شیرینی بهشتی یا کرکی، شیرینی محبوب ایرانیان است که در عید نوروز برای پذیرایی از مهمانها بسیار کاربرد دارد. شیرینی بهشتی را همچون شیرینیهای ایرانی دیگر میتوان به فرمها و اشکال متنوعی تهیه کرد. در صورتی که به یادگیری فوت و فن و طرز تهیه شیرینی بهشتی علاقه مند هستید، میتوانید در ادامه این مطلب از اسنپ فود با ما همراه باشید.
شیرینی بهشتی | |
6 نفر | تعداد نفرات |
30 دقیقه | زمان آماده سازی |
60 دقیقه | زمان پخت |
متوسط | میزان سختی |
شیرینی بهشتی ترد و کرکی
همان طور که میدانید شیرینی بهشتی یا کرکی بسیار نرم است، به نحوی که مانند پشمک یا آرد به راحتی به دست میچسبد. لازم به ذکر است به دلیل نبودن تخم مرغ در مواد اولیه آن میتوان مدت زمان طولانیتری این شیرینی را نگهداری کرد. جالب است بدانید که حتی میتوان این شیرینی خوشمزه را به مدت 6 ماه نگه دارید. نکته مهمی در مورد نگهداری شیرینی بهشتی که نباید آن را فراموش کنید، این است که این شیرینی باید در جایی خنک و خشک نگهداری شود تا ماندگاری بالایی داشته باشد.
اگر میخواهید شیرینی فوق العادهای را تهیه کنید، باید تمامی مراحل طرز تهیه شیرینی بهشتی را با دقت انجام دهید. در ضمن نکات مختلفی که نتیجه کار شما را بهتر میکند، نباید فراموش کنید. برای مثال میزان دقیقی از مواد اولیه را باید استفاده کنید. در صورتی که چرخ گوشت در دسترس دارید، میتوانید از آن برای به دست آوردن یک خمیر بسیار نرم و لذیذ استفاده نمایید. به این صورت، خمیر به راحتی در ماسوره شیرینی بهشتی قرار میگیرد و شکل خود را از دست نمیدهد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی
مواد لازم برای طرزتهیه شیرینی بهشتی به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
پودر قند | 100 گرم |
آرد | 200 گرم |
روغن قنادی | 100 گرم |
روغن مایع | 25 گرم |
پودر کاکائو | 2 قاشق چای خوری |
پودر هل | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | 4/1 قاشق چای خوری |
طرز تهیه شیرینی بهشتی
دستور پخت شیرینی بهشتی به شرح زیر است:

- مرحله اول: به مدت 15 دقیقه قبل از اینکه سینی را درون فر قرار دهید، فر را روشن کنید. فر باید روی درجه 170 درجه باشد. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید تا برای آخرین مرحله آماده باشد.
- مرحله دوم: حال باید پودر قند و روغن را با یکدیگر مخلوط نمایید. به مدت ۱۰ تا ۱۵ باید با همزن برقی آنها را ترکیب کنیم. توجه داشته باشید که همزن را باید روی تندترین دور قرار دهید. علاوه بر این چند بار دستگاه رو خاموش و روشن کنید که دستگاه در بهترین حالت کار کند. نکته دوم استفاده از لیسک برای تمیز کردن بدنه ظرف هنگام کار همزن است. این نکته به یکدستی مایه مخلوط شده کمک میکند.
- مرحله سوم: پس از آنکه مایه سفید و پوک آماده شد، وانیل و پودر هل را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید و توجه داشته باشید که دوباره با همزن ترکیب را به طور کامل هم بزنید.
- مرحله چهارم: به مرحله چهارم از طرز تهیه شیرینی بهشتی رسیدیم. لازم به ذکر است که مایهای که به دست میآورید باید همچون خامه باشد. پس از آن میتوانید برای رنگی شدن شیرینی کرکی پودر کاکائو به مخلوط خود اضافه کنید. البته با کمک مواد رنگی یا زعفران دم کردۀ غلیظ نیز می توانید رنگ دلخواه خود را به شیرینی بهشتی بدهید.
- مرحله پنجم: با توجه به رنگ مایه شیرینی آنها را با حجم مساوی در ظرفهای جداگانه بریزید. سپس آرد الک شده را به تعداد ظروف به مقدار مساوی تقسیم و مخلوط خود اضافه کنید. توجه داشته باشید که هر بار که میخواهید آرد را به مخلوط اضافه کنید باید حتما آرام آرام اضافه و مخلوط شود. این مسئله باعث بهتر شدن یکدستی مخلوطها میشود.
- مرحله ششم: در این مرحله مخلوطها را بعد از اضافه کردن آرد با لیسک کامل هم بزنید و کمی با دست ورز دهید. برای اینکه مخلوط به خوبی نرم شود حتما 3 بار با چرخ گوشت مواد را چرخ کنید تا کاملا نرم شوند.
- مرحله هفتم: میتوانید از قیف و ماسوره شیرینی بهشتی برای تهیه شیرینی خود استفاده کنید. همان طور که میدانید با استفاده از ماسوره میتوانید شیرینیهای خود را به همان فرمی که دوست دارید در بیاورید. خمیر را ابتدا در قیف بریزید. سپس با فاصلههای مناسب روی سینی قرار دهید. لازم به ذکر است که میتوانید با استفاده از پودر پسته یا کنجد، شیرینیها را تزئین کنید. در این میان، اگر از سفارش آنلاین از کافه استفاده کنید، این شیرینی را با تزئینات بیشتری دریافت خواهید کرد.
- مرحله هشتم: سینی دارای خمیر شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار میدهید. بعد از خروج سینی در فر و سرد شدنش میتوانید با کاردک شیرینیها را از سینی جدا کرده و در ظرفی دیگر قرار دهید.
چند نکته کاربردی در تهیه شیرینی بهشتی
چندین نکته بسیار مهم در تهیه شیرینی بهشتی وجود دارد که با رعایت این نکات میتوانید بهترین و با کیفیتترین شیرینی بهشتی را تهیه نمایید. در ادامه مظلب با ما همراه باشید.

- برای تهیه شیرینی میتوانید به جای روغن قنادی از روغن جامد استفاده کنید. البته باید آن را مایع کنید تا هنگام هم زدن با مشکل مواجه نشوید. اگر چه به طور کلی طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون روغن جامد، برای سلامت بیشتر، توصیه میشود.
- توجه داشته باشید که مرحله مخلوط کردن روغن و پودر قند از اهمیت زیادی برخوردار است. بهتر است بدانید، ممکن است ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را به این کار اختصاص دهید چراکه در صورتی که این مخلوط کاملا پوک باشد شیرینی کرکی نیز پوک و ترد میشود.
- آرد هم مانند سایر مواد باید اندازه کافی داشته باشد، در صورتی که میزان آرد را کمتر از حد تعیین شده استفاده کنید، شیرینی بسیار نرم خواهد شد. در حالی که اگر بیشتر از حد مشخص باشد شیرینی سفت خواهد شد. علاوه بر این الک کردن آرد در کیفیت شیرینی شما بسیار مؤثر است بنابراین بهتر است آن را ۳ بار به خوبی الک کنید.
- توجه داشته باشید اگر شیرینی شما با طعم زعفران است، حتما زعفران غلیظ تهیه کنید. این امر موجب میشود رنگ و عطر شیرینی شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد. ضمن شیرینی بهشتی شکل خود را حفظ میکند.
- برای راحتتر پر کردن قیف، باید قیف خود را درون لیوان قرار دهید. دقت کنید که لبههای آن را به بیرون برگردانید که مایه از آن بیرون نریزد. اگر قیف و ماسوره برای درست کردن شیرینی استفاده نمیکنید، میتوانید با قاشق مایه را روی سینی بریزید و با چاقوی روی آنها را برش بزنید که طرحدار باشد.
- همانطور که در دستور شیرینی بهشتی اشاره کردیم، بعد از آن که سینی را از فر خارج کردید باید بگذارید که سینی کاملاً خنک شود. سپس آن را از سینی خارج کنید. رعایت این نکته باعث میشود شیرینی کرکی از هم نپاشد.
در پایان این نکات پیشنهاد میکنیم که اگر به شیرینی علاقه دارید، مقاله تهیه شیرینی کره ای را نیز دنبال کرده و با روش تهیه آن آشنا شوید.
با شیرینی بهشتی از مهمانان پذیرایی کنید…
با کمک دستور طرز تهیه شیرینی بهشتی و رعایت نکات مهمی که شرح داده شد، میتوانید شیرینی خوشمزهای برای عید آماده کنید. اگر به آموزش شیرینی خانگی علاقه مند هستید، با دنبال کردن این دستورالعمل، به راحتی در منزل امکان آماده کردن این شیرینی خوشمزه و سبک را خواهید داشت. در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم که با سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود، هر آن قدر که مایل هستید از این شیرینی سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.