طرز تهیه آش دوغ شیرازی بصورت مرحله به مرحله
اگر به شیراز سفر کرده باشید، حتما اسم آش دوع شیرازی را در لیست رستورانهای سنتی این شهر دیدهاید. این غذا که یکی از آشهای سنتی بسیار خوشطعم و مقوی این شهر است، طرز تهیه بسیار سادهای دارد و شما میتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید. با ما باشید تا در ادامه طرز تهیه این آش را که با نام طرز تهیه آش دوغ قشقایی نیز شهرت دارد، به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی
طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیههای این نوع آش است. آش دوغ در مناطق مختلفی از ایران پخته میشود و هر یک از آنها، با وجود شباهتهای فراوان، تفاوتهایی با هم دارند. شما میتوانید با صرف وقتی اندک یه وعدهی غذایی یا میانوعدهی دلچسب و خوشمزه تهیه کنید. طرز تهیه آش دوغ شیرازی که در اینجا آوردهایم برای چهار نفر است و نهایتاً سه ساعت زمان خواهد برد. این غذا یکی از غذاهای محلی است که دستور تهیهی آن را در اسنپفود آوردهایم.
مواد اولیه برای طرز تهیه آش دوغ شیرازی
طرز تهیه آش دوغ شیرازی به مواد اولیهی خاصی نیاز ندارد و عمده مواد اولیهی آن در بیشتر خانهها پیدا میشود که از این قرار است؛ توجه داشته باشید که این مواد برای طرز تهیه آش دوغ شیرازی خوشمزه با برنج و لپه است و آش دوغ را به شکلهای دیگری نیز میتوان تهیه کرد. البته خوشمزهترین نوع این آشها با لپه و برنج تهیه میشود!
برنج شکسته | یکونیم پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
سبزیجات معطر (شوید، ترخون، چویل) | بهمقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | بهمقدار دلخواه |
دوغ ترش | دو لیوان |
پیاز متوسط | یک عدد |
درصورتیکه هر یک از این مواد اولیه را در خانه موجود ندارید، میتوانید بهراحتی آنها را بهصورت آنلاین سفارش دهید و در منزل تحویل بگیرید؛ برای این کار کافی است از لینک سفارش از سوپرمارکت آنلاین اسنپفود کمک بگیرید.
طرز تهیه آش دوغ ساده شیرازی
برای طرز تهیه آش دوغ ساده شیرازی کافی است این مراحل را طی کنید؛ تهیه این آش زمان چندانی از شما نخواهد گرفت:
مرحله اول: برنجها را از قبل بخیسانید.
مرحله دوم: لپه را برای نیمساعت بپزید که نرم شود.
مرحله سوم: برنج را آب بکشید و درون قابلمه بریزید.
مرحله چهارم: سبزیجات معطر را بههمراه سه یا چهار لیوان به برنج اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد. برای نتیجهی بهتر آب را کمکم اضافه کنید که برنج خوب بپزد.
مرحله پنجم: بعد از بهجوشآمدن آب برای نیمساعت اجازه میدهیم برنج نرم شود.
مرحله ششم: پیاز را خلال کنید و با زردچوبه اندکی تفت دهید.
مرحله هفتم: گوشتها را به پیاز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید که پخته شود.
مرحله هشتم: بعد از پختهشدن گوشتها، لپه را به آن اضافه کنید و اندکی تفت دهید.
مرحله نهم: لپه و گوشت پختهشده را به برنج و سبزیجات اضافه کنید.
مرحله دهم: نمک و فلفل را بهمقدار دلخواه اضافه کنید؛ از آنجا که دوغ هم نمک دارد، مواظب باشید که آشتان شور نشود.
مرحله یازدهم: دوغ ترش را اضافه کنید و اجازه دهید قوام بیاید؛ مقدار دوغ باید بهحدی باشد که مزهی ترش به آش بدهد.
طرز تهیه آش دوغ شیرازی بدون گوشت
طرز تهیه آش دوغ شیرازی بدون گوشت تفاوت چندانی با روشی که در بالا به شما آموزش دادیم ندارد و شما میتوانید به سادگی این آش را بدون گوشت تهیه کنید. برای پختن این آش بدون گوشت کافی است لپهها را بعد از پخته شدن با برنج پختهشده مخلوط کنید؛ پیازهای تفت داده شده را هم یک مرحله مانده به آخر، قبل از اضافهکردن دوغ در آشتان بریزید و خوب هم بزنید.
به همین سادگی آش دوغ شیرازی شما بدون گوشت آماده میشود! از دیگر غذاهای شیرازی که حتما باید آن را در خانه تهیه کنید، شیرینپلو است؛ روش پخت آن را در مقاله طرز تهیه شیرین پلو شیرازی مطالعه کنید.
آشهای ایرانی؛ بهترین انتخاب برای غذای خانگی!
در این مقاله با طرز تهیه آش دوغ ساده آشنا شدیم؛ همانطور که مشاهده کردید این آش را به شکلهای گوناگونی میتوان تهیه کرد؛ از طرز تهیه آش دوغ ساده بدون نخود گرفته تا آش دوغ شیرازی بدون گوشت. بدین ترتیب شما میتوانید بر اساس ذائقه خود و خانواده عزیزتان، بهترین شیوه را برای تهیه این غذای خوشمزه پیدا کنید.
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم شما میتوانید آش دوغ شیرازی را در رستورانهای سنتی این شهر پیدا کنید؛ اگر ساکن شهر شیراز هستید یا به این شهر سفر کردهاید، میتوانید با کمک سرویس سفارش غذا از اسنپ فود شیراز این غذای خوشمزه را به سادگی به طور آنلاین سفارش دهید و یک غذای سنتی فوقالعاده را نوش جان کنید!
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402