طرز تهیة پای سیب هلندی، یک شیرینی پرطرفدار و مقوی
پای سیب در گروه شیرینیهایی قرار دارد که با میوه سیب تهیه میشود. معجونی از طعم لذیذ دارچین و سیب، این شیرینی را به شیرینی همیشگی در اکثر کافهها و قنادیها تبدیل کرده است. بر خلاف تصور عموم، این شیرینی اصالتی آمریکایی ندارد و اولین بار توسط انگلیسیها پخت شده است.
علاوه بر اینکه از پای سیب در مفاهیم نمادین اروپا به عنوان سنبل خانهای آباد و پر از عشق یاد میشود، این نماد از مرزها عبور کرده و سالهاست که عطر و بوی آن در خانه ما ایرانیان نیز یادآور محفلی گرم و خانوادهای صمیمی است.
ما نیز در این مقاله به طرز تهیه این کیک خوشمزه و نوع هلندی آن میپردازیم. بر خلاف تصور منفیای که از شیرینی وجود دارد انواع مختلفی از شیرینی وجود دارند که میتوانند مقوی باشند. با آشنایی با طرز تهیه شیرینیهایی مثل پای سیب هلندی یا طرز تهیه تارت خرما و گردو میتوانید یک شیرینی مقوی تهیه کنید.
با طرز پای سیب با دستور هلندی و همچنین کیک سیب با دستور هلندی با ما همراه باشد.
طرز تهیه پای سیب هلندی؛ اطلاعات لازم برای تهیه آن برای 8 نفر و مرحله تهیه خمیر
مواد لازم برای خمیر پای:
مواد لازم | مقدار لازم |
آرد | 1 پیمانه |
آب سرد | 2 یا 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
روغن قنادی | 1/3 پیمانه یا 1 قاشق غذاخوری |
مواد لازم داخل پای
مواد لازم | مقدار لازم |
سیب ورقه شده | 8 پیمانه |
شکر | 1/2 پیمانه |
آرد | 1/4 پیمانه |
دارچین | 1/4 قاشق چایخوری |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم سطح روی پای
مواد لازم | مقدار لازم |
کره | 1/2 پیمانه |
آرد | 1 پیمانه |
شکر قهوهای | 2/3 پیمانه |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
جزئیات غذایی پای سیب هلندی
میزان کالری در هر 100 گرم | 310 کیلو کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 55 دقیقه |
تعداد نفرات | 8 نفر |
برای تهیه پای سیب هلندی ابتدا 1 پیمانه آرد را با نمک مخلوط کنید و روغن قنادی را به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس یک قاشق یک قاشق آب سرد اضافه کنید و هر بار هم بزنید.
وقتی مواد خودش را کمی از دیواره جدا کرد خمیر آماده است. مواد را تقسیم کنید و سپس روی آن را کمی فشار بدهید تا دایرهای شود. روی سطح خمیر کمی آرد بپاشید و در نایلون بپیچید و آن را حدود 45 دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
طرز تهیه پای سیب هلندی؛ مرحله پخت و نهایی
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر را با وردنه به صورت دایرهای باز کنید و به قالب انتقال دهید. سپس آن را باز کنید و کمی فشار دهید تا به کف و دیوارههای قالب بچسبد. لبههای اضافی خمیر را که از ظرف بیرون زده ببرید.
سیبها را پوست بکنید و نازک ورقه کنید. حالا آنها را در کاسهای با شکر، دارچین، آرد و آبلیمو مخلوط کنید و روی خمیر پای بریزید.
در یک ظرف کره، آرد و شکر قهوهای بریزید و با دست تمیز مخلوط کنید. حالتی شبیه به خرده نان پیدا میکند سپس آن را یکنواخت روی مواد پای بریزید و یک قاشق شکر روی آن بپاشید.
پای را 45-55 دقیقه در فر قرار دهید تا نان زیری و خردههای روی پای طلایی رنگ شوند. اجازه دهید پای سیب هلندی قبل از سرو خنک شود و سپس نوش جان کنید.
طرز تهیه پای سیب خارجی؛ قدم به قدم.
مواد لازم پای سیب | مقدار لازم |
آرد | 400 گرم |
پودر شکر | 120 گرم |
کره سرد | 150 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب یخ | 4 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
مواد داخل پای سیب:
مواد لازم برای داخل پای سیب | مقدار لازم برای داخل پای سیب |
سیب | مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
کره | یک قاشق غذاخوری |
شکر | لیوان |
جزئیات غذایی پای سیب خارجی:
میزان کالری در هر 100 گرم | 310 کیلو کالری |
زمان آماده سازی | 70 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
در ابتدا سیبها را در اندازه و به مقدار دلخواه، اما نه نازک و نه بسیار ضخیم خرد کنید. سپس مخلوطی از گلاب، شکر و دارچین تهیه کنید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا به حالت کمپوت در بیاید و بعد از روی شعله برداشته و به آن فرصت دهید تا خنک شود.
برای تهیه خمیر این شیرینی باید مخلوطی از آرد و کره سرد و پودر شکر را با نوک انگشت خود تهیه کنید تا شبیه نان خرد شود.
وانیل، آب یخ و تخم مرغ با هم مخلوط کنید و با نوک انگشت ورز بدهید تا خمیری شکل شود. خمیر حاصل را روی سلفون پهن کنید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید. سطح صاف یک ظرف مانند سینی را آرد پاشی کنید و پس از گذشت 1 ساعت خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح به ضخامت 1 سانتیمتر پهن کنید.
در مرحلة بعد مواد داخل پای را داخل خمیر بریزید. برای روی خمیر نوارهای باریک از خمیر برش بزنید و مثل حصیر ببافید.
مخلوطی از زرده تخم مرغ و نوک قاشق غذاخوری شکر و زعفران یا زردچوبه تهیه کنید و به سطح کیک بمالید تا ظاهری لذیذ به خود بگیرد. پای سیب را به مدت 30 دقیقه داخل فر با درجه حرارت 180 قرار بدهید. پس از 30 دقیقه کیک شما آماده است. نوش جان.
طرز تهیه کیک سیب هلندی؛ کیک خانگی پرطرفدار.
مواد لازم | مقدار لازم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 175 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
کره | 85 گرم |
شیر | 75 میلی گرم |
آرد | 125 گرم |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
سیب | 2 عدد |
جزئیات غذایی کیک سیب هلندی:
میزان کالری در هر 100 گرم | 310 کیلو کالری |
زمان آماده سازی | 15 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 35 دقیقه |
تعداد نفرات | 5 نفر |
در ابتدا فر را در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و به آن فرصت دهید تا گرم شود. مخلوطی از تخم مرغ، شکر و وانیل تهیه کنید و آنقدر هم بزنید که خمیری سفت و ضخیم به دست بیاید. کره را به شیر اضافه کنید و حرارت دهید.
سپس مخلوط شیر و کره را به خمیر تخم مرغی تهیه شده اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد؛ آرد، دارچین و بیکینگ پودر را با هم الک کنید و به آرامی داخل مخلوط تهیه شده بریزید. قالب کیک چرب شده یا پوشانده شده با کاغذ روغنی را برداشته و مخلوط را در آن بریزید و سطحش را صاف کنید.
سیبهایی که از قبل پخته شده و به قطعات نازک و دلخواه برش خورده است را روی خمیر کیک بچینید (موقع چیده شدن به ته کیک فرومیروند).
یک قاشق چایخوری شکر روی خمیر کیک بپاشید و به مدت ده دقیقه آن را در فر حرارت دهید. سپس حرارت فر را به 180 درجه سانتی گراد کاهش دهید و 20 تا 25 دقیقه دیگر حرارت دهید تا زمانی که مایه کیک بالا بیاید و طلایی رنگ شود.
کیک را از فر خارج کرده و بگذارید در قالب سرد شود. کیک خوشمزه شما آماده است. نوش جان.
حرف آخر
ما در این مقاله به آموزش طرز تهیه پای سیب هلندی پرداختیم. با پختن این پای سیب یک عصرانه لذیذ و جذاب برای خود، خانواده یا مهمانان خود تهیه کنید.
همچنین گزینه شیرینی فروشی آنلاین را از یاد نبرید. اگر هوس پای سیب کردهاید؛ اما وقت و انرژی ندارید بهراحتی به صورت آنلاین آن را سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. امیدوارم این مقاله برای شما کمک کننده و مفید بوده باشد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402