده 1/4 پیمانه
- آب ولرم به میزان لازم
- تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه نان فانتزی تست
- آرد الک شده، شکر و مایه خمیر را در کاسه ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید.
- در ادامه، کره و روغن مایع را به مخلوط آرد اضافه کرده و به خوبی ورز دهید.
- در این مرحله نمک و آب ولرم را کم کم به مخلوط نان فانتزی تست اضافه کنید.
- مواد را به خوبی ورز داده تا خمیری یکدست بدست آورید.
- خمیر آماده شده را به مدت 15 دقیقه کنار قرار دهید تا استراحت کند.
- در ادامه، قالب نان تست را چرب کرده و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید.
- خمیر آماده شده را داخل قالب ریخته و مجدداً کنار قرار داده تا حجم خمیر بیشتر شود.
- در این مرحله، قالب خمیر را به همراه یک کاسه آب درون فر قرار دهید.
- فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد قرار داده و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه نان تست حاضر شود.
- در نهایت تخم مرغ و کره آب شده را با استفاده از قلم مو روی نان بمالید.
- شعله بالای فر را روشن کرده تا روی سطح نان، طلائی رنگ شود.
- بعد از پخته شدن نان، سینی را از فر خارج کرده، اجازه دهید در محیط خنک شود.
- سپس نان را برش داده و همراه با غذا سرو کنید.
نان سوخاری یکی دیگر از انواع نان فانتزی
- شکر 280 گرم
- تخم مرغ 8 عدد
- روغن مایع 200 گرم
- خامه صبحانه 4 قاشق غذاخوری
- آب ولرم 2 پیمانه
- نمک 1 قاشق چای خوری
- آبلیمو تازه 2 قاشق غذاخوری
- آرد 1 کیلو و 500 گرم
- خمیر مایه 80 گرم
مراحل تهیه نان سوخاری خوشمزه
- ابتدا آب ولرم را داخل یک ظرف ریخته و چند قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
- سپس خمیر مایه را درون ظرف ریخته تا پف کند.
- چند قاشق غذاخوری آرد نیز به خمیر مایه اضافه کرده و کنار بگذارید.
- تخم مرغ، شکر، آب، نمک، آبلیمو، روغن مایع و خامه صبحانه را درون ظرف دیگری ریخته و به خوبی مواد را هم بزنید تا شکر در مواد حل شود.
- در ادامه، آرد را کم کم به مواد اضافه کنید.
- مایه خمیر پف کرده را نیز به مواد نان سوخاری اضافه و به خوبی هم بزنید.
- خمیر را پوشانده و به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- بعد از آماده شدن خمیر، خمیر را تقسیم کرده و در قالب مستطیل شکل بریزید.
- فر را روی حرارت 200 درجه سانتی گراد روشن کرده تا گرم شود.
- روی خمیر را با زرده تخم مرغ و پودر قند بپوشانید.
- سپس سینی خمیر را در فر قرار داده و اجازه دهید تا نان بپزد.
- بعد از آماده شدن نان سوخاری، قالب را از فر خارج کرده، اجازه دهید نان در دمای محیط خنک شود.
- سپس نان را برش زده و سرو کنید.
نان پیتا یکی دیگر از انواع نان فانتزی
نان پیتا که یک نوع از انواع نان فانتزی است را می توان به همراه انواع گوشت، سبزیجات خوشمزه و انواع سس سرو کرد. نان پیتا با استفاده از آرد گندم در دمای بالا پخته شده که همین امر موجب حاضر شدن سریع مایه خمیر می شود. همچنین در هنگام پخت نان پیتا، وسط نان پیتا، یک حباب بزرگ هوا ایجاد می شود که به جیب نان معروف است و درون جیب را با موادی نظیر گوشت و سبزیجات و سس پر کرده و سرو می کنند.
نان چاودار
نان چاودار با آرد چاودار یا آرد نان طبخ می شود و عطر و طعم بی نظیر و فوق العاده ای دارد. همچنین برای خوش عطر و طعم بودن نان چاودار از شوید نیز استفاده می کنند. به این صورت که در هنگام تهیه خمیر نان خوشمزه چاودار، مقداری شوید را به خمیر نان می زنند. از نان چاودار همچنین برای سرو ساندویچ هایی نظیر ساندویچ گوشت و پاسترامی به همراه سس خردل استفاده می کنند.
کلام آخر
در این مقاله شما را با انواع نان فانتزی آشنا کردیم، بنابراین این نان های خوشمزه و لذیذ را با توجه به دستور تهیه آنها، در منزل طبخ کرده و نوش جان کنید. اگر طرز تهیه نان های فانتزی دیگری را می دانید، خوشحال می شویم با ما به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402