آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه آبگوشت متنجنه
آموزش آشپزی
5/5 - (3 امتیاز)
2

طرز تهیه آبگوشت متنجنه یا آبگوشت امام حسینی

مینا اسماعیل بیگی 10 اسفند 1401 6 دقیقه

آبگوشت امام حسینی یا آبگوشت متنجنه ، آبگوشت اصیل کاملاً ایرانی است که از طریق ترکیب حبوبات و گوشت آن را تهیه می‌کنند. آبگوشت‌ها بنا به داستان‌هایی قدیمی از جمله غذاهای سنتی ایران محسوب می‌شوند که در حالت عادی آن‌ها را با نان میل می‌کنند. شهرهای مختلف ایران آبگوشت‌های متنوع و متعددی دارند. شهر کرمان نیز از این قاعده مستثنا نبوده و آبگوشت‌های خوشمزه و پرطرفداری دارد. آبگوشت متنجون، مطنجنه یا متنجنه اصالتا متعلق به شهر رفسنجان است و طرز تهیه راحتی دارد.

آبگوشت متنجنه

زمان آماده سازی تقریبا 90 دقیقه
زمان پخت غذا 150 دقیقه
میزان سختی متوسط
100 گرم از این آبگوشت 369 کالری

آبگوشت امام حسینی نذری کرمانی

در کشورما غذاهای زیادی وجود دارند که مناسبتی هستند و به دلیل یک رویداد آن‌ها را تهیه می‌کنند. آبگوشت متنجنه کرمانی نیز یک غذای نذری است که برای مراسم روزهای تاسوعا و عاشورا تهیه می‌شود. این غذا مانند طرز تهیه آبگوشت بزقرمه اصیل کرمانی کمی نیاز به مهارت و حرفه‌ای بودن دارد.

اما واقعیت این است که شما با یک بار پخت این آبگوشت بدون شک در تهیه آن حرفه‌ای خواهید شد. یک آبگوشت کامل و مقوی که در شهر کرمان و همینطور شهرهای بم و رفسنجان بسیار محبوب و پرطرفدار است و طعمی بی‌نظیر دارد. ما در ادامه آن را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد اولیه برای آبگوشت متنجنه

در طرز تهیه آبگوشت خوشمزه کرمانی متنجنه و آبگوشت کشک و بادمجان ، به مواد اولیه خاص و متفاوتی نیاز ندارید. در ادامه لیست کامل این مواد را برای شما قرار داده‌ایم.

مواد اولیه مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفند با دنبه 1 کیلو
پیاز 5 عدد
سیب زمینی 5 عدد
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
ترخون، شنبلیله و جعفری 150 گرم
میوه به (اختیاری) 1 عدد
برگ زرد آلو 100 گرم
مغز گردو 100 گرم
گوجه فرنگی خشک 100 گرم
لیمو عمانی 2 عدد
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت متنجنه یا آبگوشت امام حسینی کرمان

طرز تهیه آبگوشت متنجنه یا آبگوشت امام حسینی کرمان

طرز تهیه آبگوشت سنتی ایرانی خوشمزه همیشه انسان را به وجد می‌آورد. مراحل متعددی دارد و موجب ایجاد حس سرزندگی و نشاط می‌شود. برای تهیه این غذای لذیذ یا همان آبگوشت امام حسینی با ما باشید.

  • مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این غذای سنتی کرمان یا همان آبگوشت متنجنه ابتدا باید لوبیاها و نخودها را از شب قبل خیس کنید. در مدت زمان خیس کردن حبوبات نیز 2 بار الی 3 بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها به صورت کامل برطرف شود.
  • مرحله دوم: حالا نصف یا یک سوم نخودها را جدا کنید. یکی از پیازها را نیز پوست گرفته، شسته و سپس رنده کنید و در ظرفی جداگانه بریزید. نخودهای جدا شده را نیز به آن‌ها اضافه کرده و خوب بکوبید. می‌توانید از غذاساز هم استفاده کنید اما مراقب باشید تا آسیاب نشود.
  • مرحله سوم: بعد از آن و در ادامه طرز تهیه آبگوشت خوشمزه کرمانی متنجنه حالا یک قابلمه یا زودپز متناسب با حجم مواد اولیه خود انتخاب کنید. سپس پیاز دوم را نیز پوست گرفته و شستشو دهید. بعد از آن پیاز شسته شده را به صورت ریز و نگینی خرد کرده و درون قابلمه خود بریزید.
  • مرحله چهارم: سپس حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید. در مدت زمانی که آب پیازها جمع می‌شود و قبل از اضافه کردن روغن، به سراغ گوشت گوسفندی بروید. گوشت را تکه تکه کنید و بعد از جمع شدن آب پیازها یک قاشق غذاخوری روغن به آن‌ها اضافه کنید. میزان روغن کم باشد چون این غذا دنبه دارد.
  • مرحله پنجم: بعد از اینکه برش زدن و قطعه قطعه کردن گوشت به پایان رسید، حالا گوشت‌ها را به پیاز تفت داده شده در روغن اضافه کنید. قطعات دنبه را نیز برش زده و به محتوای قابلمه اضافه کنید. زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی پخته شود.
  • مرحله ششم: بعد از آن به سراغ میوه بِه بروید. بِه را پوست گرفته و کاملاً ریز و نگینی خرد کنید. بعد از خرد شدن بِه ، حالا لوبیاها و نخودهای سالم و کوبیده شده به همراه پیازرا در کنار برگه زردآلو و قطعات برش خورده بِه ، به قابلمه گوشت و پیاز خود اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: تقریباً 2 پیمانه الی 3 پیمانه آب به این ترکیب اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید. بهتر است که حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا مواد درون قابلمه شما که حاوی گوشت و حبوبات است با آرامش پخته شوند.
  • مرحله هشتم: مجدداً یک قابلمه دیگر را انتخاب کنید و آن را بر روی حرارت قرار بدهید. کمی روغن درون آن بریزید و اجازه دهید که روغن به خوبی داغ شود. حالا رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی‌های خشک، سبزیجات معطر خشک، نمک و ادویه‌ها را به روغن اضافه کنید و خوب تفت بدهید.
  • مرحله نهم: رب گوجه اگر به خوبی سرخ شود، رنگ و لعاب خاصی به آبگوشت شما خواهد داد. ضمن اینکه باید بوی خامی رب گوجه نیز از آن گرفته شود. در ادامه گردوها را رنده کنید و به رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید تا با هم تفت خورده و یکدست شوند.
  • مرحله دهم: بعد از گذشت مدت زمان تقریبی 1 ساعت و 30 دقیقه الی 2 ساعت گوشت و بقیه موادی که با آن مخلوط شده‌اند به خوبی پخته شده و آماده مرحله نهایی هستند. در گام بعدی از طرز تهیه آبگوشت متنجنه، محتویات قابلمه دوم که حاوی رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی‌های خشک، ادویه جات، سبزیجات معطر و مغز گردو است را به قابلمه آبگوشت خود اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: در مرحله آخر از طرز تهیه متنجنه یا مطنجنه حالا به سراغ سیب‌زمینی‌ها بروید. آن‌ها را پوست گرفته و شستشو دهید. می‌توانید سیب زمینی‌ها را به شکل نگینی درشت خرد کنید یا قطعات آن‌ها را ریزتر و بزرگتر برش بزنید. اندازه سیب زمینی‌ها کاملا سلیقه‌ای است.
  • مرحله دوازدهم: سپس سیب زمینی‌های برش خورده را نیز به آبگوشت خود اضافه کنید. حالا نوبت به لیمو عمانی‌ها می‌رسد. باید با یک چنگال بر روی آن‌ها سوراخ ایجاد کرده و تقریباً 1 ساعت آن‌ها را در آب ولرم خیس کرده باشید. این کار کمک می‌کند تا طعم تلخی لیمو عمانی‌ها گرفته شود.
  • مرحله سیزدهم: سپس لیمو عمانی‌ها را نیز به آبگوشت خود اضافه کرده و درب قابلمه را ببندید. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه الی ۴۰ دقیقه آبگوشت لذیذ کرمانی شما آماده است. فراموش نکنید که باید حتما میزان نمک را اندازه بگیرید. حالا غذای شما آماده است، این آبگوشت سنتی کرمان را می‌توانید با ترشی، سبزیجات تازه و نان سنتی نوش جان کنید.

 نکات طلایی در تهیه آبگوشت امام حسینی نذری کرمانی

 نکات طلایی در تهیه آبگوشت امام حسینی نذری کرمانی

تفاوتی نمی‌کند که شما قصد دارید تا طرز تهیه آبگوشت خوشمزه کرمانی متنجنه را امتحان کنید یا طرز تهیه آبگوشت بزقرمه اصیل کرمانی را یاد بگیرید. در هر حال نکات طلایی وجود دارند که برای طبخ هر غذایی باید از آن‌ها اطلاع داشته باشید. در ادامه، با این نکات ما را همراهی کنید.

  • نکته اول اینکه شما می‌توانید گرد لیمو را به همراه کمی دارچین، جایگزین لیمو عمانی کنید.
  • استفاده از سبزیجات معطر تازه در آبگوشت متنجنه منعی ندارد، اما سبزیجات خشک همیشه عطر بیشتری دارند.
  • گردوها باید له یا رنده شوند، سپس به آبگوشت اضافه گردند.
  • توصیه می‌کنیم که این آبگوشت را حتماً با گوشت بره امتحان کنید چون لذیذتر است.
  • برخی از دستور تهیه‌ها به استفاده از برگه هلو نیز اشاره کرده‌اند.
  • پودر گوجه فرنگی قابل حذف شدن است، اما بد نیست بدانید که گوجه فرنگی خشک یا پودر گوجه فرنگی، رنگ و لعاب آبگوشت شما را چند برابر می کند.
  • اگر فصل میوه بِه نبود و شما به این میوه دسترسی نداشتید، می‌توانید از برگه بِه نیز استفاده کنید.
  • کرمانی‌ها این آبگوشت را به طور سنتی در دیگ مسی تهیه می‌کنند.
  • برای تزیین ظرف سرو آبگوشت بهتر است از زعفران و دارچین استفاده کنید.
  • در برخی از دستور تهیه‌های این غذای سنتی کرمان استفاده از آرد نخودچی نیز پیشنهاد شده است.
  • و نکته طلایی آخر اینکه برای داشتن یک آبگوشت جا افتاده و لذیذ توصیه می‌کنیم که از شب قبل این گوشت را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته شده و جا بیفتد.

آبگوشت امام حسینی ، آبگوشت سنتی کرمان

در این مطلب برای شما طرز تهیه آبگوشت خوشمزه کرمانی متنجنه را مرحله به مرحله شرح دادیم. اگر تمایل داشتید تا آن را در منزل آماده کنید حتما این مراحل را قدم به قدم با ما پیش ببرید و حتما به نکات طلایی آن دقت کنید. گاهی اوقات به نظر نمی‌رسد اما درست انجام ندادن یک مرحله یا جابجا کردن و حذف کردن آن، سبب می‌شود که شما آن غذا را درست تهیه نکنید و در نهایت طعم واقعی آن را نچشید. اگر به شهر کرمان یا رفسنجان و بم، سفر کردید، حتماً این آبگوشت لذیذ و مقوی را امتحان کنید. البته این آبگوشت کمی بیش از اندازه چرب است که باید در مصرف آن محتاط بود.

اگر هم تمایل داشتید در خانه غذای خود را میل کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. با سفارش آنلاین غذا کرمان غذاهای کرمانی و همچنین با کباب کرمان انواع کباب‌های خوشمزه ایرانی به درب منزل شما ارسال خواهد شد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(2 دیدگاه)

soudabeh nokhoust
23 دی 1402

سلام چطوری گوشت آبگوشت نذری امام حسین انقدر نرم و لذیذ هستش؟ در این آبگوشت از چه نوع سبزیجاتی استفاده میکنند که عطر بهتری داره

  • snappfoodadmin
    23 دی 1402

    سلام برای درست کردن آبگوشت متنجنه یا آبگوشت امام حسینی نذری گوشت گوسفند با دنبه استفاده میشود که بعد وقتی آب پیازها گرفته شده است تکه های گوشت و تکه های دنبه را با پیاز روغن کم تفت میدهید بعد به مابقیه مواد اولیه اضافه میکنید با حرارات ملایم بزارید خوب پخته شود. استفاده از سبزیجات خشک همیشه عطر بیشتری به این آبگوشت نذری میدهد .گوشت بره هم این غذا را لذیذتر میکند

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود