دستور پخت نان اهری تبریز + نان اهری با خرما
دستور پخت نان اهری تبریز را فقط از شهر اهر بخواهید. این نان از نانهای خوشمزه استان تبریز و به خصوص شهر اهر است و معمولا افراد در هنگام سفر به این شهر، نان اهری را به عنوان سوغاتی برای دوستان خود میبرند. نان اهری طعم شیرین و بافت نرمی دارد و تا حد زیادی شبیه به کلوچه است. حال، اگر مسافر شهر اهر نیستید و دلتان میخواهد که این نان خوشمزه را میل کنید، تا پایان همراه ما باشید. ما راه سفر به تبریز را برایتان در یک ساعت خلاصه میکنیم.
نان اهری تبریز | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 60 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
میزان سختی | کم |
کالری نان اهری در هر 100 گرم | 60 کیلو کالری |
نان اهری، سوغات معروف تبریزی ها
برای اینکه طعم یک نان یا کلوچه جدید را بچشید، لازم نیست تا شهر دیگری سفر کنید. همین که با مجله ما همراه شوید میتوانید یک نان خوشمزه تهیه کرده و در صبحانه یا میان وعده آن را میل کنید. با ما همراه شوید.
مواد اولیه برای تهیه نان اهری تبریز
در جدول زیر مواد اولیه و لازم برای تهیه نان اهری قید شده است. با این میزان از مواد اولیه امکان تهیه نان اهری برای 4 نفر وجود دارد. در کل هزینه تهیه و آماده کردن مواد اولیه برای این نوع نان بسیار معقول است و میتوانید با هزینه کمی آن را آماده کنید.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی | 6 پیمانه |
روغن مایع | 1 و نیم پیمانه |
ماست پر چرب | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر قند | پیمانه |
پودر زنجبیل | 2 قاشق چای خوری |
پودر هل | 2 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
سرکه | 1 قاشق چای خوری |
شیره انگور | 2 قاشق چای خوری |
وانیل | به میزان لازم |
دستور پخت نان اهری تبریز صورت مرحله به مرحله
نان اهری به دلیل موادی که در تهیه آن به کار میرود، طبع گرمی دارد و استفاده از آن بسیار پر خاصیت است. معمولا روشهای متنوعی برای پخت و آماده سازی این نان وجود دارد اما در این مقاله ما سعی کردیم تا طرز تهیه شیرینی اهری تبریز که به نان اهری معروف است را به سادهترین شکل ممکن آموزش دهیم.
- مرحله اول: برای تهیه نان اهری به سبک خانگی در ابتدای کار باید یک کاسه مناسب را انتخاب کنید و به کاسه پودر قند را به همراه تخم مرغ اضافه کنید.
- مرحله دوم: سپس با کمک یک همزدن دستی شروع به همزدن مواد کنید و این کار را تا جایی ادامه دهید که تخم مرغ پف کند.
- مرحله سوم: البته اگر در خانه همزن برقی دارید، میتوانید از آن استفاده کنید و به زودتر پف کردن و کشدار شدن تخم مرغ کمک کنید. همزدن تخم مرغ با همزن برقی باید در حدود 5 تا 7 دقیقه باشد.
- مرحله چهارم: بعد از این که تخم مرغ به حالت کشداری رسید، باید روغن مایع را به آن اضافه کنید و مجددا در حد مخلوط شدن هم بزنید.
- مرحله پنجم: در ادامه یک کاسه جداگانه را انتخاب کنید و درون کاسه ماست را به همراه سرکه و بکینگ پودر ریخته و به خوبی مخلوط کنید. انجام این کار را به نحویی انجام دهید که مواد کاملا یکدست شود.
- مرحله ششم: بعد از مخلوط کردن ماست و سایر مواد در کاسه باید به مدت 5 تا 10 دقیقه به محتویات اجازه دهید تا تخمیر شوند و به عمل آیند. در همین مدت باید به سراغ ظرف تخممرغها بروید.
- مرحله هفتم: به کاسه حاوی تخم مرغ، پودر هل را به همراه پودر زنجبیل اضافه کنید و مانند مراحل قبل مواد را ترکیب کرده تا کاملا یکدست شود.
- مرحله هشتم: حالا زمانی که ماست تخمیر شد و به حالت مدنظر رسید باید مخلوط تخم مرغی را که آماده کردید، درون آن بریزید و به خوبی مخلوط کنید. در این حالت مایعی به دست میآید که بهتر است تا کمی آن را هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
- مرحله نهم: نوبت به اضافه کردن آرد میرسد. اما قبل از این که آرد را به کاسه اضافه کنید حتما از یک الک کمک بگیرید و با استفاده از آن آرد را به در حدود 2 تا 3 مرتبه الک کرده تا ناخالصیهای آن گرفته شود.
- مرحله دهم: مراحل میانی از دستور پخت نان اهری تبریز است. حالا باید آرد الک شده را به صورت آرام آرام به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و به صورت همزمان شروع به همزدن مواد کنید تا گلوله نشود و حالت خمیری شکلی در مواد ایجاد شود.
- مرحله یازدهم: خمیر به دست آمده را تا جایی هم بزنید که حالت نرم و کشداری در آن ایجاد شود. به میزان آرد اضافه شده هم دقت داشته باشید که بیش از اندازه نباشد، چرا که سبب سفت شدن خمیر میشود. اگر این اتفاق رخ داد اندکی آب ولرم به خمیر اضافه کرده و مجددا هم بزنید تا حالت نرم و کشسانی در آن ایجاد شود.
- مرحله دوازدهم: در ادامه بعد از این که خمیر به حالت ایدهآل رسید، روی کاسه را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا حداقل به مدت 5 ساعت و حداکثر به مدت 10 ساعت درون یخچال بماند و استراحت کند.
- مرحله سیزدهم: بعد از گذشت مدت زمان لازم خمیر را از یخچال خارج کنید و با کمک دست کمی آن را ورز دهید تا پف اضافهی آن گرفته شود.
- مرحله چهاردهم: سپس روی سطح کار را با آرد بپوشانید و خمیر را از کاسه خارج کنید و روی سطح کار قرار دهید. همچنین روی خمیر نیز مقداری آرد بپاشید و مجددا در حد 1 تا 2 دقیقه ورز دهید.
- مرحله پانزدهم: حالا با کمک یک وردنه خمیر را به قطر ۱ سانتی متر باز کنید. بعد از انجام این کار سینی فر را با کاغذ روغنی به طور کامل بپوشانید. سپس خمیر را به آرامی از روی سطح کار بردارید و روی سینی قرار دهید.
- مرحله شانزدهم: دقت داشته باشید که فاصلهی خمیرها از هم به اندازهی کافی باشد تا در زمان پخت باز نشوند و به یکدیگر بچسبند. حالا باید به سراغ رومال کردن نان بروید.
- مرحله هفدهم: برای رومال کردن نان، باید زرده تخم مرغ را از سفیده تخم مرغ جدا می کنید، سپس زرده تخم مرغ را به همراه روغن مایع و مقداری شیره انگور درون یک کاسه مناسب بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله هجدهم: به مراحل آخر از دستور پخت نان اهری تبریز نزدیک میشویم. حالا از یک قلمو کمک بگیرید و با استفاده از آن رومال را روی خمیرها بزنید. زمانی که تمام خمیرها را رومال کردید، مجددا برس را به مخلوط رومال آغشته می کنید و یک بار دیگر این کار را انجام دهید.
- مرحله نوزدهم: در ادامه روی خمیرها را با چنگال خط بیندازید و اگر دوست داشتید کمی کنجد نیز روی خمیرها بپاشید و در فر قرار دهید.
- مرحله بیستم: نکتهای که باید به آن دقت شود این است که قبل از قرار دادن خمیرها در فر، باید فر را به مدت 10 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد از این که دمای فر به حد مد نظر رسید، سینی را درون فر قرار دهید.
- مرحله بیست و یکم: بهتر است تا سینی را طبقه وسط فر قرار دهید. سپس اجازه دهید تا سینی به مدت ۲۰ دقیقه درون فر بمانند تا بپزند. پس از گذشت این زمان نان ها را از فر خارج کنید و بگذارید تا خنک شوند.
- مرحله بیست و دوم: نان اهری شما به همین سادگی آماده شد و میتوانید آن را سرو کرده و همراه با چای یا مربای دلخواه خود سرو کرده و برای عصرانه نوش جان کنید. البته نان تست نیز یکی از نان هایی است که برای عصرانه انتخاب خوبی است و طرز تهیه نان تست نیز مانند نان اهری تبریز ساده است و زحمت زیادی ندارد.
دستور پخت نان اهری تبریز با خرما
یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید و با به کاری گیری آن نان شما طعم جدید و متفاوتی پیدا میکند. استفاده از خرما در تهیه آن است. یعنی شما میتوانید نان اهری را با مغز خرما درست کنید. برای انجام این کار باید طبق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: تمام مراحل درست کردن نان مطابق با روشی است که در بالا گفتیم اما باید مغز خرما را نیز آماده کنید.
- مرحله دوم: برای آماده کردن مغز خرما، هسته و پوست خرماها را جدا کنید. سپس آنها را در یک کاسه ریخته و به خوبی له کنید.
- مرحله سوم: در یک تابه به میزان کمی کره بریزید و بگذارید تا روی حرارت ملایم ذوب شود. سپس خرماها را به تابه اضافه کنید و همراه با کره تفت دهید. انجام این کار را در حدود 5 دقیقه انجام دهید.
- مرحله چهارم: حالا خرما را روی خمیر آماده شده پخش کنید و یک سمت خمیر را روی سمت دیگر آن قرار دهید و با کمک موادی که برای رومال آماده کردید، لبهها را به یکدیگر بچسبانید.
- مرحله پنجم: در نهایت و مطابق با روشی که گفتیم خمیرها را درون فر قرار دهید و اجازه دهید تا نان اهری بپزد و آماده شود. به همین سادگی!
دستور پخت نان اهری تبریز به پایان رسید. اگر شما از طرفداران نانها مغزدار و جدید هستید احتمالا طرز تهیه نان توموشی نیز برای شما جالب باشد.
نان اهری از تبریز تا خانه شما
با استفاده از روشی که در این مقاله آموزش دادیم، میتوانید به سادگی هرچه تمامتر نان اهری تبریز را تهیه و آماده کرد و از طعم خوب آن لذت ببرید. تنها مشکل در درست کردن این نان، احتیاج به داشتن زمان کافی است. اگر فرصت کافی برای انجام این کار را ندارید میتوانید با سفارش آنلاین نان از اسنپ هر مدل نان دلخواه خود را سفارش داده و در زمان کوتاهی تحویل بگیرید. با این کار میتوانید در زمان و هزینهی خود صرف جویی کنید و نان تازه را به سادهترین شکل ممکن خریداری کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402