آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
خواص مغز فندق
انواع اجیل
4.7/5 - (9 امتیاز)
6

خواص مغز فندق برای سلامتی + مضرات

مینا اسماعیل بیگی 17 فروردین 1402 7 دقیقه

به طور کلی می‌دانیم که آجیل‌ها و مغزها برای سلامتی بسیار مفید هستند. در این میان مغز فندق دارای خواص عالی بوده و برای حفظ سلامتی و ارتقا آن، کاربرد دارد. با شناخت خواص مغز فندق و مصرف صحیح آن، می‌توانید وضعیت سلامتی خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده و از مشکلات جسمی زیادی پیشگیری کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا در خصوص خواص مغز فندق بیشتر بدانیم.

خواص مغز فندق

خواص مغز فندق

مغز فندق دارای فیبر، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، منگنز، ویتامین E، تیامین، منیزیم، ویتامین B6، مس، فولات، زینک، پتاسیم، ویتامین K، آهن، فسفر و … است. همان طور که مشاهده می‌کنید، این مغز آجیل دارای ویتامین‌های فراوان و مواد معدنی فوق العاده‌ای است که می‌توانند به ارتقای سطح سلامتی و تقویت قوای دفاعی بدن، منجر شوند. از این روی با دنبال کردن دستور تهیه خوراکی‌های مختلف با فندق، مانند طرز تهیه شیر فندق ، همیشه می‌توانید خوردنی‌های خوشمزه‌ای با این مغز آجیل مقوی درست کرده و نوش جان کنید.

از جمله برترین و مهم‌ترین خواص مغز فندق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. خواص فندق در برابر بیماری‌ها

از جمله خواص میوه فندق، می‌توان به وجود آنتی اکسیدان‌های فعال اشاره کرد که با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از بروز بیماری‌های قلبی و همین طور سرطان‌های خطرناک و کشنده جلوگیری می‌کند. همین طور میوه فندق به رشد استخوانی و جلوگیری از پوکی استخوان منجر شده و برای افرادی که در معرض پوکی استخوان قرار دارند، توصیه می‌شود. اگر چه میل کردن فندق تفت داده شده، تا حدودی جذاب‌تر به نظر می‌رسد؛ اما با این همه خواص مغز فندق خام نیز در جای خود قابل توجه بوده و می‌تواند ویتامین‌های بیشتری داشته باشد.

۲. خواص فندق برای کودکان

وجود پروتئین در فندق، به تقویت ماهیچه‌ها و به طور کلی بافت عضلانی و استخوانی کمک خواهد کرد. از این روی استفاده از این مغز آجیل برای کودکان، فوق العاده موثر بوده و موجب می‌شود تا استخوان بندی قوی‌تر و بهتری داشته باشند. همین طور عنصر منیزیم در فندق، به رشد و تقویت استخوان‌ها کمک کرده و برای رشد استخوانی کودکان، کاملا ضروری است.

۳. خواص فندق برای مو

فندق دارای مقادیر زیادی از ویتامین‌های گروه B6 و E و دیگر مواد معدنی مغذی و مفید برای موها بوده و به جلوگیری از ریزش مو و متوقف ساختن فرایند آن، کمک زیادی می‌کند. از این روی اگر موهای شما دچار ریزش شده یا مایل هستید که موهایی پرپشت‌تر داشته باشید، از خواص مغز فندق غافل نشوید.

۴.  خواص فندق برای مردان

لازم به ذکر است که فندق برای آقایان به طور اختصاصی مفید است. مصرف فندق برای آقایانی که دچار مشکل قدرت و تولید اسپرم هستند، کاملا توصیه شده و باعث خواهد شد تا مشکل ناباروری در آقایان به سمت درمان پیش رفته و قدرت و تولید اسپرم، افزایش پیدا کند. از این روی مصرف چند دانه مغز فندق به صورت روزانه برای آقایان، به ویژه آن‌هایی که قصد فرزندآوری دارند، توصیه شده است.

۵. خواص فندق برای معده

خواص فندق برای معده

مغز فندق غنی از فیبر بوده و از این حیث برای معده فوق العاده مفید است. در صورتی که پس از هر وعده غذایی، به ویژه وعده‌های غذایی سنگین، چند عدد فندق میل کرده و آن‌ها را خوب بجوید، هضم غذا به مراتب ساده‌تر می‌شود. همین طور برای افرادی که از یبوست رنج می‌برند، مصرف فندق می‌تواند مفید واقع شود.

۶. خواص فندق در ماه آخر بارداری

به طور کلی خواص فندق در بارداری، به دلیل ویتامین‌ها و مواد مغذی آن اثبات شده است، اما در نظر داشته باشید که در ماه آخر بارداری، این مغز آجیل می‌تواند به رفع یبوستی که معمولا مادران باردار در هفته‌های آخر بارداری از آن رنج می‌برند، بسیار کمک کند. به علاوه فندق موجب افزایش شیر مادر باردار شده و کمک می‌کند تا پس از زایمان، شیر بیشتری تولید شده و مادر در شیر دادن به نوزاد، مشکلی را تجربه نکند. بنابراین، در دوره بارداری خود، از خواص مغز فندق غافل نشوید.

۷. خواص فندق خام

از جمله خواص فندق خام، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • کمک به ارتقا سلامت قلب و عروق
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • درمان دردهای مربوط به دوران قائدگی
  • و …

۸. خواص فندق در طب سنتی

در طب سنتی از فندق برای درمان کم خونی استفاده شده و همین طور با توجه چربی‌های غیراشباع این مغز آجیل، آن را برای حفظ سلامتی قلب، توصیه کرده‌اند. جالب است بدانید که تنها روزی 10 عدد فندق، می‌تواند تا حدود زیادی نیاز بدن شما به منیزیم را برطرف کند و این مورد و موارد مشابه در طب سنتی، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. پس، برای سلامتی قلب و درمان کم خونی خواص مغز فندق را دریابید.

9. خواص فندق برای چاقی و اضافه وزن مفرط

فندق دارای کلسترول خوب و چربی‌های سالم است که به متابولیسم بدن نیز کمک کرده و برای درمان چاقی، می‌توان از آن به عنوان یک کاتالیزور استفاده کرد. این هرگز به معنای آن نیست که شما تنها با خوردن چند عدد مغز فندق در روز، می‌توانید کاهش وزن چشمگیری را تجربه کنید، اما این مغز خوشمزه کمک می‌کند تا فرایند کاهش وزن شما در روتین بهتری قرار بگیرد. از این روی جای دارد که خواص فندق برای لاغری را قابل توجه دانسته و از آن در فرایند کاهش وزن، کمک گرفت.

نکته مهم: البته در نظر داشته باشید که زیاده روی در استفاده از فندق، از سویی دیگر موجب افزایش وزن خواهد شد. از این روی برای بهره بردن از این مغز آجیل جهت کاهش وزن، باید به روزی دو تا سه عدد فندق، بسنده کنید.

۱۰. فواید فندوق و کمک به کنترل دیابت

فواید فندوق و کمک به کنترل دیابت

جالب است بدانید که مغز فندق به طور مستقیم بر سطح قند خون اثر می‌گذارد و باعث خواهد شد تا حساسیت انسولینی در بدن فرد افزایش یافته و قند خون کاهش یابد. عامل این اتفاق، اسید اولئیک موجود در میوه فندق است که رفته رفته در یک دوره مصرف، به حساسیت پذیری بیشتر انسولینی بدن کمک می‌کند.

۱۱. خواص فندق برای کم خونی

فندق دارای میزان مناسبی آهن در ترکیب خود بوده و به رفع و درمان کم خونی کمک زیادی می‌کند. در نتیجه اگر از کمبود آهن رنج می‌برید و این موضوع به کم خونی شما منجر شده است، می‌توانید در کنار پیگیری‌های پزشکی از مغز فندق نیز برای درمان این عارضه کمک بگیرید.

۱۲. خواص فندق برای کبد چرب

فندق باعث می‌شود تا میزان کلسترول بد شما کاهش یافته و کلسترول خوب افزایش پیدا کند. این به طور مستقیم در چربی کبد تاثیر گذاشته و به درمان کبد چرب کمک خواهد کرد. در اینجا تکرار می‌کنیم که زیاده روی در مصرف مغز فندق، می‌تواند به عاملی برای افزایش وزن تبدیل شده و بدتر اثر سوء بر کبد داشته باشد.

13. خواص فندوق و بهبود سلامت قلب

فندق در کنترل فشار خون موثر بوده و با داشتن پتاسیم و منیزیم در بهبود گردش خون نیز عالی عمل می‌کند. از این جهت مصرف فندق به حفظ سلامت قلب و پیشگیری از سکته قلبی، کمک خواهد کرد.

14. خواص فندق و آنتی اکسیدان‌ها

فندق حاوی آنتی اکسیدان‌های فعالی بوده که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند. با توجه به محیط زیست آلوده‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، مصرف فندق می‌تواند به عنوان یک عامل موثر در کاهش آسیب‌های ناشی از این عوامل، عمل کند.

15. فواید فندق و خواص فندق برای تقویت مغز

فواید فندق و خواص فندق برای تقویت مغز

فندق یک منبع غنی از ویتامین E و فسفر است که به تقویت مغز و حافظه، کمک زیادی می‌کند. در صورتی که هر روز چند عدد مغز فندق میل کرده یا از ترکیبات دیگر آن استفاده کنید، عملکرد مغزی شما تقویت شده و بهبود قدرت حافظه را تجربه خواهید کرد.

16. فواید فندق برای محافظت از اعصاب

آنتی اکسیدان‌های موجود در فندق و همین طور ترکیبات پتاسیم و منیزیم آن در محافظت از اعصاب عالی هستند. کافی است که روزانه دو تا سه عدد مغز فندق نوش جان کرده و از اعصاب خود به این شکل محافظت جدی به عمل بیاورید.

17. مزایای فندق و کمک به پیشگیری از سرطان

فندق سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با داشتن پروآنتوسیانیدین، به کاهش ریسک ابتلا به سرطان‌های مختلف کمک می‌کند. جالب است بدانید که حتی خواص مغز فندق در روال درمانی مبتلایان به سرطان نیز می‌تواند نقش پررنگی داشته باشد و سرعت رشد تومورهای سرطانی را کاهش دهد.

18. فواید فندق و کمک به پوست و موی سالم

اگر موهایی خشک و آسیب دیده دارید، حتما از فندق برای ترمیم آن‌ها کمک بگیرید. وجود ویتامین E و همین طور اسیدهای چرب در فندق، به تقویت موها و حفظ سلامت پوست کمک قابل توجهی می‌کند. به علاوه فندق سوخته برای رشد ابروها، معجزه آسا عمل کرده و توصیه می‌کنیم که حتما آن را امتحان کنید.

19. خاصیت فندق برای یبوست

فندق در هضم بهتر غذا کمک کرده و با تقویت عملکرد معده و سیستم گوارشی و همین طور حرکات روده، مشکلات مربوط به یبوست را کاهش می‌دهد. اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که معمولا از مشکلات یبوست رنج می‌برید، حتما فندق را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید و از خواص مغز فندق بهره‌مند شوید.

20. فواید فندق در بدنسازی

فواید فندق در بدنسازی

فندق دارای پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین E، تیامین، مس، منابع سرشار منیزیم، منگنز و … بوده و برای تامین انرژی مورد نیاز افراد فعال در حوزه بدنسازی، یک ماده غذایی عالی به حساب می‌آید. از این روی اگر شما نیز در ورزش‌های بدنسازی فعالیت دارید، حتما یک ساعت پیش از شروع به ورزش، چند عدد فندق میل کنید.

مضرات فندق چیست؟

مضرات فندق چیست؟

خواص فندق و مضرات باید در کنار هم مورد توجه شما قرار بگیرد. در این صورت می‌توانید به بهترین شکل از این مغز آجیل به نفع سلامتی خود استفاده کرده و احیانا مصرف بیش از حد یا خارج از استاندارد شما، مشکلی برای شما وجود نیاورد. در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف فندق، ممکن است باعث دریافت چربی زیاد از حد، اضافه وزن و حتی چربی کبد شود. از این روی حتما باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.

ارزش غذایی فندق

در ادامه به ارزش غذایی فندق در هر ۱۰۰ گرم اشاره شده است:

کالری ۶۲۸ کیلوکالری
چربی کل ۶۱ گرم
پروتئین ۱۵ گرم
فسفر ۲۹۰ میلی‌گرم
آهن ۴.۷۰ میلی‌گرم
منیزیم ۱۶۳ میلی‌گرم
روی ۲.۴۵ میلی‌گرم
ویتامین B6 ۰.۵۶۳ میلی‌گرم
ویتامین E ۱۵.۰۳ میلی‌گرم
ویتامین K ۱۴.۲ میکروگرم
ویتامین C ۶.۳ میلی‌گرم
مس ۱.۷۳ میلی‌گرم
کلسیم ۱۱۴ میلی‌گرم
کربوهیدرات ۱۷ گرم

آشنایی با فواید فندق و ترغیب به مصرف فندق بیشتر…

در بالا نگاهی به خواص مغز فندق و تاثیرگذاری عالی آن در سلامت بدن بزرگسالان و کودکان انداختیم. پیشنهاد می کنیم که حتما از فواید مغز فندق بهره‌منده شوید و آن را در رژیم غذایی خود جای دهید. خوشبختانه این فرصت وجود دارد که در زندگی شلوغ شهری امروزی، به راحتی مغز فندق را از قسمت خرید آجیل در اسنپ فود  سفارش داده و درب منزل یا محل کار تحویل بگیرید. راستی، شما معمولا چقدر آجیل در رژیم غذایی و خوراکی روزانه خود می‌گنجانید؟

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(6 دیدگاه)

jalali
15 آذر 1402

سلام خواص فندوق خام چی هستش از فندوق کمک به کنترل دیابت هم میکنه

  • snappfoodadmin
    15 آذر 1402

    سلام فندق یک منبع غنی از ویتامین E و فسفر است که به تقویت مغز و حافظه، کمک زیادی می‌کند.موجب افزایش شیر مادر باردار شده و کمک می‌کند . خاصیت فندوق خام کمک به ارتقا سلامت قلب و عروق بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن درمان دردهای مربوط به دوران قائدگی است . مغز فندق به طور مستقیم بر سطح قند خون اثر می‌گذارد و باعث می شود تا حساسیت انسولینی در بدن فرد افزایش یافته و قند خون کاهش پیدا کند

rmasouminiya421rouz
15 آبان 1402

سلام بانوان باردار میتونن فندوق و بادام هندی استفاده کنن چربی بالا نمیبرن

  • snappfoodadmin
    15 آبان 1402

    سلام خاصیت و خواص فندوق خام و بو داده به دلیل ویتامین‌ها و مواد مغذی برای دوران بارداری ثابت شده ،در ماه آخر بارداری، این مغز آجیل به رفع یبوستی که معمولا مادران باردار در هفته‌های آخر بارداری از آن رنج می‌برند، بسیار کمک می کند. فندق به افزایش شیر مادر کمک می‌کند تا پس از زایمان، شیر بیشتری تولید شده در دوره بارداری خود،ازخواص مغز فندق غافل نشوید.بادام هندی چربی بالای ندارد اما زیاد روی در خوردن آن خوب نیست

کامشادی
10 مهر 1402

سلام مغز فندوق چه مواد معدنی و ویتامین های برای بدن دارد

  • snappfoodadmin
    10 مهر 1402

    سلام فندق مواد مغذی پروتئین،کربوهیدرات، فیبر، ویتامین E، تیامین، مس، منیزیم، منگنز و سرشار از آنتی اکسیدان و پتاسیم و فسفر و ویتامین‌های گروه B6 و پروتئین و فولات، زینک و ویتامین K، آهن و فیبر و چربی دراد که برای سلامتی بدن مفید هستند

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود