شیرینی بهشتی یا کرکی، شیرینی محبوب ایرانیان است که در عید نوروز برای پذیرایی از مهمانها بسیار کاربرد دارد. شیرینی بهشتی را همچون شیرینیهای ایرانی دیگر میتوان به فرمها و اشکال متنوعی تهیه کرد. در صورتی که به یادگیری فوتوفنها و طرز تهیه شیرینی بهشتی علاقهمند هستید، میتوانید در ادامه این مطلب از اسنپ فود با ما همراه باشید.
شیرین بهشتی |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان تهیه | 60 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شیرینی بهشتی ترد و کرکی

همانطور که میدانید شیرینی بهشتی یا کرکی بسیار نرم است، به نحوی که مانند پشمک یا آرد به راحتی به دست میچسبد. لازم به ذکر است به دلیل نبودن تخم مرغ در مواد اولیه آن، میتوان مدت زمان طولانیتری این شیرینی را نگهداری کرد. جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه، حتی به مدت 6 ماه قابل نگهداری است. نکته مهمی که در مورد نگهداری شیرینی بهشتی نباید فراموش کنید، این است که این شیرینی باید در جایی خنک و خشک نگهداری شود تا ماندگاری بالایی داشته باشد.
اگر میخواهید شیرینی فوقالعادهای را تهیه کنید، باید تمامی مراحل طرز تهیه شیرینی بهشتی را به دقت انجام دهید. در ضمن نکات مختلفی که نتیجه کار شما را بهتر میکند، از قلم نیندازید. برای مثال میزان دقیقی از مواد اولیه را باید استفاده کنید. در صورتی که چرخ گوشت در دسترس دارید، میتوانید از آن برای به دست آوردن یک خمیر بسیار نرم و لذیذ استفاده نمایید. به این صورت، خمیر به راحتی در ماسوره شیرینی بهشتی قرار میگیرد و شکل خود را از دست نمیدهد. در ادامه قرار است دستور پخت شیرینی بهشتی را آموزش دهیم، اما پیش از یادگیری طرز تهیه شیرینی بهشتی بهتر است تا با انواع شیرینی خشک آشنا شوید!
مواد لازم در دستور پخت شیرینی بهشتی قیفی

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی بهشتی به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر قند | 100 گرم |
آرد | 200 گرم |
روغن قنادی | 100 گرم |
روغن مایع | 25 گرم |
پودر کاکائو | 2 قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
پودر پسته و کنجد | به مقدار کافی |
دستور پخت شیرینی بهشتی (شیرینی کرکی)

دستور پخت شیرینی بهشتی قیفی شامل موارد زیر است:
- مرحله اول: پودر قند و روغن قنادی را با یکدیگر مخلوط کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با همزن برقی ترکیب کنید. توجه داشته باشید که همزن را باید روی تندترین دور قرار دهید. علاوه بر این چند بار دستگاه را خاموش و روشن کنید تا در بهترین حالت کار کند. نکته دوم، استفاده از لیسک برای تمیز کردن بدنه ظرف هنگام کار با همزن است؛ این نکته به یکدستی مایه مخلوط شده کمک میکند.
- مرحله دوم: پس از آنکه مایه سفید و پوک آماده شد، وانیل و پودر هل را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره با همزن برقی ترکیب را به طور کامل هم بزنید. مایهای که به دست میآورید باید همچون خامه باشد.
- مرحله سوم: برای رنگی شدن شیرینی کرکی در طرز تهیه شیرینی بهشتی شکلاتی، پودر کاکائو را به مخلوط خود اضافه کنید. البته با کمک رنگ خوراکی یا زعفران دم کرده غلیظ نیز میتوانید، شیرینی بهشتی را به رنگ دلخواه خود درآورید.

- مرحله چهارم: با توجه به تعداد رنگ مایه شیرینی، آن را با حجم مساوی در ظرفهای جداگانه بریزید. مثلا اگر قصد دارید دو رنگ متفاوت از شیرینی بهشتی ایجاد کنید، خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. سپس آرد الک شده را به تعداد ظروف، به مقدار مساوی تقسیم و به هر مخلوط اضافه کنید. آرد باید حتما آرام آرام اضافه و مخلوط شود؛ این مسئله به یکدست شدن آن کمک میکند.
- مرحله پنجم: در این مرحله مخلوطها را بعد از اضافه کردن آرد با لیسک کامل هم بزنید و سپس کمی با دست ورز دهید. برای اینکه مخلوط به خوبی نرم شود حتما 3 بار با چرخ گوشت مواد را چرخ کنید.
- مرحله ششم: میتوانید از قیف و ماسوره شیرینی بهشتی برای تهیه شیرینی خود استفاده کنید. همانطور که میدانید با استفاده از ماسوره میتوانید شیرینیهای خود را به فرم دلخواه درآورید. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید. خمیر را ابتدا در قیف بریزید؛ سپس با فاصلههای مناسب روی سینی قرار دهید. میتوانید با استفاده از پودر پسته یا کنجد، شیرینیها را تزئین کنید.
- مرحله هفتم: 15 دقیقه قبل از اینکه سینی را درون فر قرار دهید، فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد تنظیم کرده و روشن کنید. سینی دارای خمیر شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر بگذارید. بعد از خروج سینی از فر و سرد شدن آنها، با کاردک شیرینیها را از سینی جدا کرده و در ظرفی دیگر قرار دهید.
طرز تهیه شیرینی کرکی به پایان رسید و پیشنهاد میکنیم که اگر به دنبال طعمهای شیرین و متفاوت هستید، با بهترین و ساده ترین طرز تهیه شیرینی کره ای آشنا شوید.
چند نکته کاربردی در دستور تهیه شیرینی بهشتی

چندین نکته بسیار مهم در تهیه شیرینی بهشتی وجود دارد که با رعایت این نکات میتوانید بهترین و با کیفیتترین شیرینی بهشتی را تهیه نمایید.
- در طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون روغن صاف قنادی، به جای روغن قنادی از روغن جامد استفاده میکنند. البته باید آن را ذوب کنید تا هنگام هم زدن با مشکل مواجه نشوید. اگرچه استفاده از روغن جامد به دلایل مضرت سلامتی آن، توصیه نمیشود.
- توجه داشته باشید که مرحله مخلوط کردن روغن و پودر قند از اهمیت زیادی برخوردار است. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را به این کار اختصاص دهید؛ چراکه در صورتی که این مخلوط کاملا پوک باشد، شیرینی کرکی نیز پوک و ترد میشود.
- آرد را به اندازه کافی استفاده کنید، در صورتی که میزان آرد را کمتر از حد تعیین شده بهکار ببرید، شیرینی بسیار نرم خواهد شد؛ درحالی که اگر بیشتر از حد مشخص باشد، شیرینی سفت میشود. علاوه بر این الک کردن آرد در کیفیت شیرینی شما بسیار مؤثر است؛ بنابراین بهتر است آن را ۳ بار به خوبی الک کنید.
- توجه داشته باشید اگر شیرینی شما با طعم زعفران است، حتما زعفران غلیظ تهیه کنید. این امر منجر به افزایش رنگ و عطر شیرینی شما میشود و شیرینی بهشتی شکل خود را حفظ خواهد کرد.
- برای راحتتر پر کردن قیف، باید قیف خود را درون لیوان قرار دهید. دقت کنید که لبههای آن را به بیرون برگردانید که مایه بیرون نریزد. اگر قیف و ماسوره برای درست کردن شیرینی استفاده نمیکنید، میتوانید با یک قاشق مایه را روی سینی بریزید و با چاقو روی آنها را برش بزنید که طرحدار شوند.
- همانطور که در دستور شیرینی بهشتی اشاره کردیم، بعد از آن که سینی را از فر خارج کردید باید بگذارید که سینی کاملاً خنک شود؛ سپس شیرینیها را از سینی بردارید. رعایت این نکته باعث میشود شیرینی کرکی از هم نپاشد.
- در طرز تهیه شیرینی بهشتی با پیمانه، به جای وزن کردن مواد از پیمانه استفاده میکنند. این روش مورد استفاده افرادی قرار میگیرد که تجربه بیشتری دارند.
طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر

برای تهیه شیرینی بهشتی بدون استفاده از فر ابتدا شیرینیها را مطابق آنچه توضیح داده شد آماده کرده و داخل سینی بچینید. یک قابلمه بزرگ را که سینی داخل آن جا میگیرد، روی شعله بگذارید و درون آن یک کاسه یا قالب فلزی قرار دهید تا سینی مستقیما کف ظرف قرار نگیرد. پس از آنکه قابلمه داغ شد، سینی را داخل آن گذشته و دمکنی را بگذارید. حرارت شعله را در حد ملایم تنظیم کرده و 30 دقیقه منتظر بمانید تا شیرینیها بپزند؛ فقط دقت داشته باشید که نسوزند. پس از آنکه لبههای شیرینیها برشته شد، سینی را خارج کرده و منتظر بمانید تا خنک شود.
با شیرینی بهشتی از مهمانان خود پذیرایی کنید…
با کمک دستور طرز تهیه شیرینی بهشتی و رعایت نکات مهمی که شرح داده شد، میتوانید شیرینی خوشمزهای برای عید آماده کنید. در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم که با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، هر آن قدر که مایل هستید از انواع شیرینی سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
در پایان، اگر به آموزش شیرینیهای خانگی علاقهمند هستید، میتوانید طرز تهیه شیرینی نعلی خانگی، شیرینی موردعلاقه همه سنین را نیز دنبال کنید.